سرویس سیاسی
چهار سال از قتل وحشیانه “جمال احمد حمزه خاشقجی” در سفارت عربستان سعودی در ترکیه سپری شد، اقدامی که آسیب جدی به موقعیت عربستان و شخص محمد بن سلمان زد چون خاشقجی روزنامهنگار، مقالهنویس و نویسنده اهل این کشور و از منتقدان نحوه حکمرانی در عربستان بود. وی همچنین از منتقدان سرسخت ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان و پادشاه کشور، سلمان بن عبدالعزیز آل سعود بود. جمال البته نوه محمد خاشقچی، پزشک مخصوص ملک عبدالعزیز، و از خانوادهای نامدار بود.
در آن روز و در حالیکه هم آمریکا و هم اروپا و هم سیستم اطلاعاتی ترکیه سخن از این میگفتند که برنامه قتل خاشقجی توسط ولیعهد عربستان مدیریت میشد، ریاض سکوت کرده بود و وعده میداد با عناصر خودسری که در این قتل مشارکت داشتند، برخورد خواهد کرد، وعده و قول مساعدی که از طرف غرب و ترکیه مورد قبول قرار نمیگرفت و خواهان محاکمه و قطع ارتباط جامعه جهانی با محمد بن سلمان شدند.
امروز چهار سال از آن رسوایی سپری شد و محمد بن سلمان نیز موفق شد با قول محاکمه و همچنین با سکوت و البته به پشتوانه معیارهای دوگانه غرب، این سیاهکاری را تا حدی بپوشاند.
در این چهار سال البته وقوع کرونا موجب شد اقتصاد جهان آسیب شدیدی ببیند و بسیاری از کشورهای غربی زیان سنگینی دیدند هرچند کشور عربستان سعودی، کمترین آسیب را از این پندمی دید.
طی شش ماه اخیر هم یک اتفاق جدید در سپهر سیاسی جهان افتاد که تا حدی خیال عربستان سعودی و شخص بن سلمان را از بازگشت مقتدرانه به جامعه جهانی راحت کرد.
تجاوز روسیه به اوکراین و تصمیم مسکو مبنی بر بستن شیر گاز به اروپا و همچنین اعمال تحریمهای بیسابقه روسیه توسط آمریکا و شرکای غربی، موجب شد قیمت نفت در بازار جهانی رشدی کمسابقه داشته باشد و همین موضوع موجب شد رییسجمهور ایالات متحده، گوشی تلفن را بردارد و به محمد بن سلمان زنگ بزند که بن سلمان پاسخ جو بایدن را نداد.
زلزله در بازار نفت رنگ واقعیت به خود گرفت و تهدید روسیه به قطع گاز اروپا نیز وضعیت روانی ناخوشایندی در غرب ایجاد کرد و همین موجب شد رئیسجمهور ایالات متحده تصمیم گرفت به عربستان برود و با بن سلمان دیدار کند، دیداری که با توجه به نیاز غرب به افزایش تولید نفت در عربستان، موجب بالارفتن اعتماد به نفس ولیعهد عربستان
سعودی شد.
همه اتفاقات گفتهشده یک طرف و اتفاقی که روز گذشته در همین زمینه اتفاق افتاد، یک طرف. ولیعهد عربستان سعودی در سفری به اروپا، ابتدا به یونان رفت و سپس به فرانسه سفر کرد و مورد استقبال ویژه فرانسه یکی از شرکای مهم آمریکا و عضو موثر اتحادیه اروپا قرار گرفت.
به نظر ما این سفر ولیعهد عربستان به اروپا، درحقیقت نشانه بازگشت قدرتمندانه عربستان به عرصه بین المللی پس از حدود ۴ سال و ماجرای جمال خاشقجی است و به نظر میرسد غرب به این نتیجه رسید که این پرونده قتل را برای همیشه دفن کند.
بازگشت بن سلمان به عرصه بینالملل و سکوت غرب در خصوص پرونده قتل جمال خاشقجی یک بار دیگر نشان داد معیارهای غرب، در محیطهای مختلف سیاسی، به آسانی تغییر میکند و غرب میتواند قتل یک روزنامهنگار را در پوشش دیپلماسی و در داخل سفارت که مکانی امن برای همه شهروندان است، به راحتی فراموش کند و به عامل و آمران چنین جنایتی لبخند دیپلماتیک بزند.
بن سلمان هم با اعتماد به نفسی که از اطمینان به نیاز غرب به گاز و نفت در شرایط جدید جهان گرفته است، از این معیارهای دوگانه آگاه است و با لبخند رضایت به کاخ الیزه رفت و در ضیافت شام رییسجمهور فرانسه شرکت کرد و چند قرارداد مهم اقتصادی با فرانسه امضا کرد.
پیشبینی ما این است که این سفر، مقدمه سفرهای بعدی مشابه بن سلمان به کشورهای غربی و آمریکا خواهد بود مشخصاً به این دلیل که روسیه هم تحت شدیدترین تحریمهاست و هم به عادت قدیمی خود خواهد رفت و از انرژی گاز که اروپا به آن محتاج است به عنوان سلاح استفاده میکند و در ماههای پیشِ رو که اروپا در سرما فرو خواهد رفت، نیاز غرب به عربستان بیشتر خواهد شد.
دستگاه دیپلماسی دولت سیزدهم که استاد تبدیل کردن موافق به مخالف و تبدیل کردن مخالف به دشمن در سطح بینالمللی است بهتر است از این نحوه عمل عربستان درس بگیرد و رابطه خود را نه با کشورهای غربی که توقع بعیدی است، بلکه با کشورهای عرب و مسلمان منطقه
بهبود بخشد.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران در بازدید از سایت UCF اصفهان؛
عملیات اجرایی احداث رآکتور تحقیقاتی اصفهان آغاز میشود
رییس سازمان انرژی اتمی ایران در بازدید از سایت UCF اصفهان اظها رکرد: بخش نخست و مهم اتهاماتی است که در ۲۰ سال گذشته علیه جمهوری اسلامی ایران نسبت دادهاند و در این مدت و به صورت پیوسته اقدام به اتهامزنی، پراکندهگویی و جوسازی کردهاند و وانمود میکنند که جمهوری اسلامی ایران در برنامه هستهای خود دارای اهداف غیرصلحآمیز است.
محمد اسلامی بیان کرد: در تمام این دوران و در هیچکدام از بازرسیهای انجام شده از سوی آژانس حتی در یک مورد اعلام نشده که ایران از قبل نیت و برنامه خود را اعلام نکرده و یا پنهانکاری کرده باشد. این موارد مستند است و بنابراین بیان این اخبار و مطالب جز با هدف اتلاف وقت و خسته کردن طرف مقابل، هدف دیگری دنبال نمیکند.اسلامی تصریح کرد: نکته دوم این است که برای نخستین بار سند چارچوب برنامه هستهای کشور در راستای سند راهبردی ۲۰ ساله سازمان تدوین شده است و تحت عنوان CPF در اختیار آژانس قرار دادهایم این مساله بسیار مهم است زیرا اگر تا دیروز کسی اظهار میکرد که از برنامه اتمی ایران اطلاع ندارد امروز به صورت مستند، مکتوب و رسمی از برنامه جمهوری اسلامی ایران مطلع است.وی عنوان کرد: درباره پیشبرد برنامههای هستهای جمهوری اسلامی ایران، اصل موضوع بر این مساله تمرکز دارد که ظرفیت نیروگاههای برق داخلی را افزایش دهیم؛ تولید برق هستهای پایدار برابر با هزار مگاوات است و همچنین تولید ۲ هزار مگاوات برق هستهای را در دست تولید داریم و نسبت به تولید ۱۰ هزار مگاوات برق هستهای جدید برنامهریزی کردهایم و این مساله نیز در قانون بودجه ۱۴۰۱ نیز پیشبینی شده و در حال جانمایی سایتها به ویژه در جنوب کشور هستیم تا بتوانیم مکانهای مساعد و مستعدی که با الزامات نیروگاههای هستهای سازگاری دارد را مورد بررسی قرار دهیم و عملیات مطالعاتی و طراحی را آغاز کنیم.رییس سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: درباره راکتورهای تحقیقاتی و به ویژه راکتوری که بتواند تست سوخت را برای سایر راکتورها انجام دهد، برنامهریزی کردهایم که بر اساس مطالعات انجام شده در هفتههای آتی عملیات احداث راکتور تحقیقاتی را به صورت رسمی در سایت اصفهان آغاز خواهیم کرد و باید گفت این طرح تمام بومی و ایرانی است که زنجیره تحقیقاتی، ارزیابی، تست و اطمینان بخشی به تولید برق هستهای ما را تکمیل خواهد کرد. وی توضیح داد: چرخه سوخت هستهای مهمترین بخش از صنعت هستهای است و باید توجه کرد تاکنون تمام این غوغاسالاریها که به راه افتاده برای غنیسازی بوده است و ایستگاه بعدی نیز صنعت چرخه سوخت محسوب میشود که به صورت تحقیقاتی و تا حدودی نیمه صنعتی از آن بهرهمند هستیم و لازم به ذکر است که در این زمینه کشورهای خارجی با ما همکاری نکردند و حتی کشورهایی برای انجام این طرح آمدهاند اما کار را نیمه تمام رها کردند و رفتند؛ در حالیکه امروز با توجه به ظرفیت صنعت داخلی و قدرت تغییر مهندسی که در سازمان انرژی اتمی و شرکتهای دانشبنیان وجود دارد؛ این فرآیند را به سمت صنعتیسازی خواهیم برد تا بتوانیم سوخت راکتورها و بخشی از سوخت مورد نیاز نیروگاهها را در مجتمع اصفهان تولید کنیم.
معاون پارلمانی رئیسجمهور:
دولت نمیخواهد با پول پاشی رضایت کوتاه مدت مردم را جلب کند
معاون پارلمانی رئیسجمهور در همایش روز خبرنگار و بزرگداشت سالروز عملیات غرور آفرین مرصاد در مجتمع فرهنگی و هنری شهید آوینی شهر همدان با تبریک به فعالین عرصه رسانه ، اظهار داشت: خبر از مقوله و جنس دانش و رهیافت آن دانایی و روشنگری است و در قرآن کریم بالغ بر ۵۲ بار مشتقات خبر بیان شده است. معاون رئیس جمهور با بیان اینکه خبرنگاران و اصحاب رسانه و قلم رسالت و مسئولیت سنگین و مهمی بر عهده دارند.وی خاطرنشان کرد: همچنان که در عرصه جنگی نظامی رزمندگان وظیفه دفاع از کیان، حیثیت و استقلال کشور را بر عهده دارند، در عرصه جنگ نرم و جنگ رسانهای نیز اصحاب قلم و رسانه به عنوان پیشگامان و طلایه داران این عرصه، مسئولیت سنگینی بر عهده دارند. معاون رئیس جمهور با اشاره به تبلیغات منفی و جنگ روانی دشمنان علیه ملت ایران گفت: در دوران دفاع مقدس رسانه های معاند تا مدتها خبر آزادی خرمشهر و یا پیروزی های بزرگ رزمندگان را منتشر نمی کردند تا در روحیه رزمندگان تزلزل ایجاد کرده و مردم را ناامید کنند اما مردم هوشیار بودند و نگاهشان به زبان و اشاره امام راحل بود.
حسینی خاطرنشان کرد: خبرنگاران با سلاح قلم و دوربین به تبیین و روشنگری پرداخته و بسیاری از نقشه ها و توطئه های دشمنان و بدخواهان ملت ایران را نقش بر آب می کنند که از آن جمله می توان به برنامه روایت فتح شهید آوینی و نیز برنامه های مرحوم نادر طالب زاده اشاره کرد.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: دشمنان با تبلیغات منفی و برجسته کردن موارد ضعف جزئی، به دنبال ایجاد ناامیدی در بین مردم و تحت الشعاع قرار دادن دستاوردها و اقدامات مهم دولت مردمی هستند که متاسفانه برخی نیز در داخل با آنان همنوایی می کنند.حسینی با بیان اینکه دولت از انتقاد و پیشنهادهای منصفانه و سازنده استقبال می کند از خبرنگاران و اهالی رسانه خواست در کنار بیان منصفانه نقاط ضعف، دستاوردها و موفقیت بزرگ دولت را مطرح کنند تا دشمنان نتوانند سوء استفاده کنند.معاون رئیس جمهور گفت: متاسفانه برخی ها، مسائل جزئی و حاشیه ای را به مسئله اول و تیتر اصلی اخبار تبدیل می کنند تا مردم از دستاوردهای دولت مطلع نشوند. حسینی گفت: متاسفانه در دوره گذشته ، بسیاری از پروژه های عمرانی حتی آنهایی که پیشرفت بالای ۹۰ درصد داشتند، معطل رها شده بودند اما امروز دولت مردمی در قالب سفرهای استانی به دنبال تکمیل و بهره برداری از پروژه های نیمه تمام در سراسر کشور است. معاون رئیس جمهور تاکید کرد: البته دولت نمیخواهد با پول پاشی رضایت کوتاه مدت مردم را جلب کند بلکه مصمم است با رونق تولید ، افزایش صادرات و ایجاد فرصت های شغلی درآمدهای کشور را هر چه بیشتر افزایش داده و رفاه و آسایش پایداری برای مردم رقم بزند.حسینی با بیان اینکه دشمنان با جعل و خبرسازیهای دروغین به دنبال ایجاد شبهه در خصوص موضوعات مختلف هستند اظهار داشت: امروز همه وظیفه داریم تاریخ و ماهیت برخی جریانات سیاسی و افراد را برای افکار عمومی تبیین کنیم و در این رابطه خوشبختانه هنوز رزمندگان دوران دفاع مقدس در عرصه جهاد تبیین حضور فعال دارند و شهر به شهر می روند و با حضور در بین مردم تلاش می کنند واقعیت ها را برای اقشار مختلف جامعه تبیین کنند.
اصلاح قانون انتخابات شوراها در اولویت مجلس است
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قانون انتخابات شوراها فساد خیز است،گفت: اولویت مجلس رسیدگی به اصلاح این قانون است. احمد نادری در رابطه با ضرورت اصلاح قانون انتخابات و رسیدگی به تناقضات و ابهامات این حوزه، گفت: اصلاح قانون انتخابات مجلس، قانون انتخابات ریاست جمهوری و مهمتر از آنها قانون انتخابات شوراها در دستور کار مجلس بود؛ در آغاز انتخابات ریاستجمهوری را شروع کردیم و کلیات آن را در صحن آوردیم. با توجه به نکاتی که وجود داشت من در مخالفت با کلیات صحبت کردم و به کمیسیون بازگشت و متوقف شد؛ چراکه بندهایی از قانون انتخابات ریاست جمهوری نیازمند اصلاح نبود، اما اصلاح آنها در کلیات آورده شده بود.
وی تصریح کرد: کلیات انتخابات شوراها را هم به صحن مجلس آوردیم، اما برای بررسی بیشتر به کمیسیون رفت و متوقف شد. با همه اینها هنوز کلیات انتخابات مجلس را به صحن نیاوردهایم.
عضو هیئت رئیسه مجلس تأکید کرد: من معتقد هستم اصلاح قانون انتخابات در کشور موضوعی بسیار مهم است و باید به آن رسیدگی شود، اما در میان موضوعات مختلفی که داریم، قانون انتخابات شوراها مهمتر است.نادری در پاسخ به این سوال که آیا از انتخابات شوراها از مجلس شورای اسلامی هم مهمتر است؟ عنوان کرد: بله! مهمتر از قانون انتخابات مجلس است و باید در دستور کار قرار گیرد. به عنوان کسی که در تجربه زیستی خود درگیر قانون انتخابات مجلس بودهام، به عنوان کسی که مسئولیت استان تهران را از شمال فیروزکوه تا انتهای شهریار بر عهده داشتهام و به عنوان کسی که در حال حاضر درگیر مجلس هستم میگویم اولویت ما رسیدگی به قانون انتخابات شوراها است.
وی با اشاره به اینکه قانون انتخابات شوراها به شدت فسادخیز است، بیان کرد: در شورای گذشته یعنی شورای پنجم شاهد حجم وسیع برخوردهای امنیتی، قضائی و اطلاعاتی بودیم و این نشان میدهد که ضعف جدی در ساختار شوراها وجود دارد. تعدادی از مسئولان امنیتی میگفتند اگر آن میزان انرژی که نهادهای امنیتی روی دستگیریها و کنترل شورای پنجم گذاشت، برای مسائل دیگر کشور صرف میشد بسیاری از مسائل حل میشد و وضع بهتری داشتیم.نماینده مردم تهران در مجلس عنوان کرد: با توجه به نکات و تجربیاتی که به آن اشاره شد رسیدگی و اصلاح قانون انتخابات شوراها مقدمتر است و باید اجرایی شود؛ البته انتخابات مجلس هم جای کار دارد و باید به صحن بیاید.
دستور رئیس جمهور به همه وزرا و استانداران برای کمک به مناطق سیلزده
تهران-ایرنا-رئیس جمهور با توجه به بارش های پیش رو و احتمال سرریز شدن سدها و آب بندها، استانداران سراسر کشور و دستگاههای مرتبط را موظف کرد اقدامات و تدابیر لازم را برای پیشگیری از بروز خسارات در دستور کار قرار دهند.به گزارش حوزه دولت ایرنا،آیت الله سید ابراهیم رئیسی به وزرا، روسای سازمان ها و استانداران سراسر کشور دستور داد تمام امکانات خود را برای مواجهه با سیل بسیج کنند.رئیس جمهور تاکید کرد: ضروری است استانداران با همه امکانات موجود به مناطق سیل زده در استان خود یا به استان های معین و همجوار امدادرسانی کنند.رئیسی همچنین با توجه به بارش های پیش رو و احتمال سرریز شدن سدها و آب بندها، استانداران سراسر کشور و دستگاههای مرتبط را موظف کرد اقدامات و تدابیر لازم را برای پیشگیری از بروز خسارات در دستور کار قرار دهند.
تاکید رئیس جمهوربه برخورد قاطع با رانتخواران و مفسدان در دستگاههای دولتی
همدان خبرنگار روزنامه جمله
رئیس جمهوربه در سفر به همدان با حضور در اجتماع مردم همدان در ورزشگاه ۵ هزاری نفری انقلاب بار دیگر بر برخورد قاطع با رانتخواران و مفسدان در دستگاههای دولتی تاکید کرد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تلاش داریم کار را به نحوی پیش ببریم که دست رانتخواری و مفسدان در سازمانهای اداری کشور قطع شود تصریح کرد در این راستا با خدا پیمان بسته ام. سید ابراهیم رئیسی بیان کرد بنا داریم بدون توجه به خواست عده ای این کار را انجام دهیم چرا که خواست مردم اهمیت دارد؛ هرچند ممکن است این کار سبب ناراحتی عده ای شود که این هم مهم نیست چرا که رضایت خدا و عموم مردم مهم است.
رئیس جمهور از همدان به عنوان مهد مردان و زنان فرهیخته نام برد و با اشاره به وجود مشاهیر، عرفا و علمای نام آور همدانی در طول تاریخ افزود: بزرگانی از علما و فلاسفه در این دیار زیسته اند که نه فقط در همدان که در جهان اسلام تاثیرگذار بوده اند.وی با تجلیل از رشادت و پایمردی مردم همدان در دفاع مقدس و انقلاب اسلامی افزود: من افتخار داشتم در آن سالها خدمتگزار مردم همدان باشم.
رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه باید هویت دارالایمان و دارالجهاد بودن برای این استان بماند گفت: حفظ اصالت های این استان از ضرورت های فرهنگی است، کما اینکه رونق اقتصاد گردشگری در استان نیز بسیار مهم است.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه امروز عرصه، امتحان بزرگ است عرصه ای که شهدا و خانواده شهدا در آن نمره آورده و قبول شدند بیان کرد: امروز نیز نوبت همه خدمتگزاران است که باید در این امتحان بزرگ یعنی خدمت به مردم هراس نداشته و در مقابل تهدیدها، تحریم ها و موانع احتمالی تلاش و ایستادگی کنند.رئیسی همچنین خدمات انجام شده در طول عمر چهل ساله انقلاب را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه ، مسئله کمبود آب از مهمترین مشکلات استان همدان است گفت : امروز مسئولان پس از وقفه ١٧ ساله پیگیر مسئله رفع کمبود آب هستند با این وجود از مسئولان میخواهم که مسئله آب همدان ظرف دو ماه آینده به نتیجه رسد. رئیس جمهور با بیان اینکه در جهت رفع معظل بیکاری استان همدان نیز مسئولان استان ایجاد ۴٠ هزار شغل را تا پایان امسال در دستور کار خود قرار دهند اظهار داشت: در حوزه ساخت مسکن نیز از مسئولان میخواهم این مهم را، با واگذاری زمین، پرداخت تسهیلات، همکاری مردم و دیگر اقدامات به سرانجام برسانند. .وی با تاکید بر لزوم استفاده از زمین های در اختیار دولت برای ساخت مسکن اظهار کرد: برنامه های دولت بدون همراهی مردم محقق نمیشود از این رو در اصلاحاتی که در حوزه اقتصادی رخ داد، ایستادگی مردم بود که دشمن را ناکام گذاشت. رئیسی برهه کنونی را عرصه خدمتگزاری و تلاش مضاعف برای خدمتگزاران دانست و با تاکید بر توجه به مشگلات مردم تاکید کرد : موضوعی که من همواره در دولت و در جلسات بر آن تاکید داشته و دارم این است که مردم داری و توجه به خواست و نیاز آنها از مهمترین برنامه های دولت است. وی همچنین توجه به اقتصاد روستایی و فعال شدن این حوزه را مهم دانست و تاکید کرد هر قدر این حوزه فعال شود مهاجرت ها به حاشیه شهر کم میشود و تحقق این مسئله یعنی اینکه کار در روستا برای روستاییان باید صرفه اقتصادی داشته باشد و خرید محصول آنها نیز باید تضمین شود.
سفارتخانه های ایران در خارج از کشور نمره قبولی در دیپلماسی اقتصادی دریافت نمی کنند
نماینده مجلس تاکید کرد: دولت سیزدهم متناسب با رویکردهایی که دارد در انتخاب سفرا اقدام کند چرا که سفارتخانه های فعال در حوزه اقتصادی می توانند در افزایش صادرات و رفع نیاز های وارداتی کشور نقش آفرینی کنند.
محسن زنگنه با اشاره به اهمیت تقویت دیپلماسی اقتصادی و انتخاب سفرا با نگاه اقتصادی، گفت: سفارتخانه های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف به عنوان نماینده رسمی دولت قطعا میتوانند نقش بسیار مهمی در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور، افزایش صادرات و رفع اثر بسیاری از تحریم هایی که توسط غربی ها حادث شده ایفا کنند.نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس بیان کرد: سفارتخانه کشورهای خارجی بر اساس راهبردهایی که دولت مستقر تعیین می کند، مسیر خود را در کشور هدف پیگیری می کنند و با توجه به اینکه در جنگ اقتصادی قرار داریم و مهمترین مسئله کشور توجه به رشد و افزایش تولید ناخالص ملی و رفع نیاز وارداتی کشور از طریق دور زدن تحریم ها و استفاده از ظرفیت کشورهای خارجی در تامین نیازهای کشور است مهمترین راهبردی که سفارتخانه های ما در خارج از کشور می توانند دنبال کنند تسهیل در مراودات اقتصادی و فراهم کردن شرایط صادرات محصولات ایران به خصوص صادرات حوزه خدمات فنی و مهندسی است از سوی دیگر تلاش برای تامین نیازها و مواد اولیه بخش تولید و سایر تجهیزاتی که به واردات آن برای کشور نیازمندیم، خواهد بود.وی اظهار داشت: اینکه تا امروز سفارتخانه ها توانسته اند این نقش را ایفا کنند یا نه، باید گفت اگر در مجموع بخواهیم نمره بدهیم سفارتخانه های ایران نمی توانند نمره قابل قبولی بگیرند هر چند که برخی از سفارتخانه ها در حوزه اقتصادی فعال شدند و برکات آن را هم مشاهده کرده ایم. این نماینده مجاس تاکید کرد: قطعا نیاز است دولت سیزدهم متناسب با رویکردهایی که دارد در انتخاب سفرا اقدام کند چرا که سفارتخانه های فعال در حوزه اقتصادی می توانند در افزایش صادرات و رفع نیاز های وارداتی کشور نقش آفرینی کنند.