قطعه‌ای به نامِ پدر (کادوی من به مرحوم استاد محمد علی کشاورز)
قطعه‌ای به نامِ پدر (کادوی من به مرحوم استاد محمد علی کشاورز)

    آرامش خاصی در صدایش است و این را می‌توان به راحتی در صحبت کردن با وی احساس کرد. این خصوصیات درباره علی سپاهی جوان موفق، با ادب و خواننده خوب کشورمان است. وی در عرصه موسیقی پاپ فعالیت دارد و بیشتر آثارش از آرامش لفظی خاصی برخوردار است. سپاهی در یک خانواده چهار […]

 

 

آرامش خاصی در صدایش است و این را می‌توان به راحتی در صحبت کردن با وی احساس کرد. این خصوصیات درباره علی سپاهی جوان موفق، با ادب و خواننده خوب کشورمان است. وی در عرصه موسیقی پاپ فعالیت دارد و بیشتر آثارش از آرامش لفظی خاصی برخوردار است. سپاهی در یک خانواده چهار نفره متولد شده است و این روزها سخت مشغول کسب علم از نوعِ آکادمیکِ آن در فضای آهنگسازی است. گفت وگوی صمیمانه ای با این هنرمند خوب کشور ترتیب داده ایم که از نگاهتان می‌گذرد:

لطفا به عنوان فتح بابِ گفت‌وگو، کمی درباره خودتان، دوران کودکی و علاقه‌تان به خوانندگی برای مخاطبان ما بگویید.
من از دوران نوجوانی همیشه به این فکر بودم که هر شغلی را انتخاب می‌کنم به گونه ای باشد که برای مردم مفید واقع شوم. یادم است آن زمان‌ها دوست داشتم جراح قلب شوم و به مردم خدمت کنم اما خواننده شدم. البته که از همان دوران بچگی و نوجوانی به خواندن علاقه داشتم.

در نهایت خواننده هم شدید!
بله ولی این را هم بگویم که عاشق فوتبال بودم و دوست داشتم فوتبالیست حرفه ای شوم اما بعد از مدتی ناخودآگاه به این نتیجه رسیدم که جنس من از هنر است تا ورزش و برای همین به دنبال علاقه و استعدادم رفتم.

صحبت از مفید بودن کردید؛ به نظر خودتان هنری که ارائه می دهید، می تواند برای مخاطب و یا اهالی موسیقی مفید بوده باشد؟
قطعا این سوال را باید هواداران جواب بدهند اما همانطور که عرض کردم از همان ابتدا در هر شغل و حرفه ای که قرار می‌گرفتم دوست داشتم مفید واقع شوم و قطعا هم در عرصه خوانندگی تمام هدفم این است که در درجه اول تخصص بالا و آرامش را به دیگران از طریق خوانندگی و آهنگسازی هدیه بدهم. من معتقدم یک خواننده باید از لحاظ روحی تاثیر خوبی رو مخاطب خود بگذارد تا حال موسیقی جامعه هم به فراخور آن خوب شود.
در هنر و حرفه شما متاسفانه افرادی هستند که آنچه ارائه می دهند، نه تنها مفید نیست بلکه تاثیر مخرب هم دارد. نظر شما در اینباره چیست؟
کاملا موافقم. ابتدا بگویم گاها بازار موسیقی به دکان داری تعبیر می شود و یکسری خواننده نابلد با اشعار و ترانه‌های سخیف و تولیدات ضعیف نه تنها به بازار موسیقی ضربه می‌زنند بلکه حال روحی مردم را هم تضعیف می‌کنند. من در قامت یک خواننده همواره سعی کرده ام هم در ترانه‌ها و هم در نحوه اجرا طوری فعالیت کنم که با عرف جامعه ام همخوانی داشته باشد. یک خواننده از دیدگاه من باید تاثیر مثبت در جامعه از خود به جا بگذارد تا به تاثیر مثبتِ موسیقی کشورش کمک کرده باشد.

بله، حتی شنیده شد که برخی از خانواده‌ها از برخی خواننده‌ها رضایت ندارند و معتقدند تولیدات آن‌ها روی فرهنگ و تربیت فرزندشان اثر منفی می‌گذارد. شما این تعبیر را چقدر تایید می کنید؟
واقعا قبول دارم و یکسری از خواننده‌ها هم خودشان درد و ناراحتی و مشکلات دارند و هم آن‌ها را به مردم تزریق می‌کنند در حالیکه یک خواننده موظف است حال مردم را خوب کند نه اینکه به مشکلات مردم اضافه کند.

آیا تا بحال پیش آمده که تحت تاثیر روزهای سخت یا غمگین زندگی، موسیقی تان کلام یا ریتم غمناکی به خود بگیرد؟
من سعی کرده ام در کارهایم نه ناله کنم نه مشکلاتم را ابراز کنم و فقط به این فکر می‌کنم درست و اصولی بخوانم و حال مردم را خوب کنم و قطعا اگر مشکلی هم در زندگی داشته باشم هیچ وقت در کارم وارد نمی کنم.

با این تعبیر، شما تایید می کنید که حاضر به خواندن هرکاری نیستید؟ بله؟
بله، من همیشه سعی کرده ام که اینگونه نباشم و همیشه آثارم با روحیاتم متناسب است. خودم شخصیت آرامی دارم و بیشتر کارهایم از جنس آرامش و سادگی است.

علی سپاهی از کی تصمیم گرفت که خوانندگی را به عنوان شغل خود انتخاب کند؟
شاید برای خوانندگان جالب باشد که علاقه به خوانندگی در من از آنجایی شروع شد که آلبوم آقای استاد عبدالحسین مختاباد خواننده خوب کشورمان را گوش دادم و شنیدنِ آهنگ شبانگاهان استاد مختاباد همان و علاقه ام به خوانندگی همان.

ساز هم می‌نواختید؟
من جزء آن دسته از خواننده‌هایی هستم که در سنین پایین موفق شدم ساز گیتار را آموزش ببینم و تقریبا یک نوجوان شانزده ساله بودم که بطور رسمی ساز می زدم.
من خیلی دوست داشتم که آکادمیک و علمی حرفه ای را دنبال کنم و اصلا به دنبال این نبودم که ساز یاد بگیرم و به طور مثال لب دریا بزنم و بخونم و همیشه به دنبال این بودم ارتباط خاصی بین آواز و موسیقی ایجاد کنم که به طور کامل وارد این دنیا شوم.

بین خواننده‌های پاپ به چه خواننده‌هایی علاقه مندید؟
آقای محسن چاووشی، آقای علیرضا عصار، فریدون عصرایی را دوست دارم.

در حال حاضر مشغول به چه فعالیتی هستید؟
من کارمند شرکتی هستم که در کنار آن این روزها مشغول گذراندن تحصیلات دانشگاهی در دانشگاه علمی کاربردی در رشته آهنگسازی هستم و همانطور که گفتم دوست دارم به طور آکادمیک حرفه و علاقه ام را دنبال کنم.

بیشتر از کارنامه تان برای خوانندگان ما بگویید؟
ابتدا بگویم امروزه خوانندگی بیشتر به سمت بازاریابی و ارتباطات رفته است تا اینکه صدای خوبی داشته باشی البته که مردم در نهایت انتخاب می‌کنند. خوبی کار ما این است اگر عده ای با پارتی وارد دنیای شهرت شوند اما در نهایت مردم هستند که تو را بر می‌گزینند. من هنوز وارد دنیای بازاریابی نشده ام برای همین گمنام هستم و سعی کرده ام در ابتدا حال خودم و اطرافیان را با تولید آهنگ‌های استاندارد خوب کنم. فضای کار من فضای کار پاپ ایرانی است که جنس آرامش دارد و اگر بخواهم مثالی بزنم بیشتر نزدیک به کارهای آقای مازیار فلاحی و فریدون اسرایی است.
ترانه‌ها به چه صورت انتخاب می شوند؟
بعضی وقت‌ها ترانه‌ها را خودم می‌نویسم اما هیچ ادعایی هم ندارم که ترانه سرا هستم اما از افرادی که در این زمینه متخصص هستند کمک می‌گیرم و به شدت عاشق ترانه‌های آقای روزبه بمانی هستم.

امروزه برخی ترانه‌ها پر از ناسزا و فحش است. نظرتان چیست؟
من معتقدم اگر خواننده اعتراضی دارد و می‌خواهد از طریق خوانندگی به جامعه القاء دهد بهتر است با رعایت ادب، حرف خود را برساند اما به هیچ وجه ممکن فحش و ناسزا را نمی‌پذیرم.

وضعیت بازار موسیقی را چگونه می‌بینید؟
خواننده‌های خوبی در این چند سال ظهور کردند اما بعضا مشاهده کردیم که پشت صحنه این عزیزان افرادی بودند که آن‌ها بیشتر صحنه گردان بودند و این به بازار موسیقی لطمه وارد می‌سازد.
اگر فلان خواننده خوب بود توسط عده ای گرداننده می‌شد که به یکباره از صحنه محو می‌شوند و این همان معضل ما در خوانندگی است.
در حال حاضر چند اثر بیرون دادید؟
حدود چهارده کار تولید داشتم که قصد دارم با قدرت بیشتری به فعالیتم ادامه بدهم. آهنگ پدر را هم از میان کارهایم خیلی دوست دارم.

این روزها شاهد غم از دست دادن هنرمند خوب کشورمان استاد محمد علی کشاورز هستیم. نظرتان در مورد این هنرمند مردمی و محبوب؟
من وقتی اسم استاد کشاورز می‌آید یاد سریال پرطرفدار پدرسالار می‌افتم و آثار ارزنده ایشان که برای دهه‌های شصت و هفتاد بسیار خاطره ساز بود. من در همین مصاحبه آهنگ پدر را به روح مرحوم استاد کشاورز هدیه می‌دهم و روحشان قرین رحمت الهی باشد. من خیلی از آقای استاد کشاورز یاد گرفتم. رفتار، منش و مهمتر از همه بازی خوب ایشان بسیار الگو و سازنده است.

آهنگ پدر را برچه اساسی خواندید؟
من در یک برهه سنی احساس کردم به خاطر روحیات و خلق و خویم، پدرم اذیت شده است و به نوعی احساس کردم باید زحمات پدرم را در حد ناقابل جبران کنم و در کنار آن کاری کنم که ماندگار باشد به همین خاطر ابتدا ترانه کار پدر را نوشتم که با موضوعیت قدردانی بود و این کار را خواندم تا به نوعی غیرمستقیم از پدرم دلجویی و تشکر کرده باشم. یعنی در حقیقت بار سنگینی بر دوشم بود که با خواندن این آهنگ بسیار تلطیف پیدا کردم.
البته این را هم باید بگویم که مادرم در پیشرفت من در موسیق بسیار تاثیر مثبت داشته است. من آن زمان که علاقه مند به موسیقی بودم منتها پولی برای خرید ساز نداشتم اما مادر عزیزم تمام پس انداز خود را برای من یک گیتار خرید و این بهترین هدیه ای بود که از مادرم به یادگار دارم و قطعا خواندن برای مقام مادر ذره ای از زحمات مادرم را جبران نمی‌کند اما حتما این کار را انجام خواهم داد و در حال انجام شدن است.

خواننده مورد علاقه تان کیست؟
محسن چاووشی را خیلی دوست دارم.

قشنگترین سکانس زندگیتان را چا می دانید؟
اجرا و تولید کار پدر قشنگترین سکانس هنری ام است.

عکس العمل پدر خودتان در مورد کار پدر چه بود؟
من احساس کردم در یک حالتی بین خوشحالی درونی و پنهان کردن احساس است. من در یک خانواده چهار نفره هستم که صاحب پدر و مادر خوب و یک خواهر همیشه همراه هستم و چون تخصص خواهرم گرافیک است خیلی از کاورهای من را خواهرم آماده کرده است و جا دارد امروز که روز دختر است از خواهرم که پشتیبانم بوده است تشکر کنم و تشکر ویژه از پدر و مادرم که دستانشان را می‌بوسم.

در آخر هر سخنی دارید بفرمایید؟
جا دارد از شما آقای حامی که حمایت کننده جوانان با استعداد گمنام هستید تشکر کنم و تشکر ویژه از آقای استاد رضا اسدپور که تخصص بالایی در موسیقی دارند، مهریاب عزیز که در زمینه موسیقی مشوق خوبم بود و همچنین از دکتر مرتضی چمن آرا نخبه موفق و نابغه خوب که از دوستان بچگی ام هستد همچنین رضا مختاری تشکر کنم.