سیاست‌های ناکارآمد خزعلی!
سیاست‌های ناکارآمد خزعلی!
دولت سیزدهم که دوسال و نیم از عمر چهارساله خود را گذرانده است، مانند همه دولت‌ها نقاط ضعف و قوت فراوانی داشته است و در برخی حوزه‌ها، پیشرفت و جهش و در برخی حوزه‌ها نیز با پَس‌روی و افت مواجه بود و امروز که بیش از نیمی از عمر این دولت سپری شده است.

گروه سیاسی جمله – دولت سیزدهم که دوسال و نیم از عمر چهارساله خود را گذرانده است، مانند همه دولت‌ها نقاط ضعف و قوت فراوانی داشته است و در برخی حوزه‌ها، پیشرفت و جهش و در برخی حوزه‌ها نیز با پَس‌روی و افت مواجه بود و امروز که بیش از نیمی از عمر این دولت سپری شده است، شایسته است تیمِ تصمیم‌گیر با هماهنگی شخص رییس‌جمهوری اقدام به تغییر و تعویض برخی از مدیران کم‌کار و حتی ناکارآمد کند.
باور ما این است که برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری برای دو گروه اجتماعی مهم و موثر «زنان» و «جوانان» یکی از بزرگ‌ترین ضعف‌های دولت سیزدهم بوده و در این میان نیز «انسیه خزعلی» معاون رییس‌جمهوری در امور زنان متهم بزرگ کم‌کاری، بی‌برنامگی و حرکت‌های کند و لاک‌پشتی است.
جامعه زنان به‌تنهایی حدود ۴۹ درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است که بخش اعظمی از آنان، دختران جوان و نوجوان و همچنین فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و شاغلین در مراکز مختلف اقتصادی، علمی و صنعتی هستند و مانند بسیاری از مردان، در متن جامعه حضور و از بطن اتفاقات نیز آگاهی دارند.
«انسیه خزعلی» در این دو سال و چندماه نشان داد که هیچ برنامه مشخصی در دست ندارد جر بزنامه‌های سلبی و حذفی برای حوزه زنان و همچنین عمده دغدغه وی محدود شده است به مسائل و موارد سطحی که ممکن است چند مرد یا زن عوام، داشته باشند یا مورد پسند اقلیتی از جامعه زنان هم نباشد.
از تاریخ ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ که «انسیه خزعلی» به سمت معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور منصوب شد تا امروز، هیچ سیاست‌گذاری سنجیده و درستی که مقبولیت عامه در میان جامعه زنان تحصیل‌کرده و دختران جوان داشته باشد از وی ندیدیم و مانند هر رییس دفتری در حضور رسانه‌ای خود، تنها به تشریح وضعیت اکتفا می‌کند و واضح است که هیچ طرحی ندارد و تمایلی به استفاده از ظرفیت عظیم نخبگان زن ندارد.
نکته بسیار مهم درخصوص ناکارآمدی انسیه خزعلی این است که وی معاونت رییس‌جمهوری در امور زنان و خانواده است و طی چندسال اخیر بارها همه دلسوزان از رهبر معظم انقلاب تا شخصیت‌های سیاسی و مذهبی درخصوص شکاف جمعیتی، افزایش طلاق، کاهش ازدواج، رواج طلاق توافقی و ازدواج سفید هشدار دادند و کارگروه‌ها و قرارگاه‌های مختلفی نیز در همین زمینه، تأسیس شد و بودجه و اعتبار زیادی در این بخش هزینه شد اما همچنان شاهد کاهش جمعیت، افزایش طلاق و بالارفتن سن ازدواج در جامعه هستیم.
انسیه خزعلی در مصاحبه روز گذشته خود با یکی از خبرگزاری‌ها مانند همیشه به آماری از واقعیات تلخ مانند افزایش تجرد اختیاری و گرایش دختران به سیگار ارائه کرد و از صدر تا ذیل مصاحبه خود، هیچ اشاره‌ای به برنامه‌های حمایتی و سیاست‌گذاری‌های هوشمندانه در زمینه فرزندآوری و ازدواج نکرد به‌جز طرح برخی برنامه‌های حمایتی چون اعطای تسهیلات که عموماً با درصد سود بالا توسط بانک‌ها پرداخت می‌شود و کسی تمایلی برای دریافت آن ندارد.
در زمینه فرزندآوری نیز به‌جز دو سه استان ازجمله سیستان و بلوچستان، سایر استان‌های کشور رشد جمعیت یا منفی یا ناچیز است و مانع از فروچاله جمعیتی که برخی کارشناسان هشدار دادند طی چهار دهه آینده کشور را در خود فرومی‌بلعد، نشده است.
این‌که برابر آمار، بسیاری از مشکلات حوزه زنان، روی در رشد دارد و بخش اعظمی از این چالش‌ها، محکم و استوار بر جای خود قرار دارد به‌خوبی ثابت می‌کند معاونت ریاست‌جمهوری در امور زنان و خانواده موفقیتی نداشته است و سیاست‌هایش در این بخش، شکست خورده است.
مشکل بزرگ «انسیه خزعلی» که موجب شد تا امروز هیچ دستاوردی قابل ذکری نداشته باشد و حتی این روزها و در آستانه سالروز پیروزی انقلای اسلامی و دهه فجر که همه مدیران از هم سبقت می‌گیرند تا نشست خبری برگزار کنند و از دستاوردهای خود بگویند، وی تلاش و تقلایی برای برگزاری نشست و ارائه گزارش عملکرد نمی‌کند همین است که درک درستی از زنان و دختران کشور ندارد و مشخصاً باید بر این موضوع تأکید کنیم که اصرار دارد از دریچه چشم دهه شصت، به دختران و زنان در سال ۱۴۰۲ نگاه و برای آنان نسخه تجویز کند همان‌گونه که زمانی خود را مثال زده بود و گفته بود که در ۱۶ سالگی ازدواج کرده است و بسیار هم از این اتفاق رضایت داشته است.
اگر قرار باشد شرایط و مقتضیات زمانی را درک نکنیم همان‌گونه که بسیاری از مادران ما در سن ۱۳ سالگی ازدواج کردند، به دختران امروز هم باید توصیه کرد که در این سن ازدواج کنند در حالی‌که این امر خطایی فاحش است و در تربیت لازم است باورهای غالب و شیوه‌های عملکردی که حاصل تجربه خرد جمعی است و مقتضیات زمانی، در نظر گرفته شود و دولت نیز حق ندارد که بخواهد آنچه که خود تشخیص می‌دهد یا تجربه شخصی خودش بوده را به همه جامعه تحمیل کند.
نکته نهایی این‌که با کمال احترام به دولت محترم سیزدهم توصیه می‌کنیم انسیه خزعلی را با بانویی جوان که هم دانش‌آموخته باشد و هم با طیف وسیع زنان و دختران ارتباط منسجم داشته باشد و هم مهم‌تر از همه طرح و برنامه روشن و علمی در دست داشته باشد، جایگزین کنند.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس سیاسی