وزیر راه و شهرسازی از فعال شدن کریدور ریلی شمال-جنوب با ورود اولین قطار ترانزیتی روسیه به هند خبر داد. رستم قاسمی در برنامه زنده تلویزیونی درباره عبور اولین قطار ترانزیتی روسیه به هند از شبکه ریلی ایران گفت: بر اساس سیاستهای دولت سیزدهم مبنی بر گسترش روابط با همسایگان، در حال حاضر خوشبختانه با […]
وزیر راه و شهرسازی از فعال شدن کریدور ریلی شمال-جنوب با ورود اولین قطار ترانزیتی روسیه به هند خبر داد.
رستم قاسمی در برنامه زنده تلویزیونی درباره عبور اولین قطار ترانزیتی روسیه به هند از شبکه ریلی ایران گفت: بر اساس سیاستهای دولت سیزدهم مبنی بر گسترش روابط با همسایگان، در حال حاضر خوشبختانه با اکثر کشورهای همسایه تفاهم نامههای ترانزیتی به امضا رساندیم که مجموع آنها به ۲۰ میلیون تن میرسد و بخشی از آن عملیاتی شده است.
وی افزود: قطاری که روز گذشته از مرز سرخس وارد کشور شد، سه هزار و ۸۰۰ کیلومتر را از مسکو با ۳۹ کانتینر طی کرده بود و امروز وارد ایران شد. اولین بار است که قطاری مستقیماً از روسیه وارد ایران میشود و به بندر شهید رجایی میرود. محموله این قطار از بندر شهید رجایی به هند ارسال خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در کریدور شمال به جنوب کشور سه جبهه فعال داریم که این قطار از شرقی ترین جبهه یعنی مرز سرخس وارد شده است و دو کریدور دیگر شامل اینچه برون – گرمسار نیز فعال است که با توجه به رابطه خوب ما با ترکمنستان این مسیر نیز فعال خواهد شد. همچنین کریدور غرب دریای خزر را داریم که راه آهن ایران به آذربایجان متصل میشود.
قاسمی با اشاره به اینکه تفاهم نامه تردد قطار ترانزیتی با روسیه داریم، اظهار داشت: با قزاقستان و ترکمنستان نیز قراردادهایی داریم که نشان میدهد تردد در این کریدور ادامه مییابد. مسیر ایران برای کشورهای همسایه چه به لحاظ هزینه و چه به لحاظ سیر به صرفه است.
وی تأکید کرد: تاکنون قطار روسیه به بندر شهید رجایی نداشتهایم که این اولین بار بود که اتفاق افتاد و با اقدامات انجام شده، حرکت این قطارها ادامه خواهد یافت.
وزیر راه با تأکید بر اینکه کریدور شرقی و غربی را هم فعال میکنیم، افزود: موقعیت ژئوپلتیک ایران سبب میشود تا هم درآمدهای ترانزیتی داشته باشیم و هم منافع سیاسی برای کشور در پی داشته باشد.
قاسمی خاطرنشان کرد: محموله این قطار در ایران تحویل قطار ایرانی نشده و قطار روسی مستقیماً وارد کشور شده است و تا بندر شهید رجایی حرکت خواهد داشت.
رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای:
برنامه دولت توسعه عادلانه در زمینه راه است
رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای در آیین افتتاح پروژههای سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای در استان کردستان گفت: برنامه دولت سیزدهم توسعه عادلانه در زمینه راه است.
مهندس امانی اظهار داشت: در زمینه توسعه شاخص راه روستایی در کشور، ۵ استان سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان و کرمان از شاخص کشوری که ۸۱ درصد است پایین تر هستند. دولت برای جبران این عقب ماندگی برنامه دارد که امسال حدود ۹۰۰ کیلومتر راه روستایی را توسعه دهد و در این زمینه در استان کردستان ۳۷۰ کیلومتر توسعه راهی، امروز با حضور جناب وزیر و ریاست جمهور آغاز شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: مبنای تقسیم اعتبارات در این وزارتخانه، خوشبختانه با توجه به کتاب راهبردی که در این وزارت خانه با همکاری سازمان برنامه کشوری منتشر شده است، بسیار با عدالت بوده به نحوی که از اعتبار سال گذشته به عنوان نمونه به استان اصفهان ۲۲ میلیارد تومان و به کردستان و سیستان هرکدام ۳۵۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.
شایان ذکر است که سال گذشته وزارت راه و شهر سازی حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار داشت که ۴۰۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات ملی و ۳۰۰۰ میلیارد تومان از اعتبارت استانی بوده است.
امانی افزود، در حاشیه این مراسم با اشاره به راهپیمایی اربعین گفت: در ستاد عرفه پیش بینی کردهایم که بیش از ۵ میلیون نفر زائر از مرزهای کشور برای زیارت عتبات بروند.
امانی اظهار داشت: امسال ۲۰۰ میلیارد تومان برای توسعه راههای مواصلاتی به مرزها اختصاص یافته است.
رئیس سازمان راهداری وحمل و نقل جادهای ادامه داد که در دولت سیزدهم با توجه به نگرش خاص به سازمان در زمینه درآمدزائی وجود دارد و این امر موجب توسعه مرزی گردیده است.
وی افزود که با مدیریت و رایزنی وزیر راه و شهرسازی در زمینه ارتباطی با کشورهای همسایه روابط خاصی داریم و از جمله این همکاریهای می توان به تفاهم نامه با روسیه در زمینه توسعه جادهای شمال به جنوب اشاره داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: به عنوان نمونه در زمینه افزایش ظرفیت مرزی می توان به بستر سازی مناسبی که در مرز خسروی صورت گرفته اشاره نمود به نحوی که علاوه بر ظرفیت اقتصادی این مرز در ۴۰ روز تردد زائرین عتبات و ۷۲ ساعت بازگشت این زائران می تواند بستر خوب توسعه اقتصادی و مذهبی باشد.
معاون اجرایی رئیس جمهور:
ساخت مسکن از سیاستهای اصلی دولت سیزدهم است
معاون اجرایی رئیس جمهور از ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور خبر داد.
سید صولت مرتضوی در بازدید از اجرای طرح نهضت ملی مسکن در قم، اظهار داشت: ساخت مسکن از سیاستهای اصلی دولت سیزدهم است و تلاش میشود سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور احداث میشود. معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: برای طرح نهضت ملی مسکن استان قم زمین مورد نیاز تأمین میشود و در این زمینه تمهیدات لازم صورت میگیرد.
مرتضوی با بیان اینکه تاکنون برای ۵۰ درصد از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در استان قم زمین تأمین شده است، افزود: برای سایر متقاضیان نیز پیشبینیهای لازم جهت تخصیص زمین انجام میپذیرد و نگرانی وجود ندارد. معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره اینکه در استان قم حدود ۹۰ هزار نفر شرایط لازم برای طرح نهضت ملی مسکن را داشتند، افزود: با الحاق اراضی ۵۶۰ هکتاری منطقه پردیسان به محدوده شهر قم امیدواریم که مشکلی در زمینه تأمین زمین مورد نیاز طرح نهضت ملی مسکن در استان قم نداشته باشیم.
ویژه برنامه دهه ولایت در شهرهای جدید کلید خورد
مدیر کل دفتر توسعه اجتماعی و فرهنگی شرکت عمران شهرهای جدید از برگزاری جشنهای دهه ولایت در این شهرها خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت عمران شهرهای جدید سید علیرضا مکبری مدیرکل دفتر توسعه اجتماعی و فرهنگی شرکت عمران شهرهای جدید گفت: ویژه برنامههای دهه ولایت با هدف ارتقای امید و نشاط اجتماعی و معنوی در بین شهروندان شهرهای جدید از ۲۰ تا ۲۸ تیرماه در شهرهای جدید سراسر کشور برگزار میشود. مدیرکل دفتر توسعه اجتماعی و فرهنگی شرکت عمران شهرهای جدید، با تاکید بر اهمیت و جایگاه ویژه این ایام در مناسبتهای دینی و مذهبی تصریح کرد: از عید قربان تا عید غدیر برنامههای متنوع در شهرهای جدید در نظر گرفته شده است.
وی افزود: برنامههای اجرایی شهرهای جدید در دهه پر فضیلت امامت و ولایت، آئین اهتزاز پرچمهای بزرگ غدیر، اطعام بهشتی، کارگاههای آموزشی سبک زندگی علوی، شب شعر آفتاب غدیر، نمایشگاه بزرگ فرهنگی غدیر و جشن تکریم سادات از جمله برنامههای این طرح است. مکبری در پایان گفت: به منظور هویت بخشی بصری به شهرهای جدید آذین بندی و نورافشانی، کتیبه نگاری زنده اشعار و احادیث غدیر از دیگر برنامههای اجرایی شهرهای جدید در این دهه است.