رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مسدود سازی اینستاگرام و واتساپ برنامه مجلس نیست و طرح در خصوص این پلتفرمهای پرکاربرد باید اصلاح شود. محمد باقر قالیباف در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: هیچ طرحی در حال حاضر تصویب نشده و مجلس صرفا به آغاز بررسی طرح رای داده است. قالیباف اظهار داشت: طرح در […]
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مسدود سازی اینستاگرام و واتساپ برنامه مجلس نیست و طرح در خصوص این پلتفرمهای پرکاربرد باید اصلاح شود.
محمد باقر قالیباف در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: هیچ طرحی در حال حاضر تصویب نشده و مجلس صرفا به آغاز بررسی طرح رای داده است.
قالیباف اظهار داشت: طرح در کمیسیونی از منتخبین کمیسیونها به صورت علنی و شفاف بررسی خواهد شد. عمده ادعاها درباره طرح، خلاف واقع است.
وی خاطر نشان کرد: مسدود سازی اینستاگرام و واتساپ برنامه مجلس نیست و طرح درخصوص این پلتفرمهای پرکاربرد باید اصلاح شود.
روز چهارشنبه طرح جنجالی صیانت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی در مجلس بررسی شد. در این روز نمایندگان ابتدا در جلسه ای غیر علنی درباره نحوه بررسی این طرح شور کردند و در ادامه در جلسه علنی بررسی آن را بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی به کمیسیونهای تخصصی ارجاع دادند.
بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمیتواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیاتی واگذار کند ولی در موارد ضروری میتواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیونهای داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین مینماید به صورت آزمایشی اجرا میشود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود.
طی هفتههای اخیر بسیاری از کارشناسان نسبت به تبعات و پیامدهای تصویب این طرح بویژه در زمینه محدود کردن فضای کسب و کار هشدار داده بودند. اما در نهایت بررسی این طرح در کمیسیون مشترک با ۱۲۱ رای موافق به تصویب نمایندگان رسید.
کاخ سفید: با پایان زمان پروسه انتقال ریاست جمهوری در ایران آماده بازگشت به مذاکرات وین هستیم
معاون سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که واشنگتن پس از پایان دوره انتقال ریاست جمهوری در ایران آماده ازسرگیری مذاکرات وین خواهد بود. کارین جین پیره، معاون سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه در کنفرانسی خبری در پاسخ به سوالی در خصوص زمان برگزاری دور هفتم گفتوگوهای وین گفت: همانطور که در جریان هستید، زمان برگزاری دور هفتم مذاکرات اعلام نشده است و ما درخصوص زمان برگزاری آن گمانهزنی نخواهیم کرد.
وی ادامه داد: ما بارها و بارها نشان دادهایم که آمادهایم در جهت بازگشت به پایبندی دوجانبه به برجام حرکت کنیم. زمانی که پروسه انتقال ریاست جمهوری در ایران پایان یابد آمادهایم که به وین بازگردیم تا گفتوگوهایمان را ادامه دهیم.
معاون سخنگوی کاخ سفید در انتها عنوان کرد: ما مایل هستیم که شاهد بازگشت دوجانبه به پایبندیهای برجامی باشیم اما همانطور که وزیر خارجه بلینکن بیان کرد این پیشنهاد به طور نامحدود بر روی میز باقی نخواهد ماند.
به گزارش ایسنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز روز پنجشنبه در کویت اظهار کرد که مذاکرات بر سر احیای برجام نمیتوانند به طور “نامحدود” ادامه یابد اما واشنگتن “کاملا آماده” است تا مذاکرات را ادامه دهد.
بلینکن در این زمینه گفت: ما به دیپلماسی متعهد هستیم اما این پروسه نمیتواند به طور نامحدود ادامه یابد. ما میخواهیم ببینیم که ایران آماده انجام دادن یا ندادن چه کارهایی است و کاملا آمادهایم تا برای ادامه مذاکرات به وین بازگردیم. توپ در زمین ایران باقی است.
یک مقام روس: برجام فرزند ماست
معاون نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین برجام را همانند “فرزندی” دانست که تمامی کشورها در قبال آن “مسئولیت” دارند. حساب کاربری روسیه در سازمان ملل روز پنجشنبه در توییتی به نقل از دمیتیری پولیانسکی، معاون نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین نوشت: برجام فرزند ماست و ما نسبت به آن مسئولیت داریم. به همین دلیل است که ما به طور فعال در مذاکرات وین حضور داریم و سعی داریم ایران و آمریکا را به پایبندی به برجام بازگردانیم. فرایند مذاکرات در وهله اول برای این است که ببینیم آمریکا چگونه میتواند به توافق بازگردد.
مذاکرات میان اعضای کمیسیون مشترک برجام درباره احیای توافق هستهای در وین و با حضور آمریکا در مقر مذاکرات در ماههای گذشته در جریان بود.
آمریکا و ایران مذاکرات مستقیمی نداشته و نمایندگان دولت آمریکا با نمایندگان سایر اعضای برجام در این زمینه رایزنی کردند.
ادعاهای شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس بار دیگر ادعاهایی علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد.
به گزارش العربیه، نایف الحجرف، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس با طرح ادعاهایی ایران را به دخالت در امور داخلی دیگر کشورها متهم کرد.
وی همچنین با متهم کردن ایران به رفتارهای بی ثبات کننده در منطقه از ایران خواست که به این رفتارها پایان دهد.
الحجرف در ادامه بر اهمیت تقویت امنیت و ثبات در منطقه و حمایت از تلاش برای پایان دادن به درگیری تاکید کرد.
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس با طرح این ادعا که جمهوری اسلامی ایران از مجموعه های تروریستی در یمن، سوریه، عراق و لبنان حمایت می کند، خواستار توقف این حمایت ها شد.
نایف الحجرف همچنین گفت که مذاکرات وین باید رفتارهای ایران، برنامه موشکی و برنامه هسته ای این کشور را شامل شود.
به گزارش ایسنا، این ادعاها در حالی است که جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال ایجاد صلح و ثبات و امنیت در منطقه بوده و هیچ گونه دخالتی در امور داخلی دیگر کشورها ندارد.
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس پیش از این نیز چندین بار خواستار مشارکت کشورهای عربی در مذاکرات هسته ای و وارد کردن مساله موشک های بالستیک و فعالیت های ایران در منطقه در این مذاکرات شده بود.
طرح ساماندهی فضای مجازی با اشکالات متعدد و عجولانه به صحن مجلس آمد
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنده به دلیل اشکالات و نواقص متعدد موجود در طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی، با آن مخالفت کردم. عبدالکریم جمیری نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی، در صفحه شخصی خود در توئیتر، نوشت:
«به عنوان فردی که جزو امضا کنندگان طرح اولیه بودم، در جلسه علنی گذشته به بررسی اصل ۸۵ طرح صیانت رای مخالف دادم. به دلیل اینکه تجربه خوبی از تصویب قوانین به این صورت در ادوار مختلف مجلس نداریم و طرح با اشکالات و نواقص متعدد و عجولانه به صحن آورده شد.
امیدوارم هیات رییسه با ارجاع طرح به کمیسیون ویژه ای متشکل از نمایندگان متخصص امر و با مشارکت جدی دولت و نخبگان؛ طرحی را نهایی کنند که نگرانی ها و دغدغه های مردم و فعالان این حوزه را مرتفع کند و آسیبی را متوجه معیشت مردم در این شرایط دشوار اقتصادی نکند.»