ضرورت افزایش تعداد ناوگان عمومی جاده‌ای برای بازگشت مسافران اربعین
ضرورت افزایش تعداد ناوگان عمومی جاده‌ای برای بازگشت مسافران اربعین

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ضرورت افزایش تعداد ناوگان عمومی جاده‌ای و ایجاد آمادگی کامل ناوگان حمل‌ونقل کشور، بر بازگشت هر چه سریع‌تر زائران به کشور به‌دلیل محدودیت‌های زیرساختی عراق تاکید کرد. هشتمین جلسه ستاد اربعین وزارت راه و شهرسازی به ریاست وزیر راه و شهرسازی و با حضور معاونان وزیر و سایر […]

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ضرورت افزایش تعداد ناوگان عمومی جاده‌ای و ایجاد آمادگی کامل ناوگان حمل‌ونقل کشور، بر بازگشت هر چه سریع‌تر زائران به کشور به‌دلیل محدودیت‌های زیرساختی عراق تاکید کرد.
هشتمین جلسه ستاد اربعین وزارت راه و شهرسازی به ریاست وزیر راه و شهرسازی و با حضور معاونان وزیر و سایر مدیران وزارت راه و شهرسازی، به‌منظور اتخاذ تصمیمات برای تسهیل جابجایی مسافران اربعین باتوجه به ازدحام ورود زائرین به مرزها و ترافیک سنگین وسایل نقلیه در محورهای مواصلاتی به پایانه‌های مرزی در محل این وزارتخانه برگزار شد. در ابتدای جلسه، معاونین وزارت‌خانه و مدیران عامل شرکت‌های تابعه گزارشی از عملکرد زیرمجموعه خود برای انتقال مسافران در شیوه‌های مختلف، وضعیت تردد در شبکه راه‌ها و همچنین تردد از مرزها، فرودگاه‌ها و پایانه‌های مسافری جاده‌ای و ریلی ارائه کردند. همچنین در این جلسه تصمیماتی برای تامین ناوگان حمل‌ونقل مورد نیاز برای بازگشت مسافران به کشور اتخاذ شد.
با توجه به آمار ارائه‌شده در پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، از روز هفتم شهریور تا روز هجدهم شهریور ماه ۱۴۰۱، بیش از دو میلیون زائر به عراق سفر کردند و بیش از ۴۰۰ هزار زائر نیز تا این تاریخ به کشور بازگشته‌اند. در این بازه زمانی، بیش از ۳۱ هزار سرویس ناوگان عمومی جاده‌ای شامل اتوبوس، ‌مینی‌بوس و سواری نسبت به حمل نقل زائران اربعین اقدام کردند که بیشترین اعزام زائران از استان‌های تهران، اصفهان و خراسان رضوی بوده است. رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی نیز با اشاره به ضرورت بر افزایش تعداد ناوگان عمومی جاده‌ای برای بازگشت مسافران اربعین حسینی و ایجاد آمادگی کامل ناوگان حمل و نقل کشور، بر بازگشت هرچه سریع‌تر زائران به کشور به‌دلیل محدودیت‌های زیر ساختی عراق تاکید کرد و دستورات لازم به منظور رفاه حال زائرین در پایانه‌های مرزی، ایستگاه‌های راه‌آهن و فرودگاه‌های کشور، را صادر کرد. پیش از این نیز خیراله خادمی -معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور- از دستور وزیر راه و شهرسازی مبنی‌بر معافیت پرداخت عوارض جاده‌ای زائرین و مسافران اربعین حسینی از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ تا ۳۱ شهریور ماه در آزادراه ‌های کشور خبرداده بود. طبق این دستور کلیه وسایل نقلیه حمل ونقل عمومی و خصوصی از پرداخت عوارض آزادراهی در تمام نقاط کشور معاف هستند و تنها گرفتن عوارضی از وسایل نقلیه حمل بار مجاز خواهد بود.
é آمادگی فرودگاه امام (ره) برای افزایش پروازها
همچنین سعید چلندری -سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) – با اعلام رضایتمندی مسافران از عملیات اربعین بیان کرد: از دوازدهم شهریور ماه ۳۲۷ پرواز تا شنبه ۱۹ شهریور، به نجف و بغداد اعزام و پذیرش شده است و قریب به ۴۰هزار مسافر جابجا شده‌اند. از تاریخ ۱۵ شهریور ۲۴۰ پرواز انجام شده است و ۲۷ هزار نفر ورود و خروج داشته‌اند.
وی با بیان اینکه شرایط خوبی در فرودگاه امام (ره) و ترمینال سلام برقرار است، خاطرنشان کرد: روزانه ۷۰ فروند پرواز با میانگین تاخیر ۶۰ دقیقه اعزام و پذیرش می‌شوند. سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در ادامه با تاکید بر تکریم زائران اربعین حسینی افزود : ۱۰ موکب بیرون از ترمینال سلام برای پذیرایی و رفاه حال زائران ایجاد شده است و حدود ۱۵ موکب نیز داخل ترمینال به مسافران و زائران سفر معنوی اربعین خدمات ارائه می‌کنند. در قسمت‌های مختلف ترمینال فضای استراحت برای مسافران در نظر گرفته شده و تا این لحظه عملکرد فرودگاه امام (ره) مورد توجه و رضایت مسافران بوده است.
چلندری با اعلام برنامه‌ریزی انجام‌شده برای برقراری ۱۱۰ فروند پرواز به عتبات در روز از آمادگی فرودگاه امام (ره) برای افزایش پروازها خبر داد و با توجه به بسته بودن مرز زمینی، اعلام کرد که زائران بدون بلیت به فرودگاه‌ امام خمینی (ره) مراجعه نکنند.

 

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور مطرح کرد؛
مهلت ۴۰ ماهه برای تکمیل راه‌آهن دورود ـ خرم‌آباد

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با بیان اینکه حداکثر زمانی که سازمان برنامه و بودجه برای تکمیل مسیر ریلی دورود- خرم آباد داده‌ ۴۰ ماه است و ما باید این پروژه را در این مدت تکمیل و تحویل دهیم، گفت: هدف پروژه این نیست که فقط به خرم‌آباد برسد و حتماً باید به ریل جنوب نیز متصل شود.
خیرالله خادمی، در آیین آغاز عملیات اجرایی پروژه راه‌آهن دورود ـ خرم‌آباد ـ اندیشمک اظهار کرد: این محور یکی از مسیرهای اصلی در ترانزیت کشور است و ما باید مسیر ریلی و جاده‌ای این محور را از تهران به‌سمت خوزستان احیا کنیم.
وی افزود: پروژه راه‌آهن دورود- خرم‌آباد- اندیشمک ارزان‌ترین، باصرفه‌ترین و بهترین مسیر حمل‌ونقل اتصالی آب‌های جنوب به مرکز کشور است. معاون وزیر راه‌ و شهرسازی با بیان اینکه عملیات اجرایی پروژه راه‌آهن دورود- خرم‌آباد- اندیشمک در برنامه‌های این وزارت قرار گرفته‌است، عنوان کرد: این پروژه از سال‌های گذشته شروع شده اما به دلایل اعتباری مدتی متوقف شده بود. خادمی با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور در سفر به لرستان برای راه‌اندازی  پروژه راه‌آهن دورود- خرم‌آباد- اندیشمک، بیان کرد: ما دوباره موظف شدیم که عملیات اجرایی این پروژه را به هر شکل ممکن شروع کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پروژه راه‌آهن دورود- خرم‌آباد- اندیشمک دارای دو مشکل قراردادی بود، گفت: این مشکل با پیگیری استاندار و  نمایندگان لرستان، قرارگاه خاتم‌الانبیاء و توجه ویژه سازمان برنامه و بودجه رفع شده‌ است. وی با اشاره به پیگیری مداوم استاندار لرستان برای پروژه راه‌آهن دورود- خرم‌آباد- اندیشمک تصریح کرد: توقف این پروژه مشکلی مالی داشت، اما  مشکل اصلی در قرارداد آن بود. خادمی با بیان اینکه رفع مشکل قراردادی پروژه راه‌آهن دورود- خرم‌آباد- اندیشمک دو هفته گذشته به ما ابلاغ شد، اظهار کرد: ما این ابلاغ را به قرارگاه خاتم‌الانبیاء انعکاس دادیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید به اینکه تأمین اعتبار پروژه راه‌آهن دورود- خرم‌آباد- اندیشمک در قالب سایر منابعی که در اختیار وزیر راه‌ و شهرسازی بود قرار گرفت و با تأکید وزیر راه از محل منابع تهاتری که در اختیار است منبع خوبی در کنار بودجه به این پروژه اختصاص یافته است، افزود: مرحله اول این اعتبارات هم ابلاغ شده‌ است و امیدواریم مراحل بعدی هم که مصوب است پرداخت شود.
وی عنوان کرد: مرحله اعتبارات پروژه راه‌آهن دورود- خرم‌آباد- اندیشمک به قرارگاه خاتم‌الانبیاء ابلاغ شده‌است و ما امیدواریم مراحل بعدی هم که مصوب است پرداخت شود. خادمی با تأکید به اینکه ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در مرحله اول به اعتبارات پروژه راه‌آهن دورود- خرم‌آباد- اندیشمک مصوب شده‌است، بیان کرد: اعتبار سالانه این پروژه هم ۲۰۰ میلیارد تومان است و اگر بتوانیم تخصیص آن را بگیریم تا سقف ۷۰۰ میلیارد تومان برای امسال منابع مالی خواهیم داشت. معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تأمین مالی سایر بخش‌ها نیز از کانال‌های مختلف به دستور وزیر راه‌وشهرسازی پیش‌بینی شده و امیدواریم بتوانیم روند خوبی برای ادامه این پروژه داشته باشیم. وی با بیان اینکه حداکثر زمانی که سازمان برنامه و بودجه برای تکمیل مسیر ریلی دورود- خرم آباد داده‌ ۴۰ ماه است و  ما باید این پروژه را در این مدت تکمیل و تحویل دهیم، تصریح کرد: هدف پروژه این نیست که فقط به خرم‌آباد برسد و حتماً باید به ریل جنوب نیز متصل شود. خادمی با بیان اینکه ما تلاش داریم که کارهای مطالعاتی، برآوردی و قراردادی مسیر خرم‌آباد- پلدختر و پلدختر به اندیمشک را در اسرع وقت اتصال دهیم، بیان کرد: مشکل اتصال گلوگاه ریلی جنوب کشور در محدوده بین دورود و اندیمشک را با احداث این مسیر جدید رفع می‌کنیم و همچنین با استفاده از ظرفیت بالای بنادر خوزستان از طریق این ریل به مرکز و غرب کشور می‌توانیم ترانزیت داشته باشیم.

 

طی حکمی از سوی وزیر راه و شهرسازی؛
سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی منصوب شد
وزیر راه و شهرسازی طی حکمی «صادق مهدی غفرانی» را به سمت سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی منصوب کرد.
طی حکمی از سوی رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی، صادق مهدی غفرانی به عنوان» سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی «منصوب شد.
در متن این حکم آمده است: نظر به تعهد، سوابق و تجارب جنابعالی، بدینوسیله شما را به عنوان سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی منصوب می‌نمایم. همجین در راستای ایفای وظایف محوله ضروری است هم‌افزایی لازم را با کلیه سازمان‌ها و واحدهای تابعه و رئیس محترم شورای اطلاع‌رسانی وزارتخانه معمول نمایید.
توفیقات روز افزون شما را از بارگاه باری‌تعالی مسئلت دارم.
گفتنی است در پایان این حکم از امین کیانی،‌ مشاور وزیر و رئیس شورای اطلاع‌رسانی وزارت راه و شهرسازی بابت دوران تصدی سرپرستی مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی این وزارتخانه تقدیر به‌عمل آمده است.

استقرار ۴۳ دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین راهداری آذربایجان شرقی در مرز مهران
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی گفت: ۴۳ دستگاه ماشین آلات سبک وسنگین اداره کل راهداری وحمل ونقل جاده‌ای از شهرهای مختلف استان برای امدادرسانی و کمک به روند جا به جایی زائرین اربعین حسینی به مرز مهران در استان ایلام اعزام شدند.
اروجعلی علیزاده افزود: این ناوگان که شامل ۲۲ دستگاه خودرو سبک و ۲۱ دستگاه خودرو سنگین است، درقالب پنج اکیپ کامل و مجهز برای تسهیل جابه جایی زائرین به این مرز اعزام شده‌اند. وی همچنین از حضور ۱۸ نفر از کارشناسان اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی در پایانه برکت مهران خبر داد و گفت: این افراد در چهار شیفت کاری با ساماندهی ناوگان حمل و نقل عمومی، بازگشت ایمن و همراه با آرامش زائران به استان را تسهیل خواهند کرد. علیزاده افزود: روند بازگشت زائران اربعین حسینی از چند روز قبل آغاز شده و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی به همراه شش تشکل صنفی حمل و نقل مسافری، بازگشت زائران اربعین حسینی به استان را ساماندهی و تسهیل می‌کند.