فکری از سیستم استراماچونی دست کشید
فکری از سیستم استراماچونی دست کشید

    محمود فکری در بازی دوستانه با تیم چوکای تالش تیمش را با شیوه ۲-۴-۴ به میدان فرستاد. این در حالی بود که استقلال پیش از این بازی و در جدال با نفت مسجد سلیمان، هوادار و شهرداری آستارا با شیوه ۲-۵-۳ وارد میدان شد. این نشان می‌دهد محمود فکری خیلی زود دست از […]

 

 

محمود فکری در بازی دوستانه با تیم چوکای تالش تیمش را با شیوه ۲-۴-۴ به میدان فرستاد. این در حالی بود که استقلال پیش از این بازی و در جدال با نفت مسجد سلیمان، هوادار و شهرداری آستارا با شیوه ۲-۵-۳ وارد میدان شد. این نشان می‌دهد محمود فکری خیلی زود دست از سیستمی که استراماچونی برای استقلال تعریف کرده بود، کشید و البته به این خاطر جای نقد دارد. سیستم ۳-۵-۲ خطی در فوتبال ایران شیوه تازه‌ای است و خیلی از بازیکنان با شعاع حرکتی در این سیستم آشنا نیستند چرا که نه در مدرسه فوتبال با این سیستم مواجه شدند و نه در تیم‌های پایه و در تیم‌های باشگاهی. استراماچونی این شیوه را به خوبی پیاده کرد به این خاطر که او از فوتبالی می‌آمد که سیستم ۲-۵-۳ را به خوبی پیدا می‌کنند. البته استراماچونی هم در هفته‌های ابتدایی حضور در تیم آبی نتوانست تیمش را به خوبی با این سبک از بازی توجیه کند و دیدید که در ۵ هفته ابتدایی نتیجه لازم را به دست نمی‌آورد. جالب اینکه نتیجه‌ای که تیم استقلال در بازی با چوکا با شیوه ۲-۴-۴ به دست آورد به مراتب بهتر از نتیجه‌ای که بود استقلال در بازی‌های قبلی با سیستم ۲-۵-۳ کسب کرده بود.
با اینکه حضور همزمان عارف غلامی، سیاوش یزدانی و محمدحسین مرادمند این تصور را ایجاد می‌کرد که استقلال باز هم با ۳ دفاع مرکزی به میدان رفته اما با نظر فکری، عارف غلامی در پست دفاع چپ به میدان رفت و یزدانی و مرادمند مدافع وسط بودند. در این سیستم وریا غفوری مدافع راست شد. همچنین مسعود ریگی تنها هافبک دفاعی استقلال لقب گرفت و فرشید اسماعیلی و داریوش شجاعیان در سمت راست و چپ خط هافبک به میدان رفتند تا آرش رضاوند هافبک وسط پشت مهاجم آبی‌ها باشد. با مصدومیت شجاعیان و به زمین رفتن کریم‌زاده نیز این بازیکن جوان در پست هافبک چپ به بازی گرفته شد. در سیستم بازی استقلال قایدی و مطهری نیز دو مهاجم آبی‌ها بودند.
جالب اینکه پرسپولیس در سال‌های اخیر با شیوه ۲-۴-۴ به جام‌های متعددی دست پیدا کرد. البته خیلی از تیم‌ها در فوتبال باشگاهی با شیوه ۱-۳-۲-۴ بازی می‌کنند. محمود فکری بدون شک در استقلال بر خلاف دوران حضور در نساجی تلاش می‌کند که به همراه تیمش ارائه‌گر بازی تهاجمی باشد.

 

مس رفسنجان؛ سورپرایز جدید لیگ برتر

مس رفسنجان اولین حضورش در سطح اول فوتبال ایران را تجربه می‌کند، استراتژی جالبی دارد و مدیران باشگاه و کادر فنی در وهله اول به فکر حفظ سهمیه لیگ برتری هستند نه شگفتی‌سازی یا مهمان یک‌ساله بودن! مس رفسنجان در لیگ دسته اول با اقتدار قهرمان شد و جواز ورود به لیگ برتر را کسب کرد اما مدیران باشگاه دست به کادر فنی برای لیگ برتر نزدند و محمد ربیعی روی این نیمکت ماند تا با حفظ اسکلت تیم به فکر تقویت نقاط ضعف باشد. ربیعی خیلی خوب می‌داند حفظ تیم تازه‌وارد و کم‌تجربه در لیگ برتر چقدر مشکل است، به همین دلیل چند بازیکن باتجربه را جذب کرد تا در کنار جوانان جویای‌نام در تیمش بالانس ایجاد کند. با این حال ربیعی بعد از قهرمانی برنامه آماده‌سازی تیمش را آغاز کرد و با تمرینات و اردوهایی که برای تیمش در نظر گرفت ظاهراً مس رفسنجان آن آمادگی لازم را برای بازی در لیگ برتر به دست‌ آورده است. وجود بازیکنانی مثل عماد میرجوان، فراز امامعلی، رحیم زهیوی، قائم اسلامی‌خواه، سجاد عاشوری و… نوید یک تیم مرموز و در عین حال ناشناخته را می‌دهد که قصد دارد لیگ برتر را سورپرایز کند.
دو پیروزی ۳ بر صفر و یک پیروزی ۳ بر یک در دیدارهای دوستانه، نشان داد مس رفسنجان را نمی‌توان یک تیم دست و پا بسته برای لیگ بیستم در نظر گرفت. پیروزی ۳ بر صفر مقابل پرسپولیس و همین نتیجه برابر آرمان‌گهر سیرجان و در نهایت پیروزی ۳ بر یک مقابل پیکان نشان داد تیم ربیعی علاوه بر آمادگی لازم کمی هم مرموز است. برای تیم‌های لیگ برتری بازی با تیم‌های ناشناخته همیشه سخت و دشوار است، به‌خصوص تیمی که تازه‌وارد لیگ برتر شده باشد. گرچه محمد ربیعی سرمربی تیم اولین تجربه را در لیگ برتر می‌خواهد کسب کند ولی سابقه ربیعی ثابت کرده او مربی ریسک‌پذیری است و چالش‌های خوبی را پشت‌سر گذاشته است.
نکته جالب در خصوص ربیعی این است که او با سایپا مهر کرج قهرمان رقابت‌های لیگ دسته سوم شد و این تیم را به رقابت‌های بالاتر آورد. او سپس دو بار در لیگ دسته دوم موفق شد تیم‌های تحت هدایتش را به لیگ دسته اول سوق دهد. در ابتدا این البدر بندرگنگ بود که در لیگ ۹۲-۹۱ توانست با محمد ربیعی به لیگ دسته اول صعود کند و درست یک‌سال بعد، شهرداری اردبیل هم با محمد ربیعی به رقابت‌های دسته اول صعود کرد تا پس از آن این مربی جوان در بین مربیان فوتبال ایران و لیگ‌های پایین‌تر برای خود نامی دست و پا کند. ۵ سال بعد از این اتفاقات او در لیگ دسته اول تیم‌های مختلفی را هدایت کرد که با آنها توفیق صعود به رقابت‌های لیگ برتر را پیدا نکرد و در نهایت در فصل گذشته به تیم مس رفسنجان نقل مکان کرد. ربیعی در این تیم در حضور رقبایی همچون مس کرمان و مجتبی حسینی توانست جواز حضور در رقابت‌های لیگ برتر را کسب کند تا یکی از معدود مربیانی در تاریخ لیگ برتر نام گیرد که سابقه حضور در ۴ سطح اول فوتبال ایران را در کارنامه دارد. خلاصه کلام ربیعی در بازی‌های پیش فصل نشان داد تیمش در رقابت‌های لیگ چندان دست و پا بسته نخواهد بود و شاید یکی از سورپرایزهای لیگ برتر او و تیم رفسنجانی باشد. با استراتژی و مدل پیشرفت ربیعی، هدف احتمالی بعدی او باید صعود به رقابت‌های آسیایی باشد! اگرچه شرایط رقابت‌های لیگ برتر با لیگ‌های پایین‌تر متفاوت است و باید منتظر ماند و دید این مربی در رقابت‌های سطح اول فوتبال ایران هم ‌می‌تواند ماندگار شود یا خیر؟ محمد ربیعی سرمربی تیم مس رفسنجان یکی از مربیان جوان لیگ برتر است که در لیگ‌های پایین‌تر سابقه فعالیت دارد.

 

گل‌محمدی ترکیب ایده‌آلش را پیدا کرد

پرسپولیس امروز در سومین بازی تدارکاتی خود را قبل از شروع لیگ برتر بیستم مقابل گل گهر سیرجان به میدان رفت. دیداری که آخرین بازی دوستانه این تیم قبل از شروع مسابقات بود و کادر فنی این تیم برنامه‌های فنی خود را مقابل شاگردان امیر قلعه‌نویی در گل گهر سیرجان پیاده کرد. یحیی گل محمدی سرمربی پرسپولیس با توجه به خروج ۵ بازیکن از لیست فصل قبل و حضور هشت بازیکن جدید به ترکیب ایده‌آل خود برای لیگ برتر بیستم رسیده است. گل‌محمدی برای بازی امروز از حامد لک، سیدجلال حسینی، محمدحسین کنعانی‌زادگان، سیامک نعمتی، سعید آقایی، کمال کامیابی‌نیا، احمد نوراللهی، بشار رسن، احسان پهلوان، وحید امیری و مهدی عبدی استفاده کرد که به نظر می‌رسد سرخپوشان در لیگ برتر بیستم با این ترکیب روانه میدان شوند.