سمیه عسگری زندگی چه زیبا و چه زشت است، چه گوارا و چه ناگوار است؛ متمایز بودن و شدن تمام ویژگی های زندگی فقط و فقط به دید و نگرش و تفسیر ماست، روزی نویسنده ای درحالی که دلش مالامال از اندوه بود قلم دردست گرفت و چند سطری از زندگی گذشته خود را نوشت، […]
سمیه عسگری
زندگی چه زیبا و چه زشت است، چه گوارا و چه ناگوار است؛ متمایز بودن و شدن تمام ویژگی های زندگی فقط و فقط به دید و نگرش و تفسیر ماست، روزی نویسنده ای درحالی که دلش مالامال از اندوه بود قلم دردست گرفت و چند سطری از زندگی گذشته خود را نوشت، اما با دید و برداشت خودش، او نوشت: سال گذشته تحت عمل جراحی قرار گرفتم و کیسه صفرایم را درآوردند، مدتی دراز در اثر این عمل جراحی اسیر بستر چون لخته ای گوشت بودم، درهمین سال شصت سالگی خود را پر کردم، شغل مورد علاقه خود را از دست دادم، پدرم جام غم وجودم را با مهاجرتش به دنیای ابدی لبریز ساخت، پسرم تصادف سختی کرد و از امتحان پزشکی اش محروم شد.
اتومبیلم از دست رفت؛ خدایا چه سال بدی بود که گذشت، از طرفی اما همسر نویسنده تمام رویدادهای سال گذشته زندگی اش را این گونه تفسیر می کند، سالی که گذشت، همسرم از شر کیسه صفرا که سال ها بود او را قرین درد و رنج ساخته بود، رهایی یافت و در صحت کامل شصت سالگی خود را پر کرد و با بازنشسته شدنش اوقات را با تمرکز بیشتر و آرامش افزون تر صرف علایق خود می کند، پدرهمسرم در نود و پنج سالگی بدون این که زمین گیر شود یا متکی به کسی، در شرایط مطلوب و مستقل به دیدار خالقش شتافت، خدا پسرم را از مرگ نجات داد و به اوعمری دوباره بخشید، سالی که گذشت، سرشار از مواهب گسترده الهی بودیم و چقدر خیر و خوب گذشت…
دو برداشت متفاوت از دو دیدگاه متفاوت، اما درشرایط یکسان و برابر…
پس در نتیجه گیری به این مطلب می رسیم که در زندگی روزمره همه چیز طبق شادی و خواست و عادت ما نمی گذرد تا ما شاکر خدا باشیم، بلکه شاکر بودن و شکرگذاری کردن از تمام رویدادهای زندگی است که ما را خوشحال می کند و مسرور می سازد.
درس تاریخ
سوسياليسم جفرسوني
توماس جفرسون انديشمند و دولتمرد آمريكايي پنجم دسامبر سال ۱۸۰۴ ميلادي براي دومين بار به رياست جمهوري ايالات متحده انتخاب شد. به اين مناسبت نگاهي كوتاه به فرضيه او درباره دمكراسي، موسوم به «جفرسونين دمكراسي » يا مردمسالاري جفرسوني و بعضي از عقايد ديگر او مي افكنيم. توماس جفرسون كه اعلاميه استقلال ايالات متحده به قلم اوست و هشت سال بر فدراسيون آمريكا رياست کرد فرضيه دمكراسي خود را با توجه به جمهوري افلاتون، ليبراليسم لاك، مسئوليت اجتماعي راي دهندگان در قبال انتخاب خود (فرضيه باروخ اسپينوزا)، انديشه هاي روشنگران قرون ۱۶، ۱۷، و ۱۸ اروپا و اخلاق مسيحيت تنظيم و بيان داشته است. او حقوق سياسي ـ اجتماعي برابر مردم، ليبراسم، و مشاركت كامل در دمكراسي را سه عامل اصلي مردمسالاري اعلام داشته است. جفرسون كه از شاهدان عيني انقلاب فرانسه بود در مورد منتخبان (نماينگان براي هر سطح) تاكيد بر شرايط فرد داشته از جمله تحصيلات و تجربيات، شناخت او از مديريت ها و جامعه، شناخت منافع عمومي و علاقمندي كامل ـ تا حد فداکاري ـ به حفظ و تامين آنها، ترس از اشتباه و خطا كردن در امور عمومي، و بالاخره عزم جزم به خدمت داشتن. جفرسون بشر را طبيعتا مشتاق به آزاد بودن، استقلال فعاليت داشتن، و برخورداري از شأن و حيثت برابر مي داند كه دشواري هاي يك جامعه با نقض اين عوامل بروز مي كند. جفرسون ـ دولتمرد فيلسوف ـ تاكيد دارد كه انسان حق زندگاني عادي كردن؛ آزاد بودن؛ پيشرفت داشتن و تملك دارد كه نمي شود سه حق اول و دوم و سوم اورا نقض كرد كه عصيانهاي فردي و اجتماعي نتيجه آن است.
درس تاریخ
خدمات محک به کودکان معلول مبتلا به سرطان
درمان بیماری سرطان مانند هر بیماری دیگری، عوارضی بر جسم بیمار به جای میگذارد که گاه در تمام عمر، فرد آن را با خود به همراه دارد. با اینکه معلولیت از عوارض شایع درمان سرطان در کودکان نیست، اما در بعضی موارد مانند سرطانهای استخوان، تومورهای مغزی، تومورهای چشمی و غیرشایع در اطفال، این بیماری منجر به بروز معلولیت در قهرمانان کوچک محک میشود. به بهانه روز جهانی معلولان با بهناز آسنگری، مدیر واحد خدمات حمایتی محک، به گفتگو نشستیم تا نحوه ارائه خدمات به کودکان مبتلا به سرطانی که به عارضه معلولیت دچار میشوند را بررسی کنیم.
او در ابتدا به این پرسش که ارائه خدمات به کودکان دچار معلولیت، زیر سقف محک و در دیگر بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی دارای بخش خون و آنکولوژی کودکان چگونه است، پاسخ داد: «ممکن است کودک پس از درمان سرطان دچار معلولیتهای جسمی شود، در این صورت محک در تهیه پروتز، انجام فیزیوتراپی، تهیه ویلچر، اعمال جراحی مختلف و پرداخت تمامی هزینههای مرتبط با آنها همراه کودک و خانواده اوست تا چالش کمتری را در این مسیر تجربه کنند. در ۳۰ سال گذشته ۶۷۷ پروتز از انواع مختلف و ۶۰ سمعک توسط محک به فرزندانش ارائه شده است.»