رئیس کل بانک مرکزی در مراسم رونمایی از «سندباکس» بانک مرکزی گفت: استفاده از فناوری های نوین بستر مناسبی برای عملیاتی کردن اصلاح ساختار بانکی است. علی صالح آبادی در مراسم رونمایی از سندباکس بانک مرکزی، محیط بانکداری کشور را مستعد رشد و توسعه دانست و گفت: بانک مرکزی به عنوان تنظیمگر مقررات پولی و […]
رئیس کل بانک مرکزی در مراسم رونمایی از «سندباکس» بانک مرکزی گفت: استفاده از فناوری های نوین بستر مناسبی برای عملیاتی کردن اصلاح ساختار بانکی است.
علی صالح آبادی در مراسم رونمایی از سندباکس بانک مرکزی، محیط بانکداری کشور را مستعد رشد و توسعه دانست و گفت: بانک مرکزی به عنوان تنظیمگر مقررات پولی و بانکی، حمایت از نوآوریها در این بخش را وظیفه خود میداند. لذا ایجاد محیطهای آزمون تنظیمگری لازمه توسعه فناوری است و ایجاد این محیطهای آزمون موجب تسهیل نوآوری در حوزههای فناوری جدید در حوزه بانکی و صنعت بانکداری کشور میشود.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: اطمینان به دانش و آگاهی افراد در حوزههای تخصصی همواره موجب خلق فرصتهای جدید در محیط اجرا میشود و نمود عینی این واقعیت مراسم امروز است، چراکه ما ۴۰ روز پیش میزبان فعالان فناوریهای ملی در بانک مرکزی بودیم و امروز پس از ۴۰ روز، شاهد رونمایی از محیط آزمون تنظیمگری بانک مرکزی هستیم.
وی ایجاد این محیط را که با متولیگری دبیرخانه شرکت ملی انفورماتیک ایجاد شده است را مرهون تلاش و همراهی همکاران بانک مرکزی، شورای سیاستگذاری با مسئولیت معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی دانست و ابراز امیدواری کرد: امیدوارم این اتفاق مثبت در حوزه فناوری بستر مناسبی برای استفاده از ایدههای فناورانه مالی در صنعت بانکداری کشور باشد و مردم از نتایج آن بهره مند شوند.
رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه امروز اشخاص حقیقی و حقوقی در کشور مشتری نظام بانکی و صنعت بانکداری هستند، تصریح کرد: اصلاح نظام بانکی با سه محور اصلاح رابطه دولت با بانک مرکزی، اصلاح رابطه بانکها با این بانک و اصلاح رابطه بانکها با مردم آغازشده است و استفاده از فناوریهای نوین میتواند در پیشبرد این اصلاحات یاری گر بانک مرکزی باشد.
وی خاطرنشان کرد: برای نمونه سوپ تک (Sup tech) و رگ تک (Reg tech) ناظر بر اصلاح رابطه میان بانک مرکزی و بانکهاست که میتواند تسریع گر اصلاحات در نظام بانکی باشد.
عالیترین مقام بانک مرکزی خاطر نشان کرد: در حال حاضر نورآوری های بسیاری در تعامل میان مردم به عنوان مشتریان و بانکها انجام شده که این نوآوریها باید ادامه یابد تا به این واسطه نظارت بر بانکها و نهادهای پولی نظارت درست و دقیقتر شود و در عین حال بانکها و نهادهای پولی نیز بتوانند خدمات مناسبی را به مردم اعم از تسهیلات و سایر خدمات بانکی ارائه کنند.صالح آبادی ضمن استقبال از نظرات و پیشنهادات فعالان این حوزه ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک شاهد اخبار مطلوبی در این حوزه باشیم و ایدههای نو از محیط آزمون به محیط عمل وارد شود.
وی گفت: در این راستا وظیفه بانک مرکزی به عنوان مقام تنظیمگری (رگولاتور) پولی و بانکی کشور، فراهم کردن محیط و شرایط لازم برای رشد و توسعه نوآوری فناوری در کشور و تسهیل این نوآوریها تا رسیدن آنها به منصه ظهور است. لذا امیدوارم این جلسه طلیعه یک حرکت مثبت در حوزه فناوری و بانکی کشور باشد.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران:
فقط نیم درصد تسهیلات بانک قرضالحسنه مهر ایران معوقه میشود
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران با بیان اینکه سال گذشته ۲.۶ میلیون فقره تسهیلات پرداخت شد، گفت: بانک قرضالحسنه مهر ایران زیان انباشته ندارد و فقط نیم درصد تسهیلات پرداختی معوقه میشود.
«سید سعید شمسی نژاد» در مراسم افتتاحیه دبیرخانه نخستین جشنواره ملی فرهنگی – هنری قرضالحسنه اظهار کرد: دو بانک قرضالحسنه در کشور وجود دارد که ۲۰ میلیون نفر به آن مراجعه میکنند. بانک قرضالحسنه مهر ایران بهعنوان یکی از بانکهای قرضالحسنه با ۱۲ تا ۱۳ میلیون مشتری هر روز با استقبال بیشتری از سوی مراجعهکنندگان مواجه میشود.
وی با اشاره به عملکرد این بانک در سال گذشته گفت: سال ۱۴۰۰ بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار فقره تسهیلات خرد پرداخت شد و این شاخص در سهماهه نخست امسال ۶۰۰ هزار فقره تسهیلات با مبلغ ۱۷۰ هزار میلیارد ریال با کارمزد متفاوت پرداخت شده است.مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران بیان کرد: دو اقدام بزرگ بهتازگی توسط بانک انجام شده که نخست افزایش تسهیلات قرضالحسنه از ۴۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان است.شمسی نژاد ادامه داد: دومین اقدام مهم ورود بانکهای قرضالحسنه است که درنظر داریم به ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر خدمات ارایه دهیم.
وی در خصوص عملکرد بانک در ماههای گذشته گفت: بانک قرضالحسنه مهر ایران نهتنها زیان انباشته ندارد، بلکه مازاد منابع دارد و تنها ۰.۵ درصد معوقه بانکی دارد.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران با اشاره به اینکه این بانک بهخوبی بین افراد جامعه شناخته شده نیست، افزود: باید فرهنگ قرضالحسنه بین آحاد جامعه بهخصوص دانشآموزان گسترش یابد و برای این منظور دبیرخانه نخستین جشنواره ملی فرهنگی – هنری قرضالحسنه از امروز شروع به کار کرد.
شمسی نژاد اضافه کرد: این جشنواره تا ۲۲ آذرماه امسال در سه بخش کارگروه رسانه، فرهنگ و هنر و بخش ویژه کار خود را شروع میکند و برگزار خواهد شد. علاقهمندان در حوزه شعر، داستاننویسی، رسانه و موارد دیگر آثار خود را ارائه کنند.
وی گفت: در این جشنواره پیشبینی شده جایگاه قرضالحسنه تقویت و گفتمان قرضالحسنه توسعه یابد.
همافزایی میان روابط عمومی بانکها در جهت پیشبرد اهداف نظام بانکی
همزمان با برگزاری جلسه کمیسیون مشترک مدیران روابط عمومی بانکهای دولتی و نیمه دولتی، بر لزوم همافزایی میان روابط عمومی بانکها در جهت پیشبرد اهداف نظام بانکی تاکید شد.بانک توسعه تعاون، کمیسیون روابط عمومی بانکهای دولتی و نیمه دولتی به صورت ماهیانه تشکیل می گردد و اعضای این کمیسیون به بررسی مسائل مشترک می پردازند.بانک توسعه تعاون میزبانی این نوبت را بر عهده داشت و مدیران روابط عمومی بانکهای سپه، کشاورزی، رفاه کارگران، صادرات، ملی، صنعت و معدن، قرض الحسنه مهر ایران، تجارت، ملت، پست بانک، مسکن و صندوق کار آفرینی امید در این جلسه حضور یافتند.در این جلسه اعضای کمیسیون بر لزوم هماهنگی و هم افزایی بانکها برای پیشبرد اهداف شبکه بانکی در حوزه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مشتریان و عموم مردم تاکید نمودند و از سوی دیگر تداوم آموزش ها و ارائه نکات کاربردی برای عموم به منظور ارائه خدمات موثر مورد بررسی قرار دادند.در ادامه مباحث مربوط به نقش بانکها در حوزه مسئولیت اجتماعی و موضوعات فرهنگی مواردی بود که در دستور کار این جلسه قرار گرفت.همزمان با پیشرفت ها در حوزههای متنوع بانکی، لزوم هماهنگی و هم افزایی بانکها برای اطلاع رسانی موثر و تبلیغات خدمات نوین و آموزش های همگانی بیشتر احساس می شود. از این رو مدیران روابط عمومی بانکها به ویژه بانکهای دولتی و نیمه دولتی در پی هم افزایی و همفکری برای توسعه سطح آگاهی عموم جامعه از خدمات راهگشای بانکی هستند.
بانک مرکزی فهرست بدهکاران بانکی را بهروزرسانی کرد
بانک مرکزی در راستای قانون انتشار اطلاعات و جزئیات مربوط به تسهیلات و تعهدات، فهرست تسهیلات و تعهدات کلان جاری و غیرجاری شبکه بانکی را بهروزرسانی کرد.بانک مرکزی در راستای اجرای بخش ۱ بند د- احکام تنظیمی تبصره ۱۶- تسهیلات تکلیفی قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور مصوبه به شماره ۷۱۵/۱۱۴۵۰۴ مورخ ۲۹ اسفندماه سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به آمار منتشر شده در تاریخ ۳۱ فروردین ماه سالجاری، اطلاعات واصله از بدهکاران سه بانک سینا، توسعه تعاون و توسعه صادرات را منتشر کرد.اغلب تسهیلات دریافت شده در راستای تولید و سازندگی در کشور مصرف شده و انتشار اسامی در گزارش پیش رو تنها به منزله دریافت تسهیلات و تعهدات کلان از شبکه بانکی میباشد که عموم آنها در موعد مقرر بازپرداخت شده است.بر همین اساس فهرست «تسهیلات کلان» و «تسهیلات غیرجاری» هر بانک را میتوان مشاهده کرد.شایان ذکر است به استناد فصل اول ماده ۱ بند ۱-۸- آیین نامه تسهیلات و تعهدات کلان موضوع بخشنامه شماره ۹۲/۲۴۴۲۵۵۳ مورخ ۱۳۹۲/۰۸/۱۶، تسهیلات و تعهدات کلان: «به مجموع خالص تسهیلات و تعهدات اعطایی / ایجاد شده به / برای هر ذینفع واحد که میزان آن حداقل معادل ۱۰ درصد سرمایه پایه مؤسسه اعتباری باشد. این حد برای شعبه بانک خارجی، ۳ درصد مجموع داراییهای شعبه میباشد» اطلاق میشود.گفتنی است، اطلاعات مابقی بانکها نیز پس از بررسیهای کارشناسی و دریافت اطلاعات کاملتر از بانکها و صحتسنجی، در آینده نزدیک منتشر میشود.