شهرهای جدید از ظرفیت استان‌ها برای تسریع در پیشبرد پروژه‌ها استفاده کنند
شهرهای جدید از ظرفیت استان‌ها برای تسریع در پیشبرد پروژه‌ها استفاده کنند

جلسه هفتگی پیگیری و نظارت اقدامات انجام گرفته در حوزه طرح نهضت ملی مسکن در سطح شهرهای جدید با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی شرکت عمران شهرهای جدید حبیب اله طاهرخانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در جلسه هفتگی پیگیری و نظارت […]

جلسه هفتگی پیگیری و نظارت اقدامات انجام گرفته در حوزه طرح نهضت ملی مسکن در سطح شهرهای جدید با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت عمران شهرهای جدید حبیب اله طاهرخانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در جلسه هفتگی پیگیری و نظارت اقدامات انجام گرفته در حوزه طرح نهضت ملی مسکن در سطح شهرهای جدید که از طریق ویدئو کنفرانس با حضور اعضای هیئت مدیره و مدیران کل شرکت مادر و مدیران عامل شرکت‌های تابعه برگزار شد با تأکید بر اینکه در این دوره برنامه مربوط به حوزه مسکن در کل کشور بر مبنای طرح جهش تولید بوده و همواره از سوی وزارت خانه مورد پیگیری قرار می‌گیرد گفت: شهرهای جدید باید همانند طرح اقدام ملی که در دوره قبل آغاز و به مرحله اجرا رسید باید در طرح نهضت ملی نیز عملکرد خوبی داشته باشند، چراکه با وجود استقبال خوب مردم در ثبت نام این طرح، انتظار از ما در تحرک بیشتر و ارائه برنامه‌ریزی دقیق بالاتر می‌رود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه تأکید کرد: در این راستا شهرهایی که شرایط آغاز عملیات آماده سازی و ساخت واحدهای مسکونی را به طور همزمان ندارند، هر چه سریعتر این مراحل را به صورت جداگانه آغاز و گزارش آن را به طور دقیق و منظم به شرکت مادر اطلاع دهند.
طاهرخانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه مجموعه شهرهای جدید باید طبق برنامه‌ریزی و تقسیم‌بندی انجام شده هرچه زودتر مقدمات انتخاب پیمانکار برای آغاز عملیات اجرایی حداقل ۸۰ هزار واحد طرح نهضت ملی را انجام دهد گفت: تمامی شهرها به سرعت وضعیت متقاضیان ثبت نام شده را ساماندهی کرده و مراتب را به شرکت مادر گزارش دهند.
این مقام مسئول اضافه کرد: در حال حاضر قیمت‌های ساخت و ساز نهایی شده و مدل اجرایی مناسبی در حال قطعی شدن است که تلاش داریم پیش از پایان فرایند ثبت نام و ارزیابی آن را اعلام کنیم.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در ادامه سخنان خود بر پیگیری جدی قراردادهای مشارکت مدنی با بانک در تمامی شهرهای تابعه تأکید کرد و افزود: خوشبختانه در همه استان ها عموم استانداران با توجه به برگزاری جلسه شورای عالی مسکن و تأکیدات رئیس جمهور در کمک به پیشبرد پروژه توجیه هستند و در این مرحله شهرهای جدید هستند که باید بتوانند به بهترین حالت از ظرفیت ایجاد شده استفاده کنند.
وی همچنین بار دیگر خطاب به شهرهای کوچک و نیازمند گفت: این شهرها موظف به ایجاد جذابیت در استقبال از شهروندان برای ثبت نام در طرح نهضت ملی و سکونت در شهرهای جدید هستند، این طرح فرصت مناسبی برای پیشرفت و ارتقای جمعیت پذیری در این مناطق خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی پس از بررسی آخرین وضعیت پروژه های مسکونی به تفکیک شهرهای جدید در پایان یادآور شد: از تمامی شرکت‌های تابعه تقاضا دارم با توجه به تعداد بالای پروژهای نیمه تمام در شهرها و نبود منابع مالی لازم برای اتمام آن ها، در آغاز پروژه های جدید به حجم منابع مورد نیاز توجه کرده و پروژه‌های با پیشرفت بیشتر را نیز برای افتتاح و بهره‌برداری در دهه مبارک فجر در اولویت قرار دهند.

 

وزیر راه و شهرسازی:
۵۰ درصد درآمد خانوارهای فاقد مسکن صرف اجاره خانه می‌شود
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه وضعیت مسکن در کشور خوب نیست، گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد درآمد خانوارهای کشور صرف اجاره خانه می شود.
رستم قاسمی در جلسه شورای اداری شهرستان میبد با اشاره به ماموریت‌های مهم وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: بحث مسکن و راه هر دو بسیار حائز اهمیت است و تلاش ما اجرای درست ماموریت‌ها در هر دو بخش است.
وی با بیان اینکه متاسفانه اکنون شرایط مسکن در کشور مناسب نیست و مردم گلایه های بسیاری دارند، عنوان کرد: بر اساس آمارها، ۵۰ درصد هزینه های سبد خانوار برای مسکن است و افراد فاقد مسکن از این بابت بسیار در رنج هستند.
وزیر راه و شهرسازی از مسکن به عنوان یکی از نیازهای تشکیل خانواده یاد کرد و افزود: وضعیت فعلی به طور قطع بر نرخ ازدواج اثرگذار خواهد بود و با توجه به اینکه سن ازدواج در کشور ما افزایش یافته، باید به دنبال ایجاد یک روال منطقی باشیم و به طور قطع با حل مشکل مسکن می توانیم رغبت به ازدواج را در جوانان افزایش دهیم. قاسمی تصریح کرد: بی‌شک یکی از بهترین قوانین تصویب شده در مجلس شورای اسلامی، قانون جهش تولید مسکن است و بر اساس این قانون قرار است، طی چهار سال آینده، ۴ میلیون مسکن در کشور ساخته شود.
وی تاکید کرد: برای بسیاری از کشورها این رقم قابل تصور نیست زیرا جمعیت برخی کشورها حتی به ۴ میلیون نفر هم نمی رسد چه برسد به ساخت این حجم وسیع از مسکن.
قاسمی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، در سال آینده، ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی داریم که بخشی از آن را دولت کمک می کند و یک فرصت بسیار خوبی است که مردم صاحب مسکن شوند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: برای ساخت یک میلیون نمی توان در طول یک سال به این آمار رسید بلکه طبق برنامه ریزی صورت گرفته، طی چهار سال چهار میلیون مسکن را خواهیم ساخت.
قاسمی با بیان اینکه جوانان مجرد هم می توانند در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کنند، افزود: خبر خوب اینکه به زودی بسیاری از مردم در کشور خانه‌دار خواهند شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پروژه های حوزه راه در استان یزد به ویژه شهرستان میبد اظهار داشت: آنچه برای استان یزد و میبد تصویب شود را با جدیت پیگیری خواهیم کرد.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی:
متوسط واحدهای مسکونی روستایی نوسازی شده در کشور حدود ۵۰ درصد است
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: یکی از وظایف اصلی این نهاد، بهسازی و نوسازی مسکن روستایی است و متوسط واحدهای مسکونی روستایی نوسازی شده در کشور حدود ۵۰ درصد است.
اکبر نیکزاد در دیدار با استاندار  اصفهان در محل استانداری افزود: ۴۵ درصد واحدهای مسکونی روستایی در استان اصفهان نوسازی شده است که برای رسیدن به رقم مطلوب  همت و همکاری بیشتری نیاز است.
وی بیان کرد: اصفهان در  حوزه مسکن شهری عملکرد بسیار خوبی داشته است اما در نوسازی مسکن روستایی همت مضاعفی از سوی بنیاد مسکن و توجه استانداری اصفهان می‌طلبد.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با اشاره به اینکه وام مسکن روستایی در زمان حاضر مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته  است، ادامه داد: باید این وام ۲۰۰ میلیون تومان شود که این میزان دارای مصوبه است و امیدواریم تا چند روز آینده اجرایی شود.
وی وام مسکن روستایی را با سود پنج درصد، بازپرداخت ۲۰ساله و اقساط یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان عنوان کرد و گفت: پیش از این تعدادی از بانک‌ها در ارائه این وام مانع‌اندازی و درخواست چک می‌کردند اما این وام نیاز به ضامن زنجیره ای سه نفره از اهالی روستا با ارائه سفته دارد.
نیکزاد اظهارداشت: در بحث مسکن روستایی انتظار داریم اصفهان که به عنوان پیشرو در کشور شناخته می‌شود بهتر عمل شود.
وی با اشاره به اینکه قرار است بنیاد مسکن در حوزه مسکن شهری ورود پیدا کند گفت: این امر در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر محقق خواهد شد.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با اشاره به اینکه بنیاد مسکن استان اصفهان در زمینه مسکن شهری توان بالایی دارد و مسوولان مسکن و شهرسازی نیز همواره همکاری خوبی داشته‌اند عنوان کرد: کیفیت، سرعت کار و با برنامه پیش رفتن طرح‌های مسکن‌ شهری به خوبی در حال اجراست.
وی تصریح کرد: برگزاری جلسه شورای عالی استان می‌تواند بسیاری از مشکلات حوزه مسکن را حل کند.
نیکزاد بیان کرد: در زمینه اجرای طرح‌های هادی نیز توفیقات خوبی داشتیم و استان اصفهان به عنوان پیشروترین استان درحال خریداری یک کارخانه تولید قیر در استان است و اولین استانی است که این اقدام را انجام می‌دهد و خیر و برکت آن به روستاها نیز می‌رسد.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور یادآورشد: بافت‌های با ارزش بسیاری از روستاها در حال شناسایی و بهسازی معابر نیز با نقشه‌های ویژه‌ای انجام و به روستاهای گردشگرپذیر تبدیل می‌شود.

جمعیت حاشیه نشین شهری اصفهان به اندازه جمعیت چند استان است
استاندار اصفهان نیز در این دیدار گفت: جمعیت حاشیه نشین شهری اصفهان به اندازه جمعیت چند استان کوچک کشور است. سیدرضا مرتضوی افزود: در سال‌های گذشته استان اصفهان معضلات زیادی داشته و مجتمعی از کاخ‌های اندک و کوخ‌های گسترده است.
استاندار اصفهان اظهارداشت: در اصفهان ۱۱۲ شهر و تا آینده نزدیک ۱۱۶ شهر دارای شهرداری وجود دارد که بسیاری از آن‌ها زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت دارند.
وی عنوان کرد: اصفهان بعنوان یک استان پیشران باید بتواند بسیاری از کارها را مدیریت کند و محرک و تهییج کننده برخی کارهای پایه‌ای و اصولی در کشور در بخش‌های مختلف باشد به ویژه در حوزه‌هایی که نیازمند نگاه‌های کارشناسی، عالمانه و تخصصی است.