فارس می‌تواند  به هاب انرژی پاک بدل شود
فارس می‌تواند  به هاب انرژی پاک بدل شود

معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق شیراز با اشاره به وضعیت اقلیمی و جغرافیایی فارس، تاکید کرد که این استان قابلیت تبدیل شدن به هاب تولید انرژی پاک در کشور را دارد. عزیزی ظرفیت فارس در زمینه استفاده از انرژی خورشید برای تولید برق را ایده‌آل دانست و با بیان اینکه این استان […]

معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق شیراز با اشاره به وضعیت اقلیمی و جغرافیایی فارس، تاکید کرد که این استان قابلیت تبدیل شدن به هاب تولید انرژی پاک در کشور را دارد.
عزیزی ظرفیت فارس در زمینه استفاده از انرژی خورشید برای تولید برق را ایده‌آل دانست و با بیان اینکه این استان به لحاظ ویژگی‌های جغرافیایی و اقلیمی، مستعد تبدیل شدن به هاب کشور در تولید انرژی‌های پاک است، گفت: طی ۱۰ ماه منتهی به پایان دی امسال، شاهد رشد ۷۰ درصدی تقاضا برای نصب پنل خورشیدی در محدوده تحت مدیریت توزیع برق شیراز بوده‌ایم.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: طی این مدت، ۸۰۳ درخواست برای احداث نیروگاه‌ خورشیدی به توزیع برق شیراز ارجاع و ارائه و ۷۳۰ مورد از این تقاضاها رسیدگی و ۳۵۰ فقره از آنها تائید شده است.
وی اضافه کرد: علت تائید نشدن شماری از درخواست‌ها، به دلیل مشکلات مرتبط با مالکیت محل احداث و نصب، مناسب نبودن فضای پیشنهادی برای اجرا و نصب پنل و … عمدتا مسائل فنی بوده است.
معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق شیراز، با یادآوری اینکه ۳۲۹ نیروگاه خورشیدی فعال در محدوده این شرکت فعال است، گفت: میزان تولید انرژی در این نیروگاه‌ها معادل ۲.۶ مگاوات
ساعت است.
عزیزی با اشاره به اینکه توزیع شیراز آماده پذیرش درخواست‌های جدید است، به تفاهمنامه اجرای طرح توانمندسازی اقشار کم‌برخوردار اشاره و اضافه کرد: براساس این طرح باید طی ۵ سال ۵۵۰ هزار نیروگاه ۵ کیلوواتی توسط اقشار کم برخوردار ایجاد و درآمد حاصل از آن در مسیر توانمندی این گروه استفاده شود.
او با اشاره به عزم جدی دولت برای تسهیل ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی، افزود: در قالب طرح یاد شده، مددجویان تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی متقاضی می‌توانند با استفاده از تسهیلات بانکی تا سقف ۱۲۰ میلیون تومان، نسبت به خرید و نصب پنل‌های خورشیدی اقدام کنند.
عزیزی با یادآوری اینکه سازمان بسیج مهندسین نیز در این طرح مشارکت دارد، گفت: تعرفه تعیین شده برای خرید انرژی تولید شده توسط این بخش از متقاضیان، ۲۲۰۰ تومان به ازای هرکیلووات
ساعت است.
معاون توزیع نیروی برق شیراز با بیان اینکه دیگر افراد متقاضی نیز امکان نصب و راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی را دارند، گفت: قیمت تعیین شده برای تولیدکنندگان برق در بخش غیرحمایتی ۱۷۵۰ تومان به ازای هرکیلووات ساعت است.
عزیزی گفت: متقاضیان نصب پنل خورشیدی در بخش حمایتی می‌توانند از طریق کمیته امداد امام خمینی(ره) یا بهزیستی اقدام کنند؛ در بخش غیرحمایتی نیز این امکان از طریق دفتر بازار برق فراهم شده است.
معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق شیراز، همچنین افزایش تاب آوری شبکه‌های برق، کاهش آلایندگی، توجه به محیط زیست و اشتغالزایی را از ویژگی‌های استفاده از انرژی خورشیدی در تولید برق و گسترش نیروگاه‌های برق خورشیدی، ذکر کرد.