دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت: «از روز یکشنبه تا ظهر روز ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی دو هزار و ۲۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد». جهانپور گفت: «از بین مبتلایان جدید، ۵۳۴ مورد بستری و یک هزار و ۷۶۰ مورد سرپایی و از افراد در […]
دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت: «از روز یکشنبه تا ظهر روز ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی دو هزار و ۲۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد». جهانپور گفت: «از بین مبتلایان جدید، ۵۳۴ مورد بستری و یک هزار و ۷۶۰ مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۲۲ هزار و ۴۹۲ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند. مجموع جان باختگان این بیماری به ۷ هزار و ۵۷ نفر رسید».
به گزارش«جمله» ، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «خوشبختانه تا کنون ۹۵ هزار و ۶۶۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند. ۲۷۱۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۷۰۱ هزار و ۶۴۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است».
ربیعی: ۲۸۰ شهرستان وضعیت سفید دارند
در همین حال علی ربیعی، سخنگوی دولت با ادعای اینکه وارد مرحله مهار بیماری کرونا شدهایم، گفته است مناطق سفید که در آنها شیوع کرونا کم است، « به ۲۸۰ شهرستان افزایش پیدا کرده است».
او همچنین درباره وضعیت کرونا در برخی استانها که وضعیت قرمز دارند، گفته است در مورد سیستان و بلوچستان و خوزستان نگرانیهایی وجود دارد ولی درباره تهران و آذربایجان شرقی «مسئله حادی نداریم»!
به گفته سخنگوی دولت در روزهای اخیر در تهران «کمترین جانباخته کرونایی» از ۳۰ بهمن تا کنون ثبت شده که «عدد بسیار پایین و دلگرمکنندهای» بوده است.
سخنگوی دولت جزئیات آماری در این زمینه ارائه نداده است. مقاممات مسئول حدود دو ماه است از ارائه آمار تفکیکی کرونا در استانهای مختلف خودداری میکنند.
وضعیت قرمز در سیستان و بلوچستان
بنا بر گزارش صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان، رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت، در ۲۴ ساعت گذشته و تا ظهر امروز موارد مثبت آزمایشگاهی بیماری کرونا در سیستان و بلوچستان ۴۱ مورد افزایش یافت و به ۱۱۴۰ نفر رسید.
مقامهای محلی در استان سیستان و بلوچستان از روند تصاعدی شیوع کرونا در این استان خبر میدهند و وزارت بهداشت ایران نیز این استان را در «وضعیت هشدار» قرار داد؛ همزمان نماینده زاهدان در مجلس میگوید بیش از ۷۴ درصد مردم زیر خط امنیت غذایی هستند و مجبورند برای کار به بیرون از خانه بروند.
علیم یارمحمدی، نماینده زاهدان در مجلس ، به خبرگزاری ایرنا گفت شمار زیادی از ساکنان این استان کارگرانی هستند که مشمول هیچ طرح معیشتی دولت نمیشوند و مجبورند «کارگری کنند تا بتوانند برای خانواده خود غذا تهیه کنند».
علیم یارمحمدی روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت به «ایرناپلاس» گفت: قرنطینه و پروتکلهای بهداشتی مدتی جواب داد، اما وقتی «میبینند که خانوادهشان به خاطر بیغذایی دارد از هم میپاشد مجبورند کار کنند».
این نماینده مجلس همچنین گفت: هر چقدر هم پروتکلهای بهداشتی در اختیارشان قرار بدهیم، وقتی قرار باشد آب شُرب خود را با گالن و به روش غیربهداشتی تهیه کنند، اوضاع تغییری نمیکند. باید فکری اساسی به حال معیشت آنان بکنیم.
اظهارات این نماینده مجلس که پیش از این نیز به فقر غذایی در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرده بود، پس از آن منتشر شده است که مقامهای بهداشتی نسبت به «بحرانی» بودن وضعیت کرونا در این استان و ضرورت رعایت مقررات قرنطینه هشدارهایی دادهاند.
از جمله محمد هاشمی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: موارد مثبت در چند روز اخیر «افزایشی بیسابقه» یافته و در برخی از روزها روزانه ۲۰ تا ۴۰ نفر به آمار مبتلایان افزوده میشود.
ستاد ملی مبارزه با کرونا تا هفته پیش وضعیت اکثر شهرهای استان سیستان و بلوچستان را «سفید» اعلام میکرد و مدارس این استان نیز جزو مدارسی بود که از روز شنبه به مدت یک ماه بازگشایی شد.
جهش دوباره کرونا در خوزستان
علی احسان پور، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: «با توجه به افزایش میزان غربالگری کرونا در خوزستان بیش از ظرفیت آزمایشگاهی موجود، با تلاش شبانهروزی خادمان سلامت مردم در آزمایشگاههای پنجگانه تشخیص کرونا در خوزستان، تمامی نمونههای مربوط به روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ اردیبهشتماه بروز رسانی شد».
وی گفت: «بر این اساس از مجموع تستهای باقیمانده مربوط به سه روز گذشته، ۵۱۵ مورد قطعی مثبت شناسایی شد، ۲۸۹ مورد آن مربوط به شبانهروز گذشته استان است که با احتساب این موارد مبتلایان در خوزستان به هفت هزار و ۴۶۱ مورد افزایش یافت».
وی تصریح کرد: «موارد جدید به تفکیک شهرستان شامل اهواز ۳۲۲ مورد، اندیمشک هفت مورد، ایذه دو مورد، باغملک دو مورد، دشت آزادگان ۱۲ مورد، رامهرمز یک مورد، مسجدسلیمان ۹ مورد، هفتگل پنج مورد، رامشیر چهار مورد، حمیدیه هفت مورد، باوی ۱۲ مورد، کارون هشت مورد، هندیجان یک مورد، ماهشهر ۱۸ مورد، آبادان ۴۴ مورد، خرمشهر سه مورد، شادگان دو مورد، شوشتر ۴۷ مورد، بهبهان ۹ مورد بوده است».
احسان پور تصریح کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ بیمار مبتلا به کروناویروس در استان جان خود را از دست داده تا فوت شدگان به ۳۷۱ نفر افزایش یابد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان کرد: در حال حاضر ۷۹۸ بیمار در بیمارستانهای استان تحت درمان هستند و خوشبختانه ۶ هزار و ۲۹۲ بیمار پس از بهبودی از مراکز درمانی استان ترخیص شدند.
آمار مبتلایان به کرونا در خوزستان امروز در حالی اعلام شد که هنوز دانشگاه علوم پزشکی دزفول شامل سه شهرستان دزفول، شوش و گتوند اعلام نشده است.
بحران افسردگی و افزایش اقدام به خودکشی!
گزارشها نشان میدهد موارد خودکشی ناشی از تشدید فشارهای روانی و اجتماعی در پی بحران شیوع کرونا میان زنان جوان در حال افزایش است.
عصر جمعه ۲۶ اردیبهشتماه یک زن جوان در تهران پس از سه ماه قرنطینه خانگی بدون ترک منزل، خود را از طبقه ششم یک ساختمان به پایین پرت کرد و جانش را از دست داد.
وبسایت خبری تابناک نوشته که پس از کشف جسد از سوی ماموران کلانتری کیانشهر، مشخص شد او دچار نگرانی از ابتلا به کرونا بوده و با وجود عدم سابقه مشکل روحی و روانی، قرص آرامبخش مصرف میکرده است.
پیش از این مجتبی ناجی، معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی اصفهان، در گفتوگویی با خبرگزاری ایمنا تایید کرد که طی اسفندماه و در پی شیوع کرونا علاوه بر افزایش ۴۰ درصدی همسرآزاری، افکار اقدام به خودکشی نیز ۵۰ درصد در این استان افزایش یافته است.
پیش از این نیز گزارشهایی از خودکشیهای مرتبط با کرونا منتشر شده بود. در یک مورد، مادر و پسری در تهران پس از جان باختن پدر خانواده در اثر ابتلا به کرونا و افسردگی ناشی از «عدم برگزاری مراسم سوگواری» در روزهای قرنطینه و «ناراحتی از برخورد اطرافیان» یکی پس از دیگری دست به خودکشی زدند.
در موردی دیگر نیز دختری ۱۲ ساله در ایلام به دلیل مشکلات معیشتی و تنگدستی خانواده و عدم خریداری لباس عید نوروز دست به خودکشی زد و جانش را از دست داد. فشار و اضطرابهای ناشی از بحران کرونا به شکلهای مختلف منجر به جان باختن افراد شده است.
خبرگزاری مشرق روز ۱۲ اردیبهشتماه به نقل از آرش جعفریه، رییس بیمارستان «امیراعلم» در تهران، ضمن اشاره به کاهش ۹۰ درصدی مراجعه بیماران به این مرکز درمانی طی بحران کرونا نوشت «ترس ابتلا به کرونا» دلیل عدم مراجعه به بیمارستان و تشدید بیماریها به سطح ناعلاج بوده است.
جعفریه در این زمینه گفت: «برخی از بیماران ما در لیست اعمال جراحی قبلی بودند، پس از بحران کرونا متوجه شدیم که به دلیل همان بیماری زمینهای جان خود را از دست دادهاند و این افراد به دلیل ترس از ابتلا به کرونا به بیمارستان مراجعه نکرده بودند.»
در گرگان روز ۱۵ فروردینماه یک دختر جوان خود را از روی یک پل هوایی به پایین انداخت و جانش را از دست داد. گزارش های منتشر شده حکایت از آن دارد که اکنون جامعه به دلیل شیوع کرونا، مشکلات اقتصادی و معیشتی به شدت تحت فشار روانی قرار دارد.