سرویس سیاسی
نشست بایدن با سران ۹ کشور عربی در «ریاض» و نخستین پرواز هواپیمایی که رئیسجمهوری ایالات متحده را از اسراییل به پایتخت عربستان سعودی رساند، از سفر روز گذشته بایدن رمزگشایی میکند و بر تحلیل روز چهارشنبه سرویس سیاسی روزنامه «جمله» صحه میکند
گذارد که هدف اصلی «جو بایدن» از سفر به منطقه خاور میانه، نه عقد اخوت و رقم زدن اتفاق جدید بین «واشنگتن» و «تلآویو» که مدیریت بر بازار نفت است.
در حاشیه این سفر دو اتفاق مهم افتاد که تایید میکند دیدار رئیسجمهوری آمریکا با نخستوزیر اسرائیل و حتی دیدارش با «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی و دستبوسی جو بایدن از دو بانوی نود و چند ساله بازمانده هولوکاست نیز هدف اصلی و محور این سفر نبود، اما دو اتفاق مورد نظر این تحلیل کدامند؟
اول از همه برای اولین بار عربستان سعودی اعلام کرد که حریم هوایی خود را به روی پروازهایی از مبدا و به مقصد اسرائیل باز میکند. این خبر از آنجا اهمیت دارد که در همه هفت دهه اشغال فلسطین توسط رژیم غاصب و حمایت غرب از این دزدی بزرگ، عربستان در قامت کشور بزرگ جهان عرب و اسلام دستِ کم در ظاهر تلاش داشت اینگونه نشان دهد که دست فلسطین را رها نکرد و رابطه دیپلماتیک و تجاری آشکاری با اسرائیل نداشت.
این رویکرد دولت ریاض موجب شده بود افکار عمومی در فلسطین همواره احساس حمایت از عربستان داشت و در ملتهای عرب منطقه نیز این نکته که اسرائیل روابط دیپلماتیک با ریاض ندارد، مایه عزت و افتخار تلقی میشد.
امروز بخشی از این احساس افتخار ملتهای عرب و پشتگرمی مردم مظلوم فلسطین به عربستان سعودی تَرَک برداشت و این مردم با تعجب از خود میپرسند قرار است بعد ازین چه اتفاقی بیفتد و مبادا عربستان سعودی نیز درد و رنج مردم فلسطین را فراموش کند ؟
دومین اتفاق که در پیوند با اتفاق اول است این است که برای نخستین بار در تاریخ هفت دهه اخیر و تولد رژیم غاصب اسراییل که هیچ پروازی از پایتخت اسرائیل به مقصد ریاض انجام نشده بود، روز گذشته نخستین پرواز در این مسیر با حضور رییسجمهوری ایالات متحده آمریکا انجام شد، پیامی که برای رسانههای جهان تفسیر و نمادی بود از اینکه آمریکا، همچنان کریدوری برای گرمتر کردن رابطه دو دشمن دیرین اسرائیل و ملتهای عرب و مسلمان منطقه است.
پرواز مورد نظر اگر در کنار اتفاقات دو سال پیش تا امروز اعم از پیمان صلح ابراهیم بین کشورهای عرب و مسلمان منطقه و اسرائیل و همچنین تصمیم برای امضای یک پیمان دفاعی منطقهای و فعالسازی سیستم پدافند یکپارچه با محوریت اسرائیل و آمریکا علیه حملات احتمالی جمهوری اسلامی ایران قرار داده شود، نشان میدهد هدف اصلی از این سفر، تقویت حضور منطقهای آمریکا، حمایت از اسرائیل و نزدیکی بیشتر ایالات متحده آمریکا با عربستان سعودی است برای سیاستگذارین نفتی است.
حقیقت این است که حزب دموکرات پس از قتل ناجوانمردانه «جمال خاشقجی» که به دستور یا با اعمال اراده مستقیم «محمد بن سلمان» در سفارت این کشور در ترکیه انجام شد، مواضع تندی علیه ولیعهد ریاض گرفت و حتی بایدن در اقدامی که برای سیاسیون ریاض، عجیب بود طی تماسی با ملک سلمان صحبت کرد و آشکارا نشان داد که به محمد بن سلمان ولیعهد باوری ندارد.
اتفاقات پنج ماه اخیر در منطقه و هجوم روسیه به اوکراین، قطع صادرات گاز روسیه به غرب و همچنین تنش در بازار نفت موجب شد چندی قبل، رئیسجمهوری ایالات متحده گوشی را از جیب خود درآورد و پا بر روی غرور خود بگذارد و با محمد بن سلمان که پادشاه حقیقی در مملکت سعودی است، تماس بگیرد و ولیعهد عربستان نیز با درک زمان عجز و احتیاج آمریکا و غرب به این تماس، تلفن بایدن را بیپاسخ گذاشت تا به پیر سیاستمدار واشنگتن یاد بدهد در واکنش به امور سیاسی کلان، از برخورد هیجانی پرهیز کند.
خبر این تماس در رسانههای جهان ثبت شد و هم به اعتبار بایدن لطمه زد و هم فرصتی در اختیار بن سلمان قرار داد تا چهره خود را از یک قاتل به یک رهبر مقتدر تغییر دهد.
با ادامه جنگ در اوکراین و بالاگرفتن قیمت نفت رئیسجمهور ایالات متحده از مواضع پیشین خود کوتاه آمد و تصمیم گرفت شخصاً به ریاض برود و بن سلمان را ببیند و با وی مستقیم وارد گفتگو شود تا بتواند در وقت اضافه و پیش از فرارسیدن زمستان و پیچیدهتر شدن موضوع برای کشورهای غربی، تدبیری اتخاذ کند.
سفر منطقهای جو بایدن در شرایط پیچیده جهانی و بن بست در روابط جمهوری اسلامی ایران و جنگ پنهان غرب با روسیه با همین انگیزه انجام شد که ریاض را رام کند تا شیر نفت عربستان و سایر شرکای عرب و مسلمان نفتخیز به نفع غرب باز شود.
برنامه نشست جو بایدن با سران ۹ کشور عرب و مسلمان منطقه در ریاض به میزبانی محمد بن سلمان نیز ثابت میکند آمریکا برای سیاستگذاری و دخالت در بازار نفت آمده است و متاسفانه موفق هم خواهد شد همانگونه که در نزدیکی و ایجاد روابط نزدیک بین رژیم صهیونیستی با این کشورها و دورکردن کشورهای عرب مسلمان از جمهوری اسلامی ایران موفق بوده است.
از دلایل موفقیت آمریکا در اجرای این برنامه و منزوی کردن ایران نمیتوان سهم دیپلماسی منفعل و حرکات سینوسی دولتهای مختلف در تهران را نادیده گرفت و این نقد را به تیم سیاست خارجه دولت سیزدهم نیز وارد میدانیم که با بیعملی و سکوت خود به اجرای بی نقص طرح دشمن کمک
کرده است.
برخی هموطنان در دهکهای پایین اطلاع ندارند بیمه شدهاند
فارس نوشت: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران برای تولید و تامین دارو، از نیروهای انسانی و دانشمندان بسیار برجسته و نیز از ظرفیت های کارخانهای خوبی برخوردار است.
بهرام عیناللهی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی امشب (پنجشنبه ۲۳ تیرماه) در برنامه صف اول در مورد طرح جدید این وزارتخانه برای تامین و تولید دارو با عنوان دارویار، اظهار داشت: همواره این سوال مطرح بوده که چرا باید در کشور مشکل دارو داشته باشیم و چرا باید مردم ما در تامین دارو به مشکل بخورند؟
وی افزود: به همین دلیل طرح دارویار شکل گرفت و اساتید برجسته ای را در این طرح شرکت دادیم.وزیر بهداشت با بیان اینکه بررسی جوانب و کارهای کارشناسی طرح دارویار نزدیک به ۱۰ ماه زمان برد، گفت: ساعت های بسیاری را دوستان ما مشغول بررسی این طرح شدند و متخصصان، اساتید داروساز ، اقتصاد دارو، اقتصاد سلامت و مدیریت به این طرح کمک کردند و با بررسی وضعیت و اطلاعات موجود راهکارهایی بررسی شد تا این مشکل حل شود.عین اللهی به ظرفیتهای موجود در ایران برای تولید و تامین دارو اشاره و خاطرنشان کرد: ایران برای تولید و تامین دارو، از نیروهای انسانی و دانشمندان بسیار برجسته و نیز از ظرفیت های کارخانهای خوبی برخوردار است.وی افزود: همچنین قدمت ما در داروسازی به سالها قبل باز می گردد و نزدیک به یک قرن تجربه داروسازی داریم و ریشه داروسازی در ایران بوده است.وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با طرح این سوال که چرا به رغم همه این ظرفیت ها، باید مردم برای تهیه یک دارو معطل بمانند و دارو کمیاب شود و از بازار سیاه سر دربیاورد، تاکید کرد: برای پاسخ به همه این پرسش ها به دارویار رسیدیم.عیناللهی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم باید اقدامی صورت گیرد که مردم نه تنها به تامین داروی خود موفق شوند بلکه صنایع دارویی ما نیز بیش از پیش و با قوت به فعالیت خود ادامه دهد.وی ادامه داد: از سوی دیگر برخی از داروهای ضروری مردم مثل داروی بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون تحت پوشش بیمه قرار نداشتند. بنابراین طرح جامعی به نام «دارویار » را راه اجرا کردیم.وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: خوشبختانه این مهم از برنامه های حضرت آیت الله رئیسی نیز بود و ایشان مکرر به ما گوشزد میکردند که باید کاری کنید تا مردم بتوانند داروی خود را به آسانی تهیه کنند و هزینه داروی مردم کنترل شده ، تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
عین اللهی در پاسخ به این پرسش که داروهایی که زیر پوشش بیمه قرار گرفته اند شامل چه داروهایی می است، گفت: ما داروهایی که ضروری و نیز داروهایی را که دارای مصرف بالایی است، در اولویت قرار دادیم و برخی از داروها هم وجود دارد که تحت پوشش بیمه بوده و اکنون نیز هست اما پوشش آنها خیلی ضرورتی ندارد و مردم هم خیلی برای آنها مراجعه نمی کنند اما حجم آماری ایجاد می کنند.وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ما این ۱۰۰ قلم دارو را عمدتاً از داروهایی انتخاب کردیم که مورد نیاز روزمره مردم است و در وهله نخست تحت پوشش بیمه قرار گرفتند، گفت: این مژده را به مردم میدهیم که در مرحله دوم نزدیک به ۳۳۶ داروی دیگر را هم تحت پوشش بیمه قرار خواهیم داد.وی ادامه داد: ظرف یکی دو هفته آینده با کارهای کارشناسی مورد نیاز در شورای بیمه نزدیک به ۳۶۶ قلم دارو را تحت پوشش بیمه اضافه خواهیم کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اهمیت این موضوع به این دلیل است که این داروها، مانند داروهای فشار خون، داروهایی هستند که مردم به صورت روزمره به آنان نیاز دارند؛ این که به مردم گفته شود شما حتماً باید دارو را آزاد از داروخانه خریداری کنید، منطقی نیست.وی گفت: ما برخی از داروهای مسکن را نیز جزو داروهای تحت پوشش بیمه قرار دادیم؛ چرا که در این طرح نیاز مردم اهمیت بالایی دارد.
تکلیف داروهای وارداتی در طرح دارویار
عیناللهی با بیان اینکه داروهای وارداتی که نمونه داخلی ندارند در طرح دارویار گنجانده نشده است، گفت: داروهای وارداتی در صورتی که بخواهد تغییر قیمت پیدا کند ارقام بالایی خواهد یافت بنابراین طی صحبتی که با رئیس جمهور محترم و معاون اول محترم رئیس جمهور صورت گرفت مقرر شد در این مرحله به سراغ داروهای وارداتی نرویم.وی با بیان اینکه داروهای ما دو دسته هستند، گفت: اول داروهایی که صرفاً وارداتی هستند و در داخل هیچ گونه عملی روی آنها انجام نمی شود و دسته دوم داروهایی که با استفاده از مواد اولیه وارداتی ساخته شده و پس از تولید در کارخانه های ما بستهبندی میشوند.وزیر بهداشت افزود: داروهای وارداتی چون به دلار خریداری میشوند، اگر قرار باشد با ارز آزاد دیده شوند، جهش قیمتی بالایی خواهند داشت. بنابراین در این مرحله این داروها با همان نرخ قبلی عرضه خواهند شد. از این رو داروها و لوازم پزشکی وارداتی در این طرح وارد نشده و ما آنها را به همان شکل گذشته توزیع خواهیم کرد.
عین اللهی افزود: با صحبتهایی که با شرکتهای وارد کننده شده، هزینه های این اقلام پایین تر هم آمده است.
کاهش قیمت برخی داروها
وی در پاسخ به این پرسش که چرا در بررسی میدانی که خبرنگار صدا و سیما صورت داده هزینه برخی از داروها از هفته گذشته پایین تر آمده است، گفت: دارویی که به صورت آزاد فروخته می شد ، اکنون تحت پوشش بیمه قرار گرفته است. طبیعتاً یک شرکت وقتی محصولاتش تحت پوشش بیمه قرار میگیرد فروش بیشتری خواهد داشت و می تواند نرخ را پایینتر بیاورد.وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: اکنون بسیاری از شرکتهای دارویی اصرار دارند که اقلام دارویی آنان تحت پوشش بیمه قرار گیرد و در این صورت ۲۰ الی ۳۰ درصد از قیمت آن را کاهش میدهند.عیناللهی با بیان اینکه بیمهها در همه جای دنیا کمک کار نظام سلامت هستند، یادآور شد: ما در سلامت شدیداً به بیمه اعتقاد داریم چون باعث می شود وقتی اقلام دارویی تحت پوشش بیمه قرار می گیرد، شرکت ها داوطلبانه قیمت را پایین بیاورند چرا که فروششان بالا میرود.
شش میلیون نفر تحت پوشش بیمه رایگان
وی در پاسخ به این سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه چه تعداد از افراد تحت پوشش بیمه قرار دارند و در چهارچوب این طرح می گنجند، گفت: یکی از سیاست هایی که دولت مردمی آیت الله رئیسی در برنامه های خود اعلام کردند این بود که ما باید بیمه همگانی داشته باشیم چرا که یکی از حقوق مهم مردم برخورداری از سلامت است؛ یعنی ما باید بتوانیم سلامت را برای مردم ایجاد کنیم.وزیر بهداشت گفت: برای این مهم تنها راه مطمئن و تضمین کننده در جهت درمان بیماری های مردم، بیمه است .بنابراین تقویت بیمه ها یکی از مهمترین مسأله ها ست که به آن توجه شده است.دکتر عین اللهی یادآور شد: متاسفانه در برخی از سال ها میزان مخارج مردم برای سلامت بالای ۴۵ الی ۴۶ درصد بود اما پرداخت از جیب مردم باید از ۴۶ درصد حداقل نصف شود یعنی به ۲۳ تا ۲۴ درصد برسد.وی تاکید کرد: تنها راه برای رسیدن به این هدف بیمه ها هستند به همین دلیل با همراهی رئیس محترم مجلس و نمایندگان محترم ملت شش هزار میلیارد تومان برای بیمه همگانی اعتبار گذاشته شد و سه دهک پایین جامعه یعنی ۶ میلیون نفر را در همین چند ماه گذشته تحت پوشش بیمه قرار دادیم.
۴۶ میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بیمه همگانی یکی از خدمات موثر برای ارتقای سلامت مردم است، گفت: این مژده را به مردم عزیز میدهیم که که بیمه همگانی پس از سالها محقق شده و ما با همین زیرساختهای بیمه توانستیم طرح دارویار را اجرا کنیم چون اگر مردم بیمه نشوند این طرح قابل اجرا نخواهد بود.
دکتر عیناللهی با بیان اینکه شاید تعدادی از هموطنان ما به ویژه سه دهک پایین جامعه اطلاع نداشته باشند که بیمه شده اند، افزود: این افراد و وقتی ث کد ملی خود را در سامانه وارد میکنند متوجه می شوند که بیمه شده اند.وی با بیان اینکه حدود ۴۶ میلیون نفر را تحت پوشش بیمه سلامت قرار دادیم، افزود: ۹۰ درصد از مردم هم تحت پوشش بیمه همگانی قرار گرفته و خواهند گرفت. ما این آمادگی را داریم در ۶ ماه آینده حتی بدون آزمون وسع افرادی را که بیمه نشده اند تحت پوشش بیمه قرار دهیم تا خدماتی که در حوزه سلامت لازم است ث به این افراد ارائه شود.
تفاوتی در بیمه ها نیست
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به این سوال که آیا در خدمات پوشش بیمهای بین افرادی که رایگان بیمه شده اند و یا سایر بیمه شدکان تفاوت وجود دارد یا خیر، گفت: هیچ تفاوتی وجود ندارد و هر کسی که بیمه سلامت داشته باشد با مراجعه به مراکز ما میتواند خدمات دریافت کند.
دکتر عین اللهی به ظرفیتهای نیروی انسانی، بیمارستانی و تجهیزات بیمارستانی در کشور اشاره و تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم به مردم خدمات بهداشتی و درمانی ارائه دهیم دارای زیرساختهای لازم هستیم اما مشکل اصلی امروز ما بهره وری است.
ارائه خدمات با کیفیت تر به همه مردم
وی افزود: باید شرایطی ایجاد کنیم تا از این امکانات به نحو مطلوب برای مردم عزیز استفاده شود که با طرح دارویار و امکاناتی که به مراکز بهداشتی و درمانی ما اضافه می شود، میتوانیم خدمات درمانی و بهداشتی با کیفیتتری به مردم ارائه دهیم.وزیر بهداشت با بیان اینکه اگر هر بیماری با هر ملیتی به شکل اورژانسی به مراکز درمانی ما مراجعه کند حتماً به وی خدمات داده و بلافاصله او را بیمه می کنیم، گفت: نباید اینگونه باشد که به وی بگویند شما چون بیمه نیستید به شما خدمات ارائه نمیدهیم چرا که جان وی در خطر است.
عربستان آسمان خودش را به روی
«همه وسیلههای حمل و نقل هوایی» گشود
عربستان سعودی آسمان خودش را به روی «همه وسایل حمل و نقل هوایی» که مقرراتهای هوایی این کشور را رعایت کنند گشوده است.
طبق گزارش رویترز، اداره کل هواپیمایی کشوری عربستان سعودی اعلام کرده که ریاض این تصمیم را «برای تکمیل کردن اقدامات لازم جهت تحکیم جایگاه عربستان به عنوان قطب جهانی متصلکننده سه قاره و جهت تقویت ارتباطات هوایی بینالمللی» اتخاذ کرده است.از جمله مهمترین تبعات این تصمیم این است که از این پس هواپیماهای رژیم صهیونیستی اجازه خواهند داشت از آسمان عربستان سعودی برای پرواز به سمت هند و چین استفاده کنند. گام عربستان ساعاتی بعد از آن برداشته شد که پایگاه آکسیوس گزارش داد رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه با کلیات طرحی بر سر وضعیت حقوقی دو جزیره مصری در تنگه تیران موافقت کرده است. این اقدام، مسیر را برای عادیسازی روابط میان ریاض و تلآویو هموار میکند.
پایگاه آکسیوس نوشته بود این توافق که چندین ماه مذاکرات مخفیانه بر سر آن انجام شده است یک دستاورد سیاست خارجی مهم برای دولت جو بایدن در منطقه غرب آسیا خواهد بود.
بر اساس توافق «کمپ دیوید» (میان مصر و اسرائیل)، مصر متعهد شده که تیران و صنافیر را خلع سلاح و به درخواست تلآویو مبنی بر استقرار ناظران بینالمللی تحت فرماندهی آمریکا در این جزایر موافقت کند.عربستان سعودی کنترل این دو جزیره را که دروازه ورود به بندرهای «العقبه» و «ایلات» هستند، در سال ۱۹۵۰ به مصر واگذار کرد.اکنون رایزنیهایی سهجانبه در جریان است تا مالکیت این این جزایر بار دیگر به عربستان سعودی بازگردد.به رغم اعتراضات عمومی در مصر، پارلمان این کشور در تاریخ ژوئن ۲۰۱۷ و دادگاه عالی مصر در مارس ۲۰۱۸ توافقی را برای انتقال مالکیت و حاکمیت این دو جزیره به عربستان سعودی تصویب کردند؛ اما این توافق به دلیل معاهده ۱۹۷۹ به رضایت و تایید رژیم صهیونیستی هم نیاز داشت.
درباره کفش «ریباک» نماینده جنجالی
آقای میرسلیم! حمایت از تولیدات داخلی فقط ویژه خودروسازان است؟
ای کاش خبرنگاران وارد خانه مسوولانی شوند که درباره استفاده از کالاهای ایرانی داد سخن می دهند و سراغ یخچال و تلویزیون و … بروند و به ملت بگویند که ایرانی دارند یا خارجی؟
عصر ایران – این که شهروندان ایرانی چه کفش و لباسی بپوشند، فقط به خودشان مربوط است. اما اگر شهروندی، در جایگاه تصمیم گیری برای ملت قرار گیرد و به بهانه حمایت از تولید داخلی، ملت را از محصولات تولید خارج منع یا نسبت به آن محدود کند، حتی به کفش هایش هم نگاه می شود که چه برندی پوشیده است؟ داخلی یا خارجی؟!
حالا حکایت مصطفی میرسلیم است، هم او که سال هاست در صنعت خودروسازی کشور فعال است و اینک نیز در قامت نماینده مجلس، به بهانه حمایت از تولیدات داخلی، مخالفت صریح خود را با واردات خودروهای خارجی بیان می کند.
اینک عکسی از او در صحن علنی مجلس شورای اسلامی توسط خبرگزاری مهر منتشر شده است که نشان می دهد این نماینده کفش ریباک که برندی آمریکایی است به پا دارد.
از جناب میرسلیم که طرفدار دو آتشه تولیدات داخلی در صنعت خودروسازی است و معتقد است که مردم ایران باید با سوار شدن بر خودروهای داخلی، از این صنعت حمایت کنند ( ولو آن که سالانه هزاران نفر در خودروهای بی کیفیت داخلی کشته و مجروح شوند) می پرسیم که آیا حمایت از صنعت داخلی، فقط ویژه خودروسازانی است که خود جناب ایشان هم دستی بر آتش آن دارند یا این حمایت، شامل سایر صنایع ایرانی هم می شود، از جمله صنعت کفش ایران که روزگاری حتی به شوروی سابق و آلمان هم کفش صادر می کرد و اینک نفس هایش به شماره افتاده است؟!
اگر میر سلیم، جزو طرفداران تحمیل خودروهای بی کیفیت داخلی به مردم ایران به بهانه حمایت از تولید داخلی نبود، هرگز این چند سطر قلمی نمی شد ولی وقتی حرف و عمل مسوولان از زمین تا آسمان توفیر دارد، نمی توان دم بر نیاورد و سکوت کرد.البته که مردم عادی حق دارند از بهترین برندها – اعم از ایرانی و خارجی – استفاده کنند ولی حساب مسوولانی که شعار حمایت می دهند، فرق می کند، آنها “باید” از کالای ایرانی استفاده کنند.ای کاش این امکان وجود داشت خبرنگاران همه طیف ها، دوربین به دست وارد خانه مسوولانی شوند که پشت میکروفن ها درباره لزوم استفاده از کالاهای ایرانی داد سخن می دهند و سراغ یخچال و تلویزیون و لباسشویی و جاروبرقی و کولر و سایر کالاهای خانگی شان بروند و به ملت بگویند که ایرانی دارند یا خارجی؟ کاش می شد!
محکومیت حمید نوری به حبس ابد در دادگاه سوئد
اتهام حمید نوری بر اساس ادعای تعدادی از زندانیان سابق مجاهدین خلق (منافقین) این است که در مقطع اعدام های سال ۱۳۶۷ دادیار زندان گوهر دشت بوده است.قاضی دادگاه سوئد، حمید نوری را به اتهام ارتباط با اعدام های ۶۷ به حبس ابد محکوم کرد. او سال ۱۳۹۸ به هنگام ورود به سوئد بازداشت شد و تاکنون در بازداشت به سر می برد. به گزارش فارس، قاضی دادگاهی در سوئد به اتهام ادعایی دست داشتن در اعدام های سال ۱۳۶۷، «حمید نوری» شهروند ایرانی را به حبس ابد محکوم کرد.خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که وکلای حمید نوری میتوانند به این حکم اعتراض کنند و در این صورت دادگاه تجدیدنظر مجدداً این حکم را بررسی میکند.چندی پیش، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با همتای سوئدی خواستار آزادی فوری نوری شده بود.به گزارش فارس، آبان ۱۳۹۸ «حمید نوری» کارمند سابق قوه قضائیه که از سال ۱۳۷۰ خود را بازنشست کرده و از آن زمان شغل آزاد داشت، برای رسیدگی به حل اختلافات خانوادگی دخترخواندهاش به سوئد سفر و در بدو ورود به فرودگاه استکلهم توسط پلیس این کشور بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان انفرادی به سر میبرد.اتهام حمید نوری بر اساس ادعاهای تعدادی از اعضای مجاهدین خلق این است که در مقطع سال ۱۳۶۷ دادیار زندان گوهردشت بوده است. ۱۴ اردیبهشت ماه نیز امیرعبداللهیان در گفتوگوی تلفنی وزیر خارجه سوئد بازداشت و فرآیند دادگاه حمید نوری تبعه ایرانی بازداشت شده در سوئد را غیر قانونی خواند و خواستار آزادی فوری او شد.