رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از آغاز مطالعه بر روی خطوط انتقال فشار قوی برق در دو منطقه اشتهارد و ورامین در استانهای البرز و تهران خبر داد و گفت: پایدارسازی دکلهای برق در ورامین و اشتهارد و همچنین مسیر راهآهن تهران- مشهد در زونهایی که آسیب دیدند، […]
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از آغاز مطالعه بر روی خطوط انتقال فشار قوی برق در دو منطقه اشتهارد و ورامین در استانهای البرز و تهران خبر داد و گفت: پایدارسازی دکلهای برق در ورامین و اشتهارد و همچنین مسیر راهآهن تهران- مشهد در زونهایی که آسیب دیدند، انجام میشود.
علی بیتاللهی رییس بخش زلزله و کاهش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن اعلام این خبر که در روزهای گذشته در محدوده کلانشهر تبریز در یکی از خیابان های شهر، فروریزشی رخ داد که بر اساس استعلام و دریافت اطلاعات، حداقل یک خودرو در این فروریزش آسیب دیده است، گفت: فروریزش های متعدد در کلانشهرهای کشور نشان میدهد که ساختگاههای شهری در معرض خطر فروریزش قرار داردند و ضرورت دارد که در مورد پایدارسازی ساختگاههای شهری بسیار دقت و جدیت اعمال شود.
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با یادآوری اینکه بر اساس برآوردها و مطالعات، پدیده فرونشست زمین به دلیل استفاده بی رویه از آب های زیرسطحی بسیاری از کلانشهرها و شهرهای کشور را تهدید می کند، افزود: آثار پدیده فرونشست در جنوب و جنوب غربی تهران آثار فراوانی بر زیرساخت ها، ساختمان ها و المان های طولی همچون خطوط لوله، خطوط راه آهن و … بر جای گذاشته است.
بیتاللهی تصریح کرد: در کلانشهر اصفهان نیز پدیده فرونشست زمین زیرساختهای شهری اصفهان را به طور جدی تهدید میکند.
وی اعلام کرد: در بسیاری از مراکز شهری اصفهان، پدیده فرونشست باعث شده تا ساختمانهای مسکونی دچار آسیب، ترک و شکاف شوند. همچنین، تاسیسات مهمی همچون استادیومهای ورزشی در معرض شکافهای ناشی از فرونشست زمین در این شهر بزرگ قرار گرفتهاند که این آثار فرونشست علاوه بر تهران و اصفهان به تبع پایین آمدن آب زیرسطحی در بسیاری دیگر از شهرهای کشور نمایان است.
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: آثار پدیده فرونشست در مناطق دشتی پدیده خود را نمایان کرده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که در زمینه حفظ و ارتقای ایمنی کشور در مقابله مخاطره فرونشست باید انجام شود، محافظت از شریانهای حیاتی است. شریان های مهم حیاتی شامل خطوط انتقال نیرو، خطوط انتقال سوخت، آب، فاضلاب و حتی المان های حمل و نقلی طولی همچون جاده ها، و راه آهن همه به دلیل نوع خود و گستردگی طویلی که دارند در جاهای مختلف، زون های فرونشستی را قطع می کنند در چنین مکانهایی بر اثر افت تدریجی سطح زمین این شریانهای حیاتی و زیرساختها دچار انحنا شده و آسیب می بینند.
هشدار نسبت به قطع برق شبکه سراسری در صورت واژگونی دکلهای برق اشتهارد و ورامین
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از آغاز مطالعه بر روی خطوط انتقال فشار قوی برق قوی در دو منطقه اشتهارد در استان البرز و ورامین در استان تهران خبر داد و افزود: مطالعات میدانی و عکس های مختلف از این دو منطقه نشان داده است که بر اثر فرونشست پای دکلهای برق شکاف برداشته و شسته شده که اگر این پدیده استمرار داشته باشد و حفره های ایجاد شده بزرگتر و عمیق تر شوند امکان واژگونی دکل های برق فشار قوی و قطع برق شبکه سراسری وجود دارد.
بیتاللهی هدف از این مطالعه را ارایه راهکارهای مقابله با آثار بسیار آسیبرسان و تهدید کننده فرونشست در مورد خطوط انتقال نیرو عنوان کرد و گفت: فرونشست بحث کلان ملی است و مرتبط با یک وزارتخانه نیست. یک راس مسئولیت و مبارزه با مخاطره، دستگاه های مسئولی ارایه دهنده حفر چاه، کنترل و بهره برداری از آب های زیرزمینی هستند. راس دیگر مسئولیت مقابله با فرونشست، دستگاه های و اشخاص بهره برداری هستند که از آب های زیرزمینی استفاده می کنند. که همه باید همکاری کنند تا آثار فرونشست کاهش یافته و مخاطرات کم شوند.
وی تصریح کرد: در کشور ما فرونشست از جمله مسائل کلان ملی است و معمولا مقابله با این علل و عوامل آن نیز یک امر تدریجی است.
بیت اللهی گفت: در خصوص وقوع فرونشست های آنی همچون راه آهن تهران- مشهد یا خطوط برق ورامین- اشتهارد که خود باعث پدیده های مخاطره امیز ناگهانی شده و ایجاد شکافهای بسیار خطرناک در روی سطح زمین شده اند، راهکارهای کوتاه مدتی در حال مطالعه و حصول به نتیجه است.
وی اعلام کرد: مطالعات دنیا در خصوص کاهش مخاطرات فرونشست و جلوگیری از پیشرفت آنها ۲۰ روش است که از این تعداد، ایران و مشخصا مرکز تحقیقات سه روش را که اقتصادی، مقرون به صرفه و با شرایط ایران کاملا منطبق است استخراج کرده که قطعا این روشها برای پایدارسازی دکل های برق در ورامین و اشتهارد و همچنین پایدارسازی مسیر راه آهن تهران- مشهد در زونهایی که آسیب دیدند استفاده خواهد شد که مطمئنا میتواند سلامت زیرساختها را تضمین کند.
دیوارسازی پل رودخانه کشکان در شهر پلدختر با ۹۰ میلیاردتومان سرمایه
بخش عمده دیوارسازی پل رودخانه کشکان در شهر پلدختر توسط یکی از شرکتهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی و با اعتبار ۹۰ میلیاردتومان در حال اتمام است که این دیواره در سیل دیماه امسال مقاومت خوبی از خود نشان داد و توانست فشار سیل را کنترل کند.
هاشم سعیدی مدیرعامل شرکت سامان محیط یکی از شرکتهای وابسته به بنیاد مسکن در خصوص اقدامات بنیاد برای دیوارسازی مسیر پل رودخانه کشکان در شهر پلدختر، اقدامات آن شرکت را تشریح کرد و گفت: بعد از وقوع سیل ابتدای سالجاری بنیاد و مشخصا شرکت سامان محیط درگیر مباحث احداث دیوارهای حفاظتی در مسیر پل رودخانه کشکان در شهر پلدختر شد. به همین منظور نیز در ابتدای اردیبهشت امسال مطالعات ژئوتکنیک در شهر پلدختر محدوده کشکان انجام شد. بعد از آن طراحی دیواره و احداث پل هفتتیر که در سیل لرستان آسیب دیده بود، انجام شد.