دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت: مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی سهم تا ۴۵ درصدی در صادرات کشور را به خود اختصاص دادهاند. به گزارش جمله به نقل از صدا و سیما، سعید محمد، دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت: سالانه حدود یک میلیارد دلار صادرات از مناطق آزاد تجاری و حدود ۱۵ میلیارد […]
دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت: مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی سهم تا ۴۵ درصدی در صادرات کشور را به خود اختصاص دادهاند.
به گزارش جمله به نقل از صدا و سیما، سعید محمد، دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت: سالانه حدود یک میلیارد دلار صادرات از مناطق آزاد تجاری و حدود ۱۵ میلیارد دلار از مناطق ویژه اقتصادی انجام میشود.
وی متوسط واردات سالانه کالا به مناطق آزاد را ۱.۴ میلیارد دلار اعلام کرد که از ۵۰ میلیارد دلار واردات سالانه کشور، واردات از مناطق آزاد سهم ناچیزی دارد ضمن اینکه ۵۰ درصد از واردات مناطق آزاد به مواد اولیه برای تولیدکنندگان اختصاص دارد.
محمد همچنین گفت: متوسط جذب سرمایهگذاری مناطق آزاد تجاری در پنج سال گذشته حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان به صورت ریالی و ۳۰۰ میلیون دلار به صورت ارزی بوده است، همچنین در مناطق آزاد صنعتی و ویژه اقتصادی نیز ۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری ریالی و ۵۳۰ میلیون دلار سرمایهگذاری ارزی صورت گرفته است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد از وجود ۲ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در این مناطق خبر داد که نقش موثری در افزایش GDP (تولید ناخالص داخلی) کشور دارند.
محمد با در پاسخ به پرسشی در این باره که مناطق آزاد مرکز قاچاق کالا تبدیل شدهاند گفت: مرجع رسمی اعلام قاچاق کالا در کشور، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است. در اعلام رسمی این ستاد، براساس آمارها ۷ درصد از قاچاق کالا از مناطق آزاد کشور انجام میشود و این هم به علت واقع شدن این مناطق در جوار مرز است اگرچه این میزان در مقایسه با تعداد مناطق ازاد تجاری و ویژه اقتصادی، عدد بسیار پائینی است، اما با همکاری نهادهای نظارتی و متولی در تلاش هستیم که این عدد را به صفر برسانیم.
در نوزدهمین کمیته مشترک اقتصادی دو کشور اتفاق افتاد؛
امضای تفاهمنامه همکاری اقتصادی
ایران و عمان
در نوزدهمین کمیته مشترک اقتصادی دو کشور، تفاهمنامه همکاری اقتصادی ایران و عمان به امضا رسید و طرفین بر تقویت ارتباطات اقتصادی و تجارت دریایی دو کشور از طريق بندر چابهار تأکید کردند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در نوزدهمین کمیته مشترک اقتصادی دو کشور، تفاهمنامه همکاری اقتصادی ایران و عمان به امضا رسید و طرفین بر تقویت ارتباطات اقتصادی و تجارت دریایی دو کشور از طريق بندر چابهار تأکید کردند. این تفاهمنامه در مسقط به امضای سیدرضا فاطمی امین؛ وزیر صمت جمهوری اسلامی ایران و قیس محمد یوسف اللواتی؛ وزیر صنعت و تجارت عمان رسید.
قیس محمد یوسف اللواتی؛ وزیر صنعت و تجارت عمان در نوزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و عمان بر تقویت ارتباطات و تجارت دریایی ایران و عمان از طریق بندر چابهار و استفاده از زیرساختهای این بندر اقیانوسی تأکید کرد.
وی اظهار کرد: در راستای اجرایی سازی تفاهمنامه فیمابین به زودی هیأتی اقتصادی از زیرساختها، تجهیزات و قابلیتهای بندر چابهار بازدید خواهد کرد.
یادآوری میشود، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران برای شرکت در این اجلاس به مسقط سفر کرده است و بهروز آقایی؛ مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان نیز تحت عنوان رئیس کمیته حمل و نقل و مناطق آزاد در این نشست حضور دارد.
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، این سفر با هدف رایزنی در زمینههای اقتصادی به ویژه سرمایه گذاریهای تجاری، صنعتی، معدنی، حمل ونقل هوایی و دریایی، ترانزیت، انرژی، خدمات فنی و مهندسی، گردشگری، فرهنگی و همچنین موضوعات قضایی، کنسولی، کار و بهداشت صورت گرفته است.
مدیرکل دفتر هسته گزینش سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور:
توجه به کرامت انسانی در گزینش متقاضیان استخدام مهمترین رکن موفقیت یک سازمان است
به گزارش روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ایرج بیگدلی مدیرکل دفتر هسته گزینش سازمان در سفر به استان هرمزگان با حضور در نشست شورای فرهنگی و معاونین اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان هرمزگان با اشاره به اهمیت و نقش گزینش در موفقیت سازمان گفت: احراز شرایط عمومی و مصادیق آن تاثیر به سزایی در انتخاب اصلح دارد و یکی از وظایف عمده هستههای گزینش، بررسی صلاحیت متقاضیان استخدام است.
ایرج بیگدلی افزود: نگاه ما به گزینش یک نگاه پیشگیرانه و هدایتگرانه در حوزه منابع انسانی به منظور جذب نیروی انسانی توانمند، متعهد و متدین است.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم به کارگیری راهکارهای مناسب جهت جلوگیری از انحراف سرمایههای انسانی و شناسایی آسیبهای احتمالی یادآور شد: آشنایی کارکنان با قوانین و دستورالعملهای گزینشی و همچنین برگزاری دورههای آموزشی تخلفات اداری باید بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
بیگدلی خاطرنشان کرد: سلامت اداری و مقابله با فساد موجب اثربخشی کارکردهای سازمان پویایی و بهسازی آن و نهایتاً جلب اعتماد مردمی و حمایتهای عمومی میشود.
وی رفتار و پوشش متعارف کارکنان در کلیه واحدهای اداری را لازمه کار در دستگاههای اجرایی خواند و ابراز داشت: در گزینش باید به کرامت انسانی توجه ویژه شود چرا که حفظ و ارتقاء سلامت سازمانی مهمترین رکن موفقیت سازمان است.
گفتنی است در این نشست که با حضور یوسف عابدینی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان هرمزگان برگزار شد، در خصوص حفظ اصول، افزایش کارایی، ارتقاء سطح بهرهوری، تلاش هرچه بیشتر برای نگهداشت و صیانت کارکنان و همچنین برنامهریزی جهت بهره گیری از سازکارهای پیشگیرانه و مناسب در حوزه گزینش بحث و تبادل نظر شد.