رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی همکاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سازمان نقشه برداری را گامی موثر در جهت پایش گسلها و اندازهگیری میزان جابهجایی آنها برشمرد. علی بیتاللهی در مراسم امضای تفاهم نامه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با سازمان نقشه برداری با تاکید […]
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی همکاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سازمان نقشه برداری را گامی موثر در جهت پایش گسلها و اندازهگیری میزان جابهجایی آنها برشمرد.
علی بیتاللهی در مراسم امضای تفاهم نامه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با سازمان نقشه برداری با تاکید بر نقش موثر سازمان نقشهبرداری به عنوان یک سازمان اطلاعات پایه، گفت: در هیچ پروژهای نمیتوان نقش سازمان نقشهبرداری را نادیده گرفت. همچنین با توجه به تجهیزات بسیار خوب و حضور کارشناسان و متخصصان زبده در مجموعه این سازمان فرصت مناسبی برای کشور خواهد بود تا از این ظرفیتها بهرهمند شود.
بیتاللهی با اشاره به ۷ ردیف کاری در نظر گرفته شده در حوزه زلزله و فرونشست در قانون مدیریت بحران، در تشریح محورهای همکاری در هریک از ردیفهای یاد شده گفت: ردیف حرائم گسلها و موضوعاتی مثل ضرایب لرزهخیزی یکی از مهمترین این محورهاست که قطعا همکاریهای متقابل میان دو مجموعه در این خصوص میتواند نتایج بسیار خوبی را به دنبال داشته باشد. همچنین توسعه شبکه GPS با هدف پایش گسلها و اندازهگیری میزان جابجایی آنها و همکاری در این زمینه نیز برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است. در خصوص ردیف پهنهبندی نقشه گسلها نیز مایل هستیم تا از ظرفیتهای سازمان نقشهبرداری کشور بهرهمند شویم. وی ادامه داد: محور پاسخ سریع زلزله و نصب دستگاهها نیز از دیگر موضوعاتی است که میتواند به عنوان همکاری مشترک میان دو مجموعه در دستور کار قرار بگیرد. همچنین در خصوص بند مربوط به فرونشست برای المانهای حمل و نقلی، ضرورت دارد تا فرودگاهها به عنوان یکی از مراکز حساس پایش شوند و در این زمینه، جانمایی دستگاههای دائمی GPS در فرودگاهها، همکاری میان دو مجموعه را میطلبد.
استفاده از دادههای سازمان زمینشناسی در حوزه خطوط لولههای گاز، نفت و… و. ، بهرهمندی از عکسهای هوایی سازمان زمینشناسی بخصوص عکسهای مربوط به دهههای ۳۰ و ۴۰ به منظور ردیابی قنوات، تهیه نقشه قناتهای تهران از دیگر محورهایی بود که در این بخش از سوی رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مورد تاکید قرار گرفت. وی ابراز امیدواری کرد که امضای این تفاهمنامه مشترک بستر مناسب برای اجرای موارد طرح شده را فراهم آورد.
به گزارش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در ادامه این جلسه اسماعیل فرزانگان رئیس شبکه شتابنگاری کشور نیز همکاری با سازمان نقشهبرداری در جهت انتخاب بهترین مناطق برای نصب ایستگاههای شتابنگاری را در جهت بالا بردن کیفیت انتقال دادهها و همچنین بهبود عملکرد سامانههای پاسخ و هشدار سریع را خواستار شد. همچنین ناهید عطارچیان رئیس بخش زئوتکنیک و زیرساخت نیز ارتقا و توسعه بانک اطلاعات ژئوتکنیک را به عنوان یکی از مهمترین وظایف مرکز و محوری مهم در جهت همکاریها برشمرد.
مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سازمان نقشهبرداری كشور تفاهمنامه همکاری منعقد کردند
تفاهم نامه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سازمان نقشهبرداری كشور با هدف همكاری در زمینههای مختلف علمی- پژوهشی و فنی- مهندسی با رویکرد مدیریت بحران تفاهمنامه همکاری مشترک منعقد کردند.
این تفاهمنامه همکاری در جهت همكاری بهمنظور فراهم ساختن بستر ستادی، اداری و اجرایی مناسب برای بهرهگیری بهینه از توان تخصصی کارشناسان، تجهیزات، دستگاهها، آزمایشگاهها و امکانات دو مجموعه با رویکرد مدیریت بحران و با هدف اجرای بند ض ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور میان مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سازمان نقشهبرداري كشور به امضا رسیده است.
محمد شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در جلسه انعقاد این تفاهمنامه با اشاره به سابقه بیش از ۴۰ سال فعالیت پژوهشی، تحقیقاتی و آموزشی مرکز تحقیقات در حوزههای مختلف راه و شهرسازی، انعقاد تفاهمنامه مشترک همکاری میان مرکز و سازمان نقشهبرداری کشور را گام مهمی در جهت اجرای بند ض ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران برشمرد و گفت: خوشبختانه ویرایش جدید قانون مدیریت بحران، نگاه پیشگیرانه را در نظر گرفته است و در بند ۱۴ این قانون اقداماتی که میتواند کاهش خطرپذیری را به دنبال داشته باشد در نظر گرفته شده است. تکالیفی بر اساس این قانون بر عهده مرکز تحقیقات قرار گرفته و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مکلف است تا در جهت اجرای این تکالیف، همکاریهای گستردهای را با دستگاههای مرتبط داشته باشد.
وی افزود: برای اجرا و پیگیری این موضوع باید یک هماهنگی ملی بین دستگاههای ذیربط و مرتبط وجود داشته باشد. امروز ما در نقطهای هستیم که باید آن را عملیاتی کنیم. سازمان نقشهبرداری، پژوهشگاه زلزله، ژئوفیزیک و… دیگر سازمانهای دستاندرکار ارکانی هستند که برای محقق شدن آن میتوانند حضور داشته باشند و ما در حال همکاری و رایزنی هستیم. امیدواریم با همکاری سازمان نقشهبرداری، بتوانیم از ظرفیتهای این سازمان در جهت پیشبرد محورها و موضوعات مرتبط حرکت کنیم.