سیب‌زمینی‌های اصولگرایان!
سیب‌زمینی‌های اصولگرایان!
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز جمعه 11 اسفند برگزار خواهد شد و تا امروز فضا، چندان گرم و انتخاباتی نشده است و دلیل آن، افزون بر نارضایتی مردم از بی‌توجهی دولت و مجلس نسبت به مشکلات اقتصادی و معیشتی، فقدان عزم جدی به مشارکت در میان احزاب اصلاح‌طلب و منتقد دولت است.

گروه سیاسی جمله – انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز جمعه ۱۱ اسفند برگزار خواهد شد و تا امروز فضا، چندان گرم و انتخاباتی نشده است و دلیل آن، افزون بر نارضایتی مردم از بی‌توجهی دولت و مجلس نسبت به مشکلات اقتصادی و معیشتی، فقدان عزم جدی به مشارکت در میان احزاب اصلاح‌طلب و منتقد دولت است که در برخی شهرها، نامزدهای اصلی خود را برای شرکت در انتخابات تعیین نکردند و در برخی حوزه‌ها نیز نامزدهای آنان موفق نشدند تأیید صلاحیت خود را از شورای نگهبان بگیرند و روز گذشته، جریان اصلاحات رسماً اعلام کرد لیستی در انتخابات ندارد هرچند تأکید کرد که در مقام تحریم هم نیست.
«محمدعلی ابطحی» عضو مجمع روحانیون مبارز درباره حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دوازدهم‌ گفت: جبهه اصلاحات ایران در تهران لیستی ارائه نمی‌کند اما در مقام تحریم هم نیست.
رییس دفتر رییس‌ دولت اصلاحات درباره تشکیل فراکسیون قوی در مجلس آینده توضیح داد: بعید است که فراکسیون قوی از سوی اصلاح‌طلبان در مجلس آینده شکل بگیرد هرچند ممکن است یک یا دو نفر اصلاح‌طلب عضو فراکسیون شوند اما این دلیل بر فراکسیون قوی نیست.
ابطحی در بیان رویکرد مجمع روحانیون مبارز در انتخابات گفت: رویکرد عمومی مجمع همان راهبرد جبهه اصلاحات است.
علی مطهری که اعلام کرد لیستی جداگانه و مستقل خواهد داد نیز تأکید کرد: لیست ما نه لیست اصلاح‌طلبان است نه لیست اصولگرایان و صحبتی با بزرگان اصلاحات برای حمایت از لیست نداشته‌ام اما افراد معتدل و اصلاح‌طلب در بین تایید صلاحیت‌شدگان داریم و اگر مردم مشارکت کنند، تعداد بسیاری از آنان می‌توانند وارد مجلس شوند.
در سوی دیگر ماجرا، اصولگراها هستند که دیگر مدت‌ها است خودشان نیز از هم توقع وحدت ندارند و در انتخابات ۱۱ اسفند نیز احتمالاً با سه لیست خواهند آمد، سه لیستی که با وجود این‌که رقابت بین آنان بسیار جدی است اما نمی‌تواند نشانه‌ای بر تکثر سیاسی باشد.
گروه‌های مختلف اصولگرایی از شریان و شانا تا مصاف و رزما و از شورای وحدت تا شورای ائتلاف و اخیراً اُمنا همه در حقیقت مفاهیمی متفاوت برای مصادیقی واحد است و همه این گروه‌ها و جریانات، در ماهیت خود و از نظر گفتمان اصولگرایی، با هم تفاوتی ندارند و به نظر می‌رسد بخشی از این اختلافات و شعبه‌شعبه شدن‌ها برای گرم کردن بازار سیاسیت و بخشی نیز برای افزیش سهم بیشتر از قدرت توسط افراد منتسب به این جریانات است.
نکته مهم این است که این نحوه رقابت نمی‌تواند نوید تغییر به افکار عمومی بدهد مشخصاً از این منظر که مردم و طبقه متوسط فکری بر این باور هستند که وضعیت امروز کشور و انواع انقباض‌های اقتصادی و انسدادهای سیاسی نتیجه و حاصل حضور همین افراد است که در سرلیست احزاب مختلف اصولگرایی با نام‌های مختلف قرار دارند و بدیهی است با افرادی که چنین مشکلاتی را ایجاد کردند، نمی‌توان امید داشت راه حلی پیدا شود.
جریان اصولگرایی با تعدد احزاب زیرمجموعه خود تلاش دارد وانمود کند که انتخابات رقابتی است و افراد و جریانات سیاسی در این رقابت حضور دارند اما حقیقت این است که این انتخابات، نه از منظر استمرار مشکلات معیشتی و اقتصادی و نه از منظر حضور احزاب منتقد، تفاوت چندانی با دو انتخابات قبل در سال ۹۸ و ۱۴۰۰ ندارد و بسیار بعید است که مشارکت به سطحی که رهبر معظم انقلاب همواره بر آن تأکید دارند، برسد.
البته جای خوشحالی است که به همان اندازه که فضای انتخابات، سرد و کم‌رونق است در فضای مجازی داغ و پربحث و چالشی پیش می‌رود که به باور ما اگر موضوع فیلترینگ نبود، بسیار محتمل بود گرما و حرارت رقابت‌های انتخابات به فضای حقیقی نیز منتقل شود.در این میان برخی احزاب اصولگرا مانند جبهه پایداری هستند که اساساً انتخابات را تشریفاتی می‌دانند و حتی ابایی ندارند که از مشارکت پایین دفاع کنند چون می‌دانند درصورت برگزاری انتخابات با مشارکت بالا، نام رقبای آنان از صندوق در خواهد آمد. همه کسانی که انتخابات را خونی تازه به رگ‌های مردم‌سالاری توصیف می‌کنند و آن را برای تقویت جمهوریت نظام ضروری می‌دانند باید توجه ویژه به این گروه‌ها و جریانات سیاسی هم داشته باشند.
نکته آخر این‌که سال‌ها قبل و در دوران دانشجویی در یک خوابگاه مستقر بودیم و غذای مورد علاقه ما که چهار مرد جوان بودیم و چیزی از آشپزی نمی‌دانستیم، سیب‌زمینی سرخ‌کرده بود آن هم نه از سر علاقه که از سر ناچاری. روزی یکی از دوستان که چند ترم بیشتر از ما از کانون گرم خانواده جدا شده بود و ضمناً خرده خلاقیتی هم داشت ضمن انتقاد از ما، توصیه کرد برای برون‌رفت از یکنواختی، سیب‌زمینی‌ها را با برش‌های مختلف داخل ماهی‌تابه بریزیم و به ما یاد داد که یک روز سیب‌زمینی پیچ‌پیچ سرخ کنیم و روزی دیگر سیب‌زمینی را مارپیچ برش بزنیم و یک روز سیب‌زمینی را با بافت درشت سرخ کنیم و روز دیگر خلالی تا رژیم غذایی ما از یکنواختی در بیاید و به نظر می‌رسد تکثر سیاسی اصولگرایان در انتخابات ۱۱ اسفند بیشتر از همان نوع است نه بیشتر.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس سیاسی