سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۲۵۱ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به ۵۲ هزار و ۴۴۷نفر رسید. به گزارش «جمله» ، سیما سادات لاری روز دوشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: […]
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۲۵۱ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به ۵۲ هزار و ۴۴۷نفر رسید. به گزارش «جمله» ، سیما سادات لاری روز دوشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز (۲۴ آذر ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هفت هزار و ۵۰۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و ۱۳۲۲ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۱۵ هزار و ۷۷۰ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۸۲۳ هزار و ۲۳۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۷۱۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۷۵۰ هزار و ۳۵۹ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است. لاری افزود: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۸۸ شهرستان نارنجی و ۱۴۸ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
بر اسا این گزارش سیما سادات لاری روز دوشنبه در حاشیه ستاد استانی مقابله با کرونا استان مازندران در گفت و گو با خبرنگاران در ساری در خصوص ساخت واکسن کرونا در کشور ادعا کرد: هم اکنون چهار شرکت داخلی برای تولید واکسن ایرانی کرونا فعال هستند که تولیدات یک شرکت مرحله آزمایش بالینی واکسن خود را اوایل دی ماه سال جاری شروع میکند. معاون وزیر بهداشت همچنین گفت: علاوه بر پیگیری دریافت واکسن از کواکس (یک برنامه جهانی واکسن کرونا با هدایت سازمان بهداشت جهانی) که حدود ۱۸۶ کشور جهان از جمله جمهوری اسلامی عضو آن هستند، از سه کشور دیگر نیز رایزنی برای خرید واکسن در دست اجراست.
دکتر لاری کشورهایی که وزارت بهداشت و درمان در حال رایزنی برای خرید واکسن کووید ۱۹ از آنهاست را شامل هندوستان، روسیه و چین اعلام کرد و اظهارداشت: به دلیل تحریم آمریکا، مبادلات ارزی برای خرید این واکسن ها و حتی واریز حق مشارکت ایران در کواکس نیز با مشکل مواجه است.
این اظهارات در حالی بیان می شود که دو روز پیش علی سوادکوهی رئیس انجمن مراقبتهای ویژه ایران گفته بود: اگر وزارت بهداشت واقعا واکسن کرونا را سفارش داده باید اسناد آن را رسانهای کند. رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو بر خلاف ادعای دولت گفته انتقال ارز برای واکسن هیچ مشکلی ندارد.
لاری همچنین مدعی شد: وزارت بهداشت و درمان با وجود مشکلات پیشرو برای مبادلات ارزی جهت خرید واکسن، با همکاری برخی دستگاهها پیگیری های خود را ادامه خواهد داد و در روزهای اخیر گزارشات امیدوار کننده ای برای به نتیجه رسیدن رایزنی ها جهت خرید واکسن داده شد.
علی امیر سوادکوهی رئیس انجمن مراقبتهای ویژه ایران با اشاره به تناقضگویی مسئولان درباره واکسن کرونا و سخنان رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر عدم امکان انتقال ارز برای سفارش واکسن میگوید دارو و واکسن مشمول تحریمها نمیشوند. رئیس انجمن مراقبتهای ویژه ایران شنبه ۲۲ آذر در واکنش به ادعای وزارت بهداشت درباره سفارش و پیشخرید واکسن کرونا به خبرگزاری ایلنا گفت: «اگر سفارشی برای واردات واکسن کرونا دادهاند چرا برگه سفارشی وجود ندارد؟»
از سوی دیگر مسئولان در حالی سخن از سفارش خرید واکسن چینی را مطرح می کنند که بسیاری از کشورهایی که پیش از این واکسن چینی را تهیه کرده بودند، به دلیل عوارض ناگوار آن، واکسن های خریداری شده را به چین عودت داده اند.