طرح سه فوریتی برای قرنطینه!
طرح سه فوریتی برای قرنطینه!

  دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: از ظهر جمعه تا روز ۱۶ فروردین۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند. به گزارش «جمله»، جهانپور گفت: «مجموع بیماران شناسایی شده بر اثر این بیماری به ۵۵۷۴۳ مورد رسید. خوشبختانه تا کنون ۱۹۷۳۶ نفر از بیماران […]

 

دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: از ظهر جمعه تا روز ۱۶ فروردین۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند.
به گزارش «جمله»، جهانپور گفت: «مجموع بیماران شناسایی شده بر اثر این بیماری به ۵۵۷۴۳ مورد رسید. خوشبختانه تا کنون ۱۹۷۳۶ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده اند».
وی همچنین افزود: «متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند. مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در کشور به ۳۴۵۲ نفر رسید. ۴۱۰۳ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند». در همین ارتباط عبدالکریم حسین‌زاده، رئیس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس از ارائه طرح سه فوریتی تعطیلی و قرنطینه کامل کشور به هیات رئیسه مجلس خبر داد.
وی در گفت‌وگو با ایسنا درباره جزییات ارائه این طرح سه فوریتی گفت: «یکشنبه هفته گذشته که جلسه مجلس قرار بود به صورت مجازی برگزار شود، من در محل صحن مجلس حاضر شدم و ضمن رایزنی با رییس مجلس، طرح سه فوریتی تعطیلی و قرنطینه کامل کشور را در یک ماده و ۱۱ تبصره و با امضای ۱۶ نفر از نمایندگان تحویل آقای قاضی زاده هاشمی کردم، ایشان نیز این طرح را به اداره قوانین ارجاع کردند.» با این حال وی تصریح کرد که این طرح حدود یک ماه پیش تهیه شده است اما به‌دلیل تعطیلی مجلس امکان بررسی آن وجود نداشت. وی افزود: «بنا داریم این طرح را در اولین جلسه علنی مجلس برای اتخاذ راهکارهایی جهت مقابله با کرونا مطرح کنیم.» با وجود اینکه یک ماه و نیم از تایید رسمی وجود ویروس کرونا در ایران می‌گذرد اما مقامات کشور تا کنون برای قرنطینه کامل شهرها مقاومت و تنها به محدودیت‌های ترددی در برخی نقاط و توصیه به در خانه ماندن اکتفا کرده‌اند. از سوی دیگر مجلس قرار است در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری جلسه علنی داشته باشد. عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره برگزاری این دو جلسه به تسنیم گفت: «قرار است نمایندگان در جلسات علنی هفته جاری حضور کمتری داشته باشند و تعدادی از نمایندگان نیز از طریق ویدئو کنفرانس تلویزیونی با صحن مجلس در ارتباط باشند.» وی افزود: «تمهیداتی برای چیدمان صندلی های نمایندگان در جلسات علنی در نظر گرفته شده و برگزاری تمامی جلسات با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ستاد مقابله با کرونا و موازین طرح فاصله گذاری اجتماعی خواهد بود.» مجلس در حالی این هفته برگزاری جلسات علنی خود را از سر می‌گیرد که در روز پنجشنبه ۱۴ فروردین اعلام شد که علی لاریجانی، رئیس این نهاد به ویروس کرونا مبتلا شده است و در قرنطینه اختصاصی تحت درمان قرار دارد. ایرج حریرچی به ایسنا می‌گوید که شیوه آزمایش در ایران ایراد داشته اما برطرف شده است: «یک نقص ما این بود که تست‌مان را برای افراد بستری انجام می‌دادیم و در افراد سرپایی کمتر تست انجام داده بودیم، زیرا اپیدمی در کشور ما زودتر شروع شد و در آن زمان اصلا تست نداشتیم، اما اکنون با اقداماتی که انجام دادیم، تست‌های سرپایی بسیار بیشتری را انجام می‌دهیم.» مطابق فهرستی که دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز بر پایه آمار مراجع مختلف کشورها ارائه می‌کند تا ظهر شنبه فراتر از یک میلیون و ۱۲۳ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در بیش از ۱۸۰ کشور جهان شناسایی شده است.
آمریکا با حدود ۲۷۸ هزار و ۵۰۰ مورد ابتلا و ایتالیا با بیش از ۱۴ هزار و ۶۸۰ قربانی در صدر این فهرست قرار دارند. ایران به لحاظ موارد ابتلا ششمین کشور جهان است و از نظر تعداد قربانیان در جایگاه پنجم قرار دارد.