شهید سلگی از یادگاران دوران تاریخ‌ساز دفاع مقدس بود
شهید سلگی از یادگاران دوران تاریخ‌ساز دفاع مقدس بود

  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فرمانده شهید میرزا محمد سلگی به عنوان یادگار دوران تاریخ‌ساز دفاع مقدس یاد کرد که خاطراتش در کتاب «آب هرگز نمی‌میرد» موفق به کسب جایزه جلال شد. سید عباس صالحی در پیامی نوشت: خبر شهادت سردار رشید اسلام، حاج میرزامحمد سلگی موجب تالم و تاثر گردید. آن فقید […]

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فرمانده شهید میرزا محمد سلگی به عنوان یادگار دوران تاریخ‌ساز دفاع مقدس یاد کرد که خاطراتش در کتاب «آب هرگز نمی‌میرد» موفق به کسب جایزه جلال شد.
سید عباس صالحی در پیامی نوشت: خبر شهادت سردار رشید اسلام، حاج میرزامحمد سلگی موجب تالم و تاثر گردید. آن فقید سعید که از یادگاران دوران تاریخ‌ساز دفاع مقدس بود، در سال‌های پس از جنگ تحمیلی از عوارض شیمیایی آن برهه متحمل رنج بسیاری شد و سرانجام به یاران شهیدش پیوست.
وی افزود: کتاب «آب هرگز نمی‌میرد» روایت خاطرات آن فرمانده شهید والامقام است که در سال ۱۳۹۴ موفق به کسب جایزه جلال شد.
صالحی اضافه کرد: اینجانب فقدان این فرمانده دلیر را به مقام معظم رهبری، اهالی دیار ولایتمدار همدان، همرزمان و هم رکابان و خانواده و وابستگان آن شهید صمیمانه تبریک و تسلیت می‌گویم و از درگاه ایزد منان برای آن سردار شهید علو درجات و همنشینی با سالار شهیدان و برای بازماندگان معزز صبر و اجر خواستارم.
به گزارش ایرنا سردار حاج‌میرزا محمد سلگی از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس استان همدان و راوی کتاب «آب هرگز نمی‌میرد» روز پنجشنبه پس از سال‌ها درد به دلیل جراحت شیمیایی به همرزمان شهیدش پیوست.
وی از ابتدای سال ۶۲ فرمانده گردان ۱۵۲ حضرت ابوالفضل (ع) لشکر ۳۲ انصارالحسین (ع) بود که تا بعد از عملیات کربلای پنج در سال ۶۵ در این گردانحضور داشت.
به تعبیر سردار شهید «حاج حسین همدانی» نقش سردار سلگی در عملیات مرصاد مغفول ماند.

 

 

وعده‌ بازسازی یک سینمای تاریخی بعد از کرونا

با قطع شدن زنجیره‌ی انتقال کرونا ویروس در کشور، میراث فرهنگی طرح مرمت و بازسازی سالن سینمای تاریخی رامسر را که بیش از سه ماه گذشته در آتش سوخت، بررسی می‌کند تا فضا به طور کامل و مانند گذشته بازسازی شود.
به گزارش ایسنا، پنجم دی ماه سال گذشته و درست روزی که وزیر میراث فرهنگی برای جشن ملی ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی در مازندران به سر می‌برد، خبر رسید که سالنِ سینمای هتل تاریخی رامسر در آتش سوخت.
اثری تاریخی که به واسطه‌ی قرار گرفتن‌اش در هتل قدیمی رامسر، معمولا ورودی آن نیز تعطیل بود و کمتر کسی امکان دیدن این اثر تاریخی را داشت.
شدت آتش‌سوزی هر چند به هتل هیچ آسیبی نرساند ولی هشتاد درصد سالن تاریخی سینما که در دوره‌ی پهلوی دوم ساخته شده بود را به طور کامل در آتش سوزاند.
اکنون بعد از گذشت ۹۹ روز از آن اتفاق، مهدی ایزدی – معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مازندران – در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: متاسفانه در آن آتش‌سوزی سالن سینما به طور کامل تخریب شد که بر اساس صحبت‌های انجام شده بنیاد مستضعفان به عنوان مالک این بنای تاریخی و مدیر مجموعه‌ی هتل رامسر، متعهد شدند طرح مرمت و بازسازی سالن سینما در دستور کار قرار بگیرد.
او تاکید می‌کند: تا کنون در جلسه‌ی برگزار شده در این زمینه مشاور طرح معرفی شده و قرار است با ارائه‌ی طرح مرمت و بازسازی سینما، آن طرح نخست در جلسه‌ی شورای فنی بررسی و در صورت تایید کار مرمت این بنای تاریخی آغاز شود.
وی با اشاره به این‌که در حال حاضر مشاور در حال انجام مطالعات مورد نیاز است، ادامه می‌دهد: بعد از برطرف شدن وضعیت کنونی در کشور و قطع انتقال زنجیره‌ی ویروس کرونا، جلسه شورای فنی تشکیل و طرح در وزارتخانه میراث فرهنگی بررسی و در صورت تایید تصویب و قابل اجرا شود.
او با تاکید بر این‌که خوشبختانه هتل رامسر در این آتش‌سوزی اصلا آسیبی ندیده است، بیان می‌کند: متاسفانه حدود ۸۰ درصد سالن سینما تخریب شد، سقف پایین آمد و دیوارها سوختند و همه‌ی تجهیزات در آتش سوختند، بنابراین نخست باید استحکام بخشی اثر انجام شود.
معاون میراث فرهنگی استان مازندران، اما یکی از عوامل تخریب بیشتر این بنای تاریخی در زمان آتش‌سوزی را، ورود آتش نشانی با آبِ فشار قوی برای خاموش کردن آتش می‌داند که باعث شد سقفِ سالن سینما سنگین‌تر شده و به طور ناگهانی ریزش کند.
ایزدی با تاکید بر این‌که شورای فنی میراث فرهنگی متخصص حوزه مرمت هستند، بنابراین موارد کامل در طرح مرمت لحاظ شده و قطعا رعایت می‌شوند، ادامه می‌دهد: در بازسازی و مرمت این اثر تاریخی، از مصالح مدرن روز باید استفاده شود، اما نما و فضای داخلی سالن سینما باید به همان شیوه‌ی گذشته بازسازی شود.

 

تعطیلی کتابخانه‌های عمومی کشور
تا ۲۲ فروردین‌ماه

نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با توجه به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا با صدور اطلاعیه‌ای کتابخانه‌های عمومی کشور را تا ۲۲ فروردین‌ماه تعطیل اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس با توجه به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر تداوم طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و هشدارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای جلوگیری از انتشار عوامل بیماری زا، کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور تا شنبه ۲۲ فروردین‌ماه تعطیل اعلام شد.
از سوم اسفند تاکنون و در پنج مرحله با توجه به هشدارهای وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی، همزمان با تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی، کتابخانه‌های عمومی نیز تعطیل شده‌اند.
بر این اساس بلافاصله پس از تعطیلی کتابخانه‌های عمومی و با توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با نظارت نمایندگانی از نهاد، روند ضدعفونی کردن کتابخانه‌های عمومی کشور آغاز شد تا پس از اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح، در زمان مقتضی کتابخانه‌های عمومی خدمت‌رسانی به مردم را از سر بگیرند.