غفلت رسانه‌ها، عامل ناموفق‌ بودن فرانسه در مهار ایدز
غفلت رسانه‌ها، عامل ناموفق‌ بودن فرانسه در مهار ایدز

مقام‌ها و سازمان‌های مسئول متولی مبارزه با ایدز در فرانسه، با توجه به روند افزایشی ۲۴ درصدی ابتلا به این بیماری از سال ۲۰۰۷ تاکنون در این کشور، مهترین عامل آن را بی‌توجهی و عدم آگاهی‌دهی به جوانان درباره این بیماری بویژه از سوی رسانه‌ها اعلام کرده‌اند. طبق آخرین آمار رسمی اعلام شده از سوی […]

مقام‌ها و سازمان‌های مسئول متولی مبارزه با ایدز در فرانسه، با توجه به روند افزایشی ۲۴ درصدی ابتلا به این بیماری از سال ۲۰۰۷ تاکنون در این کشور، مهترین عامل آن را بی‌توجهی و عدم آگاهی‌دهی به جوانان درباره این بیماری بویژه از سوی رسانه‌ها اعلام کرده‌اند.
طبق آخرین آمار رسمی اعلام شده از سوی آژانس بهداشت عمومی این کشور در ماه اکتبر(آبان) امسال، ۶۱۵۵ نفر در سال ۲۰۱۸ مبتلا به ویروس ایدز تشخیص داده شده‌اند.
انجمن مقابله با ایدز نیز از افزایش ۲۴ درصدی مبتلایان در سنین ۱۵ تا ۲۴ سال از سال ۲۰۰۷ تاکنون خبر داده است.
رقم اعلامی مبتلایان به ویروس ایدز نشان می‌دهد در سال گذشته میلادی به طور متوسط روزانه بین ۱۵ تا ۲۰ نفر در این کشور به این ویروس مبتلا شده‌اند.
نتایج این آمارها نشان می‌دهد شمار مبتلایان به ویروس ایدز در این کشور در طول سال‌ها کاهشی نداشته است.
طبق نظرسنجی تازه انجمن مقابله با ایدز، ۲۳ درصد جوانان می‌گویند درخصوص ویروس ایدز به آنها به خوبی آگاهی‌رسانی نشده که بیشترین رقم در این سطح در طول یک دهه اخیر است.
«ساندرین فورنیه» رئیس خدمات برنامه‌های انجمن مقابله با ایدز در فرانسه به «لو موند» گفته، یکی از راه‌حل‌های افزایش آگاهی در بین افراد ۱۵ تا ۲۴ ساله «اجرای برنامه‌هایی سازگار با مدرسه» اعلام کرده است.از نگاه فورنیه، یکی از موارد نابرخورداری از آگاهی لازم در این زمینه، پرداخت کمتر به این مساله از چشم‌انداز رسانه‌ای است.از نظر او، هنوز بسیاری از افراد دارای ویروس ایدز در انزوای کامل زندگی می‌کنند. جوانان بویژه در مدرسه چیزهای زیادی درباره این بیماری نمی‌شنوند. از نظر تئوریک، با وجود اجباری بودن جلسه‌های آموزش جنسی، اما در عمل اجرای آنها بسیار مشکل است.
به گفته این مقام فرانسوی، میانگین سنی گزارش نخست ابتلا به ویروس ایدز در این کشور ۱۷ سال است. موارد ابتلای جدید به این ویروس سالیانه بیش از ۷۰۰ جوان را در فرانسه نگران می‌کند و موارد ابتلاهای ناشی از رفتارهای مقاربتی در این گروه سنی سه برابر شده است.او در عین حال به این مساله اشاره دارد که تلاش‌های انجام شده در خصوص پیشگیری، نمی‌تواند فقط محدود به فعالیت‌های ملی باشد و ضروری است از طریق ایجاد کانال‌هایی بویژه در اینترنت، فضایی برای گفت‌وگو با زبان مناسب و کدهای مشترک ایجاد شود زیرا این نزدیکی سبب ایجاد علاقه خواهد شد.
به گفته فورنیه، باید جوانان را ترغیب کرد تا موارد مورد علاقه خود را بیان کنند؛ از طریق همین تبادل و گفت‌وگو، پرسش‌هایی که می‌تواند از ابتلا به ویروس بیماری ایدز جلوگیری کند مطرح خواهد شد.
از سال ۱۹۸۸، روز اول دسامبر(۱۰ آذرماه) به عنوان روز جهانی مقابله با ایدز نامگذاری شده است.
طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی، تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی، ۳۷.۹ میلیون نفر به ایدز مبتلا بودند. از ابتدای پیدایش این بیماری تاکنون بیش از ۳۲ میلیون نفر در جهان جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده‌اند.

 

 

 

 

روزگزینی در ولادت ها در روزهای خاص به وضوح نمایان است

سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: روزگزینی در ولادت ها در روزهای خاص به وضوح نمایان است به طوری که در تاریخ ۹۸/۸/۸ شاهدتولد ۵ هزار و ۲۴۲ نوزاد در کشور بودیم.
سیف الله ابوترابی، افزود: طبق آمار ارائه شده، ولادت‌های رخ داده در هشتم آبان ماه امسال بیش از ۵.۱ برابر متوسط ولادت‌های رخ‌داده در روزهای دیگر ماه آبان است.
وی گفت: با توجه به این که ثبت ولادت بر پایه‌ گواهی‌های بیمارستانی به انجام می‌رسد، علت رخ‌داد این پدیده در چارچوب بررسی عملکرد پزشکان قابل بررسی است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور اظهار داشت: بروز پدیده روزگزینی در ولادت‌های رخ داده در کشور، در روزهای خاص به وضوح نمایان است، اما بررسی‌های بیشتر ابعاد این پدیده در سازمان ثبت احوال کشور در دست انجام است که نتایج آن در آینده منتشر خواهد شد.
معاون امور اسناد هویتی و سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور تصریح کرد: اگر روزگزینی ناشی از سزارین نابهنگام باشد، موضوع در چارچوب نقض حقوق نوزادان نیز قابل بررسی است و بررسی‌های دقیق‌تر صاحب‌نظران در مورد این پدیده‌ اجتماعی را می طلبد.وی ادامه داد: در اولین روز از آبان ماه امسال سه هزار و ۸۹۲ ولادت در کشور ثبت شده است و کمترین ولادت هم در این ماه در روز ۱۷ آبان بود که شاهد تولد ۲ هزار و ۲۰۰ نوزاد در کشور بودیم.سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: مهلت قانونی ثبت تولد نوزادان در سازمان ثبت احوال ۱۵ روز از زمان تولد است و خانواده‌ها باید در این مهلت اقدام کنند.
ابوترابی افزود: اکنون بیش از ۹۹ درصد ولادت ها در کشور در مهلت قانونی (۱۵ روز) ثبت می شوند و هموطنان باید دقت داشته باشند که ولادت را در مهلت قانونی ثبت کنند.وی اعلام کرد: در سال گذشته (۱۳۹۷) یک میلیون و ۳۶۶ هزار و ۵۰۹ نفر در ایران متولد شدند و ولادت آنها به ثبت رسید و از متولدان سال گذشته ۷۰۴ هزار و ۵۴ نفر پسر و ۶۶۲ هزار و ۴۵۵ نفر هم دختر بودند.ابوترابی ادامه داد: در سال گذشته در مقابل هر ۱۰۰ دختر، ۱۰۶ پسر به دنیا آمده و به عبارتی نسبت جنسیتی متولدان پارسال ۱۰۶.۳ درصد بوده است.سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: در اجرای این ظرفیت ثبت وقایع حیاتی قانونی (ولادت، وفات، ازدواج و طلاق)، شبکه اعلام وقایع حیاتی در کشور از سال ۱۳۸۵ و با مشارکت بیش از ۳۵ هزار ثبت یار شکل گرفت که شامل دهیاران، بهورزان، متصدیان آرامستان ها، اعضای شوراهای اسلامی، شورایاران، مسئولان پایگاه های بسیج و مدیران مدارس هستند که این مجموعه در ذیل شورای هماهنگی ثبت احوال استان ها و شهرستان ها به ریاست استانداران و فرمانداران فعال است.
ابوترابی اظهار داشت: بر اساس ماده ۱۲ قانون ثبت احوال کشور در خصوص ثبت ولادت، ولادت هر طفل در ایران اعم از اینکه پدر و مادر طفل ایرانی یا خارجی باشند، باید به نماینده یا مأمور ثبت احوال اعلام شود و ولادت اطفال ایرانیان مقیم خارج از کشور هم به مأمور کنسولی ایران در محل اقامت و اگر نباشد به نزدیکترین مامور کنسولی یا سازمان ثبت احوال کشور اعلام شود.