سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۸۶ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۸۰۳ نفر رسیده است. سیما سادات لاری روز یکشنبه با اعلام اینکه تاکنون یک میلیون و ۳۲۴ هزار و ۴۸۱ نفر در […]
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۸۶ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۸۰۳ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز یکشنبه با اعلام اینکه تاکنون یک میلیون و ۳۲۴ هزار و ۴۸۱ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۸ دی ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۵۲۳ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۳۰ هزار و ۴۱۱ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۱۳۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۳۷۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۸ میلیون و ۵۲۷ هزار و ۳۰۷ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری گفت: بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.
پایان کارآزمایی بالینی واکسنِ اول تا قبل از ۱۴۰۰
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله کرونا با تاکید بر اینکه نتایج کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا تاکنون بسیار خوب بوده است، گفت: امیدواریم کارآزمایی بالینی این واکسن تا پیش از نوروز ۱۴۰۰ به اتمام برسد و پس از بهار بتوانیم آن را در اختیار مردم قرار دهیم.
دکتر مصطفی قانعی گفت: از ۱۲ پرونده مرتبط با تولید واکسن ایرانی کرونا یکی از آنها به مرحله فاز اول کارآزمایی بالینی رسیده است و ۳ پرونده دیگر در حال دریافت مجوز کمیته اخلاق و ورود به مرحله مطالعات بالینی است.
وی با تاکید بر اینکه نتایج فاز اول کارآزمایی بالینی اولین واکسن ایرانی کرونا تاکنون بسیار خوب بوده است، اظهار کرد: قرار نیست بگوییم هیچکس هیچ عوارضی نداشته است. عوارضی که بگوییم واکسن کارایی نداشته در یک بخش و اینکه واکسن عارضه آنچنانی داده باشد که نتوانیم آن را مصرف کنیم در یک بخش دیگر است. طی تزریقاتی که تاکنون صورت گرفته است حادثه یا اتفاقی نبوده که بگوییم تزریق واکسن باید متوقف شود.
وی افزود: در مورد اثر بخشی واکسنها نیز باید تا یک ماه پس از دریافت نوبت دوم واکسن منتظر بمانیم تا نتایج اثربخشی آن قابل مشاهده باشد.
قانعی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۴ نفر تحت تزریق واکسن ایرانی کرونا قرار گرفتند، تصریح کرد: در این فاز و در مورد این واکسن ۵۶ نفر مورد کارآزمایی بالینی قرار میگیرند و امیدواریم تا پیش از نوروز این مراحل به پایان برسد.
وی در خصوص زمان تقریبی دسترسی مردم به واکسن ایرانی کرونا، تاکید کرد: تا پیش از پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۰ واکسن به شکل عمومی به دست مردم نمیرسد.
او در پاسخ به اینکه بر اساس اعلام معاونت بهداشتی وزارت بهداشت تا پایان اسفندماه یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از افراد پرخطر قرار است واکسینه شوند و چه واکسنی در دسترس خواهد بود؟، گفت: طبیعتا واکسن ایرانی تا آن زمان برای این منظور آماده نمیشود و در صورت اجرای چنین اقدامی باید واکسن از منابع خارجی تهیه شود که سازمان غذا و دارو متولی خرید و واردات آن است.
نیمی از بیماران کرونایی آمل از روستاها هستند
فرماندار آمل از روند افزایشی آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در مناطق روستایی این شهرستان ابراز نگرانی کرد و گفت : در حال حاضر نیمی از بیماران کرونایی بستری در بیمارستانها ساکنان روستایی هستند.
علیرضا شریعت افزود: ارتباطات اجتماعی و تعاملات گسترده روستاهای اطراف آمل با ساکنین شهر سبب تشدید آلودگی روستاها به ویروس کرونا شده است که همچنان رو به افزایش است.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر ۲۵۷ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان های آمل بستری هستند، گفت: متاسفانه آمار بستری ها در حال افزایش است و نگران کننده تر از همه این که بیشتر بیماران جدید را روستاییان تشکیل می دهند.
فرماندار آمل همچنین اظهار داشت: در حال حاضر ۲۲ روستای شهرستان در شرایط پرخطر قرار دارند که محدودیت منع تردد افراد غیر بومی به این روستاها اعمال شده است.
وی افزود: از لحاظ بهداشتی، روستاهایی که بیشتر از ۲ بیمار کرونایی در آنها تشخیص داده شود، به عنوان روستای قرمز شناخته می شوند و ورود افراد غیر بومی تحت هرعنوانی به آنجا ممنوع خواهد شد.
شریعت برگزاری مراسم دورهمی شبانه و همچنین مجالس عروسی و عزاداری را از عمده دلایل افزایش آمار مبتلایان کرونایی در روستاهای آمل دانست و گفت : در صورت مشاهده و گزارش چنین مراسمی با عاملان آن بشدت برخورد خواهد شد.
وی افزود: هیچکس به دنبال محروم کردن مردم از آئین های حسنه همچون عروسی نیست ، اما نباید با برگزاری مراسم گروهی رنج محدودیت های کرونایی را بر دوش جامعه سنگین کرد.
فرماندار امل قرمزی و محدودیت های سخت گیرانه حوزه اصناف و مشاغل را ناشی از همین عادی انگاری و بی توجهی به پروتکل های بهداشتی دانست و گفت : متاسفانه برخی فقط منافع شخصی خود را در نظر می گیرند و به حقوق شهروندی دیگران احترام نمی گذارند ، در حالی که تنها راه خروج شهرستان از شرایط قرمز کرونایی همراهی مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی و همچنین خودداری از دورهمی ها است، زیرا شهروندان آملی بیشترین میزان تجمعات خانوادگی و دوستانه را دارند.
نماینده عالی دولت در آمل همچنین به رعایت پروتکل های بهداشتی توسط اصناف و ادارات تاکید کرد و افزود : برای اجرای این محدودیت ها با هیچ نهاد ، اداره و صنفی تعارف نخواهیم داشت و همه باید به اجرای محدودیت ها پایبند باشند.
صف کشیدن مردم برای ورود به استان مازندران!
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در ارتباط با تازه ترین تصمیمات برای دسترسی به واکسن کرونا در کشور، توضیحاتی ارائه داد.
علیرضا رئیسی در ارتباط زنده با برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما در ارتباط با بازگشاییها، گفت: ویروس کرونا هنوز وجود دارد و در حال جهش و قویتر شدن است و نمونههایی از این جهش را میتوان در انگلیس، برزیل و آفریقا مشاهده کرد.
وی افزود: موجهای بیماری کرونا که تا به حال در کشور ما مشاهده شده حاصل جهش ویروس نبوده بلکه متأثر از رفتارهای اشتباه خودمان است. رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی سبب از دست دادن هموطنانمان بود، هر زمان میزان رعایت پروتکلها کاهش مییابد بیماری کرونا اوج میگیرد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: در شرایطی که آمریکا، آلمان و انگلیس در تعداد مبتلایان کرونایی، رکورد شکنی میکنند با همدلی مسئولین و همکاری مردم ما توانستیم با اجرای طرح شهید سلیمانی پروتکلهای بهداشتی به خوبی رعایت شود و به آرامش نسبی برسیم. وضعیت استان تهران و البرز به گونهای بود که باید زرد اعلام میشد ولی این اعلام به معنای آن نیست که ویروس از بین رفته باشد، وضعیت زرد تهران و البرز بدان معنا است که مشاغلی که ۱۱ ماه تعطیل بودند میتوانند به فعالیت خود بازگردند.
وی تصریح کرد: مردم باید با تغییر سبک زندگی بپذیرند که حتماً نباید با اعمال جریمه از سفر و ترددشان جلوگیری شود. حضور دانش آموزان در مدارس به هیچ وجه اجباری نیست. پایههای اول و دوم در مناطق زرد و آبی در صورت تمایل خانوادهها، دانش آموزان میتوانند دو روز در هفته آن هم دو ساعت در روز به مدرسه بروند. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص حضور کادر و مدیران مدارس در مدارس گفت: وزیر آموزش و پرورش درباره حضور کادر آموزشی در مدارس تصمیم گیری خواهد کرد اما تا این لحظه به منظور مدیریت مدرسه و ارتباط با والدین دانش آموزان تصمیم بر حضور داشتن کارکنان و کادر آموزش است.
رئیسی با اشاره به نگاه علمی و درست وزیر آموزش و پرورش در خصوص بازگشایی مدارس پایه اول و دوم تصریح کرد: گرچه نگاه وزیر آموزش و پرورش در مورد بازگشاییها درست است اما در شرایط کرونایی فعلی، حضور در مدارس به هیچ وجه اجباری نیست.
وی در خصوص اعمال نکردن ممنوعیت سفر به استانهای جنوبی و شمالی کشور عنوان کرد: درست است که برای وضعیت زرد در کشور اعمال محدودیت تعریف نکرده ایم اما همین ۴۰ هزار نفری که امروز وارد قشم شده اند از آن دسته افرادی هستند که به هر بهانه اقدام به هنجارشکنی کرده و مهمانی و دورهمی راه میاندازند اینجاست که باید طبق تجربه باید از زور و فشار برای اعمال محدودیتها استفاده کنیم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه ایجاد هر موج بیماری مساوی با ۱۰ هزار نفر مرگ بیشتر است، افزود: به این منظور از وزارت کشور خواسته ایم تا دوباره اعمال محدودیتهای شدیدتر برقرار گردد. در حال حاضر وضعیت ۲۵۳ شهر در کشور متعادل شده اما اگر پروتکلها رعایت نشود احتمال شروع موج چهارم بیماری وجود خواهد داشت از سویی با خستگی فراوان کادر درمان، موج چهارم بیماری خبر بسیار بدی برای ما محسوب میشود.
رئیسی در خصوص برخورد با ناقضان پروتکلهای بهداشتی گفت: با اینکه میزان رعایت پروتکلها در کشور به ۸۳ درصد رسیده اما در برخی اماکن و شهرها عدهای پروتکلها را زیر سوال میبرند از این رو وقتی حدود ۱۰ شهر استان مازندران در وضعیت قرمز هستند باز هم شاهد صف کشیدن مردم برای ورود به این استان هستیم. با رصد به موقع و بی وقفه تعداد پلمب ها و ثبت تخلفات، با ناقضان پروتکلها برخورد خواهد شد.
وی با اشاره به پرداخت ۵۲ میلیون دلار برای خرید واکسن کواکس، افزود: با پرداخت این مبلغ حدوداً ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز برای ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر واکسن خریداری شده که البته به رغم کارشکنیهای بسیار از سوی آمریکا این مبلغ انتقال و در حساب نشست و در حال حاضر در انتظار دریافت ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن تا ۲ ماه آینده هستیم. این میزان دوز به ما کمک میکند تا قبل از تولید میزان مورد نیاز واکسن داخلی، پاسخگوی شبکه درمان کشورمان باشیم.
رئیسی همچنین از احتمال ورود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن از روسیه و چین خبر داد و ابراز داشت: تهیه و دریافت این میزان دوز این امکان را فراهم میکند تا قبل از پایان سال جاری، واکسیناسیون را در کشورمان آغاز کنیم.