سرگردانی مردم برای تهیه روغن
سرگردانی مردم برای تهیه روغن

      کمبود روغن مایع خوراکی و روغن جامد در هفته‌های اخیر در شیراز باعث افزایش قیمت از جانب برخی فروشندگان و همچنین احتکار این محصول مورد نیاز مردم شده و مشاهدات میدانی حاکی از این است که قفسه بیشتر فروشگاه‌های مواد غذایی همچنان از روغن خالی است. این وضعیت در حالی روی داده […]

 

 

 

کمبود روغن مایع خوراکی و روغن جامد در هفته‌های اخیر در شیراز باعث افزایش قیمت از جانب برخی فروشندگان و همچنین احتکار این محصول مورد نیاز مردم شده و مشاهدات میدانی حاکی از این است که قفسه بیشتر فروشگاه‌های مواد غذایی همچنان از روغن خالی است.
این وضعیت در حالی روی داده است که مسئولین سازمان صمت استان فارس از وجود روغن‌های مایع و جامد خوراکی در انبارها خبر می‌دهند و هر روز نیز از طریق رسانه‌های اخبار کشف انبارهای احتکار شده به گوش مردم می‌رسد اما در عمل مشخص نیست روغن مورد نیاز مردم کی و در چه زمانی توزیع خواهد شد.
در حال حاضر یک شهروند عادی باید ساعت‌ها وقت خود را برای پیدا کردن مایحتاج بسیار عادی خانه صرف گشتن در مغازه‌های سطح شهر کند در حالی که روغن‌های مایع خارجی با قیمتی بیش از ۱۸۰ هزار تومان در برخی از فروشگاه‌ها به راحتی در دسترس قرار دارد که این وضعیت جای سوالات بیشتری را برای مردم ایجاد می‌کند که اگر موضوع تحریم است به چه دلیل روغن مایع خارجی فراوان و روغن داخلی نایاب است.
مجید احمدی از کسبه و فروشندگان مواد غذایی، در این خصوص می‌گوید: تمام روغن موجود در مغازه به فروش رفته و هرچه برای خرید مجدد به عمده فروشان مراجعه می‌کنیم یا روغن ندارند و یا مقدار اندک را با نرخ بالایی ارئه می‌کنند.
وی یادآور شد: از از نایاب شدن اجناس به خصوص مواد غذایی می‌ترسند و این وضعیت باعث شده که اگر مغازه‌ای جنس مورد نیاز را داشته باشد مردم اقدام به خرید بیش از ۱ عدد می‌کنند.

روغن داخلی نایاب اما روغن خارجی موجود است
خانم نادری کارمند یکی از ادارات دولتی نیز گفت: الان یک ساعت است تمام مغازه‌های این خیابان را گشته‌ام و نتوانستم یک شیشه روغن مایع تهیه کنم که این واقعاً جای تأسف دارد که ما در تهیه مواد ساده و ضروری هم دچار مشکل باشیم.
وی تاکید کرد: دریافتی ما اجازه خرید روغن‌های خارجی را نمی‌دهند و جای تعجب است که اگر تحریم هستیم چگونه روغن‌های خارجی با نرخ‌های بیش از ۲۰۰ هزار تومان در بازار موجود است اما روغن داخلی نایاب شده است.
روغن غذایی نیز به شعار تبدیل شده است
مجید نوذری دیگر فرد حاضر در یکی از فروشگاه‌های بزرگ شیراز که از نبود و یا گرانی برخی مواد غذایی گلایه‌مند است نیز با بیان اینکه کاش مسئولان به جای توجه به مسائل دیگر معیشت مردم را مد نظر قرار می‌دادند گفت: تنها وعده و شعار به گوش می‌رسد و گویی مردم فراموش شده‌اند.
نوذری با بیان اینکه باید با گران‌فروشی و محتکران کالاهای اساسی مردم مقابله کرد افزود: کمبود روغن در بازار باعث شده تا عده‌ای با سود جویی روغن مورد نیاز مردم را انبار کنند تا با قیمت گزاف بفروشند.
وی با اظهار گلایه از وعده‌ها گفت: هر وقت مشکلی پیش می‌آید مسئولین و مدیران تنها از بهبود شرایط و نبود مشکلات سخن می‌گویند حتی نمایندگان مردم در مجلس هم به جای بررسی این مشکلات گویا سرگرم چیزهایی دیگری هستند که از حرف و زندگی مردم مهم‌تر است، اینکه روزانه برای خریدهای معمولی هم باید چندین ساعت معطل شویم و اخر دست خالی به خانه برگردیم مشکل بزرگ‌تری است.

تشکیل ۱۵ پرونده در خصوص احتکار روغن نباتی در شیراز
اما رئیس اداره بازرسی و کشف کالای قاچاق سازمان صمت فارس نیز در مصاحبه خود گفته بود که با توجه به کمبود روغن در بازار از ۳۵۴ بازرسی در یک ماهه اخیر درخصوص توزیع و فروش روغن نباتی در شیراز خبر داده بود و اینکه ۷۷ مرکز ذخیره سازی روغن جامد در استان فارس وجود دارد که موجودی این مراکز طبق آخرین آمار ۱۵۲ تن روغن جامد است و همچنین ۲۳۱ مرکز ذخیره سازی روغن مایع در استان وجود دارد که طبق آخرین آمار موجودی ۱۴۰۰ تن گزارش شده است.
حمید زارع با اشاره به کمبود روغن طی هفته‌های اخیر در استان از بازرسی‌های مستمر در خصوص کشف مراکز احتکار روغن مورد نیاز مردم و یا گران‌فروشی روغن خبر داده که تاکنون ۱۵ پرونده در این خصوص تشکیل شده است که ارزش ریالی آن معادل ۴ میلیارد و ۶۰۷ میلیون و ۲۸۴ هزار و ۲۸۸ ریال گزارش شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، طبق بررسی‌های میدانی و بررسی‌های صورت گرفته روغن جامد و مایع در تمام استان دچار کمبود جدی است و بسیاری از مغازه‌های فروش مواد غذایی چند روزی است که روغن جدیدی برای عرضه ندارند از سوی دیگر بسیاری از عمده فروشی‌ها هم همچنان منتظر دریافت بار جدید از محل توزیع هستند و مردمی که باید روزانه بخش عمده‌ای از وقت خود را به سر زدن و جستجوی فروشگاه‌های مواد غذایی برای یافتن روغن اختصاص دهند.
مشکلی که قرار بود در یک هفته حل شود همچنان مشکل اصلی این روزهاست، همچنان مسئولان از بهبود حرف می‌زنند در حالی که اطمینانی در مردم وجود ندارد.