سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجانغربی گفت: طرح احیای دریاچه ارومیه از تثبیت گذر کرده و به مرحله احیا رسیده است. پیمان آرامون در رویداد «ایده شو» با موضوع کشاورزی مدرن و کاهش مصرف آب در ارومیه افزود: طرح احیای دریاچه ارومیه با اهتمام ویژه دولت از سال ۱۳۹۲ طرحریزی و اجرا شده و با […]
سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجانغربی گفت: طرح احیای دریاچه ارومیه از تثبیت گذر کرده و به مرحله احیا رسیده است.
پیمان آرامون در رویداد «ایده شو» با موضوع کشاورزی مدرن و کاهش مصرف آب در ارومیه افزود: طرح احیای دریاچه ارومیه با اهتمام ویژه دولت از سال ۱۳۹۲ طرحریزی و اجرا شده و با وجود برخی گمانهزنیها مبنی بر موفق نبودن این طرح، شاهد موفقیت اجرای طرحهای تثبیت و احیا در نگین آبی آذربایجان هستیم.
وی اضافه کرد: اقدامات عمرانی و بارشهای قابل توجهی که طی بهار امسال اتفاق افتاد، موجب شد تا شرایط دریاچه نسبت به سالهای گذشته مطلوب بوده و درحال حاضر ارتفاع دریاچه نسبت به پارسال ۱۰۳ سانتی متر بالاتر رود.
وی بیان کرد: این دریاچه در حال حاضر با سه میلیارد و ۳۸۰ میلیون مترمکعب آب، وسعت یکهزار و ۱۰۵ کیلومتر مترمربعی را تجربه می کند که رقمی بسیار مناسب با توجه به تبخیرهای فصل گرم سال است.
سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجانغربی ادامه داد: پشتوانه اجتماعی و حمایت مردمی در موفقیت و به سرانجام رسیدن پروژه احیای دریاچه ارومیه بسیار ضروری و مهم بوده و امروز با این پشتوانه، اقدامات طرحریزی شده به انجام رسیدهاست.
آرامون با دعوت از پژوهشگران جهاد دانشگاهی در ورود به مباحث مهم عمرانی گفت: در حوزه فعالیتهای فرهنگی ستاد احیای دریاچه ارومیه با پرهیز از اقدامات نمایشی و تبلیغی سالهای قبل امسال در ۶ محور و از طریق فراخوان عمومی پروژه ها به پیمانکاران دارای صلاحیت سپرده شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی نیز در این مراسم گفت: جهاد دانشگاهی استان گام های ارزشمندی در جهت کیفی وعلمی اجرا کردن طرح های احیای دریاچه ارومیه برداشته است و درصدد تسری دادن یک گفتمان عمومی ملی با قالبی خلاقانه و علمی در قشرها و پایگاههای مختلف و متنوع جامعه برای تجمیع یک عزم همگانی در راستای تعمیق فرهنگ عام احیای دریاچه ارومیه است.
امین رستم زاده افزود: احیای دریاچه ارومیه یک دغدغه ملی علمی است و جهاد دانشگاهی استان با یک رسالت جهادی ورود جدی علمی و عملی به موضوع دارد و امید است با بستری که جهاد دانشگاهی استان با همکاری استانداری، ستاداحیای دریاچه ارومیه و دانشگاه ارومیه فراهم کرده بتواند گام های کیفی، علمی وعملیاتی را درجهت احیای دریاچه ارومیه بردارد.
وی با اشاره به اینکه امروزه وقتی از ثروت کشو های توسعه یافته سخن گفته می شود دیگر منابع طبیعی ملموس و وسعت کشورها رکن اصلی نیست تصریح کرد: امروزه دارایی و ثروت غیر ملموس تاثیر بی بدیلی در توسعه کشور ها در تمامی ابعاد دارد.
رستم زاده با تاکید به اینکه امروزه دانش، سرمایه اجتماعی وضریب کیفیت تفکر، پردازش ذهن مردم مدیریت کیفی و توسعه کشورها را رقم می زند خاطرنشان کرد: امروزه جامعه ای پایا، کار امد و مترقی تلقی می شود که نیروی انسانی کیفی، توانمند، حرفه ای، ماهر، خلاق وایده آفرین برای حوزه های مختلف کشور و دنیا داشته باشد.
منتفی شدن افزایش عوارض آزادراه های تبریز – زنجان و تبریز – ارومیه
از دو روز قبل در رسانه ها آمد که عوارض آزادراه تبریز- زنجان، حوالی عوارضی بستان آباد که با تبریز ۳۰ کیلومتر فاصله دارد، به یکباره با افزایش ۵۰ درصدی از ۲ هزار تومان به ۳ هزار تومان رسید.
رسانه ها نوشتند این درحالی است که میانگین قیمت عوارض در ایران به ازای هر کیلومتر کمتر از ۴۰ تومان است، این افزایش قیمت، باعث شده بیشتر رانندگان تریلی و وسائط نقلیه سنگین به سمت جاده قدیم میانه هدایت شوند، جاده ای که به دلیل میزان تصادفات، دومین جاده مرگ استان لقب گرفته است.
بخشی از این مسیر چیزی شبیه به مسیرهای خاکی است و نیاز به آسفالت و ترمیم و بهسازی دارد تا در رسته راه های اصلی قرار بگیرد ضمن اینکه ۲ تونل این مسیر برای تبدیل به آزادراه نیز درحال احداث است، عوارض دریافتی برای خودروهای سواری در این مسیر، ۷ هزار تومان است.
اما بنا به ادعای مدیرکل بهره برداری آزادراه ها، آخرین تعدیل نرخ عوارضی آزاد راه های مشارکتی مربوط به اردیبهشت سال ۹۷ است که تعدیل اخیر نرخ ها پس از گذشت ۲۰ ماه انجام می شود.
نرخ عوارض زنجان به سرچم و بالعکس ۲۲ درصد افزایش یافته است، نرخ عوارض زنجان به هشتگرد ۱۷.۲ درصد و زنجان به میاندوآب نیز ۱۵.۲ درصد افزایش دارد اما نرخ عوارض زنجان به تهران نیز تغییری نکرده است.
گفتنی است بعداز پیگیری این موضوع منتفی شد و قیمت ها به وضع سابق برگشت. دادستان بستان آباد با اعلام این خبر گفت: در پی افزایش ۳۰ تا ۵۰ درصدی در نرخ عوارضی ایستگاه های محدوده شهرستان بستان آباد از مورخه ۱۷ مهر ماه که نارضایتی مردم و مسئولان را در پی داشت، به این موضوع ورود کردیم و قیمت ها به وضعیت قبل از تاریخ ۱۷ مهر بازگشت.