اکبر نیکزاد، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در سفر اخیر خود به روستاهای مختلف استان فارس بر اینکه رونق و جهش اقتصادی روستاها باید فراهم شود، تاکید کرد. اکبر نیکزاد افزود: اگر اقتصاد روستا درست شود مردم برای آسفالت کوچه به من و شما نیازی ندارند، خودشان آستین بالا میزنند و کوچه و معابر […]
اکبر نیکزاد، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در سفر اخیر خود به روستاهای مختلف استان فارس بر اینکه رونق و جهش اقتصادی روستاها باید فراهم شود، تاکید کرد.
اکبر نیکزاد افزود: اگر اقتصاد روستا درست شود مردم برای آسفالت کوچه به من و شما نیازی ندارند، خودشان آستین بالا میزنند و کوچه و معابر را آسفالت میکنند.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در ادامه بر لزوم تامین معیشت برای روستاییان تاکید کرد و افزود: در برخی از مناطق روستایی مشکل زمین کمتر است ، اراضی ملی در حاشیه روستا اجازه توسعه را میدهد، در این مناطق نیازی به رعایت محدودیت سرانه ۲۰۰ متر مربع برای هر واحد مسکونی نیست.
نیک زاد گفت:اگر زمین موجود است و مردم هم متقاضی هستند میتوان اراضی بیشتری اختصاص داد، در این مناطق میتوان به روستاییان اجازه داد در محل زندگی خود تامین معیشت داشته باشند، چطور چینی ها در پشت بام خانه خود سبزی می کارند، چرا روستایی ما نباید بتواند در خانه خودش سبزی کاری کند؟
وی ادامه داد : نباید به روستاییان زیاد سخت گرفت، سرانه خانه روستایی در مناطقی که زمین موجود است ۵۰۰ متر مربع یا ۷۰۰ متر مربع باشد اتفاقی نمی افتد فقط باید مراقب باشید دلالان به این مناطق راه نیابند و مردم را گرفتار کنند.
نیکزاد بر لزوم توسعه گردشگری روستایی تاکید کرد و گفت: در زمینه روستاهای هدف گردشگری باید با اولویت این طرح دنبال شود، هر منطقهای که این قابلیت را دارد باید گردشگری روستایی در آن دنبال شود، بسیاری از شهروندان در روزهای تعطیل به گردشگری میپردازند، همین روستاهای اطراف باید مکانی برای گردشگری سالم روستایی باشد، گردشگری روستایی اقتصاد روستا را حرکت میدهد و نباید از آن غفلت کرد. بنیاد مسکن در زمینه مطالعه و اجرای طرحهای گردشگری روستایی هزینه میکند و سرمایه می گذارد.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور بیان کرد: از جمله مسایل مهمی که باید به آن پرداخت رعایت اصول فنی در اجرای طرح های عمران روستایی است، پولی که بنیاد مسکن میگذارد و سرمایهای که تامین میشود و اعتباری که اختصاص مییابد با هزاران مشکل تامین میشود و بودجه کشور است، باید در اختصاص و هزینه کرد آن دقت فراوان داشت، هزینه کرد این اعتبار در روستایی که هنوز زیر سازی ندارد و آسفالت شده است به منزله هدر دادن منابع است، طرح آسفالتی که هنوز یکسال از عمر آن نگذشته وقتی بلند شود و خراب شود در مردم بدبینی ایجاد میکند، رعایت اصول فنی یک اصل اساسی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی :
پرداخت وام ودیعه مسکن تا پایان سال تمدید شد
معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: از بین ثبت نام یک میلیون و ۳۸۰ هزار نفر برای وام ودیعه مسکن، ۶۰۰ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدهاند و روند پرداخت وام ودیعه تا پایان سال ادامه دارد.
محمود محمودزاده با بیان اینکه مذاکراتی برای افزایش سرعت پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن با بانکها صورت گرفته است، افزود: تاکنون حدود یک میلیون و ۳۸۰ هزار متقاضی ثبت نام کردهاند که از این تعداد ۶۰۰ هزار نفر واجد شرایط شناخته شده و پرونده آنها تکمیل و به بانکها ارسال شده است که از این تعداد هم حدود ۷۰ هزار متقاضی تسهیلات خود را توانستهاند از بانکها دریافت کنند و این روند تا پایان سال برای پرداخت ادامه دارد.
وی با بیان اینکه طبق استراتژیهای که پیش از این وجود داشت، مردم خود اقدام به ساخت این واحدها میکنند، گفت: بخش دیگری از این واحدها توسط انبوه سازان، تعاونیها و پیمانکاران بزرگ ساخته میشوند که در این حوزه هیچ محدودیتی وجود ندارد و افرادی که توانمند و حائز شرایط هستند، ما بستری برای آنها فراهم کردهایم که بتوانند در این حوزه ورود کنند.
مذاکره با کشورهای خارجی برای استفاده از فناوری آنها برای طرح نهضت ملی مسکن
محمودزاده تصریح کرد: در طرح نهضت ملی مسکن در مقیاس بزرگتر شرکتهای صنعتی سازی ایرانی و خارجی مذاکراتی را انجام دادهایم که بتوانیم برای انتقال تجربه و تکنولوژی جدید از ظرفیت آنها استفاده کنیم تا پروژهها با سرعت بیشتری ساخته شوند.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه هر دو تخصیص زمین و پرداخت تسهیلات در قانون لحاظ شده و تبعات عدم اجرای آن هم در قانون دیده شده است، گفت: قانون جهش تولید مسکن کمتر از ۲۰ روز پیش به ما ابلاغ شده و در همین مدت کمیته تأمین مسکن به ریاست استاندار در استانهای مختلف تشکیل شده و با توجه به برنامه ریزی که با وزیر راه و شهرسازی در این خصوص صورت گرفته، امیدواریم همکاری دستگاهها در تأمین زمین بیشتر شود.
محمودزاده درباره میزان تسهیلات ساخت این واحدها هم گفت: پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای این تسهیلات متفاوت است به طوری که قیمت تمام شده متناسب با هر شهر و هر طبقه باید تفاوت داشته باشند به طور مثال در کلان شهرها که بسیاری از پروژهها به صورت بلند مرتبه ساخته میشود، باید میزان تسهیلات بیشتری را دریافت کنند و در سایر مناطق که ارتفاع ساختمان کمتر است، باید تسهیلات کمتری پرداخته شود.
سرعت اجرای مسکن ملی افزایش یافته است
وی گفت: سرعت اجرای واحدهای مسکن ملی هم افزایش یافته و در صورتی که متقاضیان آورده خود را پرداخت کنند، اجرای این واحدها تسریع و تسهیل خواهد شد.
محمودزاده افزود: متقاضیان مسکن ملی که در این طرحها ثبت نام کردهاند در صورت واجد شرایط بودن منتظر پیامک برای تکمیل مدارک خود باشند.