گروه سیاسی فریدون عباسی که به اظهارنظرهایی اشتهار دارد که در تعارض آشکار با نظر متخصصان و همچنین با ذائقه اکثریت مردم است درپاسخ به سوالی درخصوص کمک و حمایت دولت به شهروندانی که در این چند روزه و در پی مشکلی که برای سامانه سوخت پیش آمد و ارائه بنزین ۱۵۰۰ تومانی، گفت: سوخت […]
گروه سیاسی
فریدون عباسی که به اظهارنظرهایی اشتهار دارد که در تعارض آشکار با نظر متخصصان و همچنین با ذائقه اکثریت مردم است درپاسخ به سوالی درخصوص کمک و حمایت دولت به شهروندانی که در این چند روزه و در پی مشکلی که برای سامانه سوخت پیش آمد و ارائه بنزین ۱۵۰۰ تومانی، گفت: سوخت سرمایه ملی است و نمیتوان آن را همینجوری بخشید!
وی پیشتر نیز بارها درخصوص عدم نیاز جمهوری اسلامی به مذاکره با غرب، امضای «FATF» و سمّیبودن توافق برجام داد سخن داده بود و از بینیازی اقتصاد و معیشت مردم به این راهکارهای سیاستخارجی که مورد تأکید بسیاری از سیاستمداران و دلسوزان بوده و هست، گفته بود تا جاییکه خود نیز بعدها و با آمدن دولت سیزدهم، اظهاراتی عکس سخنان قبلی خود گفت و هیچ یادش از آن سخنان نیامد.
نماینده کازرون در مجلس درباره اختلال در سامانه سوخت هوشمند و اینکه مردم مجبور شدند به جای بنزین ۱۵۰۰ تومانی بنزین سه هزار تومانی بزنند، گفت: دولت در این مشکلی که رخ داده است، نمیتواند بنزین را به ۱۵۰۰ تومان برگرداند چراکه درآمدش کاهش پیدا میکند؛ بنابراین بنزین ۳ هزار تومانی را نگه میدارد و برای جبران، آن را بر مبنای آماری که از پیش داشته به کارت سوخت همه اختصاص میدهد.
فریدون عباسی درباره اینکه گفته میشود دولت از زمان اختلال سامانه، روزی ۱۵۰ میلیارد تومان از عرضه بنزین آزاد سود کرده است، تصریح کرد: نمیتوان گفت دولت سود میکند، وقتی کارت از کار میافتد، دولت چارهای ندارد. باید این را دید که چه نسبت بنزین هزار و ۵۰۰ تومانی و چه نسبت ۳ هزار تومانی استفاده شده است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این پرسش که چرا مردم در این شرایط باید متحمّل این هزینه شوند، گفت: دولت در این مشکلی که رخ داده است، نمیتواند بنزین را به ۱۵۰۰ تومان برگرداند چراکه درآمدش کاهش پیدا میکند؛ بنابراین بنزین ۳ هزار تومانی را نگه میدارد و برای جبران، آن را بر مبنای آماری که از پیش داشته به کارت سوخت همه اختصاص میدهد.
وی در ادامه افزود: من در اخبار شنیدم که از طرف دولت پیشنهاد شده یک مقداری سهمیه را اضافه کنند برای جبران این مدت که مردم بنزین ۳ هزار تومانی زدند که این را بر مبنای آمار میتوانند تصمیم بگیرند که اگر فرضاً شصت لیتر در ماه بوده، ۳۰ لیتر به سهمیه همه اضافه کنند. به دلیل اینکه سوخت سرمایه ملی است و نمیتوان همین جوری بخشید که همه بنزین هزار و ۵۰۰ تومانی بزنند.
در پاسخ به سخنان این نماینده مجلس که به گفتن چنین سخنانی مشهور است و همیشه در سوی مقابل افکار عمومی قرار دارد باید چند نکته را توضیح داد:
نخست اینکه مشکلی که پیش آمد تقصیر دولت نبود و امروزه هکرهای حرفهای یکی از کارهایی که انجام میدهند همین است تا دولتها را نزد شهروندان، ناکارآمد جلوه دهند و بر حجم نارضایتی عمومی بیفزایند اما مگر مردم تقصیری داشتند که این هزینه بر جیب مردم تحمیل شود؟
دوم اینکه جناب عباسی اگر دلسوز بود و خود را نماینده مردم میدانست باید در همان روز اول طرحی دو فوریتی تنظیم میکرد و به مجلس ارائه میداد که تا بازگشت سامانه به وضعیت عادی، بنزین را نه به نرخ آزاد که به همان نرخ ۱۵۰۰ تومانی ارائه کنند و برای مابهازای هزینه و تأمین آن از محلی قانونی، به دولت کمک کند تا هم نگرانی مردم بهطور کامل مرتفع شود و هم در فضای مجازی شایعاتی مبنی بر فروش بنزین ۸۰۰۰تومانی به شهروندان منتشر نشود و امنیت روانی مردم نیز حفظ گردد.
سومین نکته اینکه نفت، بنزین و سوخت سرمایه ملی است اما تعریف شما از سرمایه ملی چیست؟ غیر از این است که همه سرمایههای ملی از منابع طبیعی، ذخایر زیرزمینی و معادن همه از نظر شرعی جزو انفال و متعلق به همه مردم هستند؟ یا جناب عباسی نیز مانند برخی مدیران ویژهخوار تصور میکند این منابع باید در تسلّط مدیران باشد و اگر چنین است چرا نمیگویید منابع مدیریتی؟
نکته بعدی اینکه جناب عباسی گفتند اگر دولت در این شرایط بنزین را به نرخ یارانهای و به قیمت ۱۵۰۰ تومان به مردم بدهد، درآمد دولت کاهش پیدا میکند و سوال ما از ایشان است که اگر درآمد دولت کاهش پیدا کند بد است اما مردم متحمل هزینه اضافی شوند، اشکالی ندارد؟ و با توجه به اینکه پاسخ ایشان مثبت است ما حق نداریم به جناب عباسی عنوان «وکیلالدوله» بدهیم نه «وکیلالمله» ؟
آخرین نکته اینکه شهروندان عادی مدیر و نماینده انتخاب میکنند که پناه و حامی آنان باشند و این نیاز در شرایط حساس و ویژه بیش از قبل توسط عموم مردم احساس میشود، هرچند گویا نماینده محترم، برعکس میاندیشد و تصور میکند نهتنها در شرایط حساس نیازی به کمک کردن به مردم نیست بلکه باید از جیب مردم برداشت تا زخمهای ناشی از ضعف عملکرد مدیران دولتی را پینه زد، ضعفی که اگر با خود صادق باشیم باید بگوییم برخی نمایندگان نیز در آن سهیماند.