ضروری‌تر شدن دیوارکشی
ضروری‌تر شدن دیوارکشی
افغانستان در سکوت جوامع بین‌المللی، در حال تبدیل شدن به مکان عجیبی شده است.

فهرست ممنوعیت‌های اجتماعی این کشور روزبه‌روز در حال بلندتر شدن است و این جایی به ما ربط پیدا می‌کند که باید به دنبال این فشارها و افزایش پایمال شدن حقوق بشر، پذیرای حجم بیشتری از مهاجران افغان باشیم. باور توده‌ای از عموم بر این اساس است که حاکمیت احتمالا از مجامع بین‌المللی و سازمان‌های مربوط جهانی، برای این پدیده مساعدت دریافت می‌کند؛ برای همین به اندازه جمعیت یک کشور با مساحت متوسط، مهاجر افغان داریم. باوری که غلط است. ما توان گرفتن وجه جوایز و حق‌الزحمه‌های به حق خود را به دلیل تحریم‌های ظالمانه نداریم چه برسد به اینکه پولی را در خفا دریافت کنیم. همچنین «اسکندر مومنی»، وزیر کشور هم صراحتا اذعان کرد که حتی یک ریال به دلیل این میزبانی عاید کشور نمیشود. همچنین در خصوص روند انسداد مرزها هم گفته شد که با سرعت بالا در حال پیگیری است و قبلا اعلام شده بود که تا سال ۱۴۰۵، ساخت این دیوار به انتها رسیده است. اینکه این مرز چقدر کارایی دارد و کیفیت آن چگونه است، فصلی جدا برای بررسی است.
به گزارش انتخاب، وزیر کشور در پاسخ به سئوالی درباره موضوع ساماندهی اتباع خارجی تصریح کرد: «این طرح مراحل مختلفی دارد که بخشی کنترل مرزهاست و در هفته گذشته طی بازدیدی که از مرزهای شرقی کشور داشتیم، روند انسداد مرزها شدت بیشتری گرفته و امیدواریم در بازه زمانی مناسبی به اتمام برسد.»
مؤمنی خاطرنشان کرد: «در طرح ساماندهی اتباع اولویت اول طرد اتباع غیرمجاز است و طبیعی است که هر کشوری در این خصوص قوانین و مقرارت خود را دارد و با توجه به اینکه هیچ کمک بین المللی صورت نمی‌گیرد و در حد صفر است چند میلیون اتباع خارجی از همه بخش‌های یارانه‌ای استفاده می‌کنند به همین علت طرد اتباع غیرمجاز در اولویت اول اجرای طرح است.»
ساخت دیوار مرزی یک راه مقابله با اتباع بیگانه غیرمجاز است. امروز برای قاطبه جامعه لزوم ساخت آن کاملا مبرهن است. اما برای عده‌ای در اقلیت که هنوز معتقدند طرح ساماندهی اتباع باید متوقف شود و حتی میزبانی ما در حد تمام و کمال نبوده، یادآور می‌شویم که طالبان در خصوص ما، بدون هیچ توضیحی ممنوع می‌کند؛ بی رحمانه هم ممنوع می‌کند. بنزین‌های صادراتی ایران را با ادله بی‌کیفیت بودن باز پس می‌فرستد و توضیح هم نمی‌دهد. یا به گزارش خبرگزاری جمهور، به تازگی طالبان در مرز اسلام قلعه از ورود هرگونه کتاب چاپ ایران با هر موضوع و محتوایی که باشد جلوگیری می‌کنند. به گفته شاهدان عینی، طالبان در مرز اسلام قلعه حتی قرآن چاپ ایران را جمع‌آوری و ضبط کرده‌اند. مقایسه کنید با دفاع و بازدارندگی مشروع یک کشور در برابر اتباع بیگانه غیرمجازش؛ این می‌رساند که همگان باید از طرح انسداد مرزی، حمایت داشته باشند.

  • نویسنده : سایه برین/ دبیر سرویس راه و مسکن