مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به رکود غیرتورمی بازار مسکن، گفت: در شرایط رکود،ساخت و ساز رونق میگیرد و بخشی از مشکلات بازار مسکن حل خواهد شد. محمود شایان با اشاره به برنامه ساخت یک میلیون واحد مسکونی در دولت سیزدهم، اظهار کرد: در دولتهای اول معمولا با توجه به سیاستهای موجود به سمت رکود […]
مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به رکود غیرتورمی بازار مسکن، گفت: در شرایط رکود،ساخت و ساز رونق میگیرد و بخشی از مشکلات بازار مسکن حل خواهد شد.
محمود شایان با اشاره به برنامه ساخت یک میلیون واحد مسکونی در دولت سیزدهم، اظهار کرد: در دولتهای اول معمولا با توجه به سیاستهای موجود به سمت رکود حرکت میکرده است؛ به عبارت دیگر اگر ۴ سال فعالیت دولتها را بررسی کنیم میبینیم که بازار مسکن وارد رکود میشود.
وی ادامه داد: به نظر میرسد وقتی مسکن در رکود قرار میگیرد، بخش ساخت و ساز وارد رونق میشود. در واقع سازندگان و انبوهسازان از فرصت رکود استفاده کرده و به سمت ساختوساز مسکن میروند تا بتوانند در شرایط رونق آنها را به بازار عرضه کنند.
مدیرعامل بانک مسکن افزود: پیش بینی این است که اگر مسکن وارد رکود شود و بخش ساخت و ساز هم رونق بگیرد بخشی از مشکلات مسکن در کشور حل خواهد شد.
شایان درباره قیمت مسکن نیز گفت: قاعدتا نباید در شرایط کنونی بازار به سمت رکود تورمی حرکت کند، ۴ سال فعالیت دولتها در دوره اول نشان میدهد که قیمت مسکن تورمی نبوده و حتی کاهش قیت نیز اتفاق افتاده است.
وی تاکید کرد: در بحث مسکن حباب قیمت داریم؛ افزایش قیمتها در مسکن باور نکردنی بوده است؛ در ابتدای شروع به کار دولت قبل متوسط قیمت مسکن ۳.۸ میلیون تومان بود که در پایان دولت به بیش از ۳۰ میلیون تومان افزایش یافت. این افزایش غیرمنطقی بود.
با تسهیلات بانک ملی ایران خانه دار شوید
پرداخت تسهیلات خرید مسکن در نظام بانکی سالها فقط توسط یکی از بانک ها امکان پذیر بود، تا اینکه بانک ملی توانست با ورود به این حوزه، نه تنها فضا را رقابتی کند، بلکه پرداخت تسهیلات نیز ساده تر شود.
با وجود این که دولت ها همواره تامین مسکن مردم را یکی از اولویت های اساسی خود قرار داده و به روش های مختلف تلاش کرده اند خرید سرپناه را تسهیل کنند، اما استفاده از منابع بانکی انفرادی هنوز هم در این راه نقش مهمی ایفا می کند.
روش های مختلف غیربانکی برای دریافت تسهیلات خرید مسکن وجود دارد، اما بسیاری از مردم همچنان علاقه مندند منابع مورد نیاز خود را از طریق نظام بانکی تامین کرده و در یک روش مطمئن، بانک را در خرید مسکن شریک کنند.
بانک ملی ایران با شناخت درست بازار و نیز طراحی محصولی دقیق به این منظور، از اواخر سال ۱۳۹۶ طرح ویژه مسکن را رونمایی کرد و توانست نظر بخش قابل توجهی از متقاضیان دریافت تسهیلات مسکن را به خود جلب کند.
به عقیده بسیاری از کارشناسان، ورود بانک ملی ایران به حوزه پرداخت تسییلات خرید مسکن، جان تازه ای به این بازار بخشید و قابل معامله بودن اوراق این تسهیلات در بازار فرابورس، بسیاری از معادلات را به نفع مردم تغییر داد. گرچه سقف تسهیلات انفرادی مسکن بانک ملی ایران در تهران به ازای هر نفر ۶۰۰ میلیون ریال در سال ۱۳۹۶ تعیین شده بود، اما به تازگی این و بر اساس دستورالعمل جدید، سقف تسهیلات انفرادی در شهر تهران به یک میلیارد ریال رسیده است. این رقم در مراکز استان ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۸۰۰ میلیون ریال و در سایر مناطق شهری ۶۰۰ میلیون ریال است.
این تسهیلات برای زوجین به میزان دو برابر قابل پرداخت است و همچنین میزان مبلغ جعاله پرداختی از محل این طرح ۴۰۰ میلیون ریال اعلام شده است.
مشتریان بانک ملی ایران تا پایان فصل بهار امسال بیش از ۴۹ هزار میلیارد ریال در طرح ویژه مسکن سپرده گذاری کرده اند که به صورت طبیعی و با افزایش سقف تسهیلات، این رقم در حال افزایش است.
اقتصاد تعاونی به اقتصاد اسلامی نزدیک است
مدیر عامل بانک توسعه تعاون به مناسبت فرا رسیدن هفته تعاون و بانکداری اسلامی پیام تبریکی صادر کرد.
در پیام حجت اله مهدیان آمده است: تعاون و همکاری پیش از هر کلام نوعی رفتار و فرهنگ والای انسانی و نشانه بلوغ اجتماعی است. انسان به تجربه از دیر باز دریافت که از طریق مشارکت و هم افزایی میتواند بر مشکلات هر چند بزرگ غلبه کند؛ همچنان که در دنیای امروز شاهد ظهور نهضت تعاون و گسترش آن به عنوان راهکاری علمی و مؤثر برای تحقق توسعه متوازن، همه جانبه و پایدار هستیم، چالشی که راهکارهای توسعه کمتر در آن موفق بودهاند. شرکتهای تعاونی به واسطه ماهیت ساختاری خود این امکان را فراهم میآورند تا تمامی اقشار جامعه، حتی اقشار کمتر برخوردار، در فعالیتهای اقتصادی به صورت داوطلبانه و با رأی برابر مشارکت کنند و از ماحصل تلاش خود بهره مند شوند، نظمی که امکان کاهش نابرابریها و برقراری عدالت اجتماعی را میسر میسازد. از این منظر میتوان گفت اقتصاد تعاونی به اقتصاد اسلامی نزدیک است. از این رو در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بخش مردمی اقتصاد تعاونی هم طراز دو بخش اقتصاد دولتی و اقتصاد خصوص دیده شده است.
اینجانب به نمایندگی از خانواده بزرگ بانک توسعه تعاون تنها بانک تخصصی بخش تعاونی ایران ضمن تبریک فرارسیدن ۱۳ شهریور ماه، روز تعاون، به کلیه تعاونگران تلاشگر هموطن و مدیران و فعالان زحمتکش بخش تعاونی کشور، همچنین فرارسیدن هفته بانکداری اسلامی را، که از دیگر دستاوردهای مترقی انقلاب اسلامی است، به تمامی همکاران حوزه بانک و اقتصاد عرض شادباش دارم و از درگاه خداوند متعال سلامتی و مزید توفیق همه را در خدمت به مردم شریف و بزرگوار کشور عزیزمان مسألت مینمایم.