گروه سیاسی/ بارها در همین صفحه نوشتیم دولت سیزدهم میراثدار آواری است که از دو دولت پیشین، بر سرش فروریخته و پیش از هر چیزی، نیاز به همراهی و همدلی مردم و سایر کانونهای قدرت اعم از مجلس، دستگاه قضایی، نهادهای انقلابی و همچنین رجال تأثیرگذار سیاسی دارد تا رفتهرفته این آوار […]
گروه سیاسی/
بارها در همین صفحه نوشتیم دولت سیزدهم میراثدار آواری است که از دو دولت پیشین، بر سرش فروریخته و پیش از هر چیزی، نیاز به همراهی و همدلی مردم و سایر کانونهای قدرت اعم از مجلس، دستگاه قضایی، نهادهای انقلابی و همچنین رجال تأثیرگذار سیاسی دارد تا رفتهرفته این آوار را جمع کند و همچنین نوشتیم که انجام چنین مأموریت مهمی، بدون داشتن برنامه و به کار گرفتن مدیرانی مجرّب و کارکشته، غیرممکن است.
جای تأسف است که بگوییم در این مدت ۹ ماهی که از آغاز به کار دولت سیزدهم گذشت دو ایراد به حرکت دولت وارد است نخست اینکه هیچ برنامه ریز و درشتی در حوزه اقتصاد که همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب و همچنین شخص رییسجمهوری بود، مشاهده نشد و همین موضوع، موجب شد برخی شبکههای مجازی این روزها و با گرانی نان و ماکارونی، از دولت میپرسند برنامه ۷۰۰۰ صفحهای و کارشناسان اقتصادی که در زمان انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ وعده آن را دادید، کجاست ؟
دوم اینکه بخشی از نیروهایی که در بدنه اصلی دولت و ازجمله در صدر برخی وزارتخانهها قرار گرفتند، تنها عنوان انقلابی و ارزشی دارند و در عمل، کارآمدی، سابقه و بعضاً پیشینه روشنی هم ندارند و ناگفته پیداست در موقعیت حساس کنونی، ما نیاز به افرادی داریم که کاردان باشند نه اینکه تلاش کنیم با عنوان ارزشی و انقلابی، افراد مورد نظر خود را بر مصدر امور بگماریم.
اگر دولت را بدون حضور نیروهای کارآمد تشکیل دهیم و بدون برنامه منظم هم اصرار به ادامه کار داشته باشیم، تردیدی نیست که به نتیجه روشنی نمیرسیم و در چرخه روزمرّهگی دچار میشویم. گزاف نیست اگر بگوییم همه اقداماتی که شخص آیت الله رییسی و مخبر دزفولی بهعنوان رییسجمهور و معاون اول تا امروز در حوزه اقتصاد انجام دادند، محدود و منحصر است به تعداد زیادی دستور اقتصادی که هیچ کدام، یا ضروری نبودند و یا اثری نداشتند.
درصورت استمرار این نحوه مدیریت، بیشترین لطمه و آسیب اقتصادی به کارمندان، کارگران، شهروندان ضعیف و اقشار آسیبپذیر خواهد رسید که پس از گرانیهای ممتد گوشت، ماهی، مرغ و برنج، دیگر قادر به تهیه نان و ماکارونی نیز نخواهند بود و بیم آن میرود که فردی که روزی به سید محرومان شُهره بود به «سید» علیه «محرومان» تبدیل شد و این نه برای نظام و نه برای دولت، خوب نیست.
نگرانیهای دو روز اخیر در پیِ گرانی نان و ماکارونی موجب حساسیّت همه گروهها و اعتراض همه اقشار شد که آرزویی جز موفقیت دولت بهویژه در بخش اقتصادی ندارند و شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در نامهای به آیتالله رئیسی به وی درخصوص ادامه این روند هشدار داد.
این تشکل خطاب به رییسجمهور نوشت: «حتماً مشاوران و دستیاران محترم جنابعالی بهمریختگی اوضاع قیمت برخی کالاها را در چند هفته اخیر به شما منتقل کردهاند، اما جهت اطلاع عرض میکنیم که قیمت انواع نان صنعتی، ماکارانی و سایر کالاهایی که از سهمیه آرد صنف و صنعت استفاده میکنند به دلیل افزایش چندبرابری و دفعی قیمت آردِ آنها به مقدار قابل توجهای افزایش یافته است. این افزایش چند برابری به صورت دفعی، شوک جدی به صاحبان صنوف گسترده و صنایعی که تا دیروز از سهمیه آرد یارانهای استفاده میکردند، وارد نموده است.
بسیج دانشجویی بهعنوان چشم بیدار مردم با عنایت به شبکه گسترده خود در کشور به جد به شما اعلام میدارد که جامعه آمادگی لازم برای این میزان افزایش قیمتهای یکباره با این سطح از بیبرنامگی در اجرا را ندارد. دلسوزانه به شما اعلام میداریم که بهمریختگی بازارها در چند هفته اخیر و خصوصاً تصمیم شوکآور وزارت جهاد کشاورزی در مورد افزایش چندبرابری قیمت آرد صنف و صنعت، میتواند تبعات و ناآرامیهای اجتماعی به دنبال خود داشته باشد خصوصاً امروز که رسانههای ضد انقلاب و ضدمردمی در کمین نشستهاند تا کشور را به آشوب بکشند و از ثمره آشوبها کشور و مردم مستضعف را بیشتر تحت فشار تحریمها قرار دهند.»
روشن است که کشور ظرفیت بیپایانی برای حل همه مشکلات ندارد و دولت نیز نمیتواند همه مشکلات را در کوتاهزمان تدبیر کند اما توقع داریم دولتی که همراهی سایر قوا را بهتمامه دارد و حمایت مستمر رهبر انقلاب را سرمایه خود میداند، نباید بهگونهای عمل کند که بخش اعظمی از شهروندان، ناامید و مأیوس از عملکرد نظام اسلامی شوند و همین امر، موجب تقویت نگاه به بیرون شود.
نکته آخر این است که اگر با ادامه تحریمهای ظالمانه و فشار اقتصادی دشمنان، مدیریت بر اقتصاد کشور، غیرممکن و کنترل تورم دشوار است، این حقیقت را صادقانه به مردم بگویید و اجازه ندهید این گزارهها توسط برخی رسانههای خارجنشین با تحلیلهای جهتدار به خورد افکار عمومی داده شود.