سنگ اندازی های ترامپ در انتقال قدرت!
سنگ اندازی های ترامپ در انتقال قدرت!

  کاوه ایرانی- روزنامه نگار سه هفته تا پایان رسمی ریاست جمهوری ترامپ باقی مانده است. سه هفته ای که نه تنها برای مردم آمریکا بلکه برای بسیاری از مردم جهان به سختی می گذرد. اما در این میان شاید این سه هفته برای بایدن و هوادارانش بیش از همگان سخت می گذرد. آنان به […]

 

کاوه ایرانی-
روزنامه نگار

سه هفته تا پایان رسمی ریاست جمهوری ترامپ باقی مانده است. سه هفته ای که نه تنها برای مردم آمریکا بلکه برای بسیاری از مردم جهان به سختی می گذرد. اما در این میان شاید این سه هفته برای بایدن و هوادارانش بیش از همگان سخت می گذرد. آنان به خوبی می دانند با یک انتقال قدرت عادی مواجه نیستند چرا که طرف مقابل آنان شخصی همچون ترامپ است. کسی که نمی خواهد یک بازنده ساده به حساب بیاید و در این راه حاضر است دست به هر اقدامی بزند.

 

به گزارش «جمله» ترامپ که ماه‌ها در حال فریاد کشیدن ادعاهای دروغین تقلب انتخاباتی بوده، در تلاش برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات در ایالت‌های چرخشی کلیدی، چندین دادخواست ناموفق را آغاز کرد و نیز با مجالس قانون‌گذاری ایالتی تماس گرفت تا آن‌ها را قانع کند از جانب او دست به مداخله بزنند. حتی زمانی که این استراتژی هم بی‌ثمر واقع شد و تلاش او برای چنگ‌زنی به قدرت به طور فزاینده‌ای درمانده به نظر رسید، رئیس جمهوری بدون هیچ شواهد معتبری به طرح ادعای تقلب در انتخابات، ادامه داد.
در حالی که رئیس جمهور در تلاش‌های خود برای تغییر نتیجه انتخابات ناموفق بوده، ممکن است در کاشت بی‌اعتمادی و برافروختن شعله‌های فضای سیاسی سمی موفق شده باشد و احتمالاً حکومت برای جو بایدن، رئیس جمهور منتخب را دشوارتر کرده باشد.

سنگ اندازی و مانع تراشی های ترامپ!
رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا دولت دونالد ترامپ را به «سنگ‌اندازی» در تماس بین مقام‌های دولتی و تیم انتخابی خود در زمینه امور کلیدی امنیت ملی متهم کرد.
جو بایدن روز دوشنبه هشتم دی‌ماه گفت تیم او که به‌دنبال جمع‌آوری اطلاعات ضروری برای انتقال قدرت است با «مانع‌تراشی» از سوی وزارت دفاع، پنتاگون، و اداره مدیریت و بودجه روبرو شده است.
او اظهار داشت: «در حال حاضر نمی‌توانیم همه اطلاعاتی که در زمینه امور امنیت ملی لازم را داریم از دولت در حال خروج دریافت کنیم». رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا افزود: «این به نظرم قصور کوچکی نیست».
بایدن که در محل سکونت خود در شهر ویلمینگتون ایالت دلور صحبت می‌کرد، گفت که او به‌دنبال «تصویر روشنی» از دولتِ در حال خروج درباره وضعیت نیروهای آمریکایی در سراسر جهان است.
او اظهار داشت تیم انتخابی‌اش باید «تصویری کامل از برنامه‌ریزی در حال انجام در خصوص بودجه وزارت دفاع و سایر آژانس‌ها دریافت کند تا از هرگونه سردرگمی یا برتری که دشمنان ما ممکن است از آن بهره بگیرند پرهیز شود».
موضع‌گیری رئیس‌جمهوری منتخب پس از آن صورت گرفت که او همراه با کامالا هریس، معاونش، از سوی تیم‌های انتقال قدرت از جمله وزیرخارجه، وزیر دفاع و مشاور امنیت ملی منصوب خود، در زمینه امور امنیت ملی اطلاع‌رسانی شدند.
بایدن گفت تیم او پی برده است که نهادهای امنیتی در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ «صدمات شدیدی دیده‌اند».
او تاکید کرد: «بسیاری از این نهادها از نظر پرسنل، ظرفیت و روحیه افت کرده‌اند. تمام این مسائل کار را برای دولت ما دشوارتر می‌سازد تا از مردم آمریکا محافظت کنیم و از منافع حیاتی خود در جهانی که تهدیدات مرتبا در حال تغییر هستند و دشمنان دائما خود را سازگار می‌کنند، دفاع کنیم».
رئیس‌جمهوری منتخب همچنین در خصوص بازسازی ائتلاف‌های جهانی گفت که لازم است با تغییرات اقلیمی مبارزه کرد، به همه‌گیری کووید۱۹ واکنش نشان داد و با تهدید رو به رشد چین مقابله کرد.
بایدن تصریح کرد: «در حال حاضر خلاء عظیمی وجود دارد. ما باید اعتماد و اطمینان جهانی را دوباره کسب کنیم که در حال یافتن مسیرهایی برای کار ما با ما یا بدون ماست».
دونالد ترامپ سیاست «نخست آمریکا» را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار داد که این باعث شد ائتلاف‌ها و معاهده‌های جهانی تصعیف شود. او پس از باخت به جو بایدن در انتخابات سوم نوامبر، تغییرات در پنتاگون را آغاز کرد و کریس میلر را به عنوان سرپرست وزارت دفاع منصوب کرد.
میلر روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای گفت تلاش‌های هماهنگی پنتاگون با تیم انتقالی قدرت «طی سه هفته گذشته از همکاری بین دولت‌های قبلی فراتر رفته است».
او افزود که وزارت دفاع آمریکا ترتیب ۱۶۴ مصاحبه با بیش از ۴۰۰ مقام را داده و بیش از پنج هزار صفحه سند فراهم کرده است که «بسیار فراتر از درخواست اولیه تیم انتقالی بایدن» است. سرپرست وزارت دفاع آمریکا تصریح کرد که پنتاگون «به صورت شفاف» به همکاری خود ادامه می‌دهد.

فاجعه ای به نام انتقال قدرت
ژولیان زلیزر، تحلیل‌گر سیاسی سی‌ان‌ان در تحلیلی برای این شبکه خبری نوشت: «دوره انتقال قبلاً طولانی‌تر هم بود. تا زمان تصویب متمم بیستم در ۱۹۳۳، این فاصله از اوایل نوامبر تا ۴ مارس که رئیس جمهور تحلیف می‌شد، به طول می‌انجامید. این وقفه چهار ماهه به کنگره اجازه شمارش و گزارش آرا، و به رئیس جمهور منتخب نیز فرصت کافی برای سفر به پایتخت می‌داد. اما مشکلاتی که طی این دوره ممکن است سر برآورند- در کنار پیشرفت‌های فناورانه که زمان سفر را کوتاه می‌کنند- فشاری برای کوتاه کردن زمان این دوره ایجاد کرد؛ به ویژه بعد از «زمستان جدایی»” ننگین ۱۸۶۰ که طی آن آبراهام لینکلن، رئیس جمهور منتخب، پس از اینکه چند ایالت جنوبی اتحادیه را به منظور تشکیل کنفدراسیون ترک کردند، بی‌قدرت رها شد.
متمم بیستم روز تحلیف را به ۲۰ ژانویه انتقال داد و ۳ ژانویه را به عنوان روز آغازین کنگره جدید، تعیین کرد. اگر کشور نیازمند آخرین یادآوری برای دلیل ضرورت تغییر بود، این یادآوری را پس از انتخابات ۱۹۳۲، زمانی که فرانکلین دی. روزولت، رئیس جمهور منتخب به خاطر بحران اقتصادی نزولی رکود بزرگ، قادر به آغاز “نیو دیل” نبود، دریافت کرد.
با این حال، معلوم می‌شود که حتی دو ماه هم تضمینی برای دوره موقت بدون اشکال نیست. دونالد ترامپ از زمان باقی مانده در سمت خود برای فعالیت به عنوان یک توپ ویرانگر سیاسی استفاده کرده، در حالی که آمریکا هنوز تحت آسیب شدید همه‌گیری کووید ۱۹ قرار دارد.
ترامپ که ماه‌ها در حال فریاد کشیدن ادعاهای دروغین تقلب انتخاباتی بوده، در تلاش برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات در ایالت‌های چرخشی کلیدی، چندین دادخواست ناموفق را آغاز کرد و نیز با مجالس قانون‌گذاری ایالتی تماس گرفت تا آن‌ها را قانع کند از جانب او دست به مداخله بزنند. حتی زمانی که این استراتژی هم بی‌ثمر واقع شد و تلاش او برای چنگ‌زنی به قدرت به طور فزاینده‌ای درمانده به نظر رسید، رئیس جمهوری بدون هیچ شواهد معتبری به طرح ادعای تقلب در انتخابات، ادامه داد.
در حالی که رئیس جمهور در تلاش‌های خود برای تغییر نتیجه انتخابات ناموفق بوده، ممکن است در کاشت بی‌اعتمادی و برافروختن شعله‌های فضای سیاسی سمی موفق شده باشد و احتمالاً حکومت برای جو بایدن، رئیس جمهور منتخب را دشوارتر کرده باشد.
ترامپ همچنین سابقه خطرناکی برای رئیس جمهورهای آینده ایجاد کرده تا با تکیه بر ادعاهای جعلی، با نتایج انتخابات مخالفت کنند و برای بدتر کردن مسائل، ترامپ روند انتقال را به تأخیر انداخته و کار را برای دولت بایدن در روز اول، دشوارتر کرده است.
رئیس جمهور در حالی که به انتخابات حمله می‌کند، مسئله حال حاضر را کورکورانه جلو می‌برد: سیاست‌های همه‌گیری کشور. در حالی که آمریکا با افزایش زمستانه مبتلایان روبه‌روست و ظرفیت واحدهای مراقبت ویژه تکمیل شده، دونالد ترامپ چشم خود را به روی میلیون‌ها خانواده‌ای که به خاطر همه‌گیری در رنج هستند، بسته است. با وجود ۱۸ میلیون مبتلا، بیش از ۳۳۰ هزار مرگ و میلیون‌ها نفری که با سختی اقتصادی روبه‌رو هستند، هدایت کمی از سمت واشنگتن در مورد آنچه ایالات باید به منظور جلوگیری از شیوع این ویروس وحشتناک انجام دهند، وجود داشته است.