سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور را به ۲۰درصد می‌رسانیم
سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور را به ۲۰درصد می‌رسانیم

سمینار تبادل فناوری حوزه فناوری‌های نوین انرژی، لیزر، فوتونیک و کاربرد پرتو‌ها با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و با همکاری سازمان انرژی اتمی ایران، روز گذشته در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد. محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در این سمینار اظهار کرد: حوزه فناوری‌های پیشرفته، حوزه قدرت […]

سمینار تبادل فناوری حوزه فناوری‌های نوین انرژی، لیزر، فوتونیک و کاربرد پرتو‌ها با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و با همکاری سازمان انرژی اتمی ایران، روز گذشته در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در این سمینار اظهار کرد: حوزه فناوری‌های پیشرفته، حوزه قدرت ساز محسوب می‌شود و باید دانست که مؤلفه قدرت در دنیای امروز، نقشی تعیین‌کننده و مهم دارد.
اسلامی تصریح کرد: اکنون شاهد تقابل در زمینه پیشرفت‌های حوزه فناوری‌های نوین و پیشرفته میان قدرت‌های جهان هستیم و باید دانست که دنیای آینده به‌صورت بسیار پرشتاب به سمت پیشرفت‌های حوزه فناوری حرکت می‌کند.
وی افزود: متأسفانه شاهد ذهنیت درستی از این حوزه نیستیم و این‌گونه پنداشته می‌شود که صنعت هسته‌ای و مراکز وابسته آن مراکزی امنیتی و با حفاظت شدید هستند و دشمن نیز به دنبال تقویت این ذهنیت است و سعی می‌کند با القا ترس، ناامیدی و مزاحمت به‌عنوان ابزار‌های کاربردی خود؛ مانع حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه ممنوعه قدرت جهانی شوند.
معاون رئیس‌جمهور گفت: حتی این رویکرد در آژانس نیز مشاهده می‌شود به‌طوری‌که آن‌ها نیز فقط از پروژه‌هایی که در حوزه ایمنی هستند، حمایت کرده و سعی می‌کنند ما را در محدوده خاصی نگه‌داشته و به‌اصطلاح محدود کنند.
وی خاطرنشان کرد: در این سال‌ها با القای ترس و سلب اعتمادبه‌نفس به دنبال تضعیف روحیه بودند؛ بنابراین در نظر داریم تا القای امید و باور جمعی را در کشور نهادینه کنیم.
اسلامی تأکید کرد: ما خواستار ایجاد فضایی باز هستیم و سیاست در‌های باز را دنبال خواهیم کرد و خوشبختانه مقدمات اجرای این سیاست فراهم‌شده است؛ در این مسیر باید توجه داشت که تحقیقات باید نتیجه گرا بوده و دارای برنامه مدون و با سازوکار مشخص باشیم و به‌صورت تحول‌گرا و تحول‌آفرین امور را پیش ببریم.
وی تأکید کرد: سیاست در‌های باز و نوآوری‌های جدید را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده و اهداف کمّی تعیین کرده‌ایم که باید به سمت تحقق آن‌ها گام برداریم.
اسلامی اظهار کرد: برای نیل به اهداف موردنظر در یک سال گذشته اسناد راهبردی مختلفی را تهیه و تدوین کردیم و به موارد مهمی توجه شد و قصد داریم خدمات مختلفی را در حوزه فناوری هسته‌ای ارائه کنیم که توسعه نیروگاه‌های اتمی و تولید برق هسته‌ای یکی از این موارد است که در نظر داریم سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور را به ۲۰ درصد برسانیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: یکی دیگر از برنامه‌های سازمان استفاده از توان و پتانسیل فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با صنعت هسته‌ای است، زیرا معتقدیم نباید جریان علم را حبس کرد بنابراین در افق ۲۰ ساله در نظر داریم تا بستر جذب نیرو‌های متخصص را فراهم سازیم.
معاون رئیس‌جمهور تصریح کرد: این رویداد، نقطه عطفی برای گسترش فناوری‌های نوین محسوب می‌شود و این فرصت را باید به فال نیک گرفت و در این عرصه متعهد می‌شویم تا نسبت به تبادل فناوری‌ها و استفاده از دانش بومی اقدام کنیم.
اسلامی گفت: باید فاصله میان ایده و تولید و تبدیل آن به محصول را کوتاه کنیم. موضوع مهم در این زمینه؛ اقتصاد هسته‌ای و کسب منابع مالی است و باید توجه داشت برای تأمین منابع مالی نمی‌توان منتظر ماند، زیرا استفاده از فناوری‌های نوین می‌تواند بسترساز جذب درآمد شود.
وی توضیح داد: نخستین نیروگاه اتمی کشور معادل ۵۲ میلیارد کیلووات برق تولید کرده و موجب صرفه‌جویی ۸۵ میلیون بشکه نفت شده و به عبارت بهتر در این مدت توانسته دو برابر سرمایه‌گذاری انجام‌شده برای ساخت این نیروگاه؛ درآمد کسب کند؛ با توجه به این نتیجه ساخت نیروگاه‌های اتمی را در دستور کار قرار داده‌ایم و تولید ۱۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای را هدف‌گذاری کرده‌ایم.
اسلامی تأکید کرد: با توجه به توان و پتانسیل بسیار خوب در این زمینه، قصد داریم تا کشور را به قطب طراح و سازنده نیروگاه اتمی تبدیل کنیم.

 

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
گام مجلس برای مبارزه با پولشویی

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره اثرات اصلاح قانون بانک مرکزی، گفت:مبارزه با پولشویی و تعیین تکلیف موسسات مالی و اعتباری ناسالم از جمله مواردی است که در این قانون آمده است.
محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به اثرات اصلاح قانون بانک مرکزی که اخیراً در مجلس شورای اسلامی انجام شد، گفت: این قانون منجر به افزایش اقتدار بانک مرکزی برای نظارت بر ارکان بازار پول و ارز می‌شود.
وی بیان کرد: یکی دیگر از اهداف مجلس شورای اسلامی از اصلاح قانون بانک مرکزی این بود که رابطه بین دولت و بانک مرکزی در انتشار اوراق و موضوع مربوط به تنخواه ضابطه‌مند شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی دیگر از ظرفیت‌هایی که از این طریق ایجاد می‌شود، ساماندهی و تعیین تکلیف بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری ناسالمی است که ادامه فعالیت آن‌ها اثرات منفی بر اقتصاد کشور می‌گذارد.
پورابراهیمی افزود: پاسخگو کردن بانک مرکزی نسبت به قوانین موجود و شفافیت اطلاعات بانک‌ها هم یکی دیگر از مسائل بسیار مهم است که در این قانون مورد توجه قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: علاوه بر این، جلوگیری از پولشویی و مبارزه با آن و مقابله با اخلال‌گری‌هایی که در بازار پول و ارز اتفاق می‌افتد، در اصلاح قانون بانک مرکزی مورد توجه قرار گرفته است.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی گفت: نحوه رسیدگی به اختلافات و دعاوی مربوط به مسائل پولی و بانکی هم در این قانون مورد توجه قرار گرفته است؛ به این صورت که مقرر شد در بانک مرکزی هیئت رسیدگی به اختلافات و دعاوی با احکام قضائی تشکیل شود و تصمیمات این هیئت درباره پرونده‌ها فصل‌ الخطاب خواهد بود.

 

 

سعدی در اجلاس خبرگان رهبری:
تحول در حکمرانی باید در گام دوم انقلاب مورد توجه قرار گیرد
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری گفت:تحول در علوم حکمرانی باید در گام دوم انقلاب اسلامی مورد توجه حوزه‌های علمیه و سایر مراکز علمی قرار گیرد.حجت الاسلام حسینعلی سعدی در نطق بیش از دستور اجلاس رسمی دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری گفت: در مسئله حکمرانی این علوم حکمرانی هستند که هندسه حکمرانی را تعیین می‌کنند و تحول در علوم حکمرانی باید در گام دوم انقلاب اسلامی مورد توجه حوزه‌های علمیه و سایر مراکز علمی قرار گیرد. این نکته‌ای است که امام (ره) هم بر آن تأکید داشتند.وی با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری به مجلس خبرگان مبنی بر تشکیل هیئت‌های اندیشه ورز، افزود: یکی از وظایف این هیئت که به همت هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تشکیل شده این است که با یک نگاه کلان به مسیر انقلاب از آغاز تاکنون، مشخص کند چقدر به اهداف انقلاب نزدیک شده ایم و آنگاه مطالبات خودش را بر اساس این ارزیابی مطرح کند.عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: یکی از دلایل ناموفق بودن برخی ساختارها و الگوها این است که طراحی الگوهای حکمرانی در محلی غیر از آنجا که مبانی حکمرانی طراحی شده صورت گرفته و این ناهمخوانی باعث شده است الگوها موفق نباشند.سعدی با طرح پیشنهاد استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس خبرگان رهبری در نظریه پردازی برای ترسیم هندسه حکمرانی در گام دوم انقلاب اسلامی، از حوزه‌های علمیه و مراکز تحقیقاتی خواست با توجه ویژه و مضاعف به موضوع فقه، حکمرانی خود را برای مواجهه با موضوعاتی مانند دولت مدرن و شیوه‌های جدید حکمرانی آماده کنند.وی در پایان گفت: ذیل افق نوین طراحی شده پیش روی مجلس خبرگان رهبری، دفاع و صیانت از اصالت شعارهای بنیادین و مؤلفه‌های اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران متوجه این مجلس است و یکی از مهم‌ترین شعارهای بنیادین انقلاب شایسته سالاری است که در انتخاب رهبری انقلاب پس از ارتحال امام خمینی (ره) متبلور شده است.

 

 

برای توسعه روابط نظامی با جمهوری آذربایجان برنامه‌ریزی کرده‌ایم
دریادار رستگاری اظهارداشت: با توجه به مرزهای مشترک زمینی و دریایی ما با کشور آذربایجان، وزارت دفاع برنامه‌هایی را برای توسعه روابط نظامی با این کشور برنامه‌ریزی کرده است.امیر دریادار امیر رستگاری معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و مدیرعامل سازمان صنایع الکترونیک ایران (صاایران) با هدف شرکت در نمایشگاه بین‌المللی دفاعی «ADEX» باکو، وارد پایتخت جمهوری آذربایجان شد.امیر دریادار رستگاری در ابتدای ورود به پایتخت جمهوری آذربایجان با اشاره به اهداف خود از سفر به این کشور اظهارداشت: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با توجه به دعوت دولت دوست و برادر جمهوری آذربایجان در چهارمین نمایشگاه بین‌المللی باکو شرکت کرده است.وی افزود: ما در این نمایشگاه محصولات مختلفی در حوزه‌های رزم زمینی، رزم هوایی، رزم دریایی و تعدادی از سامانه‌های جدیدمان در حوزه‌های الکترومغناطیس، الکترونیک، مخابرات، رادیو و هوش مصنوعی را ارائه خواهیم کرد.مدیرعامل سازمان صنایع الکترونیک ایران(صاایران) گفت: با توجه به مرزهای مشترک زمینی و دریایی که با کشور جمهوری آذربایجان داریم و با توجه به موقعیت ممتاز این کشور در ناحیه قفقاز جنوبی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برنامه‌هایی را برای توسعه روابط نظامی با این کشور برنامه‌ریزی کرده است.دریادار رستگاری در پایان خاطرنشان کرد: در خلال این نمایشگاه ملاقات‌هایی را با مقامات نظامی جمهوری آذربایجان خواهیم داشت.

 

 

مراسم بزرگداشت قیام ۱۷ شهریور در سراسر کشور برگزار می شود
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با صدور اطلاعیه ای از ملت شریف و قدرشناس و آحاد مردم و گروه ها و تشکل های مردمی دعوت کرد تا در ویژه مراسم بزرگداشت چهل و چهارمین سالگرد شهدای گرانقدر قیام یوم الله هفدهم شهریور سراسر کشور شرکت کنند.
متن اطلاعیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به شرح زیر است:
هفدهم شهریور ۱۳۵۷؛ حماسه ای ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی و یادآور مجاهدت ها و مبارزات ملت آزاده و شهیدپرور ایران اسلامی در برابر دیکتاتوری و ظلم و استبداد نظام مزدور ستمشاهی است.۱۷شهریور ماه؛ یادآور ایثار و از جان گذشتگی شهدایی است که با نثار خون خود، میدان ژاله را میدان تحقق دلاورمردی و رشادت های تاریخ ساز خود کرده و عاشورای حسینی را در شهریور ۵۷ تجسم بخشید.قیام جمعه خونین هفدهم شهریور ۱۳۵۷، اگرچه جمعه سیاه نام گرفت اما با ایجاد یک موج قوی و سهمگین از خون پاک شهدا، هیمنه پوشالی رژیم ستمشاهی تا بن دندان مسلح پهلوی را در هم شکست و اریکه قدرت طاغوتیان را نابود کرد، روزی که عامل تسریع‌کننده روند پیروزی انقلاب اسلامی است.ویژه مراسم بزرگداشت چهل و چهارمین سالگرد شهدای گرانقدر قیام یوم الله هفدهم شهریوردر تمام کشور برگزار خواهد شد و در تهران امروز ۱۶/۰۶/۱۴۰۱ از سـاعت ۱۸:۰۰، با سخنرانی ‹سردار سرتیپ اشتری› «فرمانده محترم انتظامی کل کشور» در مقابل شهرداری منطقه ۱۲، واقع در میدان شهدا، ابتدای خیابان مجاهدین اسلام و نیز مراسم ادای احترام و عطرافشانی و گلـریـزان مزار شهدای قیام یوم الله هفدهم شهریور «روز پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۱۷» از ساعت ۳۰: ۱۰ صبح در بهشت زهرا «سلام الله علیها» قطعه ۱۷، مقابل فـرهنـگسـرای رضـوان برگزار می شود.از ملت شریف و قدرشناس و آحاد مردم و گروه ها و تشکل های مردمی دعوت می شود تا با حضور گسترده و معنوی در ویژه مراسم بزرگداشت چهل و چهارمین سالگرد شهدای گرانقدر قیام یوم الله هفدهم شهریور، در تهران و سراسر کشور ضمن تجدید میثاق، یاد و خاطره آن شهیدان عزیز را گرامی بدارند.