گروه اقتصادی جمله- بعد از خوابیدن هیاهوی پیوستن ایران به شانگهای و بریکس و البته افزایش معنادار صادرات نفت ایران، چشم امید همه ایرانیها به کاهش نرخ دلار بود تا حداقل بعد از سالها افسارگسیختگی نرخ ارز، ایرانیان سر راحت بر بالین بگذارند. اما علیرغم تمام ادعای دولتمردان دلار تنها چند صد تومان ارزان شد و در این مدت هرگز به زیر چهل هزار تومان نرسید،تا مشخص شود این رئیس جمهور نیست که اقتصاد ایران را به تحریمها و مذاکرات گره زده، بلکه این گره آنقدر محکم است که با دندان هم باز نمیشود.
هرچند دولت در ادعایی عجیب میگوید همینکه نگذاشته دلار صد هزار تومان شود، یک موفقیت است، اما با عنایت به آثار بی سابقهای که دولتمردان از پیوستن به شانگهای و بریکس و افزایش فروش نفت ترسیم میکردند، مردم توقع داشتند دلار حداقل به زیر ۴۵ هزار تومان برسد. اما به هرحال دولت میگوید همینکه در مرز ۴۹ هزار تومان به ثبات رسیده خبر خوبی است.
اما در دو روز اخیر و علیرغم تعطیلی عمده بازارها دلار دوباره هوس رشد به سرش زده و باز به ۵۰ هزار تومان نزدیک شده است. در این میانه برخی از اقتصاددانها میگویند قیمت دلار با حفظ کف قیمت ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان میتواند وارد کانال ۵۰ هزار تومان شود. در مقابل گروهی معتقدند خط قرمز بازارساز، دلار ۵۰ هزار تومانی است.
ارز هرات که کار خود را در سهشنبه هفته گذشته در ۴۹ هزار و ۳۰۰ تومان به پایان رسانده بود، در پشتخط جمعه شب، با افزایش به ۴۹ هزار و ۶۵۰ تومان رسید، قیمت دلار سلیمانیه هم در پشتخط با افزایش به ۴۹ هزار و ۹۲۰ تومان رسید.
دلالان اما منتظر شکسته شدن مقاومت دلار در مرز ۴۹ هزار ۵۰۰ تومان هستند و معتقدند دلار از ۵۰ هزار تومان خواهد گذشت، به عقیده معاملهگران باتوجه به نشست شورای حکام سازمان ملل، این هفته بازار پر از خبر خواهد بود و اخبار نقش اصلی را در نوسان خواهد داشت. اگر اخبار مثبت باشند قیمت دلار توان بازگشت به کانال ۴۸ هزار تومان را دارد و در صورت منفی بودن اخبار، قیمت دلار نوسان افزایشی خواهد داد.
اما نکته مهم این است که عامه مردم نه کاری به سازمان ملل دارند و نه اهمیتی به نرخ هرات و سلیمانیه میدهند، همه آنچیزی که برای مردم مهم است ارزانی و رفاه است، دو دستاوردی که به نظر نمیرسد به زودی به سفره مردم برسد
- نویسنده : ارسالی از سرویس اقتصادی