شروع به کار سفیر امارات در ایران پس از ۷ سال
شروع به کار سفیر امارات در ایران پس از ۷ سال

سفیر امارات پس از ۷ سال و به دنبال اجرای سیاست اول همسایگان از سوی دولت ایران، پس از دیدار با وزیر امور خارجه فعالیت خود را رسماً آغاز کرد. سیف الزعابی سفیر امارات متحده عربی در جمهوری اسلامی ایران که برای از سرگیری حضور در محل ماموریت به تهران بازگشته است امروز با حسین […]

سفیر امارات پس از ۷ سال و به دنبال اجرای سیاست اول همسایگان از سوی دولت ایران، پس از دیدار با وزیر امور خارجه فعالیت خود را رسماً آغاز کرد.
سیف الزعابی سفیر امارات متحده عربی در جمهوری اسلامی ایران که برای از سرگیری حضور در محل ماموریت به تهران بازگشته است امروز با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد.
حسین امیرعبداللهیان در این دیدار اظهار داشت: ما بر اساس سیاست همسایه محور علاقمند به گسترش رابطه با همه همسایگان و از جمله امارات هستیم.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین بر لزوم همکاری کشورهای منطقه برای ثبات و استقرار در محیط منطقه تاکید کرد.
وزیر امور خارجه ضرورت بهره گیری از ظرفیت های موجود در توسعه مناسبات فی‌مابین، تشکیل کمیسیون عالی همکاری های دو کشور، ساماندهی روابط کنسولی و تسهیل فعالیت نهادهای آموزشی، خدماتی و درمانی ایرانی در امارات را مورد تصریح قرار داد.
سفیر امارات نیز با ابراز خرسندی از آغاز حضور مجدد در جمهوری اسلامی ایران، ظرفیت های بالای اقتصادی و تجاری دو کشور را عامل مهمی برای ارتقا مناسبات دوجانبه دانست و دیدگاه مقامات عالی امارات در خصوص حسن روابط فی‌مابین و فعال شدن کمیته های ذی ربط و تبادل هیئت ها میان دو کشور را تشریح کرد.گفتنی است؛ به دنبال اجرای سیاست اول همسایگان از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران، «سیف محمد عبید الزعابی»، سفیر امارات در ایران، فعالیت خود را در نمایندگی این کشور بعد از ۷ سال مجددا به صورت رسمی آغاز کرده است.

 

 

رئیس مجلس شورای اسلامی:
بانک‌ها بزرگترین فرصت برای توسعه کشور هستند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اولین ناترازی که باید حل شود، ناترازی بانک‌هاست و اگر این موضوع حل شود، می‌توانیم سایر ناترازی‌های کشور را نیز حل کنیم.
محمدباقر قالیباف در جمع مدیران عامل بانک‌های خصوصی کشور ضمن تشکر از فعالیت‌های شبکه بانکی کشور، گفت: امروز بار اصلی اقتصاد کشور بر دوش بانک‌ها است که هم در حوزه مسائل داخلی کشور که فعالیت‌هایی را حتی خارج از حیطه مأموریت ذاتی خود انجام می‌دهند و هم باید جور عدم سرمایه گذاری خارجی را به دوش کشیده و جبران کنند، لذا جای خداقوت دارد.وی با اشاره به مشکلات نظام بانکداری کشور، ادامه داد: به دلایل مختلف نارضایتی عمومی وجود داشته و هر کسی از ظن خود در خصوص بانک‌ها مطالبی را مطرح می‌کند، اما وقتی با دقت به این موضوعات نگاه می‌کنیم، می‌بینیم دلایلی نیز وجود دارد که چنین صحبت‌ها و گلایه‌هایی مطرح می‌شود.وی با اشاره به اینکه برخی از رسانه‌ها حرف‌های بنده را در خصوص ربوی بودن فعالیت بانک‌ها به صورت نادرست منتشر کردند، افزود: رسانه‌ها در این خصوص شیطنت کردند و صحبت‌ها را تقطیع کرده و در کنار یکدیگر قرار دادند که اگر مطالب به صورت کامل منتشر می‌شد، تضادی در آنها وجود نداشت. منظور بنده این بود که همه عقود و عملیات بانکی بدون ربا و مبتنی بر فقه اسلامی و احکام مراجع بوده و هیچ شکی در آن نیست، اما این موضوع را همه ما می‌دانیم که در مرحله آخر که در پیشخوان شعب بانک‌ها اقداماتی انجام می‌شود، عملاً بخشی از قراردادهایی که منعقد می‌شود، هم طرف بانک و هم مشتری می‌داند که مبلغ دریافتی در محل دیگری هزینه می‌شود، همچنین در بخش‌های دیگری مانند بازار سرمایه، بانک‌ها به گونه‌ای عمل می‌کنند و شبهاتی در این حوزه وجود دارد و نباید منکر آن شویم البته باید دقت و توجه کنیم که این گونه رفتارها، زحمات شبکه بانکی را بی اثر می‌کند.قالیباف با بیان اینکه بانک‌ها از مجموعه نقدینگی که در اختیار دارند، عملاً ۵۰ الی ۶۰ درصد آن را به بهانه‌های مختلف نگه داشته و باقی آن را در چرخه فعالیت قرار می‌دهند گفت: مبالغی که در اختیار بانک‌هاست، سرمایه‌های مردم بوده و باید در چرخه اقتصاد قرار گیرد.وی با اشاره به استاندارد نبودن فرایندهای نظام بانکی کشور، گفت: این آسیب باعث می‌شود که اگر بانک‌های ما بخواهند با سرمایه حداقلی با برخی بانک‌های بین‌المللی مراوده داشته باشند، امکان تبادل وجود دارد، اما اگر بخواهند وارد قرارداد بانکی وسیع با آورده مثلاً ۲ یا ۱۰ میلیارد دلار شوند و قرار باشد بانک‌های بین المللی وضعیت بانک‌های ما را مورد ارزیابی قرار دهند، متوجه می‌شویم که بانک‌های ما نسبتی با این ارقام نداشته و استانداردهای بانکی در این سطح نیست.رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: این بدان معناست که بانک‌های ما به معنای واقعی بانک نبوده و تبدیل به بنگاه مالی شده اند، لذا ممکن است از تمام فرصت‌هایی که برای کشور ایجاد می‌شود نتوانیم استفاده کنیم.استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در زیرساخت‌ها منوط بر این است که ناترازی ها در کشور رفع شود، اولین ناترازی که باید حل شود ناترازی بانک‌ها است. این موضوع باید حل شود تا بتوانیم سایر ناترازی های کشور را نیز حل کنیم.قالیباف اظهار کرد: در حال حاضر در مجلس قانون نظام‌های تأمین مالی و قانون مرتبط بانک‌ها در حال تدوین است از این رو از شما درخواست می‌کنم در جلسات بررسی حضور پیدا کرده و مطالب و پیشنهادات خودتان را مطرح کنید، کمااینکه در راستای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه هفتم نیز هست.

 

 

سرلشکر جعفری:
مردم بزرگترین قدرت نظام هستند

مسئول قرارگاه فرهنگی اجتماعی حضرت بقیه الله (عج) گفت: مردم بزرگ‌ترین قدرت در جمهوری اسلامی هستند و برای حل مشکلات کشور باید مردم به صحنه بیایند.
سرلشکر محمد علی جعفری مسئول قرارگاه فرهنگی اجتماعی حضرت بقیه الله (عج) در سفر خود به استان ایلام با اشاره به این که مردم بزرگ‌ترین قدرت در جمهوری اسلامی هستند و برای حل مشکلات کشور به صحنه بیایند گفت: باید بستر نقش آفرینی مردم توسط دستگاه‌های دولتی فراهم شود.
وی افزود: برای آن که خون هزاران شهید به ثمر بنشیند باید بی وقفه برای پای کار آوردن مردم در تمامی عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تلاش کنیم.
مسئول قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله (عج) در جمع مسئولان و خادمان قرارگاه مردمی این استان گفت: وظیفه اصلی شما در خط مقدم میزبانی از زوار اربعین جهاد تبیین است و اگر بخواهیم موانع سر راه حضور مردمی را مرتفع کنیم تبیین و جا انداختن آن برای دولتی‌ها است.
سرلشکر جعفری بیان کرد: مهم‌ترین کار شما به عنوان مطالبه گران جریان مردمی در این مقطع زمانی اربعین نوشتن، احصا و انعکاس پیشنهادات، آسیب‌ها و راهکار‌ها به شخص رئیس جمهور است.
وی افزود: مردم بزرگ‌ترین قدرت در جمهوری اسلامی هستند و برای حل مشکلات کشور باید مردم به صحنه بیایند، در واقع بدون نقش آفرینی مردم امکان تحول در انجام درست کار میسر نیست و جایی که از ظرفیت مردم استفاده کرده ایم موفقیت حاصل شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: ماهیت اصلی بیانیه گام دوم انقلاب همان جریان سازی مردمی و پای کار آمدن مردم است، بنابراین تبلور این رویکرد باید در جریان اربعین هنرمندانه و تاثیر گذار تبیین شود.
مسئول قرارگاه فرهنگی اجتماعی حضرت بقیه الله (عج) بیان کرد: کاری که جنس آن مردمی است را بایستی مردم انجام دهند و این یک تجربه است. در دولت رئیس جمهور فعلی اعتقاد راستین و واقعی به مردم دارند و این رویه باید به باور و اعتقاد تمامی بدنه و ارکان دولت تبدیل شود.
سرلشکر جعفری هم افزایی و ساماندهی گروه‌های مردمی را به طور مداوم و مستمر در طول سال از دیگر ملزومات جریان مردمی خواند و اظهار کرد: تشکیل قرارگاه و مجامع مردمی نیازمند انسجام و هماهنگی و شبکه‌ای عمل کردن است و لذا فعال کردن گروه‌های کوچک در قالب میدانی و هم افزایی آن‌ها برای کار جمعی از ضروریاتی است که در این استان از حیث اربعین زمینه و پتانسیل خاصی دارد و باید جلوتر از استان‌های دیگر به آن توجه ویژه کنند و این کار جهاد است و از حیث مقایسه فراتر از سختی جنگ است و می‌بایست باورمندانه به قدرت مردم ایمان داشته باشیم.
وی افزود: بیش از چهار دهه است که از عمر با برکت انقلاب می‌گذرد جز در سال‌های اول انقلاب، اجتماع انسانی تاریخ ساز با این حجم از حضوری که در راهپیمایی اربعین شاهد آن هستیم کم نظیر است و طبق فرمایش مقام معظم رهبری مسئله اصلی انقلاب حضور مردم و نقش آفرینی آنان در تمامی عرصه‌ها است.

 

 

اسماعیلی در حاشیه هیئت دولت:
مقدمات حضور رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل انجام شده است
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: رئیس‌جمهور قصد حضور در مجمع عمومی سازمان ملل را دارد و مقدمات این کار هم انجام شده است.
غلامحسین اسماعیلی در حاشیه جلسه دیروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره سفر رئیس‌جمهور به ازبکستان: گفت قرار است هم یک سفر دوجانبه در ازبکستان انجام شود و هم مقرر شده است که وزرای همراه با رئیس‌جمهور، با همتایان خود در آن کشور دیدار
و گفتگو کنند.
وی بیان کرد: همچنین قرار بر این است که جلسات مربوط به کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان برگزار شود و حدود ۱۸ سند و تفاهم همکاری بین دو کشور امضا خواهد شد.
رئیس دفتر رئیس‌جمهور تصریح کرد: علاوه بر این، قرار است ملاقات‌های دوجانبه‌ای با سران کشورهای حاضر در اجلاس شانگهای از جمله با رئیس‌جمهور روسیه، چین و سایر رؤسای جمهور حاضر در این اجلاس انجام شود.اسماعیلی با بیان اینکه شرکت در اجلاس سازمان همکاری اقتصادی شانگهای هم انجام خواهد شد، گفت: سازمان همکاری اقتصادی شانگهای، یک سازمان مهم منطقه‌ای و بین‌المللی محسوب می‌شود.وی ادامه داد: کلیات فرآیند عضویت ایران در سازمان شانگهای به تصویب رسیده است. همچنین سند عضویت جمهوری اسلامی ایران در این سازمان که به تصویب هیئت وزیران رسیده است، از سوی وزیر امور خارجه کشورمان و وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان شانگهای به امضا می‌رسد که موفقیت خوبی برای ما محسوب می‌شود.رئیس دفتر رئیس‌جمهور در واکنش به شایعات مربوط به صادر نشدن ویزا برای رئیس‌جمهور جهت حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک آمریکا، گفت: موارد مربوط به سازمان ملل را بعد از سفر رئیس‌جمهور به ازبکستان توضیح می‌دهیم. با وجود این باید بگویم که رئیسی قصد حضور در مجمع عمومی سازمان ملل را دارد و مقدمات این امر هم انجام شده است.

رکورد سفر زائران ایرانی به مراسم اربعین شکسته شد
سخنگوی دولت گفت: طبق گزارش وزیر کشور، تا امروز رکورد سفر زائران ایرانی به مراسم اربعین در مدت زمان مشابه شکسته شده و بیش از ۳میلیون زائر ایرانی وارد عراق شده‌اند.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حاشیه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره مصوبات هیئت دولت، گفت: وزیر صمت گزارشی از احیای معادن در حوزه اکتشاف و بهره‌برداری ارائه داد.وی متذکر شد: مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای دولت فرمودند که گزارش این اقدامات ارائه شود. مقرر شد کارگروهی در دولت، راهکارهای حل مشکلات معادن را بررسی و موانع آن را برطرف کند.سخنگوی دولت بیان کرد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم گزارشی از میزان پیشرفت دستگاه‌های اجرایی در سامانه خدمات الکترونیک دولت ارائه کرد. قرار شد در حد توان و ظرف زمان قانونی که آخر شهریور ماه است، دستگاه‌های اجرایی برای پیوستن به سامانه خدمات الکترونیک دولت اقدام کنند.بهادری جهرمی با اشاره به اینکه وزیر کشور نیز گزارشی درباره اربعین ارائه کرد، گفت: طبق گزارش وزیر کشور، تا امروز رکورد سفر زائران ایرانی به مراسم اربعین در مدت زمان مشابه شکسته شده و بیش از ۳ میلیون زائر ایرانی وارد عراق شده‌اند.سخنگوی دولت تصریح کرد: یکی از مصوبات دولت در جلسه پیش مربوط به لایحه عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای بود که شامل یک متن و ۴۹ سند بود. این لایحه باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد تا گام‌های عضویت ایران در سازمان شانگهای برداشته شود.بهادری جهرمی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اخیراً در خصوص فعال سازی حوزه اقتصاد دریا فرمایشاتی داشتند، متذکر شد: پیش از این، مصوبه توسعه سواحل مکران وجود داشت که حرکت قابل قبولی در این زمینه صورت نگرفت.
وی بیان کرد: در این زمینه آسیب شناسی و پیشنهادات اصلاحی ارائه شد تا ترکیب شورای توسعه سواحل تغییر کند. تعداد اعضای آن به نصف کاهش یافت و ستاد چابک شد.

نیم میلیون مسکن خالی در تهران داریم
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: فقط در تهران بیش از نیم میلیون مسکن خالی داریم و صاحبان خانه‌های خالی ابایی ندارند که خانه‌هایشان خالی بماند.
بیژن نوباوه وطن درباره وضعیت مسکن، گفت: ساخت مسکن اهمیت زیادی دارد. در طرح مسکن مهر شاهد بودیم که بسیاری از اقشار پایین و متوسط جامعه توانستند از این طریق صاحب خانه شوند.
وی در ارزیابی از اجرای قانون جهش تولید مسکن، افزود: باید به دولت فعلاً فرصت دهیم. به نظرم باید یک سال دیگر به دولت فرصت داد و سپس عملکرد دولت در زمینه ساخت مسکن را قضاوت کرد.نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قطعاً دولت قانون جهش تولید مسکن را اجرایی خواهد کرد، اظهار کرد: الان در شهرهای بزرگ، مسکن حکم کالای سرمایه‌ای را پیدا کرده است.نوباوه تصریح کرد: فقط در تهران بیش از نیم میلیون مسکن خالی داریم و صاحبان خانه‌های خالی ابایی ندارند که خانه‌هایشان خالی بماند چرا که تفکرشان بر این است که هر چقدر زمان بگذرد، قیمت خانه گران‌تر می‌شود.وی با تاکید بر ضرورت ساماندهی اجاره بهای مسکن، گفت: اگر نرخ اجاره بهای مسکن کنترل شده و از صاحبان خانه‌های خالی مالیات اخذ شود، قطعاً این مشکل تا میزان قابل توجهی حل خواهد شد و دیگر شاهد این حجم از خانه خالی نخواهیم بود.نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: قانون مالیات بر خانه‌های خالی یک قانون بسیار خوب و مترقی است اما متأسفانه به طور دقیق اجرا نمی‌شود. ما خلأ قانونی نداریم و فقط در اجرا و نظارت بر اجرای قوانین تا حدی مشکل داریم.نوباوه با بیان اینکه نظارت ما در کل سیستم دولتی ضعیف است و اگر نظارت ما قوی باشد از نظر وضع قوانین هیچ مشکلی نداریم، تاکید کرد: ما قانون به اندازه کافی داریم و به جای قانون‌گذاری متعدد، نظارت‌های میدانی و سیستماتیک اهمیت دارد. اگر ضعف ما در حوزه نظارتی مرتفع شود، بیش از ۸۰ درصد از نیاز تقنینی ما از بین می‌رود.