ظهورِ دوباره عقابِ آسیا این بار در قامتِ یک زن
ظهورِ دوباره عقابِ آسیا این بار در قامتِ یک زن

مائده مطهری زاده عابدزاده‌ای است برای خودش! منتهی در شکل و شمایل یک دختر و این بار به جای فوتبال در فوتسال. فاطمه خلیلی بهفر را می‌گویم! همو که در بازی‌های پیاپی مسابقات جهانی فوتسال بالابلندی‌‌اش را به رخِ همگان کشید و سنگربانی تمام‌عیارش از تیم ملی فوتسال بانوان ایران، شهره آفاق شد. او به […]

مائده مطهری زاده

عابدزاده‌ای است برای خودش! منتهی در شکل و شمایل یک دختر و این بار به جای فوتبال در فوتسال.
فاطمه خلیلی بهفر را می‌گویم! همو که در بازی‌های پیاپی مسابقات جهانی فوتسال بالابلندی‌‌اش را به رخِ همگان کشید و سنگربانی تمام‌عیارش از تیم ملی فوتسال بانوان ایران، شهره آفاق شد.

او به لطف پاهایی کشیده، دست‌هایی پرتوان و چشمانی تیزبین، توپ‌های ارسالی به سمتِ دروازه را از هرکجا که باشد دریافت (سِیو) می‌کند و عکس‌العمل‌های به موقع و پرش‌‎های بهنگام و درست و دقیق او به سمتِ توپ، بیش از همه ما را به یادِ عقابِ آسیا (احمدرضا عابدزاده) می‌اندازد.
با تماشای ویدئوهایی از واکنش‎های زیبای او به هنگام دفعِ توپ‌های ارسالی به روی دروازه ایران، متوجه می‎‌شوید که او دقیقا مانند یک عقاب، پرواز می‌کند تا مسیرِ توپ‌ها را قبل از رسیدن به دروازه ایران منحرف کند چه رسد به اینکه درون دروازه ایران جای گیرد.

تمجید فدراسیون جهانی هندبال از دروازه‌بان تیم ملی ایران
کار این دختر پرافتخار ایرانی چنان در نزد هندبالیست‌های جهان جلوه کرد که فدراسیون جهانی هندبال در گزارشی به تمجید از عملکرد تیم ملی هندبال ایران به ویژه «فاطمه خلیلی» سنگربان تیم کشورمان در دیدار برابر نروژ پرداخت.
وب‌سایت رسمی فدراسیون جهانی هندبال در گزارشی با تمجید از عملکرد تیم ملی ایران در رقابت‌های قهرمانی جهان نوشت: ملی‌پوشان ایران در چهار دقیقه ابتدایی دیدار با نروژ رویایی بازی کردند و در برابر یکی از پرافتخارترین تیم‌های هندبال زنان جهان که موفق شده سه بار قهرمان جهان شود، در دقایقی پیش افتادند.
در ادامه این گزارش آمده است: با ارائه یک بازی فوق‌العاده دیگر از فاطمه خلیلی دروازه‌بان ایران که ۲ روز پیش از دیدار با نروژ در برابر رومانی نیز نمایش بسیار موفقی داشت، نیمه نخست با هفت سیو موفق به پایان رسید. خلیلی در دیدار با رومانی نیز ۱۸ سیو موفق داشت و در دیدار با نروژ نیز تاثیر بسزایی بر عملکرد تیم ایران گذاشت. پیش افتادن ۲ بر یک برای ایران می‌توانست نتیجه بسیار خوبی باشد اما نروژ از هر نظر تیم قوی‌تری است.
فدراسیون جهانی نوشت: نخستین حضور در مسابقات جهانی برای ایران با وجود تفاوت زیاد بین این تیم و تیم‌های دیگر از جمله نروژ، بسیار ارزشمند بود.
فاطمه خلیلی دروازه‌بان تیم ملی هندبال کشورمان در بازی مقابل نروژ عنوان بهترین بازیکن این دیدار را بدست آورد. دیداری که با نتیجه ۴۱ بر ۹ به سود نروژ به پایان رسید.
پیش از این نیز فدراسیون هندبال نروژ با اهدای پیراهن تیم ملی این کشور به «فاطمه خلیلی»، از دروازه‌بان تیم ملی ایران تمجید کرد.
خودِ فاطمه هم پس از بازی مدعی شد که این رویایی برای او بوده که به حقیقت پیوسته است. او در مصاحبه با ویاپلی که توسط مترجم تیم ملی ایران ترجمه می‌شد گفت:« حضور در مسابقات جام جهانی در تمام طول عمرم رویای من بوده است. دریافت جایزه بهترین بازیکن زمین پس از پایان مسابقه اتفاق بسیار بزرگی است، بنابران من نمی‌توانم توضیح دهم که تا چه حد خوشحال هستم.»
او در دیدار اول برابر رومانی نیز عملکرد خوبی داشت و توانست در دیدار برابر نروژ نیز نمایشی درخشان را از خود ارائه دهد.
اهدای این جایزه به فاطمه خلیلی باعث شد که برخی از حاضران در ورزشگاه شروع به گریه کنند.
کامیلا هرم از بازیکنان تیم ملی فوتسال بانوان نروژ نیز در این باره گفت:« ما پیش از بازی گفته بودیم که خیلی خوب می‌شود اگر این جایزه به او (فاطمه خلیلی) برسد. او در برابر رومانی عالی کار کرد و در این بازی هم خوب بود. او دروازه‌بان خوبی است. این لحظه ورزشی بسیار زیبایی بود. من واقعا باید این را بگویم و فکر می‌کنم همه تحت تاثیر این لحظه فوق‌العاده قرار گرفتند.»
مارن آرادل دیگر ملی پوش تیم فوتسال بانوان نروژ نیز در این خصوص اظهار داشت:« همه در حال گریه کردن بودند. تماشای واکنش او و در عین حال واکنش دیگر دختران تیم ملی ایران واقعا زییا و تاثیرگذار بود.»
هنی الا رایستاد نیز پس از پایان این بازی که با برتری ۹-۴۱ نروژ همراه بود شروع به گریه کرد و گفت:« این لحظات واقعا تاثیرگذار بود. وقتی چنیین اتفاقاتی پس از بازی رخ می‌دهد خیلی سخت است که گریه نکنید. من در حال حاضر حسی آمیخته از خوشحالی و ناراحتی دارم اما مطمئنا این صحنه جز بهترین لحظات جام جهانی بود. تماشای این لحظات بسیار جذاب بود.»
ماریت روزبرگ جاکوبسون، بهترین گلزن تیم ملی نروژ، نیز با تایید این موضوع اضافه کرد:« این لحظه بسیار خاصی بود. واقعیت این است که آنها اجازه حضور در جام جهانی را پیدا کردند و اهمیت این اتفاق واقعا بیشتر از بازی هندبال است. این لحظه بسیار مهمی بود. خوشحالم که جزئی از این بازی و این لحظات بودم و تا همیشه آن را به خاطر خواهم داشت.»
نورا مورک، دیگر بازیکن تیم ملی هندبال نروژ، نیز در گفتگو با تی وی ۲ اظهار داشت:« تمامی این اتفاقات بسیار تاثیرگذار بود. آنها به شکلی باورنکردنی زیبا بودند. در زمین واقعا شوکه شدند و من احترام زیادی برای این واقعیت قائلم که آنها توانستند به اینجا برسد و این رویدادی تاریخی است.»

دختران بلندپرواز ایران
جای خوشحالی فراوان است که دختران ورزشکار ایران اسلامی، در کنارِ حفظِ پوششِ خود به عنوانِ یک زن مسلمان و فارغ از همه‌ی حواشی‌ای که می‌رود تا آنها را زمین‌گیر کرده و از رسیدن به اهداف بلندشان بازدارد، چنان به سوی افق‌های روشنِ آینده و دست یازیدن به رویاهای بزرگ‌شان، پرواز می‌کنند که در این مسیر جز توکل‌ بر خداوند کریم و تکیه بر تلاش و پشتکار شبانه‌روزی‌شان، امید بر هیچ چیز دیگری نبسته‌اند!
آنها تیزهوش‌تر از آن هستند که انرژی خود را صرفِ پاسخگویی به حاشیه‌ها و برچسب‌ها و بعضا توهین‌ها و تهمت‌ها کنند.
یک نمونه از آنها زهره کودایی، دروازه بانِ شیرزنِ تیم ملی فوتبال بانوان ایران است که به هنگامِ مواجه شدن با توهینِ صریحِ و سخیفِ اردنی‌ها مبنی بر مرد بودنِ او که کار را به تعیین جنسیت او کشانده بود، ذره‌‌ای ترس به دل راه نداد تا جایی که در نهایت کنفدراسیون فوتبال آسیا پاسخ این اتهام اردنی‌ها را داد و گفت:« کودایی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال ایران جنسیت زن دارد و شکایت اردنی‌ها رد است.»
ایران، دخترانی نظیرِ زهره کودایی، فاطمه خلیلی کم ندارد! فقط کافی است که توانایی‌هایشان به عنوانِ یک دخترِ کوشای ورزشکار دیده شود و از میزانِ سنگ‌پرانی‌ها از این سو و آن سو به سمت‌شان کاسته شود.
آنگاه آنها مانند عقاب‌‎های بلندپرواز، به اهدافِ خود خواهند رسید ولو این اهداف در آسمان هفتم و یا قله قاف باشد!