سپردن تبلیغات به باشگاه‌ها فساد و دلالی را کم می‌کند
سپردن تبلیغات به باشگاه‌ها فساد و دلالی را کم می‌کند

عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال گفت: وقتی باشگاه‌ها به درآمدزایی برسند، منابع به شکل خودجوش، خودزا و درون‌زا از طریق فوتبال مهیا شود، قطعا فساد و دلالی کم می‌شود. به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، احسان اصولی گفت: اتفاق بسیار خوبی در فضای فوتبال کشور رخ داد که حاصل اقدامات چند ماهه فدراسیون فوتبال و […]

عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال گفت: وقتی باشگاه‌ها به درآمدزایی برسند، منابع به شکل خودجوش، خودزا و درون‌زا از طریق فوتبال مهیا شود، قطعا فساد و دلالی کم می‌شود.

به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، احسان اصولی گفت: اتفاق بسیار خوبی در فضای فوتبال کشور رخ داد که حاصل اقدامات چند ماهه فدراسیون فوتبال و بر پایه تاکید رئیس فدراسیون جهت حرفه‌ای سازی باشگاه‌داری و درآمدزایی و انجام فعالیت‌های اقتصادی به شکل مستقل و بر اساس صرفه و صلاح باشگاه‌ها است و بی‌شک مبنای حرفه‌ای شدن فوتبال ملی ما است.
عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال افزود: این طرح طبق نظرات رئیس فدراسیون دنبال شد. سال‌هاست که لیگ و فوتبال ما عنوان حرفه‌ای دارد اما در حوزه اقتصادی هنوز نتوانسته به صورت حرفه‌ای عمل کند، در حالی که «درآمدزایی از فوتبال» از تعاریف فوتبال حرفه‌ای است و اکنون گام نخست آن برداشته شده است. در شرایطی که تیم ملی فوتبال جایگاه نخست قاره کهن را دارد و در سطح جهان نیز توجهات را به خودش جلب کرده است. ضمن اینکه استعدادها، علاقه مندان و طرفداران پرشور و پرشمار ایران زمینه‌ساز رفتن ما به سوی فوتبال حرفه‌ای است اما متأسفانه در گذشته نوع فعالیت اقتصادی و درآمدزایی در باشگاه‌ها، سازمان لیگ و فدراسیون حرفه‌ای نشده بود و وابسته به منابع دولتی یا بخش‌های نیمه دولتی و خصولتی بود. فوتبال ما در حوزه اقتصاد می‌تواند به طور مستقل درآمدزا و کمک حال اقتصاد ملی ما باشد و به GPD کمک کند، علاوه بر آثار اجتماعی، فرهنگی، اعتباری و هویتی که فوتبال ما در پی دارد قطعاً فوتبالی که امروز در جهان صنعت اطلاق می‌شود، می‌تواند در حوزه اقتصاد نیز این تأثیرگذاری را داشته باشد، اما تاکنون حرکتی نشده بود.
اصولی تصریح کرد: امیدوارم باشگاه‌های ما این فرصت را غنیمت بشمارند و از این ظرفیت بتوانند برای تحقق درآمد و حرفه‌ای شدن استفاده کنند. به خصوص در کسب درآمدهای ارزشمند اقتصادی و تعریف فعالیت‌های اقتصادی مستقل که خودش می‌تواند اشتغال‌زایی، درآمدزایی و حتی ارزآوری داشته باشد. فوتبال ما ظرفیت خودش در ارزآوری را هنوز نشان نداده است و می‌توانیم در این حوزه به شکل بسیار چشم‌گیری فعالیت کنیم و از سرمایه انسانی که در حوزه فوتبال و فوتسال داریم، استفاده کنیم و منابع ارزی را به داخل کشور وارد کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: آن بخش از ماموریت‌هایی که در سازمان لیگ شکل تصدی‌گری داشت به خود باشگاه‌ها محول شد. از این پس سازمان لیگ فرصت پیدا می‌کند تا به مأموریت‌های اصلی و و اساسی خودش بیشتر اهتمام داشته باشد و نقش نظارت بر لیگ فوتبال را بهتر ایفا کند. سطح لیگ در آسیا را ارتقا بدهد تا لیگ فوتبال کشورمان نیز هم‌پای تیم ملی رشد کند. این فرصت مهیا می‌شود تا مدیران در سازمان لیگ به مباحث برگزاری حرفه‌ای لیگ بیشتر معطوف شوند و بار مسئولیت در بخشی که در آن حوزه‌ها نه ساز و کار و نیروی متخصص انسانی را داشت و نه در تعاریف حوزه مأموریتی سازمان لیگ قرار داشت، سبک‌تر شود. ضمن اینکه امر شفاف‌سازی منابع مالی که از اهداف این دوره فدراسیون و شخص رئیس فدراسیون بوده، بهتر محقق شود و به سمت شفاف‌تر شدن منابع ورودی به فوتبال و منابع هزینه‌ای حرکت کنیم که در واقع یک گام بسیار رو به جلو است و تداوم این مسیر و اقدامات می‌تواند فوتبال ما را در حرفه‌ای، درآمدزا و شفاف شدن بهره‌مند کند.
عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال در پایان خاطرنشان کرد: وقتی باشگاه‌ها به درآمدزایی برسند، منابع به شکل خودجوش، خودزا و درون‌زا از طریق فوتبال مهیا شود، قطعاً فساد و دلالی و خیلی از اتفاقات ناخوشایند که شنیده می‌شود به حاشیه خواهد رفت و فضای فوتبال بهتر و پاک‌تر خواهد بود.

نامه شکایت تراکتور از داور بازی با آلومینیوم به سازمان لیگ ارسال شد

باشگاه تراکتور با ارسال نامه رسمی به سازمان لیگ از داوری دیدار با آلومینیوم اراک شکایت کرد.
باتوجه به تغییر شبانه تیم داوری بازی تراکتور مقابل آلومینیوم از هفته هشتم لیگ برتر و تصمیمات بحث برانگیز تیم داوری این بازی، باشگاه تراکتور شکایت رسمی خود به همراه مستندات موجود را خطاب به «حیدر بهاروند»، رئیس سازمان لیگ ارسال کرد.
متن نامه تراکتور بدین شرح است:
با سلام؛
احتراماً پیرو اتفاقات و اشتباهات داوری بازی دو تیم تراکتور و آلومینیوم از هفته هشتم مسابقات لیگ برتر فوتبال کشور که روز یکشنبه (۱۴ آذر) ساعت ۱۵ در تبریز برگزار شد، به استحضار می‌رساند تغییر تیم داوری و نحوه قضاوت شبهه برانگیز بود که جزئیات آن به شرح ذیل ایفا می‌گردد.
باتوجه به اعلام سایت رسمی فدراسیون فوتبال در تاریخ دهم آذرماه، قضاوت بازی دو تیم تراکتور و آلومینیوم اراک از هفته هشتم مسابقات لیگ برتر فوتبال به آقایان احمد محمدی، حمید سبحانی، مهدی شفیعی و مسعود حقیقی سپرده شده بود که نماینده فدراسیون فوتبال، ساعت ۲۰ روز سه شنبه (۱۳ آذر) در جلسه هماهنگی قبل این بازی، از تغییر تیم داوری خبر داد.
بر اساس اعلام وی، اشکان خورشیدی و یاسر همرنگ به ترتیب جایگزین داور وسط و داور چهارم شدند. این تغییر تیم داوری در حالی رخ داد که خبری در سایت رسمی فدراسیون فوتبال در این زمینه منتشر نشد و هیچ‌گونه توضیحی نیز از سوی مراجع ذیربط در رابطه با دلایل اتخاذ این تصمیم ارائه نشد.
همچنین داور بازی دو تیم تراکتور و آلومینیوم قضاوت بحث برانگیز و تأثیرگذاری در این دیدار داشت؛ به طوری که دو گل صحیح و یک پنالتی باید به نفع تراکتور گرفته می‌شد که جزئیات اشتباهات داوری به شرح ذیل خدمت جنابعالی تشریح می‌شود.
بر اساس تصاویر تلویزیونی، دقیقه ۶ بازی، ضربه بازیکن تراکتور پس از برخورد به تیرک افقی از خط دروازه عبور کرد که متأسفانه داور و کمک‌هایش از این صحنه چشم پوشی کردند. همگان می‌دانیم که دستیابی به گل برتری در دقایق نخست، می‌توانست روند بازی را به طور کامل عوض کند.
بر اساس تصاویر گرفته شده توسط دوربین باشگاه، دقیقه ۷۴ بازی بازیکن آلومینیوم با استفاده از دست خود، توپ را راهی کرنر کرد که این صحنه خطای پنالتی به نفع تراکتور بود.
بر اساس تصاویر تلویزیونی، محمد عباس‌زاده مهاجم تراکتور، دقیقه ۸۲ بازی در حالی توپ را وارد دروازه حریف کرد که هنگام ارسال پاس، این بازیکن از مدافع تیم آلومینیوم عقب‌تر بود و تصمیم داور مبنی بر آفساید بودن این گل، اشتباه بود.
باشگاه تراکتور ضمن ارسال مستنداتش در این زمینه، اعتراض و شکایتش را نسبت به تغییر شبانه داوری و تصمیمات اشتباه و تأثیرگذار تیم داوری را اعلام کرده و خواستار پیگیری موضوع توسط مراجع مرتبط و اعلام رسمی نتایج حاصل، خدمت افکار عمومی به ویژه هواداران پرشور و میلیونی تراکتور است.

خبر خوش؛ تماشاگران آماده بازگشت به استادیوم‌ها باشند
همان طور که پیش بینی می شد بعد از دربی مجوز حضور تماشاگران در استادیوم ها البته به صورت محدود و با رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی ستاد مبارزه با کرونا در ورزش صادر می شود.
در هفته های اخیر دیدار استقلال در برابر نساجی و پرسپولیس در برابر صنعت نفت به صورت آزمایشی با حضور تماشاگر برگزار شد اما با توجه به در پیش بودن دربی ستاد مبارزه با کرونا در ورزش تصمیم گرفت حضور تماشاگر در بازی های لیگ برتر را متوقف کند. اما پیش بینی ها بر این است از هفته نهم حضور تماشاگران در استادیوم ها رسمی شود. بدون شک تا زمان برگزاری دیدار برگشت دربی موانع ایجاد فاصله در استادیوم ها و هم چنین رعایت پروتکل های بهداشتی در استادیوم آزادی تهران برطرف می شود.
نوروزی، رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی در تازه ترین مصاحبه اش در خصوص حضور تماشاگران در استادیوم های لیگ برتر گفت:«خوشبین هستم که طی چند روز آینده با دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا شاهد حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها باشیم.»
قرار است از ۱۵ آذر بازگشت تماشاگران به مسابقات ورزشی البته به صورت محدود و با رعایت پروتکل های بهداشتی رسمی شود و فوتبال هم از این قاعده مستثنی نیست به خصوص که مسابقه فوتبال در هوای آزاد برگزار می شود. بر این اساس باشگاه های لیگ برتری باید به صورت الکترونیکی به تماشاگران مایل به حضور در استادیوم بلیط بفروشند. البته به تماشاگرانی که هر دو دوز واکسن را تزریق کرده باشند. هم چنین تیم ها تنها مجاز هستند برای ۶۰ درصد از جایگاه استادیوم بلیط فروشی کنند.

کمک ۲ میلیون دلاری AFC به ایران و فدراسیون‌های آسیایی
طبق تصویب کمیته اجرایی AFC به فدراسیون های عضو آسیا از جمله ایران کمک ۲ میلیون دلاری می شود
کنفدراسیون فوتبال آسیا در برنامه‌های جدید خود کمک ۲ میلیون دلاری را برای فدراسیون‌های عضو خود از جمله ایران در نظر گرفته است.
به نقل از AFC، انجمن‌های عضو کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) و اتحادیه‌های منطقه‌ای (RAS) در موقعیت قوی‌تری برای توسعه فوتبال در سرتاسر قاره قرار خواهند گرفت. کنفدراسیون فوتبال آسیا در برنامه‌های جدید خود کمک ۲ میلیون دلاری را برای فدراسیون‌های عضو خود از جمله ایران در نظر گرفته است که توسط کمیته اجرایی AFC در هشتمین جلسه خود در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۱ تصویب شده است.
فدراسیون‌ های عضو موظف هستند تا سال ۲۰۲۳ یک برنامه راهبردی چهار ساله (تکمیل شده یا در حال تکمیل) داشته باشند.