ظریف: به الزام قانون، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کردیم
ظریف: به الزام قانون، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کردیم

      وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: به الزام قانون، ما اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کردیم. محمد جواد ظریف در توییتی نوشت: به الزام قانون، ما اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کردیم. این اقدام کاملا در انطباق با بند ۳۶ برجام است، چراکه: – رییس‌جمهور آمریکا هنوز نقض از سوی ایالات […]

 

 

 

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: به الزام قانون، ما اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کردیم. محمد جواد ظریف در توییتی نوشت:
به الزام قانون، ما اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کردیم.
این اقدام کاملا در انطباق با بند ۳۶ برجام است، چراکه:
– رییس‌جمهور آمریکا هنوز نقض از سوی ایالات متحده را متوقف نکرده
– سه کشور اروپایی به عدم رعایت تعهداتشان ادامه می‌دهند.
تفاهم با گروسی نشان‌دهنده حسن نیت ماست.
تمام اقدامات جبرانی بازگشت‌پذیر هستند.

 

یک سناتور آمریکایی: دولت بایدن از برداشتن اولین قدم برای احیای برجام نترسد
سناتور دموکرات آمریکایی در صفحه توییترش با ذکر دلایلی، اهمیت بازگشت دولت جدید آمریکا به توافق هسته ای که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا از آن خارج شده بود را تشریح کرد.
کریس مورفی سناتور دموکرات آمریکایی در یک رشته توییت دلایل اهمیت توافق هسته ای را بر شمرد و نوشت: مفاد اصلی توافق هسته ای جهان را جای امن تری کرد. به همین دلیل است که احیای این توافق از طریق روش «پایبندی در ازای پایبندی» به جای تلاش برای رسیدن به توافقی جدید یا متفاوت(همان طور که ترامپ و تندروهای سیاست آمریکا در قبال ایران می خواستند) بهترین راه است.
مورفی افزود: توافق هسته ای ایران آمریکا، اروپا، روسیه و چین را همگی در یک طرف سیاست ایران قرار داد. خروج از این توافق این همبستگی را از هم گسیخت. ما نمی توانیم در زمینه برنامه موشکی ایران یا تامین مالی تروریسم آن بدون گردهم آیی دوباره این گروه و بازگشت سریع به برجام پیشرفت کنیم. این سناتور آمریکایی همچنین گفت: علاوه بر این، تا زمانی که ما به تحریم های زمان ترامپ ادامه می دهیم، ایران به دنبال بی ثبات سازی منطقه، در یمن، سوریه و دیگر جاها خواهد بود. جمهوری خواهان می گویند که ما نمی توانیم با ایران مادامی که آن ها اقدامات تحریک آمیز انجام می دهند، مذاکره کنیم، اما این همان مزخرفی است که معمولا می گویند. ما احتیاج به تنش زدایی داریم و احیای برجام این کار را می کند. او در ادامه نوشت: بازگشت به میز مذاکرات و درخواست از ایران برای انجام دادن توافقی گسترده تر بر سر تسلیحات هسته ای، موشک ها و تروریسم ، اقدامی بی ثمر است. پمپئو تلاش کرد در برابر هر چیزی مقاومت کند اما به طرز بدی شکست خورد. چرا وقتی یک توافق هسته ای برای به کار بستن وجود دارد، دوباره انتخاب کنیم که شکست بخوریم؟ مورفی همچنین بیان کرد: «پایبندی در ازای پایبندی» مسیر درست است. آمریکا نباید از برداشتن اولین قدم بترسد. اگر ما تحریم ها را لغو کنیم و ایران جبران نکند، بعد همیشه می توانیم تحریم ها را دوباره اعمال کنیم.

 

 

اولیانوف: همه می‌دانند سیاست فشار حداکثری علیه ایران موفقیت آمیز نبود

نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین در پیامی توییتری از اظهارات یک مقام پیشین شورای امنیت ملی آمریکا درباره روابط روسیه و ایران انتقاد کرد.
میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در واکنش به ادعای ریچارد گلدبرگ عضو بنیاد دفاع از دموکراسی مبنی بر این که روسیه اطلاعاتی نادرست را راجع به ایران منتشر می کند و بسیاری در واشنگتن پذیرای آن هستند، در صفحه توییترش نوشت: اقدامات تبلیغاتی باید خلاقانه تر بوده و بر اساس واقعیت ها باشند تا موفقیت آمیز باشند. آیا واقعا کسی می تواند ادعا کند که سیاست فشار حداکثری آمریکا(علیه ایران) موفقیت آمیز بود؟ هیچ کس. البته جز کسانی که برای قرار دادن آمریکا در موقعیتی سخت در ارتباط با مکانیسم ماشه تردید نکردند.

 

 

ربیعی: به انسان‌هایی نیاز داریم که پل شوند

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه خیر جمعی خیلی گسترده است، گفت: به انسان‌هایی نیاز داریم که پل شوند. علی ربیعی در بیست و دومین جشنواره خیرین مدرسه ساز، اظهار کرد: دوره هایی در تاریخ کشورها هستند که بر سالهای آینده سایه می اندازند. ما هم در ایران چنین دوره هایی داریمپ یعنی اگر دست نجنبانیم، سال های اخیر در تاریخ معاصر کشور بر نسل های آینده تاثیر می گذارد. وی ادامه داد: در این دوره ها ما نیاز به با هم بودن داریم. به آدم هایی نیاز داریم که بشود به آنها تکیه کرد. باید جامعه ای بسازیم تا فرزندان ما به درستی در آن زندگی کنند. من معتقدم ما نیازمند میانجی های اجتماعی هستیم. نباید اجازه دهیم آدم ها به هم تنه بزنند. وی تاکید کرد : ما به آدم هایی نیاز داریم که پل بشوند. نهادهای اجتماعی و میانجی نیاز امروز ما هستند. ما در دولت چنین دیدگاهی داریم. ربیعی همچنین خاطرنشان کرد: در سال۹۲، ۴۳۰۰ خیریه بهزیستی داشتیم ولی امروز به۹۸۰۰ خیریه رسیدیم. امروز ۲۲ هزار تشکل اجتماعی داریم که می توانند کشانه خیر اجتماعی شوند. مدرسه سازهای ما کشانه خیر اجتماعی هستند. خیر جمعی خیلی گسترده است. مدرسه مهد آموزش است و باید کاری کنیم مدرسه محل آموزش خیر جمعی شود.

 

 

نیویورکر: وقت تلف کردن برای احیای برجام به نفع دولت بایدن نیست

هفته نامه نیویورکر در تحلیلی با اشاره به اقدامات رئیس‌جمهور پیشین آمریکا علیه ایران، مطرح کرد که دولت بایدن گشودن مسیر دیپلماسی با ایران را که از طریق بازگشت به توافق هسته ای محقق خواهد شد، به تعویق می اندازد که این به نفعش نخواهد بود.
هفته نامه نیویورکر در تحلیلی درباره رویکرد دولت جدید آمریکا نسبت به ایران نوشت: پنج شنبه گذشته نمایندگی ایران در سازمان ملل که در طبقه سی و چهارم یک ساختمان در مرکز منهتن است از نمایندگی آمریکا نزد سازمان ملل که هفت بلوک آن طرف تر است، چیزی را دریافت کرد که به آن “یادداشت دیپلماتیک” می گویند. در این ایمیل آمده است که دولت بایدن محدودیت های اعمال شده توسط دولت ترامپ را که حرکت دیپلمات های ایرانی و خانواده هایشان را به محل سازمان ملل، خانه هایشان و فرودگاه جان اف کندی محدود می کرد، کاهش می دهد. اکنون کارکنان کم تعداد نمایندگی ایران مانند دیپلمات های سوریه و کره شمالی می توانند تا شعاع ۲۵ مایلی حوزه کلمبوس تردد کنند.
نیویورکر افزود: در یادداشت دیپلماتیک دیگر وزارت خارجه آمریکا به سازمان ملل اطلاع داده که از ادعای دولت گذشته ایالات متحده مبنی بر بازگرداندن تحریم های سازمان ملل در خصوص ایران، کناره گیری می کند و اندکی پس از این هم ایالات متحده از دعوت اروپا برای حضور در نشست های دوره ای ایران و سایر اطرف توافق هسته ای استقبال کرد.
این هفته نامه همچنین مطرح کرد: با این حال احیای توافق هسته ای به عنوان مهم ترین پیمان یک ربع قرن اخیر برای محدود کردن برنامه های هسته ای، برای تیم بایدن به شدت پیچیده است. برگرداندن سایر سیاست های ترامپ – با ورود مجددبه توافقنامه آب و هوایی پاریس، پیوستن دوباره به سازمان بهداشت جهانی، یا تمدید پیمان کنترل تسلیحات نیو استار با روسیه – کار ساده ای بود.
در ادامه این تحلیل آمده است: اما تیم بایدن مجبور است برای شروع کار با ایران در یک دیپلماسی سخت و بالقوه دردناک شرکت کند تا بتواند دوباره این تفکر را بازیابی کند که آمریکا قادر است مسائل جهانی را به شکل ملموسی حل کند. در اصل، ایالات متحده دوباره متعهد به دیپلماسی بین المللی فراگیر است. با این حال در عمل، ترامپ چنان نظم جهانی را به هم ریخت و نهادهای آن را در گره کور انداخته که خسارت های تازه بعد از رفتن او قابل ارزیابی می باشند.
موضوع ایران در این بین بارزترین ترین نمونه است. ترامپ مجموعه سهمگینی از اقدامات و سیاست ها را برای از بین بردن توافق هسته ای ۲۰۱۵ به کار انداخت و در کنار خروج از توافق، بیش از هزار نفر از شخصیت ها و بانک ها، کسب و کارها و شرکت ها، موسسات و حتی سپاه ایران را تحریم کرد. در این میان تحریم وزیر خارجه ایران و منع شدنش از ورود به ایالات متحده برای شرکت در نشست های سازمان ملل از نقاط قابل توجه بود. تا اینکه پس از یکسال ایران هم با کاهش تعهداتش واکنش نشان داد.