عضو هیات رییسه شورای شهر تهران از عدم انتشار عمومی مصوبات کمیسیون ماده پنج که برخلاف برنامه سوم توسعه شهر تهران است، گلایه کرد. زهرا نژادبهرام گفت: براساس برنامه سوم توسعه کمیسیونهای تخصصی میبایست مصوبات خود را در راستای شفافیت هرچه بیشتر منتشر کند، اما به رغم آنکه هشت ماه از ابلاغ برنامه سوم توسعه […]
عضو هیات رییسه شورای شهر تهران از عدم انتشار عمومی مصوبات کمیسیون ماده پنج که برخلاف برنامه سوم توسعه شهر تهران است، گلایه کرد.
زهرا نژادبهرام گفت: براساس برنامه سوم توسعه کمیسیونهای تخصصی میبایست مصوبات خود را در راستای شفافیت هرچه بیشتر منتشر کند، اما به رغم آنکه هشت ماه از ابلاغ برنامه سوم توسعه گذشته است همچنان شاهد عدم اعلام عمومی مصوبات کمیسیونهای تخصصی به خصوص ماده پنج هستیم.
وی خطاب به شهردار تهران اظهار کرد: در این مدت ۳۶ گلوگاه فساد در شهرداری تهران شناسایی شده است که در حوزه معماری و شهرسازی نیز چندین گلوگاه شناسایی شده است که یکی از آنها مصوبات کمیسیون ماده پنج بود. عضو هیات رییسه شورای شهر تهران با بیان اینکه بررسی طرحهای تفصیلی از جمله تغییر کاربری، تراکم مازاد و غیره در کمیسیون ماده پنج رخ میدهد، ادامه داد: با توجه به اهمیت مصوبات این کمیسیون لازم است که با ایجاد سامانهای مصوبات آنها را منتشر کنیم. همچنین حجت نظری نیز در تذکر پیش از دستور خود با گرامیداشت روز ۱۳ آبانماه در مورد تشکیل ستاد هماهنگی دستگاههای اجرایی در حوزه فنی ـ خدماتی شهر تهران تذکری ارائه کرد و گفت: در زمان فعالیت شورای شهر سوم مصوبهای تحت عنوان تشکیل ستاد هماهنگی دستگاههای اجرایی تصویب شد که هدف از تصویب این مصوبه جلوگیری از اقدامات موازی ناشی از بخشینگریهای سازمانی و فقدان مدیریت یکپارچه بود که منجر به هدررفت سرمایه و ایجاد نارضایتی بین شهروندان میشد.
تاکید سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با عوامل اصلی مرگومیر در جهان
سازمان جهانی بهداشت (WHO) در گزارش جدید خود بر ضرورت افزایش تلاشها به منظور مقابله با برخی از عوامل اصلی مرگومیر در شهرها تاکید کرد.
در دستورالعمل جدید سازمان جهانی بهداشت به رهنمودهایی اشاره شده که مقامات شهری میتوانند با بکارگیری آنها با عوامل اصلی مرگ و میر در شهرها مقابله کنند و آنها را کاهش دهند.
هر ساله در سراسر جهان ۴۱ میلیون نفر قربانی بیماریهای غیر واگیر از قبیل بیماری قلبی، سکته مغزی، سرطان و دیابت میشوند و سوانح جادهای نیز عامل مرگ ۱.۳۵ میلیون نفر است.
«تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در این باره متذکر شد: بیش از نیمی از مردم جهان در شهرها سکونت دارند و این رقم همچنان در حال افزایش است. مقامات شهری تصمیماتی میگیرند که بر سلامت میلیاردها انسان تاثیر دارد و بنابراین برای رونق و پیشرفت شهرها لازم است تمامی افراد به خدماتی دسترسی داشته باشند تا وضعیت سلامت آنان را بهبود بخشد.
بیماریهایی که در زنان «عادی» قلمداد میشود
مدیر گروه مطالعات زنان و پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه در جامعهشناختی جنسیت ثابت شده برخی زنان تغییرات مرتبط با سلامت خود را جدی نمیگیرند، گفت: موانع فرهنگی موجود در برخی نقاط جغرافیایی کشور موجب شده تا زنان زمانی متقاضی دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی باشند که دچار بیماری شده باشند، در این زمان عملا فرآیند پیشگیری از بیماری بینتیجه باقی مانده و سطحی از بیماریهای مزمن در مناطق حاشیهای فراتر میرود.لیلا فلاحتی بیان کرد: برای متمرکز کردن توجه زنان به موضوع سلامت باید آگاهی زنان را ارتقاء داد. وی افزود: به طور مثال بیماریهای دوران بارداری و مسائل زایمان از بحرانهای حوزه سلامت زنان در سطح جهان به شمار میرود. اگرچه ایران در برخی سیاستهای کلی نتوانسته است موفقیتهای چشمگیری به دست آورد، اما در زمینه بهداشت باروری دسترسیهای بسیار خوبی فراهم کردهایم.
فلاحتی با بیان اینکه براساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت ایران در زمینه مبارزه با مرگ و میر مادران باردار جزء ۹ کشور موفق جهان محسوب میشود، گفت: پژوهشها نشان میدهد که کشورهای یونان، ایرلند، سوئد، اسپانیا و بلژیک در زمینه مبارزه با مرگ و میر مادران جزء کشورهای موفق هستند و ایران نیز به دلیل کاهش میزان مرگ و میر مادران در زمان زایمان موفقیتهایی دارد، این درحالیست که این خطر همچنان در کشورهای فقیر پابرجاست. وی با اشاره به اینکه در سطح جهانی از هر ۱۰۰ هزار تولد به طور میانگین ۷۵ تولد منجر به مرگ میشود، تصریح کرد: براساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت، از هر ۱۰۰ هزار تولد در ایران حدود ۴۵ تولد منجر به مرگ میشود و این یعنی ایران اقدامات جدی در زمینه سلامت تولد نوزادان نیز داشته است. همچنین از هر ۱۰۰ هزار تولد در کشور نیجریه حدود ۸۱۴ تولد، ۷۸۹ تولد در سودان جنوبی و ۷۳۹ تولد در سومالی منجر به مرگ میشود.