مرکز رسانه قوه قضاییه از صدور حکم جلب مهدی هاشمی به دلیل عدم بازگشت او از مرخصی به زندان خبر داد. مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: «در پی اظهارات یکی از نمایندگان مجلس در روزهای اخیر مبنی بر “اعطای مرخصی بدون سقف زمانی” به مهدی هاشمی، به اطلاع میرساند، هیچگونه مرخصی بیوجهی به نامبرده […]
مرکز رسانه قوه قضاییه از صدور حکم جلب مهدی هاشمی به دلیل عدم بازگشت او از مرخصی به زندان خبر داد.
مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد:
«در پی اظهارات یکی از نمایندگان مجلس در روزهای اخیر مبنی بر “اعطای مرخصی بدون سقف زمانی” به مهدی هاشمی، به اطلاع میرساند، هیچگونه مرخصی بیوجهی به نامبرده اعطا نشده است و محکوم علیه، طبق قانون برای مدت مشخصی به مرخصی اعزام شده بود، ولی مدتی است در غیبت به سر میبرد. متاسفانه نامبرده پس از پایان زمان مرخصی، از مراجعت به زندان خودداری نموده و غیبت کرده است؛ اخطار قانونی لازم به وی داده شده است و چون به زندان بازنگشته است بر همین اساس حکم جلب این محکوم صادر شده است.» به گزارش ایسنا، اواخر سال ۹۳ حکم دادگاه بدوی از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب در خصوص پرونده مهدی هاشمی با عناوین اتهامی امنیتی و اقتصادی صادر شد و بر اساس آن، مهدی هاشمی به حبس، جزای نقدی، رد مال و انفصال از خدمات دولتی محکوم شد.
با اعتراض متهم به رای صادره، پرونده به دادگاه تجدیدنظر ارسال و در نهایت دادگاه تجدیدنظر حکم دادگاه بدوی را تایید کرد و وی مرداد ۹۴ برای اجرای حکم حبس ۱۰ ساله راهی اوین شد.
بازدید معاون هماهنگ کننده ارتش از مراحل ساخت ناوشکن دماوند
امیر دریادار حبیبالله سیاری با حضور در سازمان صنایع دریایی شهید تمجیدی بندرانزلی از نزدیک در جریان روند ساخت ناوشکن تمام ایرانی دماوند قرار گرفت.
امیر دریادار سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش به همراه امیر دریادار ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش و امیر دریادار رستگاری، مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با حضور در صنایع دریایی شهید تمجیدی بندر انزلی از مراحل ساخت ناوشکن تمام ایرانی دماوند بازدید کردند. بنابر این گزارش؛ ناوشکن دماوند بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی و عملیاتی داشته است که در آینده نزدیک به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش ملحق میشود.
امضای تفاهم نامه همکاری هستهای میان آمریکا و نروژ
آمریکا و نروژ قراردادی برای طراحی و اجرای یک پروژه به منظور حذف تمام ذخیره اورانیوم با غنای بالا در نروژ از طریق تبدیل آن به اورانیوم با غنای پایین امضا کردند.
به گزارش ورلد نوکلیر نیوز، وزارت انرژی آمریکا و وزارت صنعت و تجارت نروژ تفاهم نامه ای برای پیشبرد یک پروژه همکاری امضا کردند که به واسطه آن تمام ذخیره اورانیوم با غنای بالای نروژ حذف و به اورانیوم با غنای پایین تبدیل می شود. این تفاهم نامه خواستار آغاز فعالیت های مرتبط با تبدیل اورانیوم به غنای پایین از سال ٢٠٢٢ از طریق زیرساخت های موجود در نروژ و به دنبال آن، استقرار و به کارگیری سیستم DOE’s Mobile Melt-Consolidate می شود. نروژ از سال ٢٠١٩ کار روی کاهش غنای اورانیوم ٢٠ درصد را آغاز کرده است و از آن زمان تاکنون، کارشناسان فنی آمریکا و نروژ برای اصلاح نقشه راه این پروژه کار کرده اند.
اورانیوم با غنای بالا (HEU) که به اورانیوم غنی شده بالاتر از ٢٠ درصد گفته می شود برای تامین سوخت راکتورهای تحقیقاتی غیرنظامی و همچنین تولید ایزوتوپ مورد استفاده قرار می گیرد. اگرچه این اورانیوم فاصله زیادی با غنی سازی اورانیوم در سطح ٩٠ درصد دارد که به عنوان اورانیوم مورد نیاز تسلیحات اتمی شناخته می شود، اما هنوز یک تهدید در زمینه اشاعه هسته ای به شمار می آید.
در حال حاضر، برنامه های زیادی روی این مسئله از طریق تبدیل راکتورهای تحقیقاتی به سوخت غیر اورانیوم با غنای بالا و تضمین تبدیل HEU به اورانیوم با غنای پایین و رساندن آن به زیر ٢٠ درصد کار می کنند به گونه ای که اورانیوم به دست آمده به هیچ وجه برای ساخت تسلیحات اتمی مناسب نباشد.
نروژ یکی از ٢٢ کشوری در جهان به شمار می آید که از اورانیوم با غنای بالا در مصارف غیرنظامی استفاده می کند و در گذشته راکتورهای تحقیقاتی داشته است که به تبع آن، سوخت و مواد هسته ای مورد نیاز راکتورهایش را در اختیار دارد. اکنون حذف اورانیوم با غنای بالا (HEU) یک نقطه عطف مهم در پاکسازی زباله های هسته ای نروژ محسوب می شود که انتظار می رود بیش از ٥٠ سال به طول بینجامد و بیش از ٢.٨ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.
تصویب معاهده انتقال محکومان ایران و روسیه در مجمع تشخیص مصلحت نظام
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری و رئیس کمیته انتقال محکومان جمهوری اسلامی از تصویب نهایی موافقت نامه انتقال محکومان بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد.
محمود عباسی در این باره گفت: این موافقت نامه که در سال ۱۳۹۵ به امضای وزرای دادگستری ایران و روسیه رسیده و لایحه آن در وزارت دادگستری تهیه و پس از تصویب هیات وزیران به مجلس شورای اسلامی ارسال شده بود سال گذشته در مجلس به تصویب رسیده بود برخی مواد آن در شورای نگهبان خلاف موازین شرع شناخته شد که با اصرار مجلس به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال گردید. این لایحه در جلسه عصر روز چهارشنبه ابتدا در کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع که به ریاست رئیس قوه قضائیه تشکیل شد به تصویب رسید و سپس در صحن علنی مجمع با حضور رئیس مجمع، رؤسای قوا، وزیر دادگستری، نمایندگان شورای نگهبان، مجلس و اعضای مجمع به بحث گذاشته شد و پس از اظهار نظر موافقان و مخالفان، النهایه به تصویب نهایی مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید.
عباسی افزود: این موافقت نامه قبلا در دومای روسیه نیز به تصویب رسیده و با تصویب آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از توشیح و ابلاغ ریاست جمهوری و انتشار آن در روزنامه رسمی لازم الاجرا می شود.
رئیس کمیته انتقال محکومان وزارت دادگستری با بیان اینکه در حال حاضر سیزده تن از اتباع ایرانی دوران محکومیت خود را در زندان های روسیه می گذرانند و هفت تن نیز متهم به ارتکاب جرم هستند و یک تن از اتباع روسیه نیز در زندان های جمهوری اسلامی ایران دوران محکومیت خود را می گذراند افزود با لازم الاجرا شدن این موافقت نامه این محکومان مبادله خواهند شد.
مقررات عراق برای ورود و خروج از این کشور
سازمان گردشگری عراق تنها مرجع قانونی برای ورود و خروج زائران و گردشگران به این کشور شناخته شد. به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، دفتر نخستوزیری عراق با ارسال بخشنامهای به وزارت کشور این کشور، تنها مرجع ذیصلاح را که عهدهدار مسؤولیت ورود و خروج زائران و گردشگران خارجی به عراق است سازمان گردشگری این کشور اعلام کرد. بر اساس این بخشنامه، درخواست ورود گروههای زیارتی و سیاحتی تنها به سازمان گردشگری زیرمجموعه وزارت فرهنگ عراق محول شده و فقط شرکتهای گردشگری مجاز و مورد تایید این سازمان میتوانند برای ورود و خروج گروههای گردشگری و زیارتی اقدام کنند. همچنین در این بخشنامه آمده است، این تصمیم برای جلوگیری از ورود بیضابطه زائران به عراق و رونق بخش اقتصادی و گردشگری در این کشور اتخاذ شده است. عراق همزمان با دهه نخست محرم نیز بخشنامه دیگری را صادر کرده و از شرکتهای هواپیمایی خواسته بود زائران را بدون ویزای معتبر و به این انگیزه که در فرودگاه و مرزهای ورودی ویزا دریافت خواهند کرد، جابهجا نکنند. مقامات ایران از مدتها پیش رایزنیهایی را با سازمان گردشگری و وزارت فرهنگ عراق برای دریافت مجوز ورود زائر به این کشور آغاز کردهاند. در آخرین دیدار نیز پروتکلهای پیشنهادی برای سفر زائران ایرانی به وزیر فرهنگ و سیاحت عراق تحویل داده شد و در سطح وزارت امور خارجه ایران و نخستوزیری عراق هم درباره ازسرگیری سفرهای زیارتی همزمان با مناسبت اربعین مذاکراتی صورت گرفته است.