شنای مسئولان در زمین خاکی!
شنای مسئولان در زمین خاکی!

اقدامات دولت فعلی برای حفظ تالاب‌ها اگر چه مثبت بود، اما در عمل نتوانست از خشکی تالاب‌ها جلوگیری کند. علی ارواحی کارشناس محیط زیست در مورد آخرین وضعیت تالاب‌ها گفت: تالاب‌های کشور شرایط خوبی ندارند. بحث خشکی تالاب‌ها به ۲ شاخه طبیعی و غیر طبیعی تقسیم می شوند یکی از مشکلات تالاب‌ها کمبود منابع آب […]

اقدامات دولت فعلی برای حفظ تالاب‌ها اگر چه مثبت بود، اما در عمل نتوانست از خشکی تالاب‌ها جلوگیری کند.
علی ارواحی کارشناس محیط زیست در مورد آخرین وضعیت تالاب‌ها گفت: تالاب‌های کشور شرایط خوبی ندارند. بحث خشکی تالاب‌ها به ۲ شاخه طبیعی و غیر طبیعی تقسیم می شوند یکی از مشکلات تالاب‌ها کمبود منابع آب است مانند تالاب بختگان، تالاب پریشان، تالاب گاوخونی و تالاب جازموریان که در شرایط خشکی به سر می‌برند.
وی افزود: برخی از تالاب‌های دیگر با کمبود منابع آب یا کاهش دبی تخصیص یافته به تالاب‌ها روبرو هستند که از جمله می توان به تالاب شادگان، تالاب هورالعظیم، یا دریاچه ارومیه اشاره کرد که در ماه‌های اخیر منابع آبی لازم به آن‌ها اختصاص نیافته است.
ارواحی کارشناس محیط زیست گفت: جز مشکل کمبود منابع آبی، مشکل تغییر کاربری اراضی، ورود آلاینده‌ها و فاضلاب‌ها، ورود پساب‌های صنعتی، سموم کشاورزی، حریق، و ورود گونه‌های غیر بومی مهاجم مانند سنبل آبی در انزلی، تیلاپیا در تالاب شادگان، کاراس در تالاب نئور اشاره کرد.
این کارشناس محیط زیست همچنین در بحث آلاینده‌ها از تالاب انزلی، میان کاله و خلیج گرگان، زری بار و شادگان نام برد.
ارواحی در مورد تعداد تالاب‌های کشور گفت: بیش از ۱۴۳ تالاب در کشور داریم که حداقل ۲۵ تالاب دارای ویژگی‌های خاص هستند و در کنوانسیون رامسر ثبت شده اند.
او افزود: نگرش مسئولان و مردم نسبت به تالاب‌ها تغییر کرده و نسبت به گذشته ارزش تالاب‌ها بیشتر شناخته شده، اما این اقدامات بر روی کاغذ است و کافی نیست، تالاب‌ها باید در سیاست‌های خرد و کلان مورد توجه قرار بگیرند که در این زمینه اقداماتی انجام شده مانند: تصویب قانون ملی مدیریت تالاب‌های کشور یا تصویب قانون حفاظت و احیای تالاب‌ها که گام‌های روبه جلو است، اما کافی نیست، برای نمونه دریاچه ارومیه که در سال‌های اخیر وضعیت نسبتاً خوبی داشت در شرایط کم آبی در سال جاری تخصیص آب لازم به آن صورت نگرفت.
این کارشناس محیط زیست گفت: نیاز است دولت بعدی به دست آورد‌های دولت فعلی توجه کند و این دست آورد‌ها تقویت شود و در صورت نقاط ضعف، بیش از پیش پوشش داده شود.
ارواحی در مورد نگهداری تالاب‌ها افزود: حفظ تالاب‌ها بر عهده محیط زیست است، اما برای بهتر شدن شرایط نیاز به مشارکت همگانی دولت و مردم در راستای حفظ محیط زیست است.
اعطای ۶ میلیارد تومان کمک به ۴۲۲ هنرمند صنایع دستی تا پایان هفته
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی گفت: تا پایان هفته جاری مبلغ ۵۹ میلیارد ریال کمک بلاعوض به ۴۲۲ هنرمند صنایع‌دستی پرداخت خواهد شد.
پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی کشور با اعلام این خبر افزود: این مبلغ با هدف حمایت هرچه بیشتر از هنرمندان صنایع‌دستی به دستور مستقیم دکتر علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به هنرمندان صنایع‌دستی پرداخت می‌شود.
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: شاخص‌هایی که برای پرداخت این مبلغ به هنرمندان در نظر گرفته شده شامل نوآوری در تولید، بسته‌بندی مطلوب، حوادث ناشی از کار، رونق تولید در کارگاه‌های شهرهای ملی و جهانی صنایع‌دستی، دارا بودن نشان ملی و مهر اصالت، احیای رشته‌های منسوخ‌شده و یارانه شرکت در نمایشگاه‌های خارجی است.
محمودیان خاطرنشان کرد: حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی همواره در دستور کار دولت تدبیر و امید بوده است و این موضوع از زمان شیوع کرونا به صورت جدی‌تر دنبال می‌شود و تا کنون هنرمندان بسیاری از کمک‌ها و حمایت‌های دولت در این خصوص بهره‌مند شده‌اند.
هفته گذشته نیز با دستور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبلغ ۱۲ میلیارد ریال کمک بلاعوض برای حمایت و جبران آسیب وارد شده به زنان هنرمند سرپرست خانوار آسیب‌دیده از آتش‌سوزی معبد هندوها در بندرعباس پرداخت شد.
کمک۱۱۱ میلیارد تومانی به خانواده ایتام
مدیر مؤسسه خیریه عترت فاطمی گفت: طی ۲۰ سال فعالیت مستمر موسسه خیریه بالغ بر ۱۱۱ میلیارد و ۳۸۷ میلیون تومان به خانواده ایتام سادات نیازمند کمک شده است.
زهرا سادات نیری گفت: طی ۲۰ سال گذشته این مؤسسه بالغ بر ۴۵ میلیارد تومان برای کمک هزینه خانواده‌ها اختصاص داده است، همچنین ۵ میلیارد تومان برای جهیزیه دختران تحت پوشش، ۷ و نیم میلیارد تومان در راستای کمک هزینه تأمین و تعمیر مسکن نیازمندان، ۲۵۰ میلیون تومان کمک‌های درمانی، ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان کمک هزینه تحصیلی ایتام، ۵ میلیارد تومان تهیه پوشاک عید، ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای تهیه اقلام ضروری زندگی افراد تحت پوشش، ۶۵۰ میلیون تومان به صورت وجوه شرعی و ۳۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در راستای وام قرض‌الحسنه به نیازمندان تحت پوشش تخصیص داده شده است.
وی با تاکید بر اینکه همانطور که آسیب‌های اجتماعی در همه جامعه دیده می‌شود و برای افراد محروم به سبب نبودن سرپرست، ناتوانی، فقر، بیماری اعضای خانواده و …، این در معرض آسیب بودن بیشتر است، افزود: مؤسسه خیریه عترت فاطمی علاوه بر حمایت‌های مالی در وجوه مختلف حمایتی از جمله حمایت‌های تخصصی مشاوره‌ای، وکالت‌های قانونی، پزشکی، معلم خصوصی… فعال است و در این راستا از کمک افرادی که تمایل دارند در زمینه‌های مختلف به صورت مسئولیت اجتماعی، با مؤسسه به صورت خیری همکاری کنند نیز استقبال می‌کند.