ضرورت تحقق حمل یکسره کالا از کشتی به مقصد
ضرورت تحقق حمل یکسره کالا از کشتی به مقصد

وزیر راه و شهرسازی بر ضرورت تحقق حمل یکسره کالا از کشتی به مقصد تاکید کرد و گفت: باید در بلند مدت ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر با تامین تجهیزات مورد نیاز افزایش یابد. رستم قاسمی همچنین اظهارکرد: حمل یکسره کالا از کشتی به مقاصد داخلی باید در دستور کار قرار بگیرد و تمام حاضران […]

وزیر راه و شهرسازی بر ضرورت تحقق حمل یکسره کالا از کشتی به مقصد تاکید کرد و گفت: باید در بلند مدت ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر با تامین تجهیزات مورد نیاز افزایش یابد.
رستم قاسمی همچنین اظهارکرد: حمل یکسره کالا از کشتی به مقاصد داخلی باید در دستور کار قرار بگیرد و تمام حاضران در جلسه باید در حوزه اختیارات و وظایف خود برای محقق شدن این امر تلاش کنند.
وی افزود: ضرورت دارد که تمام ذی‌نفعان این روند نسبت به دریافت مجوزهای لازم برای حمل یکسره اقدام کنند و وزارت راه و شهرسازی نیز تمام توان خود را برای تامین این مجوزها به کار خواهد بست.
این عضو کابینه دولت سیزدهم همچنین از دستگاه‌های نظارتی خواست تا نسبت به تسهیل فرآیندهای بازرسی و ترخیص کالاهای ضروری که لازمه محقق شدن حمل یکسره است، اقدام کنند.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به ضرورت تامین ناوگان جاده‌ای و ریلی برای حمل کالاهای اساسی گفت: وزارت راه و شهرسازی در کمیته‌های تخصصی راهکارهای افزایش ظرفیت حمل را بررسی خواهد کرد. در بلندمدت نیز باید نسبت به افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر با تامین تجهیزات مورد نیاز اقدام شود.
قاسمی گفت: لازم است سازوکاری طراحی شود تا بنادر از زمان تقریبی رسیدن کشتی‌های حامل کالا مطلع باشند تا تمام دستگاه‌های مسئول بتوانند برای حمل کالاها برنامه ریزی کنند.
  تامین زمین رایگان برای اقشار کم درآمد کشور
وزیر راه و شهرسازی همچنین از تامین زمین رایگان برای اقشار کم درآمد کشور خبر داد.
رستم‌ قاسمی اظهار داشت: این اقدام به منظور افزایش ساخت مسکن، کمک به رفع نیاز اقشار کم در آمد و کاهش قیمت مسکن‌ در اولویت دولت سیزدهم قرار گرفته است.
وی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده تامین زمین رایگان‌ برای ساخت مسکن پس از تعیین ساز و کارهای لازم برای واجدین شرایط عملیاتی خواهد شد.
رستم قاسمی در پاسخ به دغدغه و درخواست‌ها برای ساخت و تامین مسکن اظهار داشت: تمام افراد که مسکن اولی هستند و فرم جیم آنان قرمز نشده، نسبت به ثبت‌نام در سامانه اقدام کنند.
قاسمی توضیح داد: در حوزه مسکن برنامه ما این است که سالی یک میلیون مسکن در کشور ساخته شود و تلاش ما این است که مصالح از جمله سیمان و میلگرد   با حذف واسطه ها از طریق خرید مستقیم از کارخانه باشد تا واحدها با کمترین قیمت به‌دست مردم برسد.
وی گفت: ساخت برخی واحدها را خود مردم و برخی را بنیاد مسکن بر عهده می‌گیرد تا کارها به سرعت پیش برود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: با قانون جدید جهش و رونق مسکن که توسط مجلس شورای اسلامی مصوب شده به ما اجازه خوبی داده شده که در آن زمین، وام و کمک‌های مناسب به مردم ارائه خواهد شد تا صاحب‌ خانه شوند.
وی عنوان کرد: نگاه ما این است که مردم راحت زندگی کنند و نگرانی در خصوص مسکن خود نداشته باشند.
  مشارکت مالی مردم در پروژه‌ها
عضو کابینه دولت سیزدهم همچنین خلق ثروت و استفاده از توان بخش خصوصی برای آغاز و تکمیل پروژه‌های عمرانی را از سیاست‌های دولت سیزدهم در وزارتخانه راه و شهرسازی برشمرد و افزود: در حوزه حمل و نقل باید به دنبال راهکارهای جدید برویم و زیرساخت‌های مهم کشور را با راهکارهای جدید، احداث و تکمیل کنیم که یکی از روش‌ها تهاتر نفت با تکمیل پروژه‌های حمل و نقلی است.
قاسمی توضیح داد: باید شرایطی را در کشور ایجاد کنیم و مشوق‌هایی را برای سرمایه‌گذاران در نظر بگیریم. باید تلاش کنیم به جای آنکه مردم سرمایه‌های خود را در بانک بگذارند و سود سپرده را دریافت کنند برای مشارکت در پروژه‌های راه و شهرسازی، سرمایه خود را به این بخش وارد کنند.
وی یادآور شد: از معاونان خود در حوزه‌های مختلف خواسته‌ام تا پیشنهادهای خود را درباره روش‌های تکمیل انجام طرح‌ها و مگاپروژه‌ها ارایه بدهند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در انجام پروژه‌های آزادراهی و بزرگراهی بخشی از سرمایه را توسط مردم تامین کرده است، افزود: در مگاپروژه‌ها نباید از منابع داخلی دولت استفاده کنیم بلکه باید از توان بخش خصوصی و مردم برای تکمیل آنها بهره‌مند شویم.
قاسمی گفت: در خصوص مناطق محروم و انجام پروژه‌ها در آن مناطق باید از روش‌های متفاوت استفاده کنیم.
  راه‌اندازی صندوق توسعه مسکن
وزیر راه و شهرسازی پنج مولفه زمین، خدمات، تامین منابع مالی، مواد و مصالح ساختمانی، و توان فنی و مهندسی را مولفه‌های پیش‌نیاز تولید مسکن در کشور عنوان کرد و با اشاره به اینکه در خصوص زمین در کشور کمبودی وجود ندارد، گفت: وزارت راه و شهرسازی در اراضی تحت‌اختیار توان تولید سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور را دارد. همچنین قانون جهش تولید مسکن نیز بخشی از مشکل زمین را برطرف می‌کند.
قاسمی در ادامه با یادآوری اینکه در خصوص تامین مواد و مصالح ساختمانی در کشور مشکل خاصی وجود ندارد، اعلام کرد: ایران چهارمین تولید کننده سیمان است و هم‌اکنون ظرفیت تولید سیمان در کشور ۸۰ میلیون تن و ظرفیت تولید فولاد در کشور ۲۸ میلیون تن است. با توجه به اینکه تولید یک میلیون مسکن در سال نیازمند ۳۰ میلیون تن سیمان و ۱۰ میلیون تن فولاد است، بنابراین مشکل مواد و مصالح برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی در کشور وجود ندارد.
وی راه‌اندازی صندوق توسعه مسکن را که در قانون جهش تولید نیز بر آن تاکید شده است اقدامی موثر برای تولید مسکن در کشور عنوان کرد و گفت: از آنجایی که مقرر شده تا بسیاری از درآمدها از جمله فروش املاک و مستغلات وزارتخانه به صندوق توسعه مسکن بیاید، از این طریق امکان کمک به اقشار مختلف جامعه برای انجام پروژه‌های حمایتی و تکمیل آنها وجود دارد.