گروه سیاسی با قاطعیت میتوان گفت تفاوت بین فساد سیستماتیک از فساد عادی و غیرسیستماتیک، وجود یک قوه قضاییه مستقل و مقتدر است که در مواجهه با هر نوع فساد و هر مفسدی، با قاطعیت برخورد میکند در این مسیر هم هیچ مماشاتی با کسی ندارد، هر گام قانونی را با شفافیت اطلاعرسانی کند و […]
گروه سیاسی
با قاطعیت میتوان گفت تفاوت بین فساد سیستماتیک از فساد عادی و غیرسیستماتیک، وجود یک قوه قضاییه مستقل و مقتدر است که در مواجهه با هر نوع فساد و هر مفسدی، با قاطعیت برخورد میکند در این مسیر هم هیچ مماشاتی با کسی ندارد، هر گام قانونی را با شفافیت اطلاعرسانی کند و در نهایت نیز همه جلسات دادگاه را علنی با حضور فعالان رسانه برگزار نماید همانگونه که در ایام مبارزه با جرایم اقتصادی طی سه سال أخیر، چنین کرد.
روز گذشته برابر با تصمیم هیأت دولت و با هدف همبستگی با مردم داغدار آبادان، «عزای عمومی» اعلام شد اما در همین چند روزی که از فاجعه «متروپل» گذشت، برخی اخبار پراکنده از فرایندهای نادرست و رویههای غیرقانونی جکایت کردند که موجب شد «متروپل»های بیشتری در سارسر کشور وجود دارند و باید نهادهای نظارتی و دستگاه قضایی ورود جدی کنند تا پیش از فروپاشی این ساختمانها و از دست رفتن جانهای بیشتر، تدبیری صورت گیرد.
روز گذشته رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران از سازمان آتشنشانی خواست لیست و موقعیت جغرافیایی ۱۲۹ ساختمان پرخطر در شهر تهران را منتشر کند.
مهدی عباسی در جریان شصتوششمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به وجود ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر در شهر تهران اظهار کرد: در ارتباط با این ساختمانها تذکرات متعددی از سوی سازمان آتشنشانی وجود دارد.
وی با اشاره به ۱۲۹ ساختمان پرخطر شهر تهران تصریح کرد: علاوه بر این مسأله، باید به گودهای رها شده در شهر تهران نیز توجه شود.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به انتشار لیست ۱۲۹ ساختمان پرخطر در شهر تهران تصریح کرد: مردم باید از موقعیت جغرافیایی این ساختمانها مطلع باشند تا در صورتی که مالک یا مالکان انگیزهای برای ایمنی این ساختمانها نداشته باشند، شهروندان نیز ورود به این ساختمانها را تحریم کنند.
مهدی چمران رییس شورای شهر تهران نیز در همین زمینه با اشاره به ساختمانهای پرخطر در سطح شهر تهران گفت: یکی از موضوعاتی که در جلسه با ریاست قوه قضاییه به آن پرداخته شد همین مسأله بود و قرار شد کارگروهی در ارتباط با این موضوع تشکیل شود و قطعاً باید در این کارگروه دستگاههایی مانند وزارت کار و نیروی انتظامی حضور داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه شورای شهر تهران بههیچ عنوان اجازه ساخت بنا را برخلاف پروانه ساختمانی نخواهد داد گفت: در دوره چهارم مصوبهای را در ارتباط با این موضوع داشتیم که اضافه بنا به هر دلیل و شرایطی ممنوع است و شهروندان نیز اصراری بر اضافه بنا نکنند چرا که شورا به هیچ عنوان دخالتی را برای افزایش بنا نخواهد داد و قطعاً جلوی آن خواهد ایستاد از جمله این موضوع میتوان به تخریب اضافه بنای پاساژ علاءالدین اشاره کرد.
این روزها از وجود ساختمانهای غیراستانداردی در تهران و برخی دیگر از شهرستانها سخن گفته میشود که مانند «متروپل» با اخذ مجوزهای لازم بالا رفتند، اما استانداردهای لازم را ندارند و تجربه نشان داد که چنین پروندههایی به افرادی مربوط است که با فساد، رابطه و رشوه کارهای خود را پیش میبرند.
معاون اول رییسجمهور نیز در بازدید از «متروپل» با بیان اینکه در این رابطه فساد گستردهای بین سازنده بنا، پیمانکار، ناظر و دستگاههای ارائهدهنده مجوز اتفاق افتاده؛ تصریح کرد: باید طوری به این مسأله رسیدگی شود که دیگر تکرار نشود، چرا که مردم را جریحهدار کرده است.
محمد مخبر دزفولی خاطرنشان کرد: ساختمانهای مشابهی در این منطقه و در سطح کشور وجود دارد که باید به وضعیت آنها رسیدگی شود و این کار هم انجام خواهد شد و تیمی با دستور رییسجمهور مشغول بررسی این مسأله شدهاند.
با توجه به این نکته که معاون اول خبر از تشکیل تیمی برای شناسایی این ساختمانها داد و با توجه به اینکه تجربه تلخ متروپل و آوار مصیبتی که بر مردم مظلوم آبادان نازل شد، زنگهای خطر را به صدا درآورد، لازم است قوه قضاییه نیز کارگروهی برای رصد این بناها تشکیل دهد و با رسیدگی حقوقی به این پروندهها نگرانی از تکرار این رخدادها را مانع گردد.
نکته بعدی این است که پیشنهاد میشود دادستانها وارد موضوع صدور مجوز شوند و از آنجاییکه ساختمان صرف نظر از اینکه مالک خصوصی دارد با دولتی، یک سرمایه ملی است و لازم است پیش از اثبات تخلف و اجرای تخریب ساختمان، تدابیری اتخاذ گردد تا همه مسیرهای قانونی به درستی طی شود و نیازی نباشد ساختمان پس از احداث تخریب شود یا مانند «متروپل» بر سر ساکنان خود و شهروندان آوار گردد.