ماهور مهراد/ خبرها حاکی از این است که ثبت نام و مراجعه پذیرفتهشدگان مرحله اول مسکن ملی به دلیل شیوع کرونا روند کندی به خود گرفته است و زمان ثبت نام مرحله دوم از ابتدای همین هفته اعلام شده است. درواقع «اقدام ملی تولید مسکن» طرح دولت حسن روحانی در بخش مسکن است […]
ماهور مهراد/
خبرها حاکی از این است که ثبت نام و مراجعه پذیرفتهشدگان مرحله اول مسکن ملی به دلیل شیوع کرونا روند کندی به خود گرفته است و زمان ثبت نام مرحله دوم از ابتدای همین هفته اعلام شده است. درواقع «اقدام ملی تولید مسکن» طرح دولت حسن روحانی در بخش مسکن است که به صورت پابلوت شهریور ماه در استان کرمان آغاز شد و سپس متقاضیان از دیگر استانهای کشور درخواست خود برا رای خانهدار شدن در قالب مسکن ملی ثبت کردند. نتیجه مرحله اول ثبت نامها در میانه بهمن ماه مشخص شد و حالا متقاضیانی که در دور اول نتوانستهاند ثبت درخواست کنند منتظر باز شدن دوباره سامانه نامنویسی وزارت راهوشهرسازی به عنوان متولی اجرای این طرح هستند.
محمد اسلامی، وزیر راهوشهرسازی در روز ۲۹ بهمن ماه در خصوص ثبت نام مجدد مسکن ملی گفت: مرحله دوم ثبتنام طرح اقدام ملی در اسفند ماه و بعد از انتخابات مجلس انجام میشود.
این در حالی است که محمود محمودزاده، معاون وزیر راهوشهرسازی در خصوص روند بررسی تاییدشدگان مرحله اول مسکن ملی گفت: ما در حال جمعآوری آمارها از سراسر استانها هستم، اما به دلیل مسائل بهداشتی و شیوع بیماری کرونا ثبت نام و مراجعه افرادی که در محله اول واجد شرایط شناخته شدهاند با کندی روبهرو شده است.
وی در ادامه درباره زمان ثبت نام مرحله دوم مسکن ملی گفت: با جمعبندی که از استانها انجام میدهیم در ابتدای همین هفته دومین مرحله ثبت نام مسکن ملی آغاز میشود.
مقابله با کوید۱۹ با همکاری و همبستگی تک تک شهروندان
این در حالی است که مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن نیز با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: مقابله با این ویروس تنها با همکاری و همبستگی تک تک شهروندان قابل انجام خواهد بود.
علی نبیان افزود: امروز همه ما باید مسئولیت اجتماعی خود در خصوص پیشگیری از انتشار بیماری را به نحوی شایسته به انجام برسانیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی از انجام تدابیری در سازمان ملی زمین و مسکن جهت کنترل و پیشگیری از ویروس کرونا خبر داد و اظهار داشت: سازمان ملی زمین و مسکن هرساله در روزهای پایانی بهمن و ابتدای اسفند نشست های چهار روزه تدوین برنامه اجرایی را با حضور مدیران ستادی و استانی برگزار می کرد که امسال به دلیل شرایط خاص بهداشتی این همایش ها به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد.
وی افزود: دلیل ما برای تشکیل این نشست به شکل ویدئو کنفرانسی جلوگیری از سفر مدیران راه و شهرسازی استان ها به تهران و برگزاری همایش پرتعداد بود.
نبیان همچنین با اشاره به کاهش ساعات حضور کارمندان در محل کار براساس مصوبه شورای مبارزه با بیماری کرونا، تهیه مواد ضدعفونی کننده دست ها در طبقات، ضد عفونی و گندزدایی سطوح در محیط سازمان و نصب پوستر و بنرهای آموزشی برای رعایت اصول بهداشتی اضافه کرد: در راستای کاهش حضور ارباب رجوع در سازمان همچنین برخی از اختیارات ستادی را به ادارات کل راه و شهرسازی تفویض کردیم تا شهروندان برای پیگیری مسائل خود مجبور به سفر به تهران نشوند. بر اساس مصوبات ستاد مبارزه با کرونا ساعات کار دستگاه های اجرایی تهران ۸ تا ۱۳ تعیین شده است.
کرونا تغییری در بازار مسکن ایجاد نکرد
برخلاف سالهای قبل، امسال در ماههای پایانی سال بازار مسکن به لحاظ قیمتی تغییراتی ندارد و رکود موجود در بازار مسکن ارتباطی به شیوع بیماری کرونا ندارد.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور نیز درباره وضعیت بازار مسکن گفت: در ماههای پایانی سال جاری برخلاف سالهای قبل بازار مسکن به لحاظ قیمتی تغییراتی ندارد همچنین رکود موجود در خرید و فروش و رهن و اجاره بازار مسکن ارتباطی به شیوع بیماری کرونا ندارد. همیشه وقتی که بازار با یک افزایش بالای قیمت روبرو میشد بعد از آن با رکود همراه بوده که وضع کنونی بازار مسکن نیز ناشی از افزایش بالای قیمت در دو سال قبل است.
مصطفی قلی خسروی افزود: اما برخی افراد و گروهها با دامن زدن به برخی شایعات قیمتهایی نادرستی را بیان میکنند که رصد بازار نشان میدهد، تغییرفاحشی در قیمت املاک ایجاد نشده است. برای سال آینده نیز با توجه به شاخصی که بانک مرکزی اعلام میکند تغییر قیمت ایجاد میشود.
گفتنی است که حمایت از تولید مسکن و اختصاص حداقل ۲۰ درصد از سرجمع تسهیلات بانکی اعطایی صرفا به حوزه مسکن و تسریع در تصویب آییننامه اجرایی بند ب تبصره ۸ قانون بودجه سال ۹۸ بخشی از درخواستهای وزارت راه و شهرسازی از ریاستجمهوری است.
چراکه سیاستهای کلان وزارتخانه در حوزه مسکن جریانسازی پایدار تولید مسکن، تعادل بخشی بازار مسکن از طریق جبران تقاضای انباشته، تحریک توام عرضه و تقاضا و ورود به موضوع اجارهداری حرفهای است. از این رو، طرح اقدام ملی ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی شهری، احداث و بهسازی ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی، ایجاد بازار تعهدی مصالح، تکمیل طرح مسکن مهر، جمعآوری سرمایههای خرد ملی در قالب صندوقهای تامین مسکن برای گروههای متوسط به پایین درآمدی و استفاده از زمینهای دستگاههای دولتی، نظامی و نهادهای عمومی غیردولتی در قالب طرحهای «تام کاد» و «تام فاز» و «تام اج» و در نهایت ورود عملیاتی به رفع معضل سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده از مهمترین برنامههای اجرای وزارتخانه در بخش مسکن است.