رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اعلام ثبت ۹ پس لرزه بعد از زلزله با بزرگی ۵.۴ در قلعه قاضی هرمزگان، بر ضرورت بهسازی واحدهای مسکونی شهری و روستایی منطقه زلزلهزده استان تاکید کرد. علی بیتاللهی رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جزئیات زلزله قلعه […]
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اعلام ثبت ۹ پس لرزه بعد از زلزله با بزرگی ۵.۴ در قلعه قاضی هرمزگان، بر ضرورت بهسازی واحدهای مسکونی شهری و روستایی منطقه زلزلهزده استان تاکید کرد.
علی بیتاللهی رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جزئیات زلزله قلعه فاضی استان هرمزگان به بزرگی ۵.۴ که روز گذشته رخ داد را تشریح کرد و گفت: زلزله در ۲۵ کیلومتری جنوبشرقی قلعهقاضی از توابع شهرستان بندرعباس رخ داد.
به گفته رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، قلعهقاضی دارای ۵۲۸۶ نفر جمعیت و ۱۴۴۰ خانوار در ۱۳۶۶ واحد مسکونی است که در ۱۱۰۱ واحد بنایی و ۲۶۵ واحد اسکلتدار سکونت دارند. بیتاللهی با اشاره به اینکه دو منزل مسکونی تخریب و ۳ نفر در اثر زلزله مجروح شدهاند، خاطرنشان کرد: تاکنون ۹ پسلرزه با بزرگی ۲.۶ تا ۴.۳ در ادامه زلزله اصلی رخ داده است که بررسیها نشان میدهد، امتدادیافتگی جنوب- شمال پسلرزهها با امتداد گسلههای زاگرس، همخوانی ندارد.
ضرورت مقاومسازی زیرساختهای مهم در مناطق زلزلهزده هرمزگان
بیتاللهی اعلام کرد: در محدوده اطراف رومرکز، آزادراه و راهآهن وجود ندارد و خط آهن بندر عباس نزدیکترین خط ریلی به محدوده رومرکز است که در فاصله تقریبی ۴۵ کیلومتری آن در شهر بندرعباس واقع شده است. همچنین، نزدیکترین فرودگاه، فرودگاه بندرعباس است که در فاصله ۳۰ کیلومتری غربی رومرکز قرار دارد و در شمال رومرکز، بزرگراه بندرعباس – چابهار در فاصله حدود ۱۰ کیلومتری آن گسترده شده است. وی ادامه داد: در شرق رومرکز و در فاصله ۴۱ کیلومتری سد میناب و در شمال و غرب رومرکز نیز سدهای دیگری واقع شده است. مورفولوژی همواری در ناحیه پهناوری از اطراف رومرکز را فرا گرفته است. براساس اطلاعات هواشناسی، تغییرات دما در ۷ روز آتی بین ۱۲ تا حدود ۲۲ درجه بالای صفر پیش بینی شده است. هوا اغلب آفتابی و روز هفتم بعد از زلزله ابری خواهد بود.
جواد اسفندانی، مدیر تجاریسازی دفتر تجاریسازی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
۴ گام برای تجاریسازی کسب و کارهای نوپا
استارتاپها (کسب و کارهای نوآور) کسب و کارهای نوظهوری هستند که با استفاده از فناوریهای نوین و بدون استفاده از تجهیزات متعارف تشکیل شده و باعث تسریع در روند تولید میشوند. با توجه به اینکه برای راهاندازی کسب و کارهای نوآور و دانشبنیان نسبت به شرکتهایی که به روشهای سنتی تشکیل میشوند، سرمایه اندکی موردنیاز است، بنابراین گسترش و ایجاد این کسب و کارها به ویژه برای نسل جوان کشور که آینده ساز این سرزمین هستند مورد تاکید مسئولان قرار دارد. در عین حال به نظر میرسد حمایت از ایجاد این کسب و کارهای نوآور، میتواند در جهت ایجاد ارزش افزوده برای کشور نقشی موثر داشته باشد.
با توجه به رشد و توسعه شرکتهای دانش بنیان و ایجاد ارزش افزوده ناشی از محصولات فناورانه مبتنی بر دانش نوین و زمینه جهت ایجاد ساز و کار لازم برای ارتباط بهتر مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با جامعه مبتکر و خلاق، دفتر تجاریسازی مرکز، مطابق با آییننامهها و ضوابط مراکز رشد و پارکهای فناوری در طی سالهای گذشته شروع به فعالیتهایی در این زمینه کرده است.
مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان یکی از مراجع معتبر مرکز مالکیت معنوی (اداره ثبت اختراع) در مقوله بررسی و ارزیابی ادعاهای و اظهارنامههای ثبت اختراع مرتبط با حوزه زیرساختی وزارت راه و شهرسازی (حمل ونقل، ساختمان، مسکن، شهرسازی، معماری) است، که سالیانه به طور متوسط ارزیابی ۳۰۰ ادعا در قالب دستوالعمل مربوط به کمیته تخصصی ثبت اختراعات و ابداعات انجام میشود.
چند وقتی است که سرعت بخشیدن به چرخه فناوری و تامین نیازهای فناورانه در حوزههای فناوری و رشد و توسعه شرکتهای استارتاپی و دانشبنیان به عنوان مقولهای مهم مورد توجه و تاکید وزیر راه و شهرسازی و به دنبال آن مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی قرار گرفته است. به همین منظور و برای تحقق اهداف کلان وزارتخانه راه و شهرسازی در خصوص ایجاد شرکتهای دانشبنیان، جلساتی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار و نتایجی از جلسات حاصل شده است.
بنابراین مرکز تحقیقات به عنوان بازوی علمی و فکری وزارت راه و شهرسازی و دارا بودن ظرفیتهای مناسب جهت حمایت از ایدهها، شرکتهای دانشبنیان، برگزاری رویدادهای فناورانه و استارتاپی، کمک به دستگاههای تابعه وزارت راه و شهرسازی در راستای حمایت از کسبوکارهای نوپا و رفع موانع رشد آنها آمادگی لازم را دارا است. برخی از مهمترین اقدامات مرکز در سالجاری در خصور تلاش برای راهاندازی شرکتهای دانش بنیان و یا حمایت از این شرکتها به عنوان راهکاری برای ایجاد کسب و کارهای جدید در کشور متناسب با فناوری روز شامل موارد زیر است:
۱-انعقاد تفاهمنامه همکاری بین مرکز و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در راستای کمک به ایجاد و توسعه کسب و کارهای نوپا و فناور، جذب سرمایهگذار و ورود کارآفرینان واحدهای صنعتی به بازارهای داخلی و بینالمللی
۲-برگزاری رویداد کافه درس تک در حوزه مدیریت بحران با هدف معرفی چالشها و دغدغههای سازمانی در حوزه حوادث و بلایای طبیعی جهت تامین نیازهای فناورانه سازمانهای مرتبط
۳-برنامهریزی و اقدام برای ایجاد مرکز رشد و نوآوری با هدف شتاببخشی به شرکهای دانشبنیان حوزه راه و شهرسازی
۴-مشارکت با شرکت توسعه خدمات کارآفرینی مسکن در برگزاری اولین جشنواره ملی نوآوری در ساخت و ساز