معاون دادستان و سرپرست دادسرای ناحیه ۳۷ تهران اعلام کرد: در سال گذشته ۹۵ درصد از ابلاغیهها در این دادسرا به صورت الکترونیکی صادر شده است. محمد حسن زاده در تشریح عملکرد آن دادسرا، گفت: در سال ۹۹ تعداد پروندههای ارجاعی به شعب این دادسرا دو هزار و ۹۳۹ فقره بوده که در مقایسه […]
معاون دادستان و سرپرست دادسرای ناحیه ۳۷ تهران اعلام کرد: در سال گذشته ۹۵ درصد از ابلاغیهها در این دادسرا به صورت الکترونیکی صادر شده است.
محمد حسن زاده در تشریح عملکرد آن دادسرا، گفت: در سال ۹۹ تعداد پروندههای ارجاعی به شعب این دادسرا دو هزار و ۹۳۹ فقره بوده که در مقایسه با سال قبل از آن، ۱۱ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: در خصوص نظارت بر پروندههای مسن و معوق از زمان تشکیل کمیته رفع اطاله دادرسی در بهمن ۱۳۹۹ آمار پروندههای مسن سالهای ۹۴ تا ۹۷، از ۸۹۲ فقره به ۵۹۵ پرونده کاهش یافته است. سرپرست دادسرای ویژه انفال، ثروتهای عمومی و شهرداریها در خصوص استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف به منظور کاهش ورودی پروندهها، تصریح کرد: با اینکه پروندههای مطروحه در این دادسرا در موضوعات انفال و حمایت از حقوق عامه، قابل رسیدگی در شورای حل اختلاف نیست، اما در خصوص پروندههای مربوط به شهرداریها بعضی از عناوین اتهامی از جمله توهین به مأموران دولت که موضوع ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی است، پس از لازم الاجرا شدن قانون کاهش مجازات حبس، در زمره جرایم قابل گذشت قرار گرفته و به شورای حل اختلاف ارسال شده که تاکنون نزدیک به ۴۵ درصد این پرونده منتهی به صلح و سازش شده است. این مقام قضائی در ادامه سخنان خود در تشریح اقدامات نظارت بر ضابطین مرتبط نیز اعلام کرد: همکاران قضائی این دادسرا هر ماه به پایگاه پلیس امنیت و مبارزه با جرایم اقتصادی مراجعه کرده و نظارت و آموزشهای لازم را در خصوص نحوه اجرای دستورات قضائی ارائه میدهند. حسن زاده یادآور شد: علاوه بر این دادسرای ویژه انفال، ثروتهای عمومی و شهرداریها به صورت ویژه اجرای دستورالعمل نحوه مقابله با ترک وظایف قانونی مسئولین شهرداری و مسئولین متولی اراضی ملی و منابع طبیعی را پیگیری کرده و اقدامات پیشگیرانه متعددی در جهت جلوگیری از وقوع جرم و صیانت از اراضی ملی انجام داده است.
مدیر عامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی منصوب شد
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه طی حکمی علی اصغر تدین را به عنوان مدیر عامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی منصوب کرد.
عیسی زارع پور رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه طی حکمی مدیر عامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی را منصوب کرد. در اجرای ماده ۲۷ «آئین نامه اجرایی ایجاد دفاتر خدمات الکترونیک قضائی و کانون آنها» و با عنایت به صورتجلسه هیئت مدیره کانون دفاتر، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه طی حکمی علی اصغر تدین را به عنوان مدیر عامل و عضو هیئت مدیره کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی منصوب کرد.
در این حکم آمده است:
«علاوه بر وظایف مقرر در ماده ۲۸ «آئین نامه اجرایی ایجاد دفاتر خدمات الکترونیک قضائی و کانون آنها»، اجرای مطلوب مصوبات هیئت مدیره، تعامل سازنده و مؤثر با معاونت خدمات الکترونیک قضائی مرکز، چابک سازی ساختار سازمانی کانون و بهره گیری از ظرفیت جامعه نخبگانی و نیروهای توانمند برای پیشبرد اهداف کانون از جمله وظایف جنابعالی است.
همچنین برنامه ریزی برای توسعه صلاحیتهای دفاتر، استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای توسعه خدمات دفاتر، توسعه دفاتر و پلتفرمهای خدمات الکترونیک مجازی، ارتقا سطح دانش و مهارت مدیران و کارکنان دفاتر، توجه ویژه به کارکنان دفاتر و رصد و پایش وضعیت معیشت آنان، ارتقا و کارآمد نمودن نظامات بازرسی و رسیدگی به شکایات به صورت برخط از اهم مأموریتهای هیأت مدیره کانون در دوره جدید است.»
کاهش ۴۰ درصدی پرونده های معوق در دادسرای ناحیه ۱۴ تهران
معاون دادستان تهران و سرپرست دادسرای ناحیه ۱۴ تهران از کاهش ۴۰ درصدی پرونده های معوق در این دادسرا خبرداد.
سیف الله بابا گل زاده در این رابطه توضیح داد: تعداد پرونده های معوق در دادسرای ناحیه ۱۴، با ۴۰ درصد کاهش از۹۱۴ پرونده در سال ۱۳۹۸، به ۵۵۰ پرونده در سال ۱۳۹۹ رسیده است.
وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات موجود در سامانه سمپ و گزارش معاونت آمار و انفورماتیک دادگستری استان تهران در سال ۱۳۹۹ و در مقایسه با سال ۱۳۹۸، عملکرد دادسرا در همه شاخص ها و از جمله درحوزه تسریع در رسیدگی به پرونده ها، کاهش موجودی شعب، رسیدگی به پرونده های معوق و درصد استفاده از ابلاغ الکترونیک رشد قابل توجهی داشته و دادسرا کارنامه قابل قبولی در اجرای سیاست های کلان قوه قضاییه و برنامه ها و دستورات ابلاغی دادستانی تهران ارائه کرده است. به گفته این مقام قضایی موجودی دادسرا که در پایان سال ۹۸ تعداد ۱۴ هزار و ۹۱۴ پرونده بود در سال ۹۹ با ۴۲ درصد کاهش به ۸ هزار و ۶۰۲ پرونده رسید. بابا گل زاده اضافه کرد: متوسط زمان رسیدگی به پرونده ها که در سال ۹۸ ، ۹۴ روز بود در سال ۹۹ با ۲۰ درصد کاهش به ۷۴ روز رسید و درصد ابلاغ الکترونیک در سال ۹۹ با ۱۱ درصد افزایش از ۷۵ درصد در سال ۹۸ به ۸۶ درصد در سال ۹۹ رسید. سرپرست دادسرای ناحیه ۱۴ تهران با اشاره به بخشنامه رئیس معزز قوه قضاییه و تأکیدات دکتر القاصی، دادستان محترم عمومی و انقلاب تهران مبنی بر استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف در رسیدگی به جرایم قابل گذشت اظهار کرد: در همین راستا علاوه بر دو شعبه شورای حل اختلاف که از سال ۹۸ در دادسرا مستقر شده بودند، شعبه دیگری در آبان ماه ۱۳۹۹ در این ناحیه راه اندازی شد و در حال حاضر نرخ صلح و سازش در پرونده های شورای حل اختلاف به ۲۵درصد رسیده که بخشی از آن مربوط به پرونده هایی است که در مراجع انتظامی پس از حصول سازش بین طرفین به دادسرا ارجاع می شود. معاون دادستان تهران در تشریح اقدامات انجام شده در زمینه کاهش مجازات حبس تعزیری، به بازبینی پرونده های اجرای احکام ویژه زندانیان اشاره کرد و گفت: در این فرآیند جمعا یک هزار و ۴۱۸ پرونده به محاکم کیفری ۲ و دادگاههای تجدید نظر تهران ارسال و برای ۷۲ فقره پرونده نیز قرار موقوقی اجرا صادرشد. به گفته وی صدور ۷۵۷ فقره دستور قضایی برای جلب متهمان و محکومان متواری، بازبینی پرونده های آمار موقت اجرای احکام، بازدید مستمر از مراجع انتظامی و نظارت بر رعایت حقوق عامه در بازارها، مراکز تجاری و مغازه ها از دیگر اقدامات مهم دادسرای ناحیه ۱۴ تهران در سال گذشته بوده است.