شیوع مرگ‌ومیر بالا در حیات وحش
شیوع مرگ‌ومیر بالا در حیات وحش

رییس اولین کنگره ملی حفاظت و بیماری‌های حیات وحش گفت: طی سال‌های اخیر به دلایل متعدد موضوع شیوع بیماری‌ها در حیات وحش کشور به‌ویژه بیماری‌هایی با درصد مرگ‌ و میر بالا در گونه‌های شاخص جانوری به عنوان یکی از عوامل تهدید در حیات وحش مطرح شده است. کیومرث کلانتری در اولین کنگره ملی حفاظت و […]

رییس اولین کنگره ملی حفاظت و بیماری‌های حیات وحش گفت: طی سال‌های اخیر به دلایل متعدد موضوع شیوع بیماری‌ها در حیات وحش کشور به‌ویژه بیماری‌هایی با درصد مرگ‌ و میر بالا در گونه‌های شاخص جانوری به عنوان یکی از عوامل تهدید در حیات وحش مطرح شده است.
کیومرث کلانتری در اولین کنگره ملی حفاظت و بیماری‌های حیات وحش اظهار کرد: خوشبختانه کشور ایران با توجه به شرایط و ویژگی‌های خاص آب و هوایی، جغرافیایی و توپوگرافی از تنوع زیستی خوبی برخوردار است همچنین بیش از ۸۲۰۰ گونه گیاهی و ۱۳۰۰ گونه جانوری مهره‌دار در کشور ما وجود دارد ولی علیرغم تنوع زیستی مناسب در کشور متاسفانه محیط زیست با انواع تهدیدها و چالش‌ها از جمله آلودگی‌ها، تخریب و جزیره‌ای شدن زیستگاه‌ها و جنگل‌ها، تغییرات جهانی آب و هوا، پدیده گرد و غبار و … روبه‌رو است. رییس کنگره ملی حفاظت و بیماری‌های حیات وحش ادامه داد: با وجود همه تلاش‌هایی که در سطح ملی و بین‌المللی صورت گرفته است محیط زیست جهان امروز وضعیت بهتری از اوایل قرن بیستم ندارد. در جامعه‌ای که تصرف و بهره‌برداری از منابع طبیعی از روی تدبیر نباشد مسلما آن جامعه در استفاده از منابع و عرصه‌های طبیعی آینده‌ای روشن نخواهد داشت. وی در ادامه با بیان این‌که حفاظت از تنوع زیستی در مقابل فعالیت‌های غیراصولی انسانی، بلایای طبیعی و بیماری‌های واگیردار دامی و بیماری‌های مشترک انسان و حیوان در واقع حفاظت از میراث گرانبهایی به نام ژن‌های جانوری و گیاهی است، گفت: انسان و همه گونه‌های جانوری و گیاهی در مقابل بیماری‌ها آسیب‌پذیر هستند و اگر اقدامات پیشگیرانه به‌موقع صورت نگیرد در نهایت به جمعیت و ذخایر ژنتیکی، جانوری و گیاهی آسیب می‌رسد.