قدردانی حامد کرزی از میزبانی ایران برای مذاکرات بین الافغانی در تهران
قدردانی حامد کرزی از میزبانی ایران برای مذاکرات بین الافغانی در تهران

  رئیس جمهور پیشین افغانستان از برگزاری نشست میان هیئت های مذاکره کننده دولت افغانستان و طالبان در تهران تمجید کرد. به گزارش روزنامه افغانستان تایمز، حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان از نشست اخیر میان هیئت های دولت این کشور و طالبان که در تهران برگزار شد، استقبال کرده و گفت که این رخداد، […]

 

رئیس جمهور پیشین افغانستان از برگزاری نشست میان هیئت های مذاکره کننده دولت افغانستان و طالبان در تهران تمجید کرد.
به گزارش روزنامه افغانستان تایمز، حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان از نشست اخیر میان هیئت های دولت این کشور و طالبان که در تهران برگزار شد، استقبال کرده و گفت که این رخداد، «گامی موثر در راستای صلح در این کشور[افغانستان] بوده است».
کرزی از بیانیه مشترک دو طرف که در آن تداوم جنگ یک تهدید برای امنیت افغانستان تلقی شده بود و بیان کرده بودند تمامی تلاش ها باید بر یافتن راهکاری صلح آمیز و سیاسی متمرکز شود، استقبال کرد.
او همچین از ایران به خاطر تلاش هایش برای برگزاری و میزبانی این نشست قدردانی کرده و ابراز امیدواری کرد که دو طرف اقداماتی جدی تر و موثر تر برای موفقیت روند صلح بردارند.
ناجیا انوری سخنگوی وزارت صلح افغانستان نیز از برگزاری مذاکرات بین الافغانی در تهران تمجید کرد.
او در این باره گفت: هدف این نشست ایجاد زمینه اعتماد برای روابط دوجانبه نزدیک تر میان مذاکره کنندگان افغانستان و طالبان است.
انوری ادامه داد که ملت افغانستان خواستار سرعت یافتن مذاکرات و نتیجه بخش بودن آن هستند.

وزیر خارجه عمان: ایران برای برقراری صلح و ثبات در منطقه تلاش می‌کند
وزیر خارجه عمان از نقش ایران در ایجاد صلح و ثبات در منطقه تمجید کرد. بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر خارجه عمان در گفت وگو با روزنامه الشرق الاوسط در پاسخ به این سوال که مسقط در آوریل گذشته میزبان محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران بود ‌و ظریف در آن سفر با مسئولانی از حوثی های یمن دیدار کرد، نقش ایران در بحران یمن را چگونه توصیف می کنید، گفت: ما بر این باوریم که نقش ایران در راستای تلاش برای تحقق صلح و ثبات است.
وی در پاسخ به این سوال که با تغییر دولت آمریکا و روی کار آمدن رئیس جمهور جدید در ایران و نزدیک شدن بازگشت به برجام، آیا انتظار دارید که رفتار ایران نسبت به کشورهای منطقه تغییر یابد گفت: در صورتی که تمایل و اراده سیاسی به طور متقابل و از طریق گفت وگو و تفاهم وجود داشته باشد، تمام رفتارها قابل تغییر است. ما بر این باوریم که اکنون این تمایل و این اراده در راستای امنیت و ثبات منطقه است.
وزیر خارجه عمان در پاسخ به این سوال که آیا کشورش ابتکار عملی برای انجام گفت وگوهای منطقه ای با ایران را رهبری می کند، تاکید کرد: خیر، هیچگونه ابتکار عملی از این قبیل را رهبری نمی کنیم، هرگونه گفت‌وگوی منطقه ای باید از داخل کشورهای منطقه سرچشمه بگیرد و ما از این مساله که به سود تمام کشورهای منطقه است حمایت می کنیم.
بر اساس این گزارش، هیثم بن طارق، پادشاه عمان قرار است فردا به عربستان سفر کند و با پادشاه و ولیعهد این کشور دیدار و گفت وگو کند و گفته می شود که پرونده هسته ای ایران یکی از محورهای گفت وگوی آنان خواهد بود.

توافق کره‌جنوبی و آمریکا برای همکاری درباره دارایی‌های مسدود شده ایران
وزرای دارایی آمریکا و کره جنوبی توافق کردند درخصوص دارایی های مسدود شده ایران در سئول با یکدیگر همکاری کنند.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ، وزارت اقتصاد و دارایی کره جنوبی اعلام کرد که هونگ نام کی وزیر دارایی این کشور و جانت یلن وزیر خزانه داری آمریکا روز جمعه در حاشیه نشست گروه ۲۰
(G-20) در ونیز ایتالیا یک نشست دوجانبه برای بحث درباره موضوعات مختلف برگزار کردند که یکی از آنها نحوه آزادسازی دارایی های مسدود شده ایران در حساب های بانکی کره جنوبی بوده است.
یونهاپ در ادامه گزارش داد: سئول در تلاش است با حمایت ایالات متحده از یک کانال در سوئیس برای استفاده از بخشی از پول مسدود شده ایران در کره جنوبی برای فروش کالاهای بشردوستانه، شامل محصولات درمانی شرکت های سوئیسی به ایران استفاده کند.
این خبرگزاری جزئیات بیشتری درباره چگونگی انجام این کار ارائه نداده است.

ایجاد روابط با دولت جدید ایران هدف سفر وزیر خارجه ژاپن به تهران
یک رسانه ژاپنی به نقل از منابع آگاه گزارش داد که هدف از سفر وزیر امورخارجه این کشور به تهران، ایجاد و تقویت روابط با دولت جدید ایران است.
به گزارش روزنامه ژاپن تایمز، منابع دیپلماتیک می گویند که توشیمیتسو موتِگی وزیر امورخارجه ژاپن که قرار است به زودی به ایران سفر کند، قصد دارد در جریان این سفر با دولت جدید ایران روابط ایجاد کند.
همچنین به گفته این منابع آگاه، وزیر امورخارجه ژاپن احتمالا اواسط ماه اوت (ماه آینده میلادی) به تهران سفر و با همتای ایرانی خود دیدار می کند تا روابط دیرینه و دوستانه کشورش با ایران را تقویت و با دولت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور منتخب ایران درباره برنامه هسته ای این کشور نیز گفت‌وگو کند.
این روزنامه ژاپنی در ادامه نوشت که انتظار می رود سفر موتگی به ایران، بخشی از سفر ١٠ روزه او به خاورمیانه باشد که شامل مصر و ترکیه نیز خواهد بود. همچنین احتمال دارد که او به اردن، عراق و قطر نیز سفر کند.
به گزارش ایسنا پیش از این نیز شبکه ژاپنی ان. اچ. کی، اعلام کرده بود که وزیر امور خارجه ژاپن برنامه دارد تا اواسط ماه آگوست برای دیدار با مقامات ارشد دولت جدید ایران به تهران سفر کند.
بر اساس گزارش این شبکه، وزیر خارجه ژاپن قرار است در دیدار با وزیر امور خارجه جدید ایران و دیگر شخصیت‌ها در دولت رئیسی، از آن‌ها بخواهد نقشی سازنده در تلاش برای کاهش تنش‌ها و برقراری ثبات در خاورمیانه داشته باشند.
او همچنین قرار آمادگی ژاپن برای تحکیم روابط دوستانه دیرینه با ایران را ابراز کند.
موتگی و مقامات ایران احتمالا درباره آنچه مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و پیرامون توافق هسته ای خوانده شده است نیز گفت‌وگو خواهند کرد.

واکنش پکن به اقدام آمریکا علیه ٣٤ شرکت به بهانه ارتباط با ایران، روسیه و چین
سخنگوی وزارت امورخارجه چین به اقدام اخیر آمریکا برای قرار دادن نام تعدادی شرکت و نهاد در لیست سیاه به بهانه همکاری با ایران، روسیه و چین واکنش نشان داد. به گزارش ایسنا، وانگ ونبین سخنگوی وزارت امورخارجه چین در نشست خبری هفتگی خود به اقدام روز جمعه دولت آمریکا برای قرار دادن نام ٣٤ شرکت و نهاد در لیست سیاه به بهانه همکاری با ایران، روسیه و چین واکنش نشان داد. بنابر گزارش وب سایت وزارت امورخارجه چین، وانگ در پاسخ به این سوال که آیا پکن از قرار گرفتن نام ١٠ شرکت چینی در لیست سیاه آمریکا به دلیل نقض حقوق بشر و نظارت های گسترده بر منطقه شین جیانگ گفت: چین به شدت با این اقدام مخالف است و تمام اقدامات لازم را برای محافظت از حقوق و منافع مشروع و قانونی شرکت های چینی و مقابله با تلاش های آمریکا برای مداخله در امور داخلی چین به کار می گیرد.