رییس کل بانک مرکزی در آیین افتتاح طرح تفکیک حسابهای تجاری و غیرتجاری گفت: در سال ۸۸ که در وزارت اقتصاد فعالیت داشتیم به این جمعبندی رسیدیم که مهمترین مشکل اقتصادی کشور نظام شناسایی است و در هر موضوع اساسی اقتصادی با این مسأله مواجه هستیم که شناخت دقیقی از فعالیت اقتصادی افراد حقیقی و […]
رییس کل بانک مرکزی در آیین افتتاح طرح تفکیک حسابهای تجاری و غیرتجاری گفت: در سال ۸۸ که در وزارت اقتصاد فعالیت داشتیم به این جمعبندی رسیدیم که مهمترین مشکل اقتصادی کشور نظام شناسایی است و در هر موضوع اساسی اقتصادی با این مسأله مواجه هستیم که شناخت دقیقی از فعالیت اقتصادی افراد حقیقی و حقوقی نداریم و در نتیجه دچار خطا و فساد میشویم.
محمدرضا فرزین تاکید کرد: هر چه کشور بر موضوع جمعآوری اطلاعات اقتصادی برنامهریزی کند، نتایج بهتری به دست میآوریم و این اطلاعات باید در اختیار تصمیم گیران و سیاستگذاران قرار گیرد.
وی با اشاره به سرازیر شدن نقدینگی به بازارهای غیرمولد و ارز و طلا افزود: اگر نظام مالیاتی دقیقی داشتیم سرمایه به راحتی در بازارهای ارزی، طلا و مسکن جابجا نمیشد.
رییس کل بانک مرکزی از شبکه بانکی خواست همکاری داشته باشند تا رد پولی فعالیت اقتصادی شناسایی شود.
وی تاکید کرد: شفافیت به این معنا نیست که اطلاعات اقتصادی در اختیار هر فردی قرار گیرد اما باید توجه داشته باشیم که دولت محرم است و باید به اطلاعات دسترسی داشته باشد.
در این مراسم سروش معاون نظارت بر بانک مرکزی گفت: با توجه بحث شفافیت و مبارزه با پولشویی، نقشه راه مبارزه با پولشویی شبکه بانکی را ارائه دادیم.
مهران محرمیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی نیز در این جلسه گفت: تا کنون ۱۵ بانک به طرح تفکیک حساب تجاری و غیرتجاری متصل شده اند و پنج بانک کشاورزی، ملی، توسعه و تعاون، گردشگری و موسسه نور تست ها را انجام داده و متصل خواهند شد و ۱۰ بانک مانده که در حال اقدامات هستند.
وی افزود: تا کنون ۱۱.۳ میلیون حساب تجاری معرفی شده اند.
رییس کمیسیون اصل نود مجلس نیز در خصوص اتصال بانکها به طرح تفکیک حساب تجاری و غیرتجاری گفت: عامل اصلی نارضایتی مردم عدم شفافیت است و از بانکهایی که در این موضوع ورود نکردند خواهش میکنیم هرچه زودتر بپیوندند و بانک مرکزی نیز باید بازه زمانی برای این منظور تعریف کند.
نصرالله پژمانفر در ادامه به بند د تبصره ۱۶ اشاره کرد و افزود: این بند به موضوع تسهیلات کلان و اشخاص مرتبط با شبکه بانکی مربوط میشود و باید اصلاحاتی انجام شود بنابراین تقاضا داریم بانک مرکزی تسهیلات کلان که عدد ۱۰۰ میلیارد تومان است را به ۵۰ میلیارد تومان تنزل دهد و سال آینده شفاف سازی در تسهیلات اعطایی با رقم ۵۰ میلیارد تومان را داشته باشیم.
وی اظهارداشت: در ارتباط با اشخاص مرتبط بانکها تعریفی شده که شرکت هایی که تا ۲ لایه با بانکها مرتبط هستند، در گزارش اعطای تسهیلات شاهد بودیم که این تسهیلات به لایه سوم هم رسیده است، بنابراین درخواست داریم در تعریف اشخاص مرتبط بانکها تجدیدنظر صورت گیرد و بانکهایی که تسهیلات کلان به مجموعه مرتبط پرداخت میکنند معرفی شوند.
در ادامه جلسه مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی گفت: بحث ارز ریشه در اقتصادی ناسالم دارد که برای حل آن نیز به این زیر ساخت ها نیاز داریم. وقتی که عایدی ارز از ابتدا سال تا کنون بیش از ۱۶۰ درصد بوده آیا می شود شعار تولید داد نیازمند سالم سازی اقتصاد و هدفمندی آن هستیم.