شب‌مانی در منطقه کلوت‌ها و دریاچه بیابان لوت ممنوع شد
شب‌مانی در منطقه کلوت‌ها و دریاچه بیابان لوت ممنوع شد

مدیر محوطه میراث جهانی بیابان لوت گفت: شب‌مانی و چادر زدن در منطقه کلوت‌ها و دریاچه بیابان لوت (شهداد) تا اطلاع ثانوی ممنوع شد. معین افضلی با اشاره به اینکه حضور گردشگران در منطقه ثبت جهانی شهداد منجر به افزایش روز افزون زباله در محوطه اطراف دریاچه و دیگر بخش‌های این منطقه شده است، افزود: […]

مدیر محوطه میراث جهانی بیابان لوت گفت: شب‌مانی و چادر زدن در منطقه کلوت‌ها و دریاچه بیابان لوت (شهداد) تا اطلاع ثانوی ممنوع شد.

معین افضلی با اشاره به اینکه حضور گردشگران در منطقه ثبت جهانی شهداد منجر به افزایش روز افزون زباله در محوطه اطراف دریاچه و دیگر بخش‌های این منطقه شده است، افزود: از امروز طرح ممانعت از شب‌مانی و چادر زدن در منطقه کلوت‌ها و دریاچه بیابان لوت اجرا می‌شود. او بیان کرد: متأسفانه تعدادی از گردشگران با نگرش اینکه پوست میوه و دیگر زباله‌ها جذب طبیعت می‌شوند، آن‌ها را رها می‌کنند در حالی که این روند سه تا چهار ماه طول می‌کشد.

مدیر محوطه میراث جهانی بیابان لوت با بیان اینکه نریختن زباله نیازمند فرهنگ‌سازی جدی است، اظهار کرد: ریختن زباله در سطح منطقه بیابان لوت عواقب ناگواری دارد که به مرور زمان پدیدار می‌شود.

 

کشف بقایای تقریبا سالم دو مرد در «پمپئی» 

باستان‌شناسان موفق شدند با کاوش در شهر باستانی «پمپئی» واقع در ایتالیا بقایای تقریبا کامل دو مرد را که از قربانیان فوران آتشفشان «وزوو» در سال ۷۹ میلادی بودند کشف کنند. باستان‌شناسان معتقدند بقایای این دو مرد که در خانه‌ای واقع در حومه «پمپئی» کشف شده است به یک مرد ثروتمند میانسال و مرد جوانی که احتمالا کارگر او بوده تعلق دارد. به نظر می‎‌رسد این دو مرد از نخستین مرحله فوران این آتشفشان که بر اثر آن «پمپئی» از خاکستر آتشفشان پوشانده شده بود فرار کرده بودند، اما در نهایت قربانی انفجار روز بعدی این آتشفشان شده‌اند. کارشناسان معتقدند یکی از این بقایای کشف‌شده به مرد جوانی حدود ۱۸ تا ۲۵ ساله تعلق دارد و مرد دیگر نیز تقریبا ۳۰ تا ۴۰ سال داشته و از ساختار استخوانی بهتری برخوردار بوده است.

نگرانی میراث یزد از آینده روستاهایی که شهر می‌شوند

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد نسبت به آینده روستاهایی مانند خرانق که اخیراً تبدیل به شهر شده‎اند، ابراز نگرانی کرد. سیدمصطفی فاطمی، تفکر شهرنشینی را تهدیدی برای بخش‌های روستایی تبدیل شده به شهر دانست و گفت: متاسفانه بعضا تبدیل روستاها خصوصا روستاهای تاریخی به شهر با تفکر توسعه بخشی مانند خیابان کشی و مدرن شدن، هویت تاریخی و اصالت روستاها را تهدید می‌کند. وی نسبت به آینده روستاهایی مانند خرانق که اخیرا تبدیل به شهر شده‎اند ابراز نگرانی کرد و گفت: هرچند ساختار سیاسی و اجتماعی روستاها با تبدیل شدن به شهرها تغییر می‌کند اما نباید سنت‌ها و اصالت‌ آنها دچار آسیب و خدشه شود. فاطمی مشکلات روستاهایی که به شهر تبدیل شده‌اند مانند شاهدیه را ناشی از تفکر غالب شهرنشینی و توسعه بخشی دانست و گفت: روستاهایی تاریخی مانند ابرندآباد، نصرت آباد و گردفرامرز پس از تبدیل شدن به شهر، دچار آسیب شدند و امروزه مشکلاتی مانند خیابان کشی، بافت‌های تاریخی این شهرها را تهدید می‌کند.