قراردادهای رسمی تا پایان دی‌ماه مشمول دریافت وام ودیعه مسکن
قراردادهای رسمی تا پایان دی‌ماه مشمول دریافت وام ودیعه مسکن

    مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با اعلام این مطلب که قراردادهای رسمی تا پایان دی‌ماه مشمول دریافت وام ودیعه مسکن هستند، از تکمیل مدارک ۵۰۰ هزار متقاضی دریافت وام ودیعه طبق آخرین آمار خبر داد. پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ستاد ملی کرونا در آخرین […]

 

 

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با اعلام این مطلب که قراردادهای رسمی تا پایان دی‌ماه مشمول دریافت وام ودیعه مسکن هستند، از تکمیل مدارک ۵۰۰ هزار متقاضی دریافت وام ودیعه طبق آخرین آمار خبر داد.
پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ستاد ملی کرونا در آخرین جلسه خود پرداخت وام ودیعه مسکن را تا دیماه امسال تمدید کرد، گفت: متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکنی که تا پایان دی‌ماه قرارداد اجاره‌شان منعقد شود برای سال جاری می‌توانند وام ودیعه مسکن را دریافت کنند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی ضمن تاکید بر اینکه در حال حاضر ثبت‌نام جدید در خصوص وام ودیعه مسکن انجام نمی‌شود، توضیح داد: افرادی که پیش‌تر ثبت‌نام کرده‌اند ساماندهی می‌شوند و مبالغی که برای پرداخت وام ودیعه مسکن در نظر گرفته شده به متقاضیان واجد شرایط به مرور و تدریجی پرداخت خواهد شد.
اصلانی یادآور شد: پیش تر و در زمان ثبت نامی که تعیین شده بود، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر پیامک درخواست وام ودیعه مسکن ارسال کرده بودند که از این میزان، تعدادی کد ملی مخدوش داشتتند. حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر کد ملی صحیح داشتند که به آنها پیامک ارسال شده و به مرور مدارک خود را بارگذاری و تکمیل درخواست می‌کنند.
وی گفت: تاکنون حدود ۵۰۰ هزار نفر تکمیل درخواست کردند و به مرور به بانک معرفی می‌شوند و در فرایند دریافت وام ودیعه مسکن، قرار می‌گیرند.
گفتنی است، ستاد ملی کرونا به منظور حمایت از مستاجرانی که در بحران کرونا، زندگی آنها با بحران مواجه شده اقدام به حمایت از مستاجران کرده است. رقم ودیعه مسکن برای مستاجران تهران ۵۰ میلیون تومان، برای سایرکلانشهرها ۳۰ میلیون تومان و برای شهرهای کوچک ۱۵ میلیون تومان است. متقاضیان باید بعد از یکسال اصل ودیعه را به بانک بازگرداند و درعین حال سود این تسهیلات ۱۳ درصد تعیین شده است.
همچنین، گروه‌های مشمول دریافت تسهیلات وام ودیعه مسکن، کارگران و حقوق‌بگیران ثابت با اولویت ازدواج‌های جدید و خانواده‌های پنج نفر و بیشتر، مشمولان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور، و همچنین زنان سرپرست خانوار هستند. همچنین شرایط لازم برای دریافت تسهیلات شامل داشتن فرم ج سبز در سامانه وزارت راه و شهرسازی، نداشتن سابقه مالکیت از سال ۱۳۸۴ به بعد، متاهل یا سرپست خانوار بودن، داشتن سابقه پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا، و اجاره نامه رسمی یا اجاره نامه ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و کد رهگیری اعلام شد.

 

اقدام مشترک برای پیوند اقدام‌های کالبدی
و اجتماعی محله مرادآباد چابهار

جلسه‌ بررسی مشکلات و مسایل محله حاشیه‌نشین مرادآباد چابهار با حضور حبیب خراسانی معاون شرکت بازآفرینی شهری ایران، رضا محبوبی معاون سازمان امور اجتماعی وزارت کشور و مسوولان سازمان بسیج کشور برگزار شد.
در این جلسه حبیب خراسانی معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران بر انجام اقدام مشترک تمام گروه‌های مرتبط جهت ساماندهی معضلات محله مرادآباد تاکید کرد و گفت: برای اولین بار می خواهیم با همکاری همه سازمان‌ها یک محله را به سقف سرانه‌ای نزدیک کنیم و برای نخستین بار تجربه اقدام مشترک برای حل معضلات یک محله را خواهیم داشت.
در این جلسه جهانبخش نماینده سازمان بسیج نیز توضیحاتی در خصوص محلات هدف چابهار و اقدام‌های انجام گرفته دراین محلات ارایه کرد و گفت: در حاشیه چابهار ۱۶ محله داریم که درگیر آسیب های اجتماعی و حاشیه نشینی هستند. در مجموع ۶۴ درصد وسعت شهرستان را حاشیه‌نشینان تشکیل می دهند.
او همچنین عنوان کرد: به منظور پیشبرد سریع کار، کارگروهی ۱۴ نفره متشکل ازسازمان‌های ذیربط شکل تشکیل شده است.
خراسانی در حاشیه جلسه در گفت و گو با خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری توضیحات بیشتری در این‌باره ارایه کرد و گفت: محله مرادآباد چابهار یکی از محلات پیشگام و در اولویت اقدام‌های توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی به شمار می‌رود. به همین منظور ساکنان بخشی از محدوده‌ای که وضعیت سکونت نامناسب دارند، تا ساخته شدن خانه‌های جدید اسکان موقت داده شده‌اند.
او با بیان این که برای ساکنان این محلات چند گروه برنامه داریم، تصریح کرد: یک بخش از این برنامه‌ها مربوط به فعالیت‌های اجتماعی و برنامه‌ریزی برای توسعه اقتصاد است. هدف از برگزاری جلسه این است که بتوانیم در حوزه اجتماعی با نهادها و سازمان‌های مرتبط برای اجرای کار به یک توافق برسیم.
معاون شرکت بازآفرینی شهری با بیان این که تا کنون برسر چند موضوع به توافق رسیده‌ایم، توضیح داد: اول این که اقدام‌های اجتماعی به محدوده و مکان خاص وصل شود که منظور محلات است. مورد دیگر این بود که باید حمایت‌های نهادی و چهارچوب‌های حمایتگر نهادی و سیاسی را فراهم کنیم. همچنین باید برنامه را به شکل جامع ببینیم که همه ابعاد کالبدی، اقتصادی، محیط زیستی و اجتماعی را در برگیرد.
او ادامه داد: به همین منظور در مرادآباد یک برنامه اجتماعی تعریف کردیم که بتواند به نوعی نیازهای اجتماعی و اقدام‌های کالبدی را به یکدیگر ربط دهد.
خراسانی با اشاره به این که جلسه امروز با حضور نمایندگان حوزه اجتماعی سازمان بسیج و سازمان اجتماعی کشور برگزار شد، تصریح کرد: در این جلسه مقرر شد، برنامه اقدام مشترک اجتماعی تهیه شود، همچنین دفتر تسهیلگری به عنوان محور و مسوول هماهنگ کننده دستگاه‌ها انتخاب شد. علاوه بر این قرار شد با بودجه سازمان اجتماعی، برنامه‌های اجتماعی مرادآباد به روزرسانی شود و یک ارزیابی سریع از طرح معماری ساخت مسکن در محدوده مرادآباد انجام شود. همچنین در این جلسه قرار شد دفاتر تسهیلگری بعد از شناسایی مشکلات، راه حل آن را به مقام‌های بالاتر ارایه کنند و برنامه‌ریزی از سطوح پایین مدیریتی و با مشورت بزرگان محل شکل گیرد و بعد به مقامات بالاتر ارایه شود، در واقع برنامه از بالا به پایین دیکته نمی شود.