قاسمی، سردار سازندگی پدافند غیرعامل است
قاسمی، سردار سازندگی پدافند غیرعامل است

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: قرن بیست‌ویکم قرن دفاع سایبری شهری یا مصونیت سایبری شهری است که پرداختن به این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد. سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل،  در چهارمین همایش ملی پدافند غیرعامل در مدیریت شهری  در وزارت راه و شهرسازی، ضمن تشکر از وزیر راه به‌دلیل اختصاص دادن یکی […]

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: قرن بیست‌ویکم قرن دفاع سایبری شهری یا مصونیت سایبری شهری است که پرداختن به این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد.
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل،  در چهارمین همایش ملی پدافند غیرعامل در مدیریت شهری  در وزارت راه و شهرسازی، ضمن تشکر از وزیر راه به‌دلیل اختصاص دادن یکی از جلسات به موضوع بسیار مهم پدافند غیرعامل در شهرها، گفت: قاسمی مجری طرح‌های بسیار زیادی در حوزه پدافند غیرعامل در بخش‌های کشوری و لشکری بوده است و می‌توان او را سردار سازندگی پدافند غیرعامل نامید.
وی تهدیدات را عنصری زنده و جدی دانست که همراه همیشگی بشر در تلاش‌ها و زیرساخت‌های تولیدی است.
جلالی با بیان اینکه موضوع شهرها، محل تقاطع زیرساخت‌ها، کارکردها، مدیریت و شهروندان بوده که مدیریت آنها موضوع بسیار پیچیده‌ای شده است، تصریح کرد: هرچقدر شهرها به سمت شبکه‌ای، سیستمی و هوشمند شدن می‌روند یک رویکرد سیستم در سیستم (SOS) در حوزه شهری متجلی می‌شود.
به‌گفته وی مدیریت شهری مدیریت تعارض زیرساخت‌ها و هماهنگ و هم‌افزا کردن آنها جزو پدیده‌های پیچیده و جدی است که مدیریت شهری باید رویکرد پرداختن به این موضوع را داشته باشد.

تهدیدات سایبری شهری از مخاطرات آینده است
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اینکه با افزایش رویکرد هوشمندی در زیرساخت‌های شهری، به‌سمت افزایش کاربری‌ها و افزایش بهره‌وری‌ها با حوزه هوشمندی می‌رویم، تاکید کرد: اما در کنار آن آسیب‌پذیری و تهدیدهای سایبری نیز به شهرها اضافه می‌شود؛ می‌توان گفت در آینده یکی از تهدیدهای عمده شهرها تهدیدات سایبری شهری است.
جلالی با اظهار اینکه قرن بیست‌ویکم قرن دفاع سایبری شهری یا مصونیت سایبری شهری است که پرداختن به این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد، گفت: هرچند هوشمندسازی پدیده‌ای بسیار ارزشمند است که می‌تواند کارکردها را توسعه دهد، اما باید همزمان هوشمندی نیز هوشمندانه پیاده‌سازی و اجرا شود.
وی درعین‌حال به تعریف چهار کلیدواژه کلی درباره موضوع پدافند غیرعامل اشاره کرد و افزود: اولین موضوع در حوزه شهرسازی و سایر حوزه‌ها، ارزیابی و طبقه‌بندی دارایی‌ها و زیرساخت‌ها به لحاظ کارکرد، اهمیت، ماهیت، مخاطرات، سیستمی، هوشمند یا غیرهوشمند بودن است.
جلالی موضوع دوم را مهندسی تهدیدشناسی نسبت به زیرساخت عنوان کرد و توضیح داد: تهدیدشناسی موضوعی عمدتا نظامی است، اما آوردن نظام تهدیدشناسی، اثر سایر متغییرها و تکانه‌ها بر سازه‌ها و زیرساخت‌ها، مولفه جدیدی در حوزه‌ای به‌نام حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی است که در دانشگاه‌ها نیز با نگاهی مهندسی تدریس می‌شود.
جلالی همچنین ارزیابی و کاهش آسیب‌پذیری‌ها و ضعف‌های گلوگاهی موجود در شهرها، مدیریت مخاطرات و ارزیابی، احصا، کنترل و کاهش مخاطرات موجود در شهرها و در نهایت مصون‌سازی و تاب‌آور کردن شهرها را دیگر کلیدواژه‌های اصلی در حوزه پدافند غیرعامل شهری بیان کرد.

مازندران برای ساخت هشت هزار خانه در قالب طرح نهضت ملی مسکن آماده شد
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه‌وشهرسازی مازندران گفت که روند اجرایی ساخت هشت هزار خانه در قالب طرح نهضت ملی مسکن با تامین زمین مورد نیاز در استان آغاز شده است.
سید عباس رهگشای افزود : بر اساس ارزیابی‌های انجام شده و آمار راه و شهرسازی، استقبال مردم مازندران در نام‌نویسی برای ساخت خانه در قالب طرح نهضت ملی مسکن تاکنون خوب بوده و هشت هزار و ۸۷۰ نفر از شهروندان استان در سامانه ملی sama.mrud.ir (ثمن) نام‌نویسی کرده اند.
طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی ، ثبت‌نام در سامانه  ثمن تا ۲۸ آبان سال جاری ادامه دارد.
رهگشا گفت : از روز گذشته با انجام استعلام‌های لازم از متقاضیان و همچنین تامین زمین، فرایند ساخت خانه برای هشت هزار نفر از افرادی که در طرح نهضت ملی مسکن در نقاط شهری مازندران ثبت نام کردند ، آغاز شد و با برگزاری کارگروه های منظم روند ساخت این خانه ها از سوی شورای مسکن استان رصد می‌شود.
وی با اشاره به تعیین ساز و کار مشخص برای ساخت خانه در طرح نهضت ملی مسکن ، افزود : این خانه‌ها با همکاری دولت به عنوان مجری، تعاونی‌ها یا بخش خصوصی به عنوان پیمانکار و متقاضیان به عنوان بهره‌بردار طرح در دست اجرا قرار گرفته و دولت هم به متقاضیان مبلغ ۲ میلیارد و ۵۰۰ ریال کمک هزینه ساخت مسکن با نرخ ۱۸ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله تسهیلات پرداخت خواهد کرد.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه ‌وشهرسازی مازندران با بیان این که قرار است در قالب طرح نهضت ملی مسکن در مازندران طی چهار سال ۱۵۲ هزار خانه ساخت شود، خاطر نشان کرد: برای اجرای کامل این طرح در استان سه هزار هکتار زمین نیاز است.
رهگشای کمبود زمین را از چالش‌های اساسی در برخی نقاط مازندران برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن اعلام کرد و گفت : در شهرهای قائمشهر، آمل، بهشهر و کلاردشت مشکل زمین برای ساخت خانه وجود دارد که با پیگیری مستمر در حال رفع این دغدغه هستیم، اما در دیگر نقاط شهری استان مشکل کمبود زمین نداریم.
وی افزود : ساخت خانه در قالب طرح نهضت ملی مسکن در مازندران در بافت فرسوده و محدوده شهری انجام می‌شود تا مشکلات مسکن مهر که در خارج از محدوده شهری در برخی از نقاط استان ساخته شد، تکرار نشود.
معاون راه ‌وشهرسازی مازندران گفت : ایده ایجاد شهرک های جدید مسکونی در صورتی که در بافت فرسوده و محدوده شهری زمین بدون استفاده برای ساخت خانه در قالب طرح نهضت ملی مسکن وجود نداشته باشد، در برخی از مناطق شهری ماززندران در دستور کار قرار می گیرد.
وی افزود: امکان ساخت سالانه ۳۸ هزار واحد مسکونی در مازندران بدون حمایت دستگاه‌های اجریی و خدماتی از راه و شهرسازی در مازندران امکان پذیر نیست و تمام ادارات برای اجرای کامل این طرح به میدان بیایند.